Tolis SBE1
Banned
Το πινακακι της kicks ας πουμε πως το χαρακτηριζεις ευαγγελειο???Θα το χαρακτηρισω απλα αστειο το συγκεκριμενο...
Το πινακακι της kicks ας πουμε πως το χαρακτηριζεις ευαγγελειο???Θα το χαρακτηρισω απλα αστειο το συγκεκριμενο...
Το σετ απ έχει γραφτεί εδώ μέσα. Το έχει ανεβάσει ο Νίκος Π. Όποιος το θέλει, το ξαναγράφουμε πάντως.
Ελα βρε μην εθελοτυφλουμε καποια παλικαρια βαρανε με εμπορικα πουφ φυσιγγια μια χαρα περαν των 50+ σταματηστε πια τι ξερετε εσεις αλωστε αχαχαχαχαχαΣκληρή η αλήθεια αλλά όπως λέει ο Νίκος μετά τα 45μ χωρίς να ανεβάσουμε και μάλιστα πολύ τα γραμμάρια δεν γίνεται τίποτα. Η αγγλική άποψη για μικρή αύξηση των γραμμαρίων και μεγάλη στις ταχύτητες, με παράλληλη αύξηση της συγκέντρωσης, δεν επιτυγχάνεται εύκολα.
Οπλο???? Πες μας εχεις σημασια η οχι???Όταν δοκίμαζα το συγκεκριμένο σετ απ σε 50 μ απόσταση μετρημένη, με νο 4 νικελ, είχα 58% μέσα στον κύκλο. Δηλαδή 208Χ0.58=120 σκάγια. Σε παραπάνω απόσταση σίγουρα αλλάζουν τα πράγματα.
μόλις περιέγραψες την χρησιμότητα των μαγκνουμ γομώσεωνΒασιλη , αλλο 50 μετρα....αλλο τα 60....και αλλο τα 70 μετρα.
Τα 36 γραμμαρια τα ξεχναμε στα 50+ μετρα....Και για τα 50 λιγα ειναι .
Τα 45+μετρα παντα κατα την γνωμη μου θελουν περισσοτερα γραμμαρια σκαγια.
Ν4 - 3,10 διαμετρο 58 σκαγια στα 10 γραμ. στα 36 = 208 σκαγια.
Στα 50 γραμμαρια = 290.
Ν3 - 3,30 διαμετρο 48 σκαγια στα 10 γραμ. 36 γραμ.= 172 σκαγια
Στα 50 γραμ. 240 σκαγια.
Στα 60 μετρα με φουλ τσοκ 240χ55% = 132 σκαγια ειναι εφικτο φιλε !!!
Με 36 γραμ. και 172 σκαγια γομωση στα 60 μετρα....ονειρο θερινης νυκτος....
θα σΕ πω εγώ!Οπλο???? Πες μας εχεις σημασια η οχι???
Remington 1187 με full. Το όπλο σταθερό στο αυτοκίνητο και ο στόχος μετρημένος με κορδέλα. Είχα γράψει εδώ, ότι θέλω να κάνω την ίδια δοκιμή, με την Auto 5 και την benelli 121 sl 80 , με στάνταρ κάνες full και να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα. Δεν έχω βρει χρόνο και είναι στα υπ' όψιν. Η δοκιμή θα γίνει με το ίδιο φυσίγγι και την ίδια απόσταση 50 μ.Οπλο???? Πες μας εχεις σημασια η οχι???
Εεεεεελα τωρα.....μη λες τετοια....πιπέρι!!! Ειναι δυνατον να τουφεκας πάνω απο 36.5??? Άντε 37,7...παραπάνω δεν γίνεται!!Παρατηρώ ότι κάποιοι διαβάζεται καποιους παλιούς αρθρογράφους οι οποίοι υποστήριζαν ότι το μάξιμουμ οφέλιμο βελινεκές του λειόκανου σε διαμέτρημα 12, είναι τα 36.5 μέτρα. Οι περισσότεροι πλέον τους απορρίψατε γιατί είδατε οτι το 12άρι σκοτώνει και λίγο πιο μακριά! Για κάποιους 40 για άλους 50 και για λίγους 60 μέτρα.
Τώρα τους ξανά διαβάζεται και εστερνίζεστε οτι λένε, οτι οι περισσότεροι κυνηγοί δεν έχουν την σωστή αντίλυψη της απόστασης όπου τουφεκάνε! Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν την σωστή απόσταση, δικαίομά σας και ειναι λογικό να μην έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη! Δεν μπορείτε όμως να κατακρεινεται άλους ανθρωπους για την αντιληψή τους στο αν καταφέρνουν να μετρήσουν την απόσταση όπου τουφεκάνε! Άλλα τα μάτια του λαγού λαι άλλα της κουκουβάγιας!
το 130 ειναι εν μερη αυθαιρετο. γινεται πιο καθορισμενο αν ορισουμε και ποσοστο επιτυχιας. ενα καλα αποδεκτο θεωρειται το 70%Θα έλεγα κάπου στα 60-65μ είναι το σημερινό ανώτατο όριο με φυσιγγάρες και οπλάρες με νορμάλ μολύβδινα φυσίγγια για αρκετές πιθανότητες καταβολής.
Ίσως είναι υπερβολικό και αυτό το νούμερο ...
Για να δεις αν πραγματικά τα "έχεις" θέλει δοκιμές και μαθηματικά (δυστυχώς).
Έχω φτιάξει ένα excel με πιθανότητες άμεσης καταβολής πχ 3 σκάγια 4 σκάγια κτλ
Η πυκνότητα σκαγιών στο σημείο που βρίσκεται το θήραμα πρέπει να είναι περίπου διπλάσια των απαιτούμενων σκαγιών για να έχεις πάνω από 90% πιθανότητες να χτυπήσουν το θήραμα τα ελάχιστα σκάγια που θες σε κάθε περίπτωση.
Και αυτό φυσικά με τέλεια σκόπευση.
Και φυσικά με 3-4 δοκιμαστικά φυσίγγια.
Και φυσικά δοκιμές σε συνθήκες βολών.
Και φυσικά με ικανή ταχύτητα για κάθε νούμερο σκαγιών.
Παράδειγμα ...
Το πρασίνι λέμε ότι θέλει 130 σκάγια στον κύκλο.
Πες ότι τα βάζεις τα 130 σκάγια ομοιόμορφα κατανεμημένα στα όσα μέτρα θέλετε εσείς.
Τι πιθανότητες λέτε ότι έχετε να χτυπάτε τον πράσινο αν χρειάζεται 3 σκάγια για άμεση καταβολή ;;;;;; 50%, 70%, 80%, 90%, 99% ;;;;;;
Για να δω απαντήσεις ;;;;;;
Ευαγγελιο δεν χαρακτηριζω τιποτα...αλλα τι ρωτας ακριβως δεν καταλαβα;;;Το πινακακι της kicks ας πουμε πως το χαρακτηριζεις ευαγγελειο???
Ρωταω αν η kicks πεφτει μεσα φιλε εγω δεν ειρωνεβομαι εσυ το δουλευεις συστηματικα και ο πιο καταληλος να απαντησεις και δεν συμφωνω για τα 45 φευγουμε παραπανω με αξιοπρεπες οπλο φυσιγγι για επαναληψη η αποσταση σε κινουμενο στοχο ειναι δυσκολη υποθεση αχετος το που επεσε το θυραμαΕυαγγελιο δεν χαρακτηριζω τιποτα...αλλα τι ρωτας ακριβως δεν καταλαβα;;;
Συμφωνεις οτι το μαξ ειναι 40 και 45 μετρα?
Το καλυτερο παντως που διαβασα το εγραψε ο @PPV
Τωρα οσον αφορα το πινακακι της Kicks συμφωνα μ'αυτα που εχω δει δεν πεφτει εξω, αλλα ισως δεν ξερω να υπολογισω η να μετρησω την αποσταση...
Εσυ μπωρει να διαβαζεις αρθρογραφους και να τους πιστευεις η οχι η αποσταση μετριετε με οργανα και οχι με ματια λαγου κουκουβαγιας δεκαοχτουρας οτι σε βολευει ειτε κουκοβαγια ειναι ο μεν ειτε λαγος ο δε ! Δε σου επιτιθομε δεν κατηγορισα καπιον απλα απαντας απο κατω ετσι μπωρω και γω να πω ποιος εισαι εσυ και γτ να πιστεψω αυτα που λες η και καπιος αλλος!!! Οπιος εχει τη μυγα μυγιαζετε να ξερεις και το βλεπουν ολοι εγω εδω ειμαι ελατε οσοι ξινιζεστε να με κανετε να ξινιστω εγω το εχω ξανα πει το λειζερακι στο χερι θα εχω και περιμενω την επαναληψη φασσες οσες θελετε η να πετανε η να τις εχω δεμενες στο κλαδι εχουμε πραγμαΠαρατηρώ ότι κάποιοι διαβάζεται καποιους παλιούς αρθρογράφους οι οποίοι υποστήριζαν ότι το μάξιμουμ οφέλιμο βελινεκές του λειόκανου σε διαμέτρημα 12, είναι τα 36.5 μέτρα. Οι περισσότεροι πλέον τους απορρίψατε γιατί είδατε οτι το 12άρι σκοτώνει και λίγο πιο μακριά! Για κάποιους 40 για άλους 50 και για λίγους 60 μέτρα.
Τώρα τους ξανά διαβάζεται και εστερνίζεστε οτι λένε, οτι οι περισσότεροι κυνηγοί δεν έχουν την σωστή αντίλυψη της απόστασης όπου τουφεκάνε! Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν την σωστή απόσταση, δικαίομά σας και ειναι λογικό να μην έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη! Δεν μπορείτε όμως να κατακρεινεται άλους ανθρωπους για την αντιληψή τους στο αν καταφέρνουν να μετρήσουν την απόσταση όπου τουφεκάνε! Άλλα τα μάτια του λαγού λαι άλλα της κουκουβάγιας!
Για ποιούς αθρογράφους συγκεκριμμένα λες φίλε μου;Παρατηρώ ότι κάποιοι διαβάζεται καποιους παλιούς αρθρογράφους οι οποίοι υποστήριζαν ότι το μάξιμουμ οφέλιμο βελινεκές του λειόκανου σε διαμέτρημα 12, είναι τα 36.5 μέτρα. Οι περισσότεροι πλέον τους απορρίψατε γιατί είδατε οτι το 12άρι σκοτώνει και λίγο πιο μακριά! Για κάποιους 40 για άλους 50 και για λίγους 60 μέτρα.
Αλλος τους ανεφερε δε ξερω εγω σε πιους αναφερετεΓια ποιούς αθρογράφους συγκεκριμμένα λες φίλε μου;
Συμφωνα με αυτα που εχω δει Τολη μεσα ειναι το πινακακι και παντα με εμπορικα φυσιγγιαΡωταω αν η kicks πεφτει μεσα φιλε εγω δεν ειρωνεβομαι εσυ το δουλευεις συστηματικα και ο πιο καταληλος να απαντησεις και δεν συμφωνω για τα 45 φευγουμε παραπανω με αξιοπρεπες οπλο φυσιγγι για επαναληψη η αποσταση σε κινουμενο στοχο ειναι δυσκολη υποθεση αχετος το που επεσε το θυραμα
Ρε φιλε ειχα κικς δε προλαβα να βγαλω συμπερασματα κωλοχρονια ετυχε εδωσα και το οπλο στα δραμια κενταγε ομως !!! αλλοι δυο γνωστοι μου εχουν ε δε βαρανε καθιστη φασσα στο δεντρο πιο να ρωτισω δλδ μην αρπαζεστε αν αρπαζεστε δε μου το δανειζουνε κιωλας να το κανω τεστ ντραιβ λεςι ο αλλος ασεμε ρε τολη θελω να το μαθω παραταμε αχαχαχαχαχΣυμφωνα με αυτα που εχω δει Τολη μεσα ειναι το πινακακι και παντα με εμπορικα φυσιγγια
Όλους αυτούς οι οποίοι σας αμφισβητούν! Όλοι αυτοί οι οποίοι γράφουν ότι οι τουφεκιές σας δεν είναι 50μ αλλά το πολύ 30 επειδή δεν μπορείτε να υπολογίσετε την απόσταση! Όλους αυτούς οι οποίοι θαυμάζουν τον άγγλο, αλλά θαύβουν τον φίλο τους!Για ποιούς αθρογράφους συγκεκριμμένα λες φίλε μου;