Μύθος ή Πραγματικότητα;

• Thread starter Thread starter HL Mod
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ο μονος που ασχολειτε συνεχως με τα μετρα και ξερει εκει που κυνηγαει ποσα ειναι και τι και πως ειναι ο @Bnllcrio και το παιδι δε μιλισε ποτε να πει οτι τα Ξερει ολα τα χει ολα μετριμενα σε βηματα και ξερει ποσα βηματα του ειναι ποσα μετρα
Ο μονος που γνωριζεις εσυ θες να πεις, γιατι αν αφαιρεσω τον εαυτο μου ξερω και εναν αλλο που τυχαινει καμια φορα να παμε μαζι που ειναι λειζερ το ματι του και οτι μετρησει με βηματα ειναι μεσα στα μετρα, εγω εχω μονιμα το αποστασιομετρο στο σακο.

Last edited:
Το νο5 στα ποσα μετρα χανει την διατρηση του σε μια φασσα; φυσιγγι χωρις μπαφερ, το condor για την ακριβεια
Πίνακας 2..jpg
Αλέξανδρε Καλησπέρα!:)

Με ταχύτητα 365 μ/δλ στα 45 μέτρα , το Νο 5 διατηρεί 1,99 ft/lb = 0,276 kg/m που είναι η διπλάσια σχεδόν από τη ελάχιστη απαιτούμενη για καταβολή μεσαίων θηραμάτων όπως η φάσσα...
Όμως γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Burrard η κυνηγετική βολή με κανονικές ταχύτητες ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΠΟ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ, οπότε πρέπει νομίζω να εστιάσουμε που χάνει η τουφέκια την πυκνότητα της....

Υ.Γ :
εδώ νομίζω συμφωνεί και η γνώμη του Νίκου Π. ότι για πολύ μακρινές βολές χρειάζονται και βαρύτερες γομώσεις σε σκάγια...

View attachment 41279
Αλέξανδρε Καλησπέρα!:)

Με ταχύτητα 365 μ/δλ στα 45 μέτρα , το Νο 5 διατηρεί 1,99 ft/lb = 0,276 kg/m που είναι η διπλάσια σχεδόν από τη ελάχιστη απαιτούμενη για καταβολή μεσαίων θηραμάτων όπως η φάσσα...
Όμως γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Burrard η κυνηγετική βολή με κανονικές ταχύτητες ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΠΟ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ, οπότε πρέπει νομίζω να εστιάσουμε που χάνει η τουφέκια την πυκνότητα της....

Υ.Γ :
εδώ νομίζω συμφωνεί και η γνώμη του Νίκου Π. ότι για πολύ μακρινές βολές χρειάζονται και βαρύτερες γομώσεις σε σκάγια...
Εχω ενα πολυ καλο παραδειγμα Γιαννη αλλα θα το γραψω μετα, το ειχα γραψει πριν τρια χρονια ξανα.

Εχω ενα πολυ καλο παραδειγμα Γιαννη αλλα θα το γραψω μετα, το ειχα γραψει πριν τρια χρονια ξανα.
#5 με 420m/s αρχική γύρω στα 75μ για φάσσα σε ΔΙΑΤΡΗΣΗ και μόνο.

Μην θεωρήσεις τα 75μ κάτι ακριβές ... μπορεί να είναι 65 μπορεί και 85 ...
Για περίπου σφαιρικό σκάγι και όχι πολύ παραμορφωμένο κάπου εκεί πάντως είναι ...

Last edited:
#5 με 420m/s αρχική γύρω στα 75μ για φάσσα σε ΔΙΑΤΡΗΣΗ και μόνο.

Μην θεωρήσεις τα 75μ κάτι ακριβές ... μπορεί να είναι 65 μπορεί και 85 ...
Για περίπου σφαιρικό σκάγι και όχι πολύ παραμορφωμένο κάπου εκεί πάντως είναι ...
Μεσα εισαι επιστημονα!!!

Η τουφεκια ηταν σε καθιστη φασσα στα 80 μετρα και μετα εριξα την τουφεκια στο χαρτονι γιατι μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση αυτη η καταβολη.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συγκρίσεις-όπλων-τσοκ.262/page-51#post-275475

Παιδιά όλοι μα όλοι κάνουμε μέγα λάθος στα μέτρα που περνάει ένα πουλι, ,εγώ θα σας πω το άλλο ,ένα δυοροφο σπίτι από το ισόγειο μέχρι την ταράτσα του δεύτερου είναι 9 με 9,5 βάλτε πως βλέπετε ένα κτίριο με 6 ορόφους επί 3.30 ο όροφος μας κάνει περίπου 20 μέτρα και κοιτάτε από κάτω και πέστε πως περνάει μια τσίχλα πως θα φαίνεται, θα λες είναι ψιλουτσικα κι όμως είναι 20μετρα μόνο που τουφεκας άνετα με 4 άστρα.Το 95% των τουφεκιών που ρίχνουμε είναι 25 με 35 μέτρα και το άλλο 5% κάνα πουλί πέρα των 40μετρων και λέμε ξέρεις πόσο μακριά ήταν 60-70 μέτρα στην πραγματικότητα είσαι στο όριο ενός λειοκανου +5 μέτρα λκπ

Παιδιά όλοι μα όλοι κάνουμε μέγα λάθος στα μέτρα που περνάει ένα πουλι, ,εγώ θα σας πω το άλλο ,ένα δυοροφο σπίτι από το ισόγειο μέχρι την ταράτσα του δεύτερου είναι 9 με 9,5 βάλτε πως βλέπετε ένα κτίριο με 6 ορόφους επί 3.30 ο όροφος μας κάνει περίπου 20 μέτρα και κοιτάτε από κάτω και πέστε πως περνάει μια τσίχλα πως θα φαίνεται, θα λες είναι ψιλουτσικα κι όμως είναι 20μετρα μόνο που τουφεκας άνετα με 4 άστρα.Το 95% των τουφεκιών που ρίχνουμε είναι 25 με 35 μέτρα και το άλλο 5% κάνα πουλί πέρα των 40μετρων και λέμε ξέρεις πόσο μακριά ήταν 60-70 μέτρα στην πραγματικότητα είσαι στο όριο ενός λειοκανου +5 μέτρα λκπ
Προσωπικα οταν μιλαω για μακρινες αποστασεις μιλαω παντα για τραβερσες, το υψος ειναι δυσκολο να το υπολογισεις, πολλοι ομως στις τραβερσες νομιζουν οτι ριχνουν στα 30 και ριχνουν στα 45

Αυτοι που ρίχνουν λίγο μακρινές τουφεκιές και πολλές φορές εύστοχουν είναι η Λαγαδες δεν μιλάω για τους γουρουναδες γιατί εκεί έχουμε να κάνουμε με βόλια που είναι άλλο πράγμα

Η τουφεκια ηταν σε καθιστη φασσα στα 80 μετρα και μετα εριξα την τουφεκια στο χαρτονι γιατι μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση αυτη η καταβολη.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συγκρίσεις-όπλων-τσοκ.262/page-51#post-275475
Το χαρτί πόσο μεγάλο ήταν θυμάσαι ;;;

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συγκρίσεις-όπλων-τσοκ.262/page-51#post-275448

Η φάσα να υποθέσω δεν πήρε πάνω από 1 σκάγι ή συσσωμάτωμα.

Προσωπικα οταν μιλαω για μακρινες αποστασεις μιλαω παντα για τραβερσες, το υψος ειναι δυσκολο να το υπολογισεις, πολλοι ομως στις τραβερσες νομιζουν οτι ριχνουν στα 30 και ριχνουν στα 45
Ναι Αλέξανδρε δεν μπορείς να υπολογίσεις ποτε το ύψος ,και τις ποιο πολλές φορές νομίζεις είναι πολύ ψηλά αλλά είναι εντός βεληνεκές

Το χαρτί πόσο μεγάλο ήταν θυμάσαι ;;;

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συγκρίσεις-όπλων-τσοκ.262/page-51#post-275448

Η φάσα να υποθέσω δεν πήρε πάνω από 1 σκάγι ή συσσωμάτωμα.
Τις ειχα δωσει τις φασσες αλλου και δεν τις μαδησα εγω, 2 η 3 σκαγια ειχε στο σωμα μου ειχε πει ο φιλος,το χαρτι δεν θυμαμαι ποσο ηταν μετα απο τοσα χρονια

Τις ειχα δωσει τις φασσες αλλου και δεν τις μαδησα εγω, 2 η 3 σκαγια ειχε στο σωμα μου ειχε πει ο φιλος,το χαρτι δεν θυμαμαι ποσο ηταν μετα απο τοσα χρονια
Τα θεωρώ λίγο τραβηγμένα τα μέτρα αυτά, όχι ακατόρθωτο αλλά μιλάμε για κάνα δυο μέτρα προσκόπευση στα μέτρα αυτά και φυσικά με Άσσο τσοκ

Τα θεωρώ λίγο τραβηγμένα τα μέτρα αυτά, όχι ακατόρθωτο αλλά μιλάμε για κάνα δυο μέτρα προσκόπευση στα μέτρα αυτά και φυσικά με Άσσο τσοκ
Η συγκεκριμενη καθοταν σε δεντρο και εριξα ετσι απο περιεργια

Ο μονος που ασχολειτε συνεχως με τα μετρα και ξερει εκει που κυνηγαει ποσα ειναι και τι και πως ειναι ο @Bnllcrio και το παιδι δε μιλισε ποτε να πει οτι τα Ξερει ολα τα χει ολα μετριμενα σε βηματα και ξερει ποσα βηματα του ειναι ποσα μετρα
Έτσι ακριβώς Τόλη γιατί ξέρω σαν την παλάμη μου το μέρος που κυνηγάω και όταν κυνηγάω πάντα κοιτάω το μέρος που θα κάτσω και μέχρι που μπορώ να ρίξω

για κάνα δυο μέτρα προσκόπευση στα μέτρα αυτά
Αν πετούσε ανέβα πολύ.
80μ
420m/s v0
40km/h η φάσα τραβέρσα
χωρίς άνεμο

4,5m προσκόπευση την στιγμή που η γόμωση βγαίνει από την κάνη.
80cm πτώση σκαγιών !!!

Ναι Αλέξανδρε δεν μπορείς να υπολογίσεις ποτε το ύψος ,και τις ποιο πολλές φορές νομίζεις είναι πολύ ψηλά αλλά είναι εντός βεληνεκές
Και το αναποδο!
Ειναι καθαρα θεμα εμπειριας!
Ενα που κυνηγα τσιχλες, βαραει την φασα στα 60 και απορει γιατι δεν επεσε!

Αν πετούσε ανέβα πολύ.
80μ
420m/s v0
40km/h η φάσα τραβέρσα
χωρίς άνεμο

80cm πτώση σκαγιών !!!
...και έναν Αξιωματικό του Πυροβολικού να σου δίνει κατευθύνσεις!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Αν πετούσε ανέβα πολύ.
80μ
420m/s v0
40km/h η φάσα τραβέρσα
χωρίς άνεμο

80cm πτώση σκαγιών !!!
Νομιζω τα Ραφαλ εχουν τετοιο αλγοριθμο , για τους πυραυλους meteo .yel.

Στο εργοστάσιο τα κτίρια είναι 50 μετρα ύψος. Τα περιστέρια μια χαρά φαίνονται για τουφεκια ακόμα και αυτά που περνάνε πάνω από την οροφή. Οι γλάροι φαίνονται θηρία και περνούν και καμιά δεκαπενταριά μέτρα ποιο ψηλά.

Ο πίνακας του σκοπευτηριου και τα τριάντα τέσσερα μέτρα του που κάνω τις δοκιμές είναι έντονα αποτυπωμενα στο μυαλό και αν περνούσε φασσα μπροστά του θα φαινόταν κοντινή. Μιλάμε για 40-45cm θήραμα.

Μία φάσσα που περνάει στα 40m σε ίσο έδαφος και πριν σε αντιληφθεί , διαπιστωμένο με guncam από διάφορα άτομα, με διαρκή προσκοπευση θέλει το λιγότερο τέσσερα μέτρα. Επαναλαμβάνω, με μέθοδο διαρκής προσκοπευσης.
Αν σκουπιζεται μπορείτε να την τουφεκατε και στο κεφάλι αρκεί να τραβήξετε το όπλο σαν να σας χτύπησε ρεύμα.

Στα διοροφα και στα εξαοροφα μπορειτε να κολλήσετε στα ταβάνια των μπαλκονιων την σιλουέτα των πουλιών και θα καταλάβετε ότι είναι χαμηλά.

Back