Οπλουργοί

Αλέξανδρε φαντάζομαι μου επιτρέπεις να διαφωνήσω μαζί σου στη φράση στου που παρέθεσα. Έχουν δικαίωμα όλοι να γράφουν τις απόψεις τους και καλό είναι να ακούμε τους πάντες. Σημασία έχει μετά ο καθένας μας να έχει σωστή κρίση γι΄αυτά που ακούει και να αποφασίζει αναλόγως... ;)

Δημοκρατία έχουμε Chris, ο καθένας γράφει ότι νομίζει χωρίς βέβαια να θίγει κ να ειρωνεύεται συνομιλητές του. Όλους θα τους ακούσουμε, όταν θα έχουμε την κατάλληλη διάθεση με προσοχή κ σεβασμό. Προσωπικά μιλάω πάντα, μην παρεξηγηθώ.

Last edited:
Μόνο μακριά και αλάργα; ;)
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το ψιλότουφέκισμα στα πουλιά. Μόνο στο trap βοηθάει για να μην χρειάζεται ο σκοπευτής να σκεπάζει τον δίσκο και να χάνει την οπτική επαφή μαζί του. Γι'αυτό και δεν έχω δει ποτέ όπλο στημένο από τραπαδόρο, να έχει επιτυχία στο κυνήγι :)
προσωπικά διαφωνώ....ανάλογα με τον τρόπο που τουφεκάει ο καθένας πάνω η κάτω από το φτερωτό
στις περισσότερες τουφεκιές φτερωτών τα πουλιά έχουν ανοδική πορεία.....τραβέρσες,ρουαγιάλ,ακόμη και στο περπατητό
αν χαθεί η πρώτη βολή κανείς δεν κάνει δεξιά αριστερά να βρεί πάλι το πουλί αν είναι πάνω του,από κάτω μπαινει κι αναλόγως σηκώνει επιταχύνει κ.λ.π.
τα τραπ τουφέκια σίγουρα δεν βοηθούν στο κυνήγι γιατί το πουλί δεν είναι πιατάκι που το περιμένεις επωμισμένος και έχοντας εμπειρία εκτιμάς την πορεία του την απόσταση...όταν το βρείς δε κέντρο είσαι
πόσες φορές με όπλα που είναι κέντρο η λίγο πάνω η λίγο κάτω σ ένα τραυματισμένο πουλί που αρχίζει την πτώση μπορούμε να το βρούμε για να το αποτελείωσουμε;;;;; στις 10 ίσως 1-2 γιατί αυτή η καθοδική πορεία δεν είναι περασμένη στο μυαλό μας όπως η ανοδική από εμπειρία
Σε πουλιά λίγο ρίγα πρέπει να βλέπεις ( λίγο!) σε λαγουδάκια καθόλου.
προσωπική μου γνώμη είναι(το έχω ξαναγράψει)ότι η ρίγα είναι μια αιτία να ανεβάσω η κατεβάσω το όπλο μου και επειδή ρίγα με ρίγα διαφέρει γίνονται οι δοκιμές να ξέρουμε που πάει η κάννη γιατί αυτή σκοτώνει

Last edited:
Σωστά φίλε Μάκη επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι σπάνια η κανη θα χρειαστεί να καλύψει-κρύψει τον στόχο σου - άντε το πολύ σε καμία royal- δηλ. πάντα έχεις οπτική επαφή μαζί του με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο trap βλέπεις αεροδρόμιο τη ρίγα, οποίος έχει ρίξει γνώρίζει, οπότε δεν συζητάμε καν.

Αν "κλειδώνεις" την επώμισή σου, με τη ρίγα δεν ασχολήσε καθόλου γιατί εστίαζεις στο στόχο και μόνο.

προσωπικά διαφωνώ....ανάλογα με τον τρόπο που τουφεκάει ο καθένας πάνω η κάτω από το φτερωτό
στις περισσότερες τουφεκιές φτερωτών τα πουλιά έχουν ανοδική πορεία.....τραβέρσες,ρουαγιάλ,ακόμη και στο περπατητό
αν χαθεί η πρώτη βολή κανείς δεν κάνει δεξιά αριστερά να βρεί πάλι το πουλί αν είναι πάνω του,από κάτω μπαινει κι αναλόγως σηκώνει επιταχύνει κ.λ.π.
τα τραπ τουφέκια σίγουρα δεν βοηθούν στο κυνήγι γιατί το πουλί δεν είναι πιατάκι που το περιμένεις επωμισμένος και έχοντας εμπειρία εκτιμάς την πορεία του την απόσταση...όταν το βρείς δε κέντρο είσαι
πόσες φορές με όπλα που είναι κέντρο η λίγο πάνω η λίγο κάτω σ ένα τραυματισμένο πουλί που αρχίζει την πτώση μπορούμε να το βρούμε για να το αποτελείωσουμε;;;;; στις 10 ίσως 1-2 γιατί αυτή η καθοδική πορεία δεν είναι περασμένη στο μυαλό μας όπως η ανοδική από εμπειρία

προσωπική μου γνώμη είναι(το έχω ξαναγράψει)ότι η ρίγα είναι μια αιτία να ανεβάσω η κατεβάσω το όπλο μου και επειδή ρίγα με ρίγα διαφέρει γίνονται οι δοκιμές να ξέρουμε που πάει η κάννη γιατί αυτή σκοτώνει
Συμφωνώ φιλε Μάκη πολυ σωστή η τοποθετησή σου.Ειναι καταστροφικό στα πουλιά να μην βλέπεις τουλάχιστον λίγο ρίγα στο 70% των περιπτώσεων ειδικά αυτοι που κυνηγουν με σκυλια φέρμας και όχι μόνο.

Κ η δικη μου αποψη ειναι οτι ΕΙΔΙΚΑ στο κυνηγι κ ειδικα σε θηραματα που εμφανιζονται ξαφνικα κ δεν εχουμε την πολυετελεια του χρονου του καρτεριου, ενα οπλο που ψιλοτουφεκαει ειναι καταστροφικο... Ο κυνηγος θα μπορεσει πολυ δυσκολα να εκμεταλλευτει το 100 % της τουφεκιας του και αυτο οδηγει στο κλασσικο φαινομενο των τραυματισμενων, του "φταει το φυιγγι, ο καιρος, κτλ κτλ"... Απο την πολυ μικρη εμπειρια μου θεωρω οτι δεν μπορουν ολοι οι ανθρωποι να αντληφθουν τον τροπο που πρεπει να αγνοησουν την εικονα της ριγας κ να επικεντρωθουν στο στοχο, θελει δουλεια αυτο, πολυ σκοπευτηριο κ παλι οταν το καταφερεις στο σκοπευτηριο, ειναι αμφιβολο αν θα το καταφερεις στο κυνηγι...
Η μονη μου ενσταση για ενα οπλο που "επιτρεπεται" να ψιλοτουφεκαει λιγο στο κυνηγι ειναι σε σκοπευτικα οπλο με αρεκτα φαρδια ριγα οπου πολλες φορες στην προσπαθεια μας να μην κρυψουμε το θηραμα με την ριγα στελνουμε την τουφεκια ελαφρα χαμηλοτερα...
κ φυσικα αυτες ειναι προσωπικες προτιμησεις κ για μενα οχι απλα "μην ψαρωνεις σε οτι ακους", αλλα ακου τα παντα κ διαλεξε ποιο ειναι το σωστο για σενα... ;)

Ενας κυνηγος που μπορει να επωμιζει σωστα σε ολη τη διαρκεια του κυνηγιου,φυσικα και μπορει να ριχνει με οτι τον βολευει,αλλα οταν το ζηγοματικο δεν κλειδωνει ειτε απο κουραση ειτε απο αβολη θεση,με τη δεξια επωμιση,θα τραβας τη τουφεκια ψιλα και αριστερα,οταν το ζηγοματικο δεν κλειδωνει, οταν τα μετρα του οπλου ειναι σωστα απολυτα,κατι που παρολο οτι και της τεχνικες γνωριζω και να επωμιζω...αποκλειεται να της εφαρμοσο απολυτα,γιαυτο και το αφηνω να κραταει λιγο χαμηλα και δεξια,μια πινελια,αυτα υπηρξαν και τα καλυτερα οπλα μου,παντα για μενα.

η γνώμη μου είναι κατεβάστε τα όπλα σας οι του φτερωτού.....η ρίγα είναι δείκτης να παει κάποιος στον οπλουργό και όχι ο κανόνας :)

.xm. ... Μάκη μου, με μπέρδεψες. Τελικά, οι του φτερωτού, να τα κατεβάζουν τα όπλα ή όχι; .what.

Λοιπον ξερεται κατι... το καψατε !!!!. .hair.και δεν εχω και μαλλια να τα τραβηξω .sarcastic.

Φίλε Αργύρη έχεις απόλυτο δίκιο, το ίδιο θα ένιωθα και γω αν προσπαθούσα να αλιεύσω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σε περίπτωση που δεν ήξερα μερικά πράγματα.

Βασικά για να προσπαθήσουμε να βάλουμε μια τάξη, να πω ότι κακώς μπήκε στο παιχνίδι της συζήτησης η ρίγα του όπλου. Το αν ένα όπλο ψιλοντουφεκάει, χαμηλοτουφεκάει ή ρίχνει 50/50, δηλαδή ακριβώς στο κέντρο εκεί που κοιτάμε, δε έχει απολύτως καμία σχέση το πόσο ρίγα βλέπουμε. Η προσωπική μου άποψη δεν πηγάζει μόνο από προσωπικές εμπειρίες αλλά και από εμπειρίες των γύρω μου. Υπάρχουν όπλα που ψιλοντουφεκάνε αισθητά και η οπτική αίσθηση της ρίγας είναι ελάχιστη. Υπάρχουν όπλα που ο σκοπευτής δεν βλέπει καθόλου την ρίγα και πάλι ψιλοτουφεκάνε. Όπως και όπλα που βλέπεις ρίγα και πάνε οι τουφεκιές από κάτω.

Κατά την κυνηγητική σκόπευση το όπλο πρέπει να είναι στημένο σύμφωνα με τις αυθόρμητες ανθρώπινες ενέργειες. Αν κάθεσαι δίπλα μου και σου πω, δείξε μου με το δάχτυλο σου το πουλί που περνάει εκείνη την στιγμή από μπροστά μας, αυτό που θα κάνεις αυθόρμητα είναι να τεντώσεις το χέρι σου και το δάχτυλο σου και να προσπαθήσεις να ευθυγραμμιστείς με το πτηνό. Μα δεν το βλέπω, θα σου πω, που είναι; Νάτο, νάτο, δεν το βλέπεις και θα προσπαθήσεις όσο γίνεται καλύτερα να μου το δείξεις με το δάχτυλο, σημαδεύοντας επάνω του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα πουλιά, είτε ανεβαίνουν , είτε κατεβαίνουν, είτε πάνε παράλληλα, είτε προς τα κάτω. Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος από τις θεωρίες που προσπαθούν να βάλουν την προσκόπευση, στο στήσιμο του κυνηγητικού όπλου. Η προσκόπευση δεν μπαίνει σε τέτοια καλούπια.

Αλίμονο αν ήμασταν σε θέση, την στιγμή που περνάει ένα τρυγόνι σε τραβέρσα να σκεφτούμε ότι πρέπει να βάλουμε το όπλο από κάτω επειδή ψιλοτουφεκάει. Χαιρετίσματα στους δικούς μας :). Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει για την γραμμή σκόπευσης που πρέπει να ακολουθεί ένας κυνηγός σκοπευτής. Είναι η νοητή ευθεία που ακολουθεί το θήραμα κατά την πτήση του, την οποία πρέπει το υποσυνείδητο του κυνηγού να επεξεργαστεί την ώρα της τουφεκιάς για να "προβλέψει" που θα βρίσκεται το πουλί όταν τα σκάγια θα φτάσουν στο ύψος που πετάει. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αυτή, φαντάσου λοιπόν να της προσθέσεις και άλλη μια παράμετρο του ψιλοτουφεκίσματος. Αδύνατα πράγματα ... :)

Στο μόνο που ίσως να σε βοηθήσει ένα όπλο που ψιλοτουφεκάει, έστω και ελαφρά, είναι στις λεγόμενες ροαγιάλ τουφεκιές. Αυτό γίνεται επειδή το όπλο βάζει από μόνο του την προσκόπευση που αδυνατεί ο κυνηγός να βάλει. Λάθος όμως και αυτό γιατί πρόκειται απλά για μια ψευδαίσθηση η οποία θα σου δώσει κάποια εντυπωσιακά ψιλωμένα πουλιά αλλά θα σε προσγειώσει απότομα σε όλες τις άλλες πορείες με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα ξεπουπουλιάσματα και τους άσκοπους τραυματισμούς των θηραμάτων.

Στο σκοπευτήριο, από όπου δυστυχώς προέρχονται συγκεχυμένα οι θεωρίες του "ωφέλιμου" ψιλοτουφεκίσματος, τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Είσαι γνώστης μιας προδιαγεγραμμένης τροχιάς του στόχου η οποία δεν αλλάζει. Εκεί έχοντας την απαραίτητη φυσικά αντίληψη , η οποία έρχεται μέσα από την εμπειρία πολλών χρόνων, μπορείς να ρίξεις και με την λογική. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Αν ψάχνεις μια ουσιαστική βοήθεια μέσα από αυτήν την παρέα, πήγαινε απλά μέχρι την Μαλακάσα, βάψε τον πίνακα με ώχρα, βίδωσε το φουλ τσοκ στο όπλο σου, απομακρύνσου 15 μέτρα από τον πίνακα και ρίξε μια αυθόρμητη μεν αλλά ήρεμη τουφεκιά στο σημάδι που έχει ο πίνακας στο κέντρο, σαν να είναι μια τσίχλα που έρχεται από μακριά με τροχιά να κάτσει επάνω σου. Βγάλε μια φωτογραφία και επανέλαβε την διαδικασία πέντε φορές. Ανέβασε τις πέντε φωτογραφίες στο ανάλογο θέμα και θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Από την άλλη μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις αυτά που σου γράφουμε εμείς εδώ και να τραβάς τα μαλλιά σου :)

είναι παρα πολύ καλυτερο ένα οπλο να βλέπουμε ριγα κατατην επωμιση παρα από ένα στο οποιο βλέπουμε ελαχιστα το στοχαστο , πρεπει το κυριαρχο ματι να καθεται επανω στην ριγα όταν κοιταμε τον εαυτο μας επωμισμενο σε καθρεφτη , λυνονται ετσι καποια προβλήματα κυριαρχιας αλλα και καποια προβλήματα με ιση δυναμη και στα δυο ματια τα οποια λιγα ατομα τα εχουν αντιληφθεί , παμε παρακατω , σε κινουμενο στοχο θελουμε δεν θελουμε και μιλαμε παντα για αυθορμητη καταδειξη ριχνουμε παντα μα παντα από κατω από τον στοχο , και ο λογος ? θελει ο μαγκας ο εγκέφαλος να βλεπει καλα τον στοχο ώστε να μετραει και ταχυτητα και τροχια , σε να οπλο με πολύ χαμηλο χτενι που βλέπουμε μονο στοχαστρο τι κανουμε ασυναίσθητα ???? ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΚΙ , και η τουφεκια που παει ???? ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ , η λυση πια είναι ?? ματι επανω στην ριγα , δεσιμο με το κοντακι δυνατο , και τρομερη εστιαση στον στοχο , απαγορευεεται διαροπαλου να σηκωσουμε κεφαλι και να τσεκαρουμε προσκοπευση , ματια μονο στο στοχο , οι κανες στην προσκοπευση

Last edited:
εχουν ισια κοντακια Σαραντο , απαραδεκτο , ειδικα σε ατομα με μαγουλο πρεπει να ριξεις το κεφαλι ολο δεξια για να ερθεις κεντρο , σε αυθορμητη τουφεκια ολη η τουφεκια θα παει αριστερα , σου δινει μια αισθηση ευκολου κουμπώματος λογω στενου χτενιου αλλα κατά την γνωμη μου όλα τα αμερικανικα κοντακια είναι απαράδεκτα από μετρα , εχουν φτιαχτει με τον αμερικανικο κανονα ZERO PITS , ZERO CAST , αλλα νταλων

πρεπει το κυριαρχο ματι να καθεται επανω στην ριγα όταν κοιταμε τον εαυτο μας επωμισμενο σε καθρεφτη
Πολύ ωραία το έθεσες με την λέξη "κάθεται", αυτό είναι το ιδανικό. Συμφωνείς όμως ή διαφωνείς ότι αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά το που θα πάει η τουφεκιά; Ξαναλέω ότι πήρε "λάθος" τροπή η κουβέντα από την στιγμή που μπήκε η ρίγα στην συζήτηση μας. Πιστεύεις ότι βοηθάει να ψιλοτουφεκάει ένα όπλο στο κυνήγι; Εγώ με το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου (πρόσεξε τι γράφω, το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου, δηλαδή τα κάτω σκάγια ήταν 3 πόντους πάνω από το θήραμα) μετρημένα στα 15 μέτρα με φουλ τσοκ, στο κυνήγι δεν μπορούσα να σταυρώσω σκοτωμένη τσίχλα, παρά τις royal. Όλες οι άλλες κοψώφτερες, ξεπουπουλιασμένες, με κρεμασμένα πόδια να φεύγουν μακριά. Όταν τα μάζεψα και είπα στον φίλο ότι το όπλο θέλει κατέβασμα και σταματάω γιατί χαλάω τα πουλιά τσάμπα, ξέρεις τι μου είπε; Μην κάνεις έτσι, τα φυσίγγια σου φταίνε ... .ha ha ha..ha ha ha..ha ha ha.

είναι παρα πολύ καλυτερο ένα οπλο να βλέπουμε ριγα κατατην επωμιση παρα από ένα στο οποιο βλέπουμε ελαχιστα το στοχαστο , πρεπει το κυριαρχο ματι να καθεται επανω στην ριγα όταν κοιταμε τον εαυτο μας επωμισμενο σε καθρεφτη , λυνονται ετσι καποια προβλήματα κυριαρχιας αλλα και καποια προβλήματα με ιση δυναμη και στα δυο ματια τα οποια τα εχουν αντιληφθεί , παμε παρακατω , σε κινουμενο στοχο θελουμε δεν θελουμε και μιλαμε παντα για αυθορμητη καταδειξη ριχνουμε παντα μα παντα από κατω από τον στοχο , και ο λογος ? θελει ο μαγκας ο εγκέφαλος να βλεπει καλα τον στοχο ώστε να μετραει και ταχυτητα και τροχια , σε να οπλο με πολύ χαμηλο χτενι που βλέπουμε μονο στοχαστρο τι κανουμε ασυναίσθητα ???? ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΚΙ , και η τουφεκια που παει ???? ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ , η λυση πια είναι ?? ματι επανω στην ριγα , δεσιμο με το κοντακι δυνατο , και τρομερη εστιαση στον στοχο , απαγορευεεται διαροπαλου να σηκωσουμε κεφαλι και να τσεκαρουμε προσκοπευση , ματια μονο στο στοχο , οι κανες στην προσκοπευση
Σωστός ο Δημήτρης ,

εχουν ισια κοντακια Σαραντο , απαραδεκτο , ειδικα σε ατομα με μαγουλο πρεπει να ριξεις το κεφαλι ολο δεξια για να ερθεις κεντρο , σε αυθορμητη τουφεκια ολη η τουφεκια θα παει αριστερα , σου δινει μια αισθηση ευκολου κουμπώματος λογω στενου χτενιου αλλα κατά την γνωμη μου όλα τα αμερικανικα κοντακια είναι απαράδεκτα από μετρα , εχουν φτιαχτει με τον αμερικανικο κανονα ZERO PITS , ZERO CAST , αλλα νταλων
Υπαρχουν δυο σχολες,το χαμηλο κοντακι με μπολικο πιτς στη φτερνα,ξεχνας το χτενι,αφου δεν μπορεις να κλειδωσεις,προτεινεις το στοχαστρο και ριχνεις,κατω απο κυνηγετικες συνθηκες ειναι ακρος αποτελεσματικα για μενα προσωπικα,δεν λεω οτι ειναι σωστο για το τι σε βολευει μιλαμε εδω.Και η αλλη σχολη του σκοπευτηριου με το κλειδωμα,οταν ειναι στα μετρα σου,σκοτωνει με τα ματια,αλλα προσωπικα δεν θα κανω αυτο που πρεπει απο αβολες θεσεις,γιαυτο προτιμω το Αμερικανικο στυλ η τελος παντων τα λαγο κοντακα.Εχω οπλα και με τα δυο στυλ.

Πολύ ωραία το έθεσες με την λέξη "κάθεται", αυτό είναι το ιδανικό. Συμφωνείς όμως ή διαφωνείς ότι αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά το που θα πάει η τουφεκιά; Ξαναλέω ότι πήρε "λάθος" τροπή η κουβέντα από την στιγμή που μπήκε η ρίγα στην συζήτηση μας. Πιστεύεις ότι βοηθάει να ψιλοτουφεκάει ένα όπλο στο κυνήγι; Εγώ με το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου (πρόσεξε τι γράφω, το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου, δηλαδή τα κάτω σκάγια ήταν 3 πόντους πάνω από το θήραμα) μετρημένα στα 15 μέτρα με φουλ τσοκ, στο κυνήγι δεν μπορούσα να σταυρώσω σκοτωμένη τσίχλα, παρά τις royal. Όλες οι άλλες κοψώφτερες, ξεπουπουλιασμένες, με κρεμασμένα πόδια να φεύγουν μακριά. Όταν τα μάζεψα και είπα στον φίλο ότι το όπλο θέλει κατέβασμα και σταματάω γιατί χαλάω τα πουλιά τσάμπα, ξέρεις τι μου είπε; Μην κάνεις έτσι, τα φυσίγγια σου φταίνε ... .ha ha ha..ha ha ha..ha ha ha.
Μήπως στα 15 μέτρα Γιώργο έπρεπε να φοράς 4 η 3 αστρα το πολυ γιατι το φουλ δεν ενδύκνειται εαν τις έπαιρνες τις τσίχλες κεντρο θα τις έκανες λιώμα εκτός εαν δεν το εχεις διατυπώσει σωστα?.asking.

Μήπως στα 15 μέτρα Γιώργο έπρεπε να φοράς 4 η 3 αστρα το πολυ γιατι το φουλ δεν ενδύκνειται εαν τις έπαιρνες τις τσίχλες κεντρο θα τις έκανες λιώμα εκτός εαν δεν το εχεις διατυπώσει σωστα?.asking.
Φωτη ο Γιωργος αναφερεται στον ελεγχο των μετρων του κοντακιου στον πινακα με την αποσταση των 15 μετρων...

πρωτα πρωτα η εικονα της ριγας δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το που ριχνει το οπλο , πριν ένα μηνα ένα βρο GP ενός φιλους μου με χτενι τοσο χαμηλο που το στοχαστρο το εβλεπες αχνα εριχνε ολη την τουφεκια πανω από το κεντρο στα 15 μ με φουλ , δεν το πιστευε ο ιδιος πως γινοταν , βλέπεις στον πυροβολισμο όλα αλλαζουν , από εκει και περα , το υψος του χτενιου και μονο δεν είναι το μονο που προκαλει το ποσο ψηλα η χαμηλα θα παει η τουφεκια , ολοι οι δάσκαλοι και ολοι οι κορυφαιοι σκοπευτες παγκοσμίως ριχνουν με μετρα που ολο το ματι ειανι καριβως καθισμενο επανω στην ριγα , ξερω κορυφαιο ελληνα σκηταδορο εθνικη ομαδα , που ριχνει με τοσο ψηλο κοντακι που δεν παει το μυαλο σου , είναι λοιπον για τον καθενα μας μαγικο το ιδανικο υψος που πρεπει το ματι να καθεται στην ριγα , δεν υπαρχουν κανονες , πρεπει αναλογα το πως ριχνει ο καθενας να βρει το ιδανικο για αυτόν μετρο , και για αυτό οι δάσκαλοι η οι καλοι κοντακαδες τελειοποιουν ένα κοντακι στον ΒΑΤΗΡΑ και μονο εκει

Φώτη νομίζω ότι ο Γιώργος αναφέρετε καθαρά στο setup των δοκιμών και όχι του κυνηγίου.
(Πω πω ταχύτης εδώ μέσα:):))

Back