Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τότε διπλά συγχαρητήρια.... άρα λύθηκε το θέμα με το σκύλο.... ήταν θέμα ζήλιας και κυριαρχίας...... μάλλον έχεις στα χέρια σου ένα χαρισματικό ζώο που είναι κυρίαρχος του τερρεν....να είσαι γερός και να το χαίρεσαι και αυτός υγιής να σου χαρίζει όμορφες στιγμές
Ευχαριστώ! Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να φτάσει σε καλό επίπεδο.

Ένα περίεργο κυνήγι σήμερα. Ξεκινάω περί τις 07:30. Μετά από κάνα 2ωρο και αφού η Ραλλού έχει φέρει τούμπα δυο πλαγιές, δεν έχει πάρει ούτε μυρωδιά. Αποφασίζω να αλλάξω μέρος. Ξαφνικά ακούω τον ήχο της φέρμας στο garmin. Το βγάζω από την τσέπη και αντικρίζω αυτό:
View attachment 39006
Στο χιλιόμετρο!!! Πλάκα μας κάνει λέω… Φτάνω μετά από ένα 7λεπτο. Το πουλί εκεί, εγώ νταούλι!!!! Και πάνω που είχα αποφασίσει να φύγω, μου δείχνει η σκύλα 8 πουλιά σε ένα ρέμα που σπάνια ψάχνω. Μπορεί ο καθένας να έχει τα γούστα και τον τρόπο του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη έρευνα είναι άλλη φάση!!! Και όλα αυτά από ένα θηλυκό épagneul breton …Ελπίζω να μην κούρασα…
Τίποτα δεν συγκρίνεται,με το κυνήγι στα όρια... Τεράστια ικανοποίηση, από τέτοιες ενέργειες.

Χαιρετω την ομαδα...
Σημερα αποφασησα να τραβιχτω λιγο ψηλωτερα για την αναζητηση της μπεκατσας,σε ενα μερος το οποιο δεν το εψαξα καθολου φετος...
Αρχικα 4°C κ φουλ υγρασια...απο τις 08.00 -12.00 χωρτασαμε ομορφες εικονες σε πουρναρι,βατα,αγραπιδιες κ βελανιδιες mix...
Με τη σεντρα φερμα απο τη Ria τουλαχιστο 3' κ δεν ηθελε να σηκωθει η μπεκατσα...στο τελος εκανα εγω θορυβο να σηκωθει το πουλι...η κυρα εφυγε προς τα βαθια κ της εκοψα την πορεια οριακα...
Στα επομενα 50m σε πιο σφηχτο σημειο,καρφωμα απ'εξω κ φερμα απο τη μικρη....πολυ ποδαρωμα η βασιλισσα αλλα η Ria την πηγενε πονταρωντας χερι-ποδι....δυστιχως το πουλι μου βγεικε στα 35+ m της εκανα 2 σμπαρα αλλα ματαια...στα επομενα 100m την ξανα μπλοκαρει η μικρη κ εκει την πατησα....σηκωθεικε το πουλι κ με τη 2η τουφεκια πεφτει κοψοφτερη σε βατονα μηκους 30m που ουτε φιδι δεν περνουσε...η μικρη μπεικε,σκηστικε κ ποντοφερμαριζε το πουλι για κανα 5'...δυστιχως εμεινε εκει αφου ηταν το σημειο απροσπελαστο...:( τσαμπα οι προσπαθειες 30' που εκανα...:(
Στη συνεχεια βρεικαμε αλλες 2 κυριες
(εκ των οποιων η μια ΙΣΩΣ ηταν απο προηγουμενο σηκωμα)...αυτες ηταν στα βαθια αλλα ηταν λιγο ακαταδεχτες...παρολο τα μονοσμπαρα που προσπαθεισα, δεν καρπώθεικα καμια...οποτε αρκεστεικα στη μια...δεν με πολυκαιει να πω την αληθεια,παρα μονο τη σκυλιτσα που εχει πιασει για τα καλα το νόημα κ γινεται ολο κ καλυτερη...:)
Συνολο 3 πουλια 1 στο χερι κ 1 χαμενο =5 σηκωματα...και αλλο ενα σχολειο για τη μικρη, ελαβε τελος...
Καλη συνεχεια σε ολους...;)

View attachment 38982
View attachment 38980
View attachment 38979
Σκησαμε κ τα πτηχεία μας σημερα....:(

View attachment 38981
View attachment 38978
Μπράβο Κώστα δως της πουλιά και θα σε ανταμείψει.

Τίποτα δεν συγκρίνεται,με το κυνήγι στα όρια... Τεράστια ικανοποίηση, από τέτοιες ενέργειες.
Έτσι είναι φίλε μου… Όταν ιδρώνεις και "ματώνεις" παρέα με τον σκύλο σου, τότε κι αυτός ξεδιπλώνει τις αρετές και τις δυνατότητες με τος οποίες τον προίκισε η φύση και η προσπάθεια που έκανες οταν ήταν κουτάβι ακόμα… Και τότε το κυνήγι στο όριο περνάει σε άλλα επίπεδα. Και η κάρπωση είναι το τελευταίο που σε απασχολεί…

μια πρωινη βωλτουλα ασχωληθηκαμε με 3 κυριες χωμενες μεσα στα πουρναρια και παλιουριααα,,,τουφεκισαμε της δυο και μια μπηκε γυλεκο, παλι καλα που την ειδα που επαισε πανω στα παλιουρια αλλιως θα την ψαχναμε μιση μερααα,αυριω παλι ;)

Σήμερα είπα να ανέβω ψηλά....1000-1100 μέτρα.... οξυά,μεσε ..... ένα πουλί που έμεινε στην φερμα για 5 δευτερόλεπτα.... ίσα που κτυπησε φέρμα στο GPS.... δεν την πρόλαβα για λίγο.... Άλλα δύο σηκωματα στο ίδιο πουλί χωρίς να το δούμε.... μετά άνοιξε η γη και το κατάπιε...... αλλαγή μέρους χωρίς συνάντηση..... τρίτο μέρος ψηλότερα από το πρωί σε ένα ανηλιο κομμάτι..... τελικά κατέληξα 200-300 μέτρα πιο πάνω από εκεί που την έψαχνα το πρωί.... μία φερμα από τον ποιντερ για δύο δευτερόλεπτα και έφυγε καμινάδα.... μία τουφεκιά και στο στόμα του ποιντερ....η πρώτη για το 2022 στα χέρια μας.... μάλλον η πρωινή μπεκάτσα. Αύριο πάλι ....IMG_20220103_142848.jpgIMG_20220103_142128.jpgIMG_20220103_135423.jpg

Χεραιτω τη παρέα.
Είναι τυχερός που είναι καλός χαρακτήρας ο Bravo γιατί μετα το σημερινό ( 2η φορα) θα με έτρωγε στομιές..... .big smile.
Πρώτο κομμάτι, βρήκα 2 πουλάκια που δεν είχαν ορεξη να σηκωθούν αλλα μόνος μου μεσα στο πυκνό δεν μπορούσα να κλείσω τα κομμάτια, με άκουγαν κιόλας στα ξερά φύλλα οποτε μου έφυγαν αντίθετα, αλλες δυο φευγάτες βρήκα. Στην επιστροφή πήγα να τσεκάρω ενα κομμάτι που τελευταία πήγα πριν τα Χριστούγεννα.....Μόλις μπαίνει ο Bravo ξεκινάει τις πόντες, πήγαμε καμιά 20αρια μέτρα, ο bravo στο πυκνό εγω απ'έξω......Μόλις σταματάει σηκώνεται στα 10 μέτρα σαν φαντομας , σπάει ο Bravo και μόλις φτάνει εκεί ξαναφερμαρει.....εεεε λεω καυτή θέση, αμ έλα που αυτός εκεί, εγω πέταγα χαρταετό, του φώναζα να φύγουμε, τίποτα αυτός, βγάζω το κινητό να τον τραβήξω φώτο και σηκώνεται δεύτερη.....φυσικα εμεινα σαν μαλακας να τη κοιτάω που πέταγε .......δεύτερη φορά φέτος παλι σε ζευγάρι που δεν τον πίστεψα.......το κακο είναι που έφυγαν προς το δρόμο και είπα αμάν να τον μαζέψω μην φύγει στο δρομο και μας βρει κανα κακο. Πρέπει να γραψω για τιμωρία καμιά 500ρια φορές " Ο Bravo φερμαρει μονο κρέας " μπας και το εμπεδωσω....... .sarcastic.

Δυναμικά μπήκε τό 22 με την μικρή σπαρτά να ξεδιπλώνει το ταλέντο του πατέρα της. Με Φέρμα σε δικό της πουλί με απορτ συνενεση και να παίρνει τόπο. Μαζί με την Γκρέτα θα είστε το νέο δυναμικό δίδυμο για τα επόμενα χρόνια. Υγεία να έχουμε να γαζωνουμε τα βουνά.
View attachment 39085

Μπράβο ρε φιλαρα με γεια το νέο αίμα να είσαι καλά να τα χαίρεσαι. Κούκλαρα είναι φίλε.

αλη μια βωλτουλα και σημερα,,ασχωληθηκαμε με 3 κυριες πουρναρισιες ,, τουφεκιστηκαν ολεστους και δυο μπηκαν γυλεκο,,καλα που δεν την πηρε η τουφεκια την τριτη κυρια γιατι μου βγηκε στα 3 μετρα τραβερσααα και δεν θα εμαινεεεε πουπουλοοοο,,,,,δεχτηκες σε φερμαα αλα κανουνε και πωληηη πωδαρωμαααα,,την μια κυρια την πηρα μετα απο μιση ωρα καιιιιιι με πωλη πωδαρωμαααα στα 15 καιι μετρα τουφεκια σε ενα μικρο παραθυρακι που μου εδωσεεεε,,παντως αυτες που το παιζουνε δυσκωλεςςςς και εξυπνες της κανω κεφι πωληηηηηη.my man.

αλη μια βωλτουλα και σημερα,,ασχωληθηκαμε με 3 κυριες πουρναρισιες ,, τουφεκιστηκαν ολεστους και δυο μπηκαν γυλεκο,,καλα που δεν την πηρε η τουφεκια την τριτη κυρια γιατι μου βγηκε στα 3 μετρα τραβερσααα και δεν θα εμαινεεεε πουπουλοοοο,,,,,δεχτηκες σε φερμαα αλα κανουνε και πωληηη πωδαρωμαααα,,την μια κυρια την πηρα μετα απο μιση ωρα καιιιιιι με πωλη πωδαρωμαααα στα 15 καιι μετρα τουφεκια σε ενα μικρο παραθυρακι που μου εδωσεεεε,,παντως αυτες που το παιζουνε δυσκωλεςςςς και εξυπνες της κανω κεφι πωληηηηηη.my man.
Μπράβο Σάκη..... .

Μπραβο ρε Σακη...τις γλεντισες τις κυριες...

Υ.Γ. Μπραβο κ σε ολους τους υπολοιπους που μαχονται για την αναζητηση της βασιλισσας...ανεξαρτητου καρπωσης.

Status
Not open for further replies.
Back