Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παρατήρησα στο s55 ότι η κάτω κανη έχει άυλο 18.3 και η πάνω κάνη 18.4. Τα τσοκ είναι σταθερά 3-1 και οι θαλαμες 70αρες. Επειδή δε το έχω και πολλή με τους αυλους και τα σχετικά, μήπως ξέρετε γιατί έχει φτιαχτεί με διαφορετικούς αυλους και βλητικα τη σημαίνει αυτό. Ευχαριστώ.
7edesJE.jpg

Last edited:
Παρατήρησα στο s55 ότι η κάτω κανη έχει άυλο 18.3 και η πάνω κάνη 18.4. Τα τσοκ είναι σταθερά 3-1 και οι θαλαμες 70αρες. Επειδή δε το έχω και πολλή με τους αυλους και τα σχετικά, μήπως ξέρετε γιατί έχει φτιαχτεί με διαφορετικούς αυλους και βλητικα τη σημαίνει αυτό. Ευχαριστώ.
Εβαλαν οτι τους ειχε περισεψει.....

7edesJE.jpg
Λογικά έχει προκύψει από την τελική αυλομέτρηση που έκανε το εργοστάσιο.
Οι κάννες που ειναι πάνω από 18.35 και πάνω αναφέρονται ως 18.4 ,ενώ οι κάννες με αύλο από 18,34 και κάτω ως 18,3.
Οι αποκλίσεις οφείλονται στο κοπτικό.

7edesJE.jpg
τυχαίνει όπως λέει κι ο Γιάννης κάννες έχουν μπροστά τους και βάζουν βλητικά δεν έχει θέμα ούτε έγινε σύμφωνα με το τελικό τσοκ
το 425 με τσοκ invector που έχω η μία κάννη είναι 18,5 και η άλλη 18,4

Γιάννη οι διαφορετική άυλοι, ειναι κλασική ιταλική συνταγή.
Κατά τα λεγόμενα τους ο στενότερος αυλος ειναι για αυτούς που θέλουν να κυνηγούν σε μακρινές αποστάσεις περιστεροειδή.
Στην βλητικη μπορείς να δανειστής στοιχεία από τα φαινόμενα Bernoulli, Torricelli, και Ventouri, δεν θα τα αναλύσουμε εδώ. Όμως συνοπτικά στον μικρότερο χώρο του 18.3 αυλού το ίδιο φυσίγγι που θα ρίξεις με τον 18.4, τα σκάγια θα έχουν μεγαλύτερη ενέργεια λογο της μεγαλύτερης πίεσης που θα αναπτυχθεί στον μικρότερο χώρο όγκο μετρικά. Απο αυτο συνεπάγεται ότι θα πάρεις λιγο μεγαλύτερη ν1, μερικά μέτρα παραπανω, λιγο περισσότερη διάτρηση, λιγο άσχημη κατανομή σε σύγκριση με τον 18.4.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Άραγε σε όλα τα μοντέλα s55 γίνεται αυτό; Λογικά έτσι θα πρέπει να είναι όλα, πάντως ξέρω φίλος απ το σκοπευτήριο ότι έχει ένα ίδιο ο πατέρας του αγορασμένο από Ιταλία, θα τον ρωτήσω να κοιτάξει τους αυλους από περιέργεια.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Άραγε σε όλα τα μοντέλα s55 γίνεται αυτό; Λογικά έτσι θα πρέπει να είναι όλα, πάντως ξέρω φίλος απ το σκοπευτήριο ότι έχει ένα ίδιο ο πατέρας του αγορασμένο από Ιταλία, θα τον ρωτήσω να κοιτάξει τους αυλους από περιέργεια.
Ναι ρε τρελοκερκυραιε και το δικο μου s55 έτσι ειναι.18,3 18,4

σε αυτο το βιντεο φαινεται και η διαφορα τον τσοκ με οπες εκτονωσης στον περιορισμο του φαινομενου της εκρηξης στομιου ειδικα εαν χρησιμοποιουμε πυριτιδες με μεγαλη προοδευτικοτητα σε γομωσεις με πιο λιγα γραμμαρια
σκαγια (πχ πυριτιδες χ38-40 σε 34-35 γραμμαρια σκαγια)επισης και εδω η διαφορα του διευρυμενου αυλου και των ανοιχτων τσοκ στον περιορισμο της ατρακκτου ειναι εμφανης

Εκει που βιδωνεις το τσοκ να μη ειναι παρακεντρο ως προς τον αυλο.
Mπορει να γινει αυτο αν και και ειναι δυσκολο καθως το κοπτικο που κοβει το σπειρωμα ευθυγραμμιζεται με τον αυλο. Για αυτό δεν παίζει κανενα ρολο η ισοπαχια του στομιου με την ομοκεντριση του τσοκ στον αυλο(καννη).
Εμενα αυτο το δαχτυλιδι που σχηματιζει η φουστα του τσοκ στον αυλο δεν είναι ''ισοπαχες'' σε ολο τον κυκλο αλλα το όπλο εχει απόκλιση 1/100 του εκατοστου(μετρημα σε αυλομετρο και επειτα σε laser).

Το αποτελεσμα αυτου που λες φιλε μου....!!!!!

v63vwz.jpg

24g69ep.jpg
Μιχάλη μάλλον εδω η φούστα του τσοκ ήταν πιο μέσα απο τον αυλό. Σωστά;

18,7 η 18,8 είναι όπλα φωτιά .
Eνταξει επειδη εγω αγορασα οπλα για τη καννη αποκλειστικα και ως μπρος αυτα που δηλωναν οι κατοχοι αυτων των αυλων....τα λεφτα μου τα εκλαψα με της βελτιωσεις των αυλων φωτια.....Για να φτασω σε ανοιχτο βαλτο τα θηραματα παλι βελτιωμενα φυσσιγκια εριχνα....με τον αυλο φωτια και μονο 18.7-18.8......δυστυχως δεν εφτανε

Back