Εχω νεα
Πηγα να παραλαβω την Αδεια Αγορας Πυροβολου Οπλου για Θηρα.
Εξηγησα στον αστυνομικο οτι δεν γνωριζα, και στην ουσια ηθελα Αδεια Αγορας Σκοπευτικου Οπλου και αν γινεται αλλαγη.
Εννοια "αλλαγης" δεν υπαρχει.
Τα χαρτια εχουν κατατεθει, κι εχει δημιουργηθει συγκεκριμενος φακελος.Αν δεν θελω να αγορασω κυνηγετικο, πρεπει να περιμενω 6 μηνες να ληξει και να το επιστρεψω αυτο το χαρτι που πηρα σημερα.
Αν αγορασω τελικα κυνηγετικο τοτε η ΑΚΚΟ που θα αποκτησω στη συνεχεια θα ειναι εσαη.Δεν αλλαζει σε ΑΚΣΟ.
Οποτε τι σημαινει αυτο ?
Για αγορα σκοπευτικου...φτου κι απ την αρχη ολα τα χαρτια, γιατρους, παραβολα κλπ κλπ.
Με λιγα λογια καθε χαρτι αγορας οπλου (κυνηγετικου ή σκοπευτικου) έχει το δικό του "σετ" χαρτιων.
Αν το γνωριζα, θα ζηταγα 2 χαρτια απο τον καρδιολόγο και 2 απο τον ψυχιατρο και θα σκεφτομουν αν θα αγοραζα το ενα, το αλλο ή και τα 2.
Δλδ. θα φτιαχνοντουσαν 2 φακελοι.
Φυσικά του ανοιξα και την κουβεντα για το οτι ετσι αναγκαζομαι για την αγορα 2 οπλων αμα μου αρεσει καποιο συγκεκριμενο μοντελο.
Ενω θα ηταν τοσο απλο να ΒΑΖΩ μειωτηρα οταν παω για κυνηγι και να ΒΓΑΖΩ μειωτηρα οταν παω σκοπευτηριο.
Η απαντηση ηταν οτι....οχι,δεν σας εμπιστεύετε το κρατος κυριε οτι θα το κανετε αυτο.
Λες και στην υπολοιπη ζωη μας δεν ισχυουν οι νομοι και οι συνεπειες για την παραβιαση τους αλλα η εμπιστοσυνη που μας δειχνει το κρατος
Φυσικα ο ανθρωπος δεν φταιει σε τιποτα, μαλιστα μου ειπε οτι ειναι ο πρωτος που τους κραζει σε κατι τετοια αλλα συμφωνει με την συγκεκριμένη διαδικασια.
Επισης μου εβγαλε την αδεια αγορας σε 4 μερες ενω αλλου ακουω και 20.
Να τα λεμε κι αυτα.