gvp9000
Banned
Γιάννη τα hi-flyer είναι φυσίγγια της Eley με csb2 και γομώσεις 28,30 και 32γρ.Βασίλη Καλησπέρα!
Μόνον πάνω σε αυτό , με την ίδια κάννη, έστω για σκάγια Νο 7 και με τσόκ 1/2 , έστω στα 35 μέτρα, βαλλόμενα από φυσίγγια με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά , έστω σε Cal.12 , για μια γόμωση 32 γρ. , μια 28 γρ. και μια 24 γρ. με την ιδιά ταχύτητα θα παρατηρήσουμε ότι:
1.H γόμωση των 28 γρ. είναι καλύτερη από αυτήν των 32 γρ. συγκρινόμενη με την μέθοδο OBERFEL & THOMSON, γιατί είναι η "τετράγωνη γόμωση" για το διαμέτρημα, έχει δηλ. πιο κοντή κολόνα σκαγιών από αυτήν των 32 γρ. με μήκος πολύ κοντά στο πλάτος της γόμωσης.
2.H γόμωση των 24 γρ. είναι καλύτερη από αυτήν των 28 γρ. συγκρινόμενη με την μέθοδο OBERFEL & THOMSON, γιατί έχει ακόμα πιο κοντή κολόνα σκαγιών από αυτήν των 28 γρ. με μήκος μικρότερο από πλάτος της γόμωσης.
Υ.Γ1: η 2. είναι η γόμωση του 2ιντσου φυσιγγιού.
Υ.Γ2: ανάλογα θα είναι και τα αποτελέσματα στα "μικρότερα" διαμετρήματα, με τις αντίστοιχες γομώσεις ανά διαμέτρημα...
Υ.Γ3: αν αυξήσουμε ταχύτητα και στις τρεις γομώσεις προοδευτικά π.χ. ρίξαμε αρχικά με 365 μ/δλ και πάμε 390 μ/δλ , 420 μ/δλ κ.ο.κ , η ανωτερότητα της τουφεκιάς των 28 γρ. έναντι των 32 γρ. και των 24 γρ έναντι αυτής των 28 γρ., θα "αναδεικνύεται" περισσότερο!
Υ.Γ4: υπάρχουν μάλιστα οπαδοί/θιασώτες που υποστηρίζουν την χρήση "τετράγωνων" γομώσεων με πολύ υψηλές ταχύτητές για "σκληρά" Πτερωτά, σε ακραίες καιρικές συνθήκες ψύχους η /και για μακρινές βολές σ' αυτά τα κυνήγια .Υπάρχουν τέτοια Αγγλικά εμπορικά φυσίγγια τα λεγόμενα Hi Flyier.Προσωπικά δεν εκφέρω γνώμη, το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι πρέπει να υποστηρίζονται και "σκοπευτικά"!
Τώρα τα είδα ...
https://www.all4shooters.com/en/hunting/ammunition/eley-hi-flyer-cartridges/
Δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν οι τετράγωνες γομώσεις.
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όταν βγαίνουν από μια τσοκαρισμένη κάνη παύουν να είναι τετράγωνες !!!!
Το μόνο θετικό τους (για εμένα) είναι ότι η στήλη μπροστά από την τελευταία στοιβάδα σκαγιών είναι μικρότερη από ένα μη τετράγωνο φυσίγγι. Άρα οι παραμορφώσεις είναι μικρότερες.
Αν τα σκάγια είναι μάπα πάλι το πλεονέκτημα δεν υφίσταται.
Τα σκάγια είναι το Α και το Ω σε ένα φυσίγγι.
Δες τι γίνεται με τα βολφράμια.
Αποστάσεις των 50-60μ τις έχουν για πλάκα.
Καθένας βρίσκει μια πιασάρικη και αληθοφανή ιστορία για να πείσει.
Ένα είναι σίγουρο (για εμένα).
Οι τετράγωνες γομώσεις δεν είναι η επανάσταση στην βλητική.
Το βολφράμιο είναι.
Αν είναι καλύτερες από τις μη τετράγωνες δεν ξέρω.
Ίσως είναι σε κάποια μέτρα.
Σε long range 45-55μ τουφεκιές δεν θα πήγαινα με γόμωση 24 ή 28 γραμμαρίων και χοντρά σκάγια.
Δεν χωράνε πολλά ... αυτός είναι ο λόγος.
Στα 30-35μ ή μικρότερες αποστάσεις ναι.
Στην Αγγλία μπορεί να ρίχνουν 28 στα πάντα (όπως λέει ο Δημήτρης) αλλά οι φασιανοί δεν τελειώνουν ποτέ.
Αν χάσουν έναν, ο υπηρέτης θα αμολήσει άλλον. Έτσι ρίχνω και εγώ 28 στα πάντα.
Έχει πιο ενδιαφέρον.
Δεν σε φώτισα, αλλά δεν γνωρίζω κάτι σίγουρα. Ότι πιστεύω σου λέω.
Last edited: