Παρουσίαση Φυσιγγίων

Το καλο φυσιγγι ειναι αυτο που ειναι σταθερο μας καθετε και κανει τη δουλεια που θελουμε τωρα αν εχει 5-10- γραμαρια παραπανω μπαρουτι σκαγια η δε ξερω εγω τι δε παιζει τοσο ρολα αλλα αυτοι που ξερουν που βαρανε μπωρουνε να πουνε οτι ενα ειναι καλο κακο μου κατσε δε μου κατσε και γαμω την τεκνα στον εβρο τα περισοτερα εμπορικα με φημη ηταν 40-43 με m92s μη μου πειτε για ιδιογωμωση ομως

Και καπια πραγματα δεν γινετε να συνυπαρχουν στο απλο φτινο φυσιγγι χωρις μπαφερ η αλευρι οπως πχ πολυ γρηγωρο με καλα σκαγια και καλες κατανομες γτ τα ακουω και γελαω οχι γτ εχω γνωσεις αλλα γτ τα εχω δει στην πραξη αυτοι που περνουν κουτες δωρο οτι θελουνε λενε ;)

Η αποψη η δικη μου ειναι οτι η ταχυτητα σαν αριθμος δεν ειναι κατι που μας δινει να καταλαβουμε κατα ποσον σκοτωνει ενα φυσιγγι
Εκτος εαν μιλαμε για τα ακρα
Επειδη καπου πιο πανω ειπε ο Νικος οτι εαν δεν εχει 430 μετρα δεν ακοτωνει την φασσα
Καταλαβαινω πως το λεει φυσικα- δεν επικρινω την αποψη του!

ομως το λειοκαννο δεν ειναι ραβδωτο ουτε αεροβολο

στο περασμα απο την καννη αλλα και ατην πορεια των σκαγιων πεζουν παρα πολλα αλλα ρολο

Η ταχυτητα εχει να κανει με πολλα αλλα κατ εμενα
Οπως την εποχη-καιρικες συνθηκες αλλα και το υψομετρο κυριως που πεζει μεγαλο ρολο στην πυκνοτητα της ατμοσφαιρας αναλογα των καιρικων συνθηκων
Και αυτο το λεω επειδη τα νεα ατομα δεν πρεπει να διαλεγουν φυσιγγια μονο και μονο με βαση την ταχυτητα τους
Πρεπει να βλεπουμ συνολικα τα στοιχεια ενος φυσιγγιου και αυτα να τα παντρευουν πρωτον με το οπλο τους και αμεσως μετα με τα μερη και τις συνθηκες που κυνηγανε οπως και το θηραμα
Γιατι αλλιως ειναι ατα χοντρα σκαγια
Αλλιως στα λιανα σκαγια
Οπως και αλλιως ειναι να κυνηγας ιδιο θηραμα σε αλλη εποχη
Τρανο παραδειγμα η τσιχλα στα μπασιματα και αργοτερα στην βαρυχειμωνια

Η αποψη η δικη μου ειναι οτι η ταχυτητα σαν αριθμος δεν ειναι κατι που μας δινει να καταλαβουμε κατα ποσον σκοτωνει ενα φυσιγγι
Εκτος εαν μιλαμε για τα ακρα
Επειδη καπου πιο πανω ειπε ο Νικος οτι εαν δεν εχει 430 μετρα δεν ακοτωνει την φασσα
Καταλαβαινω πως το λεει φυσικα- δεν επικρινω την αποψη του!

ομως το λειοκαννο δεν ειναι ραβδωτο ουτε αεροβολο

στο περασμα απο την καννη αλλα και ατην πορεια των σκαγιων πεζουν παρα πολλα αλλα ρολο

Η ταχυτητα εχει να κανει με πολλα αλλα κατ εμενα
Οπως την εποχη-καιρικες συνθηκες αλλα και το υψομετρο κυριως που πεζει μεγαλο ρολο στην πυκνοτητα της ατμοσφαιρας αναλογα των καιρικων συνθηκων
Και αυτο το λεω επειδη τα νεα ατομα δεν πρεπει να διαλεγουν φυσιγγια μονο και μονο με βαση την ταχυτητα τους
Πρεπει να βλεπουμ συνολικα τα στοιχεια ενος φυσιγγιου και αυτα να τα παντρευουν πρωτον με το οπλο τους και αμεσως μετα με τα μερη και τις συνθηκες που κυνηγανε οπως και το θηραμα
Γιατι αλλιως ειναι ατα χοντρα σκαγια
Αλλιως στα λιανα σκαγια
Οπως και αλλιως ειναι να κυνηγας ιδιο θηραμα σε αλλη εποχη
Τρανο παραδειγμα η τσιχλα στα μπασιματα και αργοτερα στην βαρυχειμωνια
Το θεμα ειναι να μπωρεις να τα ξαναβρεις κιωλας ιδια και δε μιλαω για χρωματα καλυκες και κουτια μιλαω για αποδωση γτ σωτο και παραπλισιο σετ απ κανεις με πολλα υλικα παραδειγμα η rc

Το καλο φυσιγγι ειναι αυτο που ειναι σταθερο μας καθετε και κανει τη δουλεια που θελουμε τωρα αν εχει 5-10- γραμαρια παραπανω μπαρουτι σκαγια η δε ξερω εγω τι δε παιζει τοσο ρολα αλλα αυτοι που ξερουν που βαρανε μπωρουνε να πουνε οτι ενα ειναι καλο κακο μου κατσε δε μου κατσε και γαμω την τεκνα στον εβρο τα περισοτερα εμπορικα με φημη ηταν 40-43 με m92s μη μου πειτε για ιδιογωμωση ομως

Τολη γραφεις σαν ''πολυβολο'' ρε φιλε.....δεν προλαβαινω να σου απαντησω βρε αδελφε!!!!

Ακου....ΤΕΚΝΑ ....και Αγιος ο θεος ....για το βαλτο.....Και μην τον εχω κυνηγησει . ( βαλτο ).
Αυτο που ειδα απο τις δοκιμσες μου....με φυσιγγια με νορμαλ σεταπ ....και απο το προηγουμενο
βραδυ στο ψυγειο ( οχι καταψυξη )...με Τεκνα και Μ92ς με εκανε να απορριψω την Μ92ς.

Τι να κανω εγω εαν πρεπει να φορτωσω την Μ92ς μεχρι τον π@τσο του θεου ( συγχωραμε Θεε μου )
για να δουλεψει στους μειον βαθμους ???
Η Τεκνα δεν πηρε χαμπαρι στους μηδεν βαθμους και η Μ92ς εχασε 35 μετρα απο την ταχυτητα της
σε νορμαλ σεταπ παντα.
Τα λογια του καφενειου....δεν με αγγιζουν ....γιατι τουλαχιστον εγω ξερω.
Τα λογια καφενειου κανουν κακο στους συναδελφους...που τους κανουν να βλαστημανε στον
κυνηγοτοπο....φιλε !!!!
Τωρα οποιος θελει να ριχνει ''μπουρλοτα'' με Μ92ς.....Δικαιωμα του....

Τολη γραφεις σαν ''πολυβολο'' ρε φιλε.....δεν προλαβαινω να σου απαντησω βρε αδελφε!!!!

Ακου....ΤΕΚΝΑ ....και Αγιος ο θεος ....για το βαλτο.....Και μην τον εχω κυνηγησει . ( βαλτο ).
Αυτο που ειδα απο τις δοκιμσες μου....με φυσιγγια με νορμαλ σεταπ ....και απο το προηγουμενο
βραδυ στο ψυγειο ( οχι καταψυξη )...με Τεκνα και Μ92ς με εκανε να απορριψω την Μ92ς.

Τι να κανω εγω εαν πρεπει να φορτωσω την Μ92ς μεχρι τον π@τσο του θεου ( συγχωραμε Θεε μου )
για να δουλεψει στους μειον βαθμους ???
Η Τεκνα δεν πηρε χαμπαρι στους μηδεν βαθμους και η Μ92ς εχασε 35 μετρα απο την ταχυτητα της
σε νορμαλ σεταπ παντα.
Τα λογια του καφενειου....δεν με αγγιζουν ....γιατι τουλαχιστον εγω ξερω.
Τα λογια καφενειου κανουν κακο στους συναδελφους...που τους κανουν να βλαστημανε στον
κυνηγοτοπο....φιλε !!!!
Τωρα οποιος θελει να ριχνει ''μπουρλοτα'' με Μ92ς.....Δικαιωμα του....
Κοιτα κανα βαρυ 40γρμ με τεκνα δεν εχω δωκιμασει να σου πω την αληθεια να εχω και ενα μετρο συγκρισης εμβολιο δεν εκανα οποτε εβρο δε με κοβω να κανω συγκριτικο m92s με tecna και πιο πολυ ηθελα τον @ariskalamata να εβλεπελα τι εκανε η ν3

Κοιτα κανα βαρυ 40γρμ με τεκνα δεν εχω δωκιμασει να σου πω την αληθεια να εχω και ενα μετρο συγκρισης εμβολιο δεν εκανα οποτε εβρο δε με κοβω να κανω συγκριτικο m92s με tecna και πιο πολυ ηθελα τον @ariskalamata να εβλεπελα τι εκανε η ν3

Ο Αρης σιγουρα ξερει.!!!! Εχει μεγαλη εμπειρια στον βαλτο....
Για μενα οσο αναβαινουμε σε διαμετρο σκαγιου .....ανεβαινουμε και σε γραμμαρια....το 40γραμ. το
θεωρω ''ελαφρυ'' με Ν3....
Θα εφτιαχνα με ΤΕΚΝΑ Ν3 - 48-50 γραμ, + 2 αλευρι....και θα δοκιμαζα......πιστευω οτι θα εκανα κηδειες....

ΥΓ, Ο Αρης θα σου πει....ξερει καλυτερα...

Ο Αρης σιγουρα ξερει.!!!! Εχει μεγαλη εμπειρια στον βαλτο....
Για μενα οσο αναβαινουμε σε διαμετρο σκαγιου .....ανεβαινουμε και σε γραμμαρια....το 40γραμ. το
θεωρω ''ελαφρυ'' με Ν3....
Θα εφτιαχνα με ΤΕΚΝΑ Ν3 - 48-50 γραμ, + 2 αλευρι....και θα δοκιμαζα......πιστευω οτι θα εκανα κηδειες....

ΥΓ, Ο Αρης θα σου πει....ξερει καλυτερα...
Ο Αρης τωρα διαλεγει εμβολιο αλιως εβρο δεν εχει αχαχαχαχ

Ο Αρης τωρα διαλεγει εμβολιο αλιως εβρο δεν εχει αχαχαχαχ
Τωωωωωωωωωρα????? Το εχω καταπιει ηδη μαζι με το μπουκαλι κ ο μονος λογος ειναι οι μετακινησεις να ξερεις... :) Μηπως και αν....

απο εκει κ περα η τεκνα ειναι ερωτας, εχω καψει παρα πολλα φυσιγγια με τεκνα, η μ2 την παει τρελα... Η Β3 θα δουμε....

Τωωωωωωωωωρα????? Το εχω καταπιει ηδη μαζι με το μπουκαλι κ ο μονος λογος ειναι οι μετακινησεις να ξερεις... :) Μηπως και αν....

απο εκει κ περα η τεκνα ειναι ερωτας, εχω καψει παρα πολλα φυσιγγια με τεκνα, η μ2 την παει τρελα... Η Β3 θα δουμε....
Για την τεκνα δεν αντιλεγω φιλε απλα τοτε εμπορικο σωστο δεν ειχα βρει εχω βαρεσει παντως κατι σωβαρα τεκνοφυσιγγα να γλυφεις τους καλυκες αλλα δεν ξερω να γεμισω αχαχαχα

Θελω να μου εξυγησει καπιος ειδεικα εσυ ξερεις σηγουρα τα καλυτερα που εχω δωκιμασει ηταν ολα με μπασιερη μπαρουτες και mb 32 mb36 g3000 και ολα ηταν 2-3 γραμαρια πανω απ την προοδευτικοτητα της πυριτιδας δλδ g3000 34gr mb32 35gr mb36 38gr ολα θανατος στη καθε περισταση αναλογα

Φιλε Αλεξ , για να λεμε τα πραγματα με ονομα τους.....
Ειναι καλο φυσιγγιο.....Το σημαντικο ( για μενα ) εχει ΣΩΣΤΑ σκαγια.....Μετα εχει πολυ καλες ταχυτητες..
Με V1,5 -430m/s η φασσα εαν στειλεις τα σκαγια επανω της ....την κατεβαζεις....Με V1,5-400m/s της
κανεις ''αερα''. Ολα αυτα για τα 50 μετρα και την ''διαφωνια'' που ειχαμε για την διατρηση που εχει το
Ν6 σκαγι.
Τωρα οσον αφορα την συγκεντρωση και την κατανομη....ΧΩΡΙΣ να αμφισβητω την δοκιμη σου....''κραταω''
τα αποτελεσματα δοκιμων του Κωστα ( Berettakias ) μεχρι να κανω τις δικες μου δοκιμες με ΜΑΜΑ ΤΣΟΚ.

Εμενα με ενδιαφερει τι δινει το φυσιγγιο με μαμα τσοκ και ΟΧΙ με εξτρα τσοκ.

Επισεις να σου πω και κατι ακομα παντα φιλικα....Μην εντυπωσιαζεσαι απο τον αντιλεγκο...δεν ειναι
τιποτα το ''ιδιαιτερο''.....Υπαρχουν και αλλα βυσματα που βγαζουν φανταστικες κατανομες και συγκεντρωσεις
που ο αντιλεγκο τις κοιταει με τα κυαλια...... και δεν λεω για τον LB6. Λεω για ''απλα'' βυσματα.
Η συγκεκριμενη σου δοκιμη εχει βγαλει 52% στα 51 μετρα. 84 σκαγια στα 10 γραμμαρια ειναι η ποσοτητα
σκαγιων που εχει μεσα το φυσιγγιο, Αρα 84χ3,6 = 302 σκαγια - 302 -156= 52%
Χωρις να σημαινει οτι ειναι ''ασχημη'' συγκεντρωση....δεν παυει να ειναι με εξτρα τσοκ φιλε!!!
Ωστοσο και μεχρι σημερα ειναι απο τα καλυτερα εμπορικα που εσφαξα....και μπραβο για την επιλογη σου
φιλε μου!!!! :)
κ Νίκο μην αμφιβάλεις πως και με το μαμά φουλ τσοκ ο Αλεξ θα βγάλει πολυυυ καλή τουφεκιά στα ίδια μέτρα με αυτό το φυσίγγιο. Μακράν πιο σφιχτή κατανομη στα ίδια μέτρα από τις δικές μου. Βλητικα το όπλο του θεωρώ πως είναι πολύ ανώτερο από το δικό μου ή τα τσοκ του πολύ πιο σφιχτά και αυτό το λέω μετά από αρκετές δοκιμές στα ίδια μέτρα. Σε μένα πάντως με τα εργοστασιακά τσοκ το περκορσο μου έδινε χοντρικά 10% πιο συγκεντρωτικη τουφεκιά σε σχέση με του ρουμελιωτη το 34αρι. Το αντίθετο συμβαινει όταν κουμπώσω το Kicks όπου του ρουμελιωτη μετά τα 40-45 μετρα κρατάει καλύτερη συγκέντρωση από το περκορσο. Ορίστε μια αποτύπωση στα 40 μέτρα με το εργοστασιακό φουλ τσοκ με το περκορσο για να έχουμε και μια οπτική εικοναDSC_1254.JPG

κ Νίκο μην αμφιβάλεις πως και με το μαμά φουλ τσοκ ο Αλεξ θα βγάλει πολυυυ καλή τουφεκιά στα ίδια μέτρα με αυτό το φυσίγγιο. Μακράν πιο σφιχτή κατανομη στα ίδια μέτρα από τις δικές μου. Βλητικα το όπλο του θεωρώ πως είναι πολύ ανώτερο από το δικό μου ή τα τσοκ του πολύ πιο σφιχτά και αυτό το λέω μετά από αρκετές δοκιμές στα ίδια μέτρα. Σε μένα πάντως με τα εργοστασιακά τσοκ το περκορσο μου έδινε χοντρικά 10% πιο συγκεντρωτικη τουφεκιά σε σχέση με του ρουμελιωτη το 34αρι. Το αντίθετο συμβαινει όταν κουμπώσω το Kicks όπου του ρουμελιωτη μετά τα 40-45 μετρα κρατάει καλύτερη συγκέντρωση από το περκορσο. Ορίστε μια αποτύπωση στα 40 μέτρα με το εργοστασιακό φουλ τσοκ με το περκορσο για να έχουμε και μια οπτική εικοναView attachment 29257
Αποσπομενου πατου για δωκιμασε και με κανα 4*** καποτε ειπε ο αρης οτι πανε καλυτερα με ανοιχτα Τσοκ

κ Νίκο μην αμφιβάλεις πως και με το μαμά φουλ τσοκ ο Αλεξ θα βγάλει πολυυυ καλή τουφεκιά στα ίδια μέτρα με αυτό το φυσίγγιο. Μακράν πιο σφιχτή κατανομη στα ίδια μέτρα από τις δικές μου. Βλητικα το όπλο του θεωρώ πως είναι πολύ ανώτερο από το δικό μου ή τα τσοκ του πολύ πιο σφιχτά και αυτό το λέω μετά από αρκετές δοκιμές στα ίδια μέτρα. Σε μένα πάντως με τα εργοστασιακά τσοκ το περκορσο μου έδινε χοντρικά 10% πιο συγκεντρωτικη τουφεκιά σε σχέση με του ρουμελιωτη το 34αρι. Το αντίθετο συμβαινει όταν κουμπώσω το Kicks όπου του ρουμελιωτη μετά τα 40-45 μετρα κρατάει καλύτερη συγκέντρωση από το περκορσο. Ορίστε μια αποτύπωση στα 40 μέτρα με το εργοστασιακό φουλ τσοκ με το περκορσο για να έχουμε και μια οπτική εικοναView attachment 29257

Κωστη μου , εγω τις δοκιμες σου τις θεωρω πολυ σωστες φιλε μου !!!
Περιμενω να κανω και τις δικες μου....
Να ξερεις οτι εγω λεω.....Ενα καλο φυσιγγιο ''δουλευει'' σε ΟΛΑ τα οπλα... :)

Σωστά,
Υπάρχουν και οι στατιστικές διαφορές.
Οι ενδείξεις σου είναι σωστές όπως και του κατασκευαστή.
Η διαφορά στις ταχύτητες μπορεί, εν μέρει, να οφείλεται στο διαφορετικό τρόπο μέτρησης μεταξύ ερασιτεχνικού και επαγγελματικού χρονογράφου.
Πάντως, οι ταχύτητες είναι πολύ καλές για 36γραμ. σκάγια.
Γράφει πουθενά στη συσκευασία ή στο φυσίγγιο την ένδειξη "1050bar";
Γραφει 1050bar στο φυσίγγι (percorso)

Attachments

• Screenshot_2021-07-08-12-01-37-893_com.google.android.apps.photos~2.jpg
    Screenshot_2021-07-08-12-01-37-893_com.google.android.apps.photos~2.jpg
    199,3 KB · Προβολές: 8
Κωστη μου , εγω τις δοκιμες σου τις θεωρω πολυ σωστες φιλε μου !!!
Περιμενω να κανω και τις δικες μου....
Να ξερεις οτι εγω λεω.....Ενα καλο φυσιγγιο ''δουλευει'' σε ΟΛΑ τα οπλα... :)
Οχι Νικο αυτο που λεω εγω τελος αχαχαχαχαχ

Γραφει 1050bar στο φυσίγγι (percorso)
Βρε μια χαρα ειναι το φυσεκι μη μασας απο μπαρουτες εξω απο το κυαθιο κι αλλα εχουν που δεν ειναι διαφανα λες αν ηταηταν κατι σωβαρο να μην το γυρναγε σε σκουρους καλυκες οταν εχεις διβασικη και γρηγωρη παραγωγη αυτα συμβενουν τωρα οι ιδιογωμοτες τα τιναζουνε εχουνε πινελακια τσιμπιδακια οδοντωγλυφιδες και αλλα διαφορα κολπα αστους αυτους

Αποσπομενου πατου για δωκιμασε και με κανα 4*** καποτε ειπε ο αρης οτι πανε καλυτερα με ανοιχτα Τσοκ
Το έχω δοκιμάσει και δεν ισχύει στο δικό μου οπλο τουλάχιστον. Όσο κλεινω τσοκ τόσο πιο συγκεντρωτικη η τουφεκια.

Back