Παλιά φυσίγγια

Είχα σφάξει και γω παλιότερα Νικόλα, αυτό ακριβώς είχε μέσα και ήταν κερωμενο αν θυμάμαι καλά και τάπα από χαρτοπολτο και ένα κομμάτι πλαστικό διαφανές γύρω από τα σκάγια.

Φτιαχνονται Γιωργο...
Βελανιδοχαρτο(φλατζοχαρτο)2-3mm ,σωληνακι αναλογης διαμετρου και εμβολακι.
Αφελείς απορίες: που και πως έμπαινε αυτό; με την κοιλότητα προς τα κάτω, καπάκι πάνω στο μπαρούτι, όπως το couvette ή η φούστα του συγκεντρωτήρα;;;;
Είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό - πλεονέκτημα, πέρα από το ότι ήταν "οικολογικό" και "βιοδιασπώμενο" ;;;
Από έμφραξη πως τα πήγαινε; Αυτές οι πτυχές γύρω-γύρω δεν δημιουργούσαν κάποια, μικροσκοπικά έστω, κενά για διαφυγή αερίων;;;
Για ποιο λόγο να κάτσει κανείς να φτιάξει τέτοια;;; Αξίζει τον κόπο και το χρόνο ;;; Εννοείται, εκτός από την περιέργεια και τη "χαρά της δημιουργίας" ... ή για κάποια σπάνια διαμετρήματα, που δεν βρίσκει εύκολα σύγχρονα υλικά, π.χ. cal.24 ή cal.32 κλπ. ???????????

Όπως λέει ο Βίκτωρας η κοιλότητα προς τα κάτω , τώρα στα τεχνικά εσύ ξέρεις καλύτερα Στελιο ίσως ηταν έτσι λογω του κωνικου πυθμενιου, να πω και την αλήθεια μου σαν φυσιγγι το προτιμούσα έναντι του express για τούς δικούς μου λόγους όσα πρόλαβα να ρίξω στις πέρδικες δεν έδινε την τουφεκιά μονοβολο του remington στις κοντινές αποστάσεις και δεν υστερούσε ούτε στις μακρινές, περιζητητα ακόμα και σημερα όταν πάω στο νησί οι πιο παλιοί με ρωτάνε αν βγαίνουν ακόμα.
Εδώ φαίνεται το εσωτερικό του.

Η τάπα από χαρτοπολτο.

Και το πλαστικό περιτύλιγμα για τα σκάγια ίσως ο πρόδρομος των πλαστικών κυαθιον για την εποχή ήταν καινοτομία.

Που το βρήκες αυτό το κόσμημα Κώστα, είχα βάλει παλιότερα φωτογραφία τους που είχα κατεβάσει από το ίντερνετ το ωραιότερο φυσιγγι που έχω δει πραγματικά λυπάσαι να το ριξεις.
κωστα το τσιμπισες ε ; καλα εκανες εβγεναν σε διαφορα χρωματα εκτος απο πρασινο και σε κιτρινο σε διαφανο και σε αλλα .

Οντως ωραιο φυσιγγι Konstantine τυχαια το βρηκα αλλα ο Νικος ειναι φορτωμενος με τετοια
Που το βρήκες αυτό το κόσμημα Κώστα, είχα βάλει παλιότερα φωτογραφία τους που είχα κατεβάσει από το ίντερνετ το ωραιότερο φυσιγγι που έχω δει πραγματικά λυπάσαι να το ριξεις.

Αφελείς απορίες: που και πως έμπαινε αυτό; με την κοιλότητα προς τα κάτω, καπάκι πάνω στο μπαρούτι, όπως το couvette ή η φούστα του συγκεντρωτήρα;;;;
Είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό - πλεονέκτημα, πέρα από το ότι ήταν "οικολογικό" και "βιοδιασπώμενο" ;;;
Από έμφραξη πως τα πήγαινε; Αυτές οι πτυχές γύρω-γύρω δεν δημιουργούσαν κάποια, μικροσκοπικά έστω, κενά για διαφυγή αερίων;;;
Για ποιο λόγο να κάτσει κανείς να φτιάξει τέτοια;;; Αξίζει τον κόπο και το χρόνο ;;; Εννοείται, εκτός από την περιέργεια και τη "χαρά της δημιουργίας" ... ή για κάποια σπάνια διαμετρήματα, που δεν βρίσκει εύκολα σύγχρονα υλικά, π.χ. cal.24 ή cal.32 κλπ. ???????????

Φουστα απο βελανιδοχαρτο παχους 1.5 mm αν θημαμε καλα για εμφρακτιρα εδωσε σε ιδιο σεταπ με πλαστικο cuvete 6.5 mm τα ιδια αποτελεσματα......το μονο που κερδιζουμε απο ολο αυτο (σε σχεση με το cuvete) ειναι 3.00 - 3.50 mm περισοτερο αμορτησερ.υποψην το υψος του βελανιδοχαρτου - φουστα ηταν 4 - 5 mm.

Αυτά θέλω να βρώ για να τα ρίξω βέβαια αλλά θα κρατήσω και κανένα για ενθύμιο, εγγλεζικα gamebore εκτός από απόδοση η εταιρεία δίνει βάρος και στην εμφάνιση.

Εντηποση μου κανει οτι δεν βαζουν πλαστηκο πανω απο την πυρητιδα κατι θα ξερουν

Αποκλειστικά για "οικολογικούς" λόγους Θοδωρή !!!
Πολλά αγροκτήματα στη Μ. Βρετανία δεν επιτρέπουν φυσίγγια με πλαστικό υλικό στη βυσμάτωση (για την αποφυγή ρύπανσης του περιβάλλοντος).
Τους κάλυκες έτσι κι αλλιώς τους μαζεύουν αυτοί που τους ρίχνουν ή οι "βοηθοί" τους ... Αλλά τους συγκεντρωτήρες ή τα πλαστικά couvette ... δεν είναι και τόσο εύκολο !!! ;)

Όσα εγγλεζικα έχω δει σφαγμενα στο ίντερνετ Θεοδωρε είναι έτσι, είναι αυτό που λέει ο Στέλιος τώρα αν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα δεν ξέρω.

Back