Παρουσίαση Φυσιγγίων

Δεν βρηκε χαρτακι ο Τασος....Εαν ειχε....θα το εδειχνε στην φωτο και το ελεγε....
Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο το στησιμο....Παει ''περιπατο'' η στατικη πιεση ???
Και πως αποφευγη την ατελη καυση λογω δυνατης ισχυος καψουλιου???
Καλημέρα Νικόλα έχω σφάξει κ εγώ παλιότερα κ ήταν έτσι.
Το μισό περιπου σωληνάκι έχει μπαρουτη κ πάνω του πατάει η φούστα του βυσματος.
Το κουνάς κ ακούς τη μπαρουτη που παίζει. Στατική πίεση δεν υπάρχει

ΟΚ....Σε πιστευω Στελιο !!!
Αλλο σκεπτομαι......Με μικρου ογκου πυριτιδες ( sipe -s4 ) τρεμει το ''φυλλοκαρδι'' μας μηπως και δεν
γεμισει η φουστα του biorientabile...και εχουμε ατελη καυση....ή ακομα χειροτερα εκρηξη στομιου...
Αυτος πως τα καταφερνει ....χωρις στατικη πιεση να εχει ολοκληρωμενη καυση ???
Αυτο ψαχνω....και αυτη ειναι η απορια μου φιλε !!
Δλδ....η στατικη πιεση....και ολη αυτα που γραφουν...και που ξερουμε....πανε περιπατο ???

Καλημέρα. Ένα χάρτινο Red Hare μου είχαν δώσει παλιά και το είχα ανοίξει. Είχε φυσικά σωληνάκι μέσα, αλλά απ' ότι θυμάμαι η πυρίτιδα ήταν ακριβώς μέχρι τα χείλη του, κι από πάνω είχε χαρτονάκι (overpowder) cal. 12, οπότε δεν άφηνε κενό χωρό, αλλά ούτε την πίεζε καθόλου. Βρήκα τα σχετικά μηνύματα μου εδώ:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Μάλλινη-τάπα.476/page-23#post-318922
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Μάλλινη-τάπα.476/page-23#post-319037

Μικρότερος χώρος καύσης, όλοι οι κάλυκες s&b που έχω κόψει έτσι είναι... Κάτι αντίστοιχο γίνεται με το πεντασταδιακο κλείσιμο κ το χαμηλό βύσμα, απάτητο βύσμα, την αντίσταση την κερδίζεις από τα επιπλέον χιλιοστά πλαστικού που έχεις ρελιασει...στο πεντασταδιακο επεμβαίνεις στο "τέλος" του φυσιγγίου για να το πετύχεις, η s&b στην αρχή ρελιαζοντας από όσο έχω δει ψηλά... Κάπου είχα διαβάσει κ για λίγο "αέρα" στην πυρίτιδα κ μάλιστα έχουν γίνει κ διαφορες πατέντες για να επιτευχθεί αυτό αλλά αυτό απαιτεί πολλές γνώσεις κ δεν είναι του παρόντος....

Αρη με ολο τον σεβασμο.....Στο 5διακο το βυσμα δεν εχει κενό....Απατητο το λεμε...αλλα εχει πατημα εστω
και λιγο.
Την αντισταση που χρειαζεται η πυριτιδα ΝΑΙ την παιρνει απο τα 13-14 χιλιοστα ξερελιασματος...η
πυριτιδα ομως δεν ''κολυμπαει'' φιλε !!

Αρη με ολο τον σεβασμο.....Στο 5διακο το βυσμα δεν εχει κενό....Απατητο το λεμε...αλλα εχει πατημα εστω
και λιγο.
Την αντισταση που χρειαζεται η πυριτιδα ΝΑΙ την παιρνει απο τα 13-14 χιλιοστα ξερελιασματος...η
πυριτιδα ομως δεν ''κολυμπαει'' φιλε !!
Δεν είπα ότι έχει κενό, ότι επεμβαίνεις στο χώρο καύσης είπα...
Εγώ κενό δεν έχω βρει σε όσα s&b έχω ανοίξει, μπορεί γιατί ήταν πιο πολύ η ποσότητα της πυρίτιδας... Μειωμένο χώρο καύσης της πυρίτιδας είχαν όλα...

Η αναφορά στο κενό αέρος είναι άλλη κουβέντα ..

Δεν είπα ότι έχει κενό, ότι επεμβαίνεις στο χώρο καύσης είπα...
Εγώ κενό δεν έχω βρει σε όσα s&b έχω ανοίξει, μπορεί γιατί ήταν πιο πολύ η ποσότητα της πυρίτιδας... Μειωμένο χώρο καύσης της πυρίτιδας είχαν όλα...

Η αναφορά στο κενό αέρος είναι άλλη κουβέντα ..

Για το ''απατητο'' βυσμα που αναφερθηκες ειπα Αρη. Κακως το λεμε απατητο ( και εγω ετσι το λεω )...
Δεν ειναι απατητο....Στατικη πιεση στην πυριτιδα υπαρχει εστω με αυτο το λιγο πατημα που εχει !!

Εδώ είναι παραπανω απο το μισό σωληνακι η πυριτιδα, αφήνοντας ένα μικρό κενό......
Χαρτάκι από πανω δεν υπάρχει.....
IMG_20220119_200503.jpg

Και το σωληνακι είναι από ιδιαίτερα σκληρό πλαστικο θα έλεγα, κ οχι εύκαμπτο....
Δείτε κ πως στενευει το πλαστικό σωληνακι από την μέση κ κάτω κ πανω αφήνετε μεγαλυτερος χωρος......

IMG_20220404_104917.jpg

Εδώ είναι παραπανω απο το μισό σωληνακι η πυριτιδα, αφήνοντας ένα μικρό κενό......
View attachment 45942

Και το σωληνακι είναι από ιδιαίτερα σκληρό πλαστικο θα έλεγα, κ οχι εύκαμπτο....
Δείτε κ πως στενευει το πλαστικό σωληνακι από την μέση κ κάτω κ πανω αφήνετε μεγαλυτερος χωρος......

View attachment 45943
Φοβερη πατέντα κ πολύ ωραίοι κάλυκες
Θυμάμαι ο Νικητοπουλος ήταν φαν των συγκεκριμένων φυσιγγιων

Αυτό Τάσο το σωληνάκι που βλέπω, είναι ένα σώμα με το πλαστικό πυθμενιο του κάλυκα ; Δηλαδή είναι τα χείλη του πυθμενιου που στην περίπτωση αυτή καλύπτουν όλο το μήκος του παφυλα και ακόμα παραπάνω ;

Αυτό Τάσο το σωληνάκι που βλέπω, είναι ένα σώμα με το πλαστικό πυθμενιο του κάλυκα ; Δηλαδή είναι τα χείλη του πυθμενιου που στην περίπτωση αυτή καλύπτουν όλο το μήκος του παφυλα και ακόμα παραπάνω ;
Λευτέρη έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το εσωτερικό θα έλεγες οτι κάνει "κωνικότητα", που είναι όμως υπερβολικά ψηλή?

Φοβερη πατέντα κ πολύ ωραίοι κάλυκες
Θυμάμαι ο Νικητοπουλος ήταν φαν των συγκεκριμένων φυσιγγιων
Η s&b είχε εφευρει κ μια ωραία βολίδα (μονοβολο)από σκληρό κραμμα σιδήρου "ντυμένη" με σκληρό πλαστικό, κ για να μην έρχεται σε επαφή με την κάννη, αλλά κ με την προσκρουση στο θήραμα το πλαστικο ξεχειλιζε περιμετρικα κ τα γρεζια του έκαναν μεγάλη ζημιά καταστρέφοντας τους ιστους του ζώου, ενώ η βολιδα(που είχε "αποκαλυφθει")συνέχιζε την πορεια της.......

Ο Νικητοπουλος ξεχώριζε τα ισχυρά χειμωνιάτικα απο τα καλοκαιρινα φυσίγγια κ έδινε ωραίες απαντήσεις....
Ναι...
Και εκοψα τον κάλυκα για να φανεί καλυτερα...

View attachment 45942

View attachment 45943
Οτι πρεπει καληκες για μεγαλου ογκου πυρητιδες :oops:.yel. να μην ξερεις τι βυσμα να βαλεις !!!

Οτι πρεπει καληκες για μεγαλου ογκου πυρητιδες :oops:.yel. να μην ξερεις τι βυσμα να βαλεις !!!
Αλλο αυτό Δημήτρη......
Σημασία έχει τι κάνει η s&b στους κάλυκες κ τα φυσίγγια της, κ οχι τι θα κάνει αργότερα ο καθένας...........

Αλλο αυτό Δημήτρη......
Σημασία έχει τι κάνει η s&b στους κάλυκες κ τα φυσίγγια της, κ οχι τι θα κάνει αργότερα ο καθένας...........
Αυτοι εχουν την τεχνογνωσια και κανουν οτι θελουν !!! Το μεγαλο λαθος των ελληνων ειναι οτι εχουμε κολημα με τους κολο Ιταλους και δεν ασχολουνται με αλλα υλικα απο αλλες χωρες που μπορει να ειναι και πολυ καλητερα !!

Χθες συζητούσα με τον Τάσο περί όπλων κ φυσιγγιων κ θυμηθήκαμε τα
Rio royal pichon.
Δεν τα έχω χρησιμοποιησει ποτέ
Τα έχει κάνει κάποιος παρουσίαση?
Υπάρχει κάποιος να τα έχει χρησιμοποιήσει τελευταια να μας πει γνώμη?

Ναι...
Και εκοψα τον κάλυκα για να φανεί καλυτερα...
Στο χάρτινο Red Hare πάντως, το πλαστικό σωληνάκι ήταν ανεξάρτητο (απλό κυλινδράκι, και έβγαινε εύκολα) και απλώς πατούσε πάνω στο πυθμένιο που αν θυμάμαι καλά ήταν κι αυτό χάρτινο και μάλλον κωνικό ...

Χθες συζητούσα με τον Τάσο περί όπλων κ φυσιγγιων κ θυμηθήκαμε τα
Rio royal pichon.
Δεν τα έχω χρησιμοποιησει ποτέ
Τα έχει κάνει κάποιος παρουσίαση?
Υπάρχει κάποιος να τα έχει χρησιμοποιήσει τελευταια να μας πει γνώμη?
Πολύ συγκεντρωτικο φυσίγγι και πολύ γρήγορο και δυνατό, η θα το λατρέψεις η θα το μισήσεις, θέλει ανοικτά τσοκ στην αρχή για να τα βρεις μαζί του, έχει σκληρά σκάγια 5%αντιμονιο, για μένα κάνουν για παπί και για λαγό πιο πολύ που είναι από τα σκληρά θηράματα, στην φασσα θέλει σκληρό καιρό αλλιώς θα περνεις ζωντανά πουλιά.

Πολύ συγκεντρωτικο φυσίγγι και πολύ γρήγορο και δυνατό, η θα το λατρέψεις η θα το μισήσεις, θέλει ανοικτά τσοκ στην αρχή για να τα βρεις μαζί του, έχει σκληρά σκάγια 5%αντιμονιο, για μένα κάνουν για παπί και για λαγό πιο πολύ που είναι από τα σκληρά θηράματα, στην φασσα θέλει σκληρό καιρό αλλιώς θα περνεις ζωντανά πουλιά.
Παραμένει καλό❓έχω ένα κουτάκι 7.5 από τα παλιά‼️(τα 6αρια για να τα βρεις ήταν σαν το τζόκερ‼️)

Παραμένει καλό❓έχω ένα κουτάκι 7.5 από τα παλιά‼️(τα 6αρια για να τα βρεις ήταν σαν το τζόκερ‼️)
Τώρα ουτε κ τα 7,5αρια τα παλια δεν βρίσκεις, πιο ευκολα βρίσκεις παμπαλαια φυσίγγια....
Έχει πεσει συρμα κ έχουν γίνει γνωστά μέσα από φόρουμ κ τα έχουν εξαφανίσει.....

Χθες συζητούσα με τον Τάσο
Ποιος είναι αυτός ο που...ης..... .yelling.

Πάρε ένα κουτί κ δοκίμασε ρε Στελιοοοο, μόνο έτσι θα ξέρεις!!

Back