Αλέξανδρε φαντάζομαι μου επιτρέπεις να διαφωνήσω μαζί σου στη φράση στου που παρέθεσα. Έχουν δικαίωμα όλοι να γράφουν τις απόψεις τους και καλό είναι να ακούμε τους πάντες. Σημασία έχει μετά ο καθένας μας να έχει σωστή κρίση γι΄αυτά που ακούει και να αποφασίζει αναλόγως...
προσωπικά διαφωνώ....ανάλογα με τον τρόπο που τουφεκάει ο καθένας πάνω η κάτω από το φτερωτόΜόνο μακριά και αλάργα;
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το ψιλότουφέκισμα στα πουλιά. Μόνο στο trap βοηθάει για να μην χρειάζεται ο σκοπευτής να σκεπάζει τον δίσκο και να χάνει την οπτική επαφή μαζί του. Γι'αυτό και δεν έχω δει ποτέ όπλο στημένο από τραπαδόρο, να έχει επιτυχία στο κυνήγι
προσωπική μου γνώμη είναι(το έχω ξαναγράψει)ότι η ρίγα είναι μια αιτία να ανεβάσω η κατεβάσω το όπλο μου και επειδή ρίγα με ρίγα διαφέρει γίνονται οι δοκιμές να ξέρουμε που πάει η κάννη γιατί αυτή σκοτώνειΣε πουλιά λίγο ρίγα πρέπει να βλέπεις ( λίγο!) σε λαγουδάκια καθόλου.
Συμφωνώ φιλε Μάκη πολυ σωστή η τοποθετησή σου.Ειναι καταστροφικό στα πουλιά να μην βλέπεις τουλάχιστον λίγο ρίγα στο 70% των περιπτώσεων ειδικά αυτοι που κυνηγουν με σκυλια φέρμας και όχι μόνο.προσωπικά διαφωνώ....ανάλογα με τον τρόπο που τουφεκάει ο καθένας πάνω η κάτω από το φτερωτό
στις περισσότερες τουφεκιές φτερωτών τα πουλιά έχουν ανοδική πορεία.....τραβέρσες,ρουαγιάλ,ακόμη και στο περπατητό
αν χαθεί η πρώτη βολή κανείς δεν κάνει δεξιά αριστερά να βρεί πάλι το πουλί αν είναι πάνω του,από κάτω μπαινει κι αναλόγως σηκώνει επιταχύνει κ.λ.π.
τα τραπ τουφέκια σίγουρα δεν βοηθούν στο κυνήγι γιατί το πουλί δεν είναι πιατάκι που το περιμένεις επωμισμένος και έχοντας εμπειρία εκτιμάς την πορεία του την απόσταση...όταν το βρείς δε κέντρο είσαι
πόσες φορές με όπλα που είναι κέντρο η λίγο πάνω η λίγο κάτω σ ένα τραυματισμένο πουλί που αρχίζει την πτώση μπορούμε να το βρούμε για να το αποτελείωσουμε;;;;; στις 10 ίσως 1-2 γιατί αυτή η καθοδική πορεία δεν είναι περασμένη στο μυαλό μας όπως η ανοδική από εμπειρία
προσωπική μου γνώμη είναι(το έχω ξαναγράψει)ότι η ρίγα είναι μια αιτία να ανεβάσω η κατεβάσω το όπλο μου και επειδή ρίγα με ρίγα διαφέρει γίνονται οι δοκιμές να ξέρουμε που πάει η κάννη γιατί αυτή σκοτώνει
η γνώμη μου είναι κατεβάστε τα όπλα σας οι του φτερωτού.....η ρίγα είναι δείκτης να παει κάποιος στον οπλουργό και όχι ο κανόνας
προσωπικά διαφωνώ....ανάλογα με τον τρόπο που τουφεκάει ο καθένας πάνω η κάτω από το φτερωτό
στις περισσότερες τουφεκιές φτερωτών τα πουλιά έχουν ανοδική πορεία.....τραβέρσες,ρουαγιάλ,ακόμη και στο περπατητό
Λοιπον ξερεται κατι... το καψατε !!!!. και δεν εχω και μαλλια να τα τραβηξω
Δημητρη καλα τα λες, αλλα.....Στο στοχο με υπογραφη REMINGTON.ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΚΙ , και η τουφεκια που παει ????
Πολύ ωραία το έθεσες με την λέξη "κάθεται", αυτό είναι το ιδανικό. Συμφωνείς όμως ή διαφωνείς ότι αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά το που θα πάει η τουφεκιά; Ξαναλέω ότι πήρε "λάθος" τροπή η κουβέντα από την στιγμή που μπήκε η ρίγα στην συζήτηση μας. Πιστεύεις ότι βοηθάει να ψιλοτουφεκάει ένα όπλο στο κυνήγι; Εγώ με το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου (πρόσεξε τι γράφω, το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου, δηλαδή τα κάτω σκάγια ήταν 3 πόντους πάνω από το θήραμα) μετρημένα στα 15 μέτρα με φουλ τσοκ, στο κυνήγι δεν μπορούσα να σταυρώσω σκοτωμένη τσίχλα, παρά τις royal. Όλες οι άλλες κοψώφτερες, ξεπουπουλιασμένες, με κρεμασμένα πόδια να φεύγουν μακριά. Όταν τα μάζεψα και είπα στον φίλο ότι το όπλο θέλει κατέβασμα και σταματάω γιατί χαλάω τα πουλιά τσάμπα, ξέρεις τι μου είπε; Μην κάνεις έτσι, τα φυσίγγια σου φταίνε ... .ha ha ha..ha ha ha..ha ha ha.πρεπει το κυριαρχο ματι να καθεται επανω στην ριγα όταν κοιταμε τον εαυτο μας επωμισμενο σε καθρεφτη
Σωστός ο Δημήτρης ,είναι παρα πολύ καλυτερο ένα οπλο να βλέπουμε ριγα κατατην επωμιση παρα από ένα στο οποιο βλέπουμε ελαχιστα το στοχαστο , πρεπει το κυριαρχο ματι να καθεται επανω στην ριγα όταν κοιταμε τον εαυτο μας επωμισμενο σε καθρεφτη , λυνονται ετσι καποια προβλήματα κυριαρχιας αλλα και καποια προβλήματα με ιση δυναμη και στα δυο ματια τα οποια τα εχουν αντιληφθεί , παμε παρακατω , σε κινουμενο στοχο θελουμε δεν θελουμε και μιλαμε παντα για αυθορμητη καταδειξη ριχνουμε παντα μα παντα από κατω από τον στοχο , και ο λογος ? θελει ο μαγκας ο εγκέφαλος να βλεπει καλα τον στοχο ώστε να μετραει και ταχυτητα και τροχια , σε να οπλο με πολύ χαμηλο χτενι που βλέπουμε μονο στοχαστρο τι κανουμε ασυναίσθητα ???? ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΚΙ , και η τουφεκια που παει ???? ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ , η λυση πια είναι ?? ματι επανω στην ριγα , δεσιμο με το κοντακι δυνατο , και τρομερη εστιαση στον στοχο , απαγορευεεται διαροπαλου να σηκωσουμε κεφαλι και να τσεκαρουμε προσκοπευση , ματια μονο στο στοχο , οι κανες στην προσκοπευση
Υπαρχουν δυο σχολες,το χαμηλο κοντακι με μπολικο πιτς στη φτερνα,ξεχνας το χτενι,αφου δεν μπορεις να κλειδωσεις,προτεινεις το στοχαστρο και ριχνεις,κατω απο κυνηγετικες συνθηκες ειναι ακρος αποτελεσματικα για μενα προσωπικα,δεν λεω οτι ειναι σωστο για το τι σε βολευει μιλαμε εδω.Και η αλλη σχολη του σκοπευτηριου με το κλειδωμα,οταν ειναι στα μετρα σου,σκοτωνει με τα ματια,αλλα προσωπικα δεν θα κανω αυτο που πρεπει απο αβολες θεσεις,γιαυτο προτιμω το Αμερικανικο στυλ η τελος παντων τα λαγο κοντακα.Εχω οπλα και με τα δυο στυλ.εχουν ισια κοντακια Σαραντο , απαραδεκτο , ειδικα σε ατομα με μαγουλο πρεπει να ριξεις το κεφαλι ολο δεξια για να ερθεις κεντρο , σε αυθορμητη τουφεκια ολη η τουφεκια θα παει αριστερα , σου δινει μια αισθηση ευκολου κουμπώματος λογω στενου χτενιου αλλα κατά την γνωμη μου όλα τα αμερικανικα κοντακια είναι απαράδεκτα από μετρα , εχουν φτιαχτει με τον αμερικανικο κανονα ZERO PITS , ZERO CAST , αλλα νταλων
Μήπως στα 15 μέτρα Γιώργο έπρεπε να φοράς 4 η 3 αστρα το πολυ γιατι το φουλ δεν ενδύκνειται εαν τις έπαιρνες τις τσίχλες κεντρο θα τις έκανες λιώμα εκτός εαν δεν το εχεις διατυπώσει σωστα?.asking.Πολύ ωραία το έθεσες με την λέξη "κάθεται", αυτό είναι το ιδανικό. Συμφωνείς όμως ή διαφωνείς ότι αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά το που θα πάει η τουφεκιά; Ξαναλέω ότι πήρε "λάθος" τροπή η κουβέντα από την στιγμή που μπήκε η ρίγα στην συζήτηση μας. Πιστεύεις ότι βοηθάει να ψιλοτουφεκάει ένα όπλο στο κυνήγι; Εγώ με το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου (πρόσεξε τι γράφω, το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου, δηλαδή τα κάτω σκάγια ήταν 3 πόντους πάνω από το θήραμα) μετρημένα στα 15 μέτρα με φουλ τσοκ, στο κυνήγι δεν μπορούσα να σταυρώσω σκοτωμένη τσίχλα, παρά τις royal. Όλες οι άλλες κοψώφτερες, ξεπουπουλιασμένες, με κρεμασμένα πόδια να φεύγουν μακριά. Όταν τα μάζεψα και είπα στον φίλο ότι το όπλο θέλει κατέβασμα και σταματάω γιατί χαλάω τα πουλιά τσάμπα, ξέρεις τι μου είπε; Μην κάνεις έτσι, τα φυσίγγια σου φταίνε ... .ha ha ha..ha ha ha..ha ha ha.
Φωτη ο Γιωργος αναφερεται στον ελεγχο των μετρων του κοντακιου στον πινακα με την αποσταση των 15 μετρων...Μήπως στα 15 μέτρα Γιώργο έπρεπε να φοράς 4 η 3 αστρα το πολυ γιατι το φουλ δεν ενδύκνειται εαν τις έπαιρνες τις τσίχλες κεντρο θα τις έκανες λιώμα εκτός εαν δεν το εχεις διατυπώσει σωστα?.asking.
Εχεις δίκιο Αρη με μπέρδεψε λίγο ετσι όπως το έγραψε ο Γιώργος,Φωτη ο Γιωργος αναφερεται στον ελεγχο των μετρων του κοντακιου στον πινακα με την αποσταση των 15 μετρων...
πρωτα πρωτα η εικονα της ριγας δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το που ριχνει το οπλο , πριν ένα μηνα ένα βρο GP ενός φιλους μου με χτενι τοσο χαμηλο που το στοχαστρο το εβλεπες αχνα εριχνε ολη την τουφεκια πανω από το κεντρο στα 15 μ με φουλ , δεν το πιστευε ο ιδιος πως γινοταν , βλέπεις στον πυροβολισμο όλα αλλαζουν , από εκει και περα , το υψος του χτενιου και μονο δεν είναι το μονο που προκαλει το ποσο ψηλα η χαμηλα θα παει η τουφεκια , ολοι οι δάσκαλοι και ολοι οι κορυφαιοι σκοπευτες παγκοσμίως ριχνουν με μετρα που ολο το ματι ειανι καριβως καθισμενο επανω στην ριγα , ξερω κορυφαιο ελληνα σκηταδορο εθνικη ομαδα , που ριχνει με τοσο ψηλο κοντακι που δεν παει το μυαλο σου , είναι λοιπον για τον καθενα μας μαγικο το ιδανικο υψος που πρεπει το ματι να καθεται στην ριγα , δεν υπαρχουν κανονες , πρεπει αναλογα το πως ριχνει ο καθενας να βρει το ιδανικο για αυτόν μετρο , και για αυτό οι δάσκαλοι η οι καλοι κοντακαδες τελειοποιουν ένα κοντακι στον ΒΑΤΗΡΑ και μονο εκειΠολύ ωραία το έθεσες με την λέξη "κάθεται", αυτό είναι το ιδανικό. Συμφωνείς όμως ή διαφωνείς ότι αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά το που θα πάει η τουφεκιά; Ξαναλέω ότι πήρε "λάθος" τροπή η κουβέντα από την στιγμή που μπήκε η ρίγα στην συζήτηση μας. Πιστεύεις ότι βοηθάει να ψιλοτουφεκάει ένα όπλο στο κυνήγι; Εγώ με το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου (πρόσεξε τι γράφω, το κέντρο της τουφεκιάς να είναι 10 πόντους πάνω από το κέντρο του στόχου, δηλαδή τα κάτω σκάγια ήταν 3 πόντους πάνω από το θήραμα) μετρημένα στα 15 μέτρα με φουλ τσοκ, στο κυνήγι δεν μπορούσα να σταυρώσω σκοτωμένη τσίχλα, παρά τις royal. Όλες οι άλλες κοψώφτερες, ξεπουπουλιασμένες, με κρεμασμένα πόδια να φεύγουν μακριά. Όταν τα μάζεψα και είπα στον φίλο ότι το όπλο θέλει κατέβασμα και σταματάω γιατί χαλάω τα πουλιά τσάμπα, ξέρεις τι μου είπε; Μην κάνεις έτσι, τα φυσίγγια σου φταίνε ... .ha ha ha..ha ha ha..ha ha ha.