Ωραίος!! Κλαρί λες το δρυς; ;; και μεσε;; ποιο λες;;Σήμερα 5ωρο κυνήγι στο κλαρί με σύμμαχο την συννεφιά. Πέραν 3 κυριών (1 μονή και 1 ζευγάρι, καινούρια πουλιά) που ήταν σε ένα πλάι μαζεμένες σε απόσταση 80 μέτρων και κάθισαν κλαρίνο, οι λοιπές γνώριμες κ@ριόλες με πήγαν τρένο...
View attachment 42264
Το ίδιο είναι η βελανιδιά ή αλλιώς δρυς λέγεται σε διάφορες περιοχές κλαρί και μεσες.Ωραίος!! Κλαρί λες το δρυς; ;; και μεσε;; ποιο λες;;
Όπως τα είπε και ο Βασίλης (Pointerman).Ωραίος!! Κλαρί λες το δρυς; ;; και μεσε;; ποιο λες;;
Μπορεί να μοιάζουν σε οπτική έως κ να ειναι ίδια, αλλα δεν ειναι ίδια...το δρυς εχει πιο μακρύτερο σχήμα φύλλου...είναι πιο χυμώδες δεντρο με περισσοτερα υγρα στο ζωτικό του σύστημα....δεν καίγεται εύκολα σε ταχυτητα καυσης οσο η βελανιδια...επισης η μούχλα που επικρατεί στον φλοιό του δρυς,Το ίδιο είναι η βελανιδιά ή αλλιώς δρυς
Βασίλη αυτό είναι το ωραίο να φεύγεις γεμάτος απ'το κυνηγότοπο με ωραίες εικόνες και ας πήρες ένα πουλί . Το αποτέλεσμα δεν μετράει.Άλλη μια όμορφη μέρα με τα παιδιά...View attachment 42148View attachment 42149View attachment 42150τεσσερα ζαρκάδια μας χάρισαν όμορφες εικόνες..... πήραμε και ένα πουλάκι.... όλα καλά.... καλή συνέχεια σε όλους
Είμαι σίγουρος ότι είχες φροντίσει να έχει παρέα......χαχαχα...μη μείνει μόνηΑκριβώς εκεί. Είχε καλή παρέα πάντως…
Ωραίος Δημήτρη καλό παιχνίδι έκανες ο σκύλος φίλε μου είναι που σε κάνει μάγκα.Πολλές συναντήσεις σήμερα… Καινούργια πουλιά και σχετικά εύκολα. Οι ακατάδεκτες του Φλεβάρη…. Αλλά αν είναι "βαρύ" το βιογραφικό του σκύλου, βρίσκεται η άκρη…
View attachment 42185
Ο συνδυασμός σκύλου και κυνηγού είναι αυτός που φέρνει το αποτέλεσμα....ο καλύτερος σκύλος με τυφλό αφεντικό δε θα δαγκώσει καμία μπεκάτσα και ο πρωταθλητής σκοποβολής αν ο σκύλος πετάει αετό θα χτυπήσει πολύ λίγα πουλιά.....Ωραίος Δημήτρη καλό παιχνίδι έκανες ο σκύλος φίλε μου είναι που σε κάνει μάγκα.![]()
Καλή ανάρρωση Γιάννη ...καλησπερα στην παρεα. χαιρομαι που σας ξανα διαβαζω και βλεπω πως το παλευετε μεχρι τελους και βγενετε ακομη. εγω δυστηχως ολες αυτες της μερες δεν μπορεσα να παω πουθενα λογο κοβιτ και μαλλον δεν θα βγω στο βουνο για φετος αλλο. υπομονη για εκπεδευτικα στον καμπο πλεον.
Φίλε μου ο Πέτρος κάνει πολύ καταπληκτική δουλειά και μπορώ να πω πως είναι ο μόνος που σε κάθε ταινία του μας δείχνει τα πουλιά καθιστά . Εγώ προσωπικά έχω όλες τις ταινίες που βγάζει και το σημαντικότερο είναι ότι είναι μόνο ΣΕΤΤΕΡ ΜΑΝ.
Σεττερ μαγεία.
Στο σάκο σου.Που θα πας καρδιά μου που θα πας...
View attachment 42253
Οι κ@@@@@@ς πάντα φευγατες είναι τα κορίτσια κάθονται κλαρίνο. ΧαχαΣήμερα 5ωρο κυνήγι στο κλαρί με σύμμαχο την συννεφιά. Πέραν 3 κυριών (1 μονή και 1 ζευγάρι, καινούρια πουλιά) που ήταν σε ένα πλάι μαζεμένες σε απόσταση 80 μέτρων και κάθισαν κλαρίνο, οι λοιπές γνώριμες κ@ριόλες με πήγαν τρένο...
View attachment 42264
Θα συμφωνήσω απόλυτα!!!!. Σέττερ εμφανισιακά και εργασιακά σκέτη μαγεία
Σεττερ μαγεία.
Κώστα το δέντρο είναι το ίδιο.... απλά σε κάποιες περιοχές μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Επίσης υπάρχουν δέντρα που σε κάποιες περιοχές ακόμη και ξερά δεν πέφτουν τα φύλλα.....η περιεκτικότητα σε νερό...(χυμούς) μπορεί να διαφέρει ακόμη και σε ίδια περιοχή στον ίδιο νομό που κρατάει περισσότερο νερό....Μπορεί να μοιάζουν σε οπτική έως κ να ειναι ίδια, αλλα δεν ειναι ίδια...το δρυς εχει πιο μακρύτερο σχήμα φύλλου...είναι πιο χυμώδες δεντρο με περισσοτερα υγρα στο ζωτικό του σύστημα....δεν καίγεται εύκολα σε ταχυτητα καυσης οσο η βελανιδια...επισης η μούχλα που επικρατεί στον φλοιό του δρυς,
το κανει "τυχαιρό δέντρο" διοτι δεν ειναι ευκολο να καεί....εξού κ το παρθένο δρυόδασος Φολόης στο Ν.Ηλείας το οποιο παραμενει απείραχτο ως σήμερα απο πυρκαγιά....
Φίλε Pointerman δεν είναι ίδιο το δέντρο. Είναι διαφορετικά είδη όπως τα λέει ο Κώστας ( Contra Dosi). Απόδειξη, στον ίδιο νομό (Αιτωλοακαρνανία), υπάρχει δάσος με βελανιδιές(Ξηρόμερο) και δάσος με δένδρα ή δενδριάδες όπως τα λένε εδώ (Βάλτος). Είναι σχεδόν όμοια εμφανισιακά, δεν ξεχωρίζουν, εκτός τις μικρές λεπτομέρειες που προανέφερε ο Κώστας και βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι στη φωτιά. Η μέρα με την νύχτα. Η βελανιδιά ( η κανονική δρυς) , κάνει κάρβουνο, εφάμιλλο του πουρναριού και της αριάς ενώ ο δένδρος ή δενδριάς, τρομάζεις να τον κάψεις που λέει ο λόγος. Δεν μιλάω για ξύλα που είναι σε ζερβά μέρη, πάντα αναφέρομαι σε προσήλια μέρη.Κώστα το δέντρο είναι το ίδιο.... απλά σε κάποιες περιοχές μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Επίσης υπάρχουν δέντρα που σε κάποιες περιοχές ακόμη και ξερά δεν πέφτουν τα φύλλα.....η περιεκτικότητα σε νερό...(χυμούς) μπορεί να διαφέρει ακόμη και δε ίδια περιοχή στον ίδιο νομό που κρατάει περισσότερο νερό....
Όπως το θέλετε βρε παιδιά.... στο μπεκατσοκυνήγι έχει καμιά σημασία;Φίλε Pointerman δεν είναι ίδιο το δέντρο. Είναι διαφορετικά είδη όπως τα λέει ο Κώστας ( Contra Dosi). Απόδειξη, στον ίδιο νομό (Αιτωλοακαρνανία), υπάρχει δάσος με βελανιδιές(Ξηρόμερο) και δάσος με δένδρα ή δενδριάδες όπως τα λένε εδώ (Βάλτος). Είναι σχεδόν όμοια εμφανισιακά, δεν ξεχωρίζουν, εκτός τις μικρές λεπτομέρειες που προανέφερε ο Κώστας και βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι στη φωτιά. Η μέρα με την νύχτα. Η βελανιδιά ( η κανονική δρυς) , κάνει κάρβουνο, εφάμιλλο του πουρναριού και της αριάς ενώ ο δένδρος ή δενδριάς, τρομάζεις να τον κάψεις που λέει ο λόγος. Δεν μιλάω για ξύλα που είναι σε ζερβά μέρη, πάντα αναφέρομαι σε προσήλια μέρη.