Τα εργοστασια το πρωτο πραγμα που ελενχουν ειναι κοστος κατασκευης και χρονος πριν βγει καθε προιον σε παραγωγη.οποτε τρυπανε ψιλογιαλυζουν λιγο τις καννες και παρε και μια σληροχρωμιωση απο πανω στα γρηγορα για να καλυψουν τις μαλακιες τους....βρες μου ενα ακριβο οπλο που εχει χρωμιο.Ηθελα να γράψω τη γνώμη μου για τα περι βελτιώσεων γενικά. Ασφαλώς υπάρχουν υπέρμαχοι της βελτίωσης και πολέμιοι.Το κάθε εργοστάσιο έχει κατασκευάσει ύστερα απο μελέτη συνήθως χρόνων ένα προιον κι έχει βρεί τη χρυσή τομή απόδοσης-αντοχής που μπορεί να δώσει αυτό. Τώρα εκ των υστέρων μπορεί κάποιος να κάνει βελτίωση πχ στην κάννη σίγουρα όμως θα χάνει κάπου διαφορετικά το εργοστάσιο το ίδιο θα είχε κάνει τη βελτίωση αυτή, ή βγάζει άλλο μοντέλο με αυτή τη βελτίωση. Στη δέυτερη περίπτωση συμφωνώ προσωπικά γιατί έχει την εγγυηση του εργοστασίου. Οπως και στα αυτοκίνητα (ευτυχως είμαι πια γέρος γι αυτά) τρέχαμε πιτσιρικάδες να στήσουμε ανάρτηση για να μπαίνουμε πιο γρήγορα σε στροφές...Μάλιστα...πέτρα η ανάρτηση πήγαινες απόσταση 5 χλμ και σου εφευγαν τα σφραγίσματα για να στρίψεις στα λιμανάκια με ταχύτητα 7 χλμ μεγαλύτερη.Εβαζες εξάτμιση για να κερδίσεις 1 ίππο και πήγαινες μέχρι τον Κάλαμο με depon 1000αρι απ τη βαβούρα.Για μένα όποιος θέλει να πειραματιστεί με το όπλο (κι αφού έχει πάρει απο τον οπλουργό εγγυηση ασφαλείας-για όπλα μιλάμε αλλωστε) καλό είναι όπως είπε πιο πάνω ο Γιάννης νομίζω να το κάνει με ένα όπλο χαμηλής αξίας. Το χαμηλής αξία ασφαλώς είναι σχετικό για τον καθένα. Παραδειγμα: Αγόρασα το 690 2700€. Για μένα ήταν υπέρβαση, για άλλον μπορεί να είναι το ημερήσιο του μεροκάματο και να κάνει οτι πείραμα γουστάρει επάνω του. Εγω αφου είμαι ικανοποιημένος με τις τουφεκιές του όπλου δεν πρόκειται να αλλάξω ούτε το στόχαστρο, απλα πράγματα, γιατί ψάχνοντας το τέλειο μπορεί να ξαναφτάσεις στο σημείο μηδέν. Εχω πετάξει λεφτά σε βελτιώσεις αυτοκινήτων που αν κάτσω και σκεφτώ για ποιο λόγο το έκανα τότε σήμερα μου προκαλέι γέλιο γιατι απλά ήταν η τρελα της ηλικιας.
Κι επίσης έχω πολλές φορές πετάξει λεφτά σε τσόκ όπλων στόχαστρα που πολλά υπόσχονται μα διαφορές δεν είδα παρά μόνο σε μεμονομένες περιπτώσεις. Φυσικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα για κάτι ο καθένας κάνει το κέφι του και δικό του είναι το πορτοφόλι που τα διαθέτει. Σέβομαι φυσικά τους επαγγελματίες οπλουργούς και τη δουλειά τους άλλωστε κι εγώ έχω δώσει όπλα μου για το κοντάκι ή για πέλματα που χρειάστηκα αλλά στο θέμα κάννη προσωπικά δεν πειράζω όπλα, δεν θα ήθελα να μπώ σε αυτή τη διαδικασία.
Τώρα επειδή το θέμα είναι ο αυλός της κάννης , τα δύο τελευταία όπλα που αγόρασα υπόσχονταν εργοστασιακά καλύτερες τουφεκιές μέσω της γεωμετρίας της κάννης γι αυτό κυρίως τα επέλεξα, προσωπικά δεν πήγα να φτιάξω τούμπανο το παλιό μου όπλο, το έδωσα το χαίρεται άλλος που μπορεί να την έχει βρεί καλύτερα μαζί του απο οτι εγώ, είμαι ικανοποιημένος απο τις αγορές μου κι όλα καλά!