Παρουσίαση Φυσιγγίων

Να σημειωσω και εγω στο σημειο που εχω ασχοληθει οι αχρωμιωτες κανες οσο δουλευονται φτιάχνουν μια πατινα στο εσωτερικο των κανων με αποτελεσμα να ανεβαζουν βλητικη αποδοση μεχρι να πιασουν μια συγκεκριμενη οροφή.Αντιθετως οι χρωμιωμενες δεν επηρεάζονται καθολου.

Και πως η πατίνα επηρεάζει σκάγια προστατευμένα από κυάθιο ?
.think.
Να δεχθώ ότι οι πολλές τουφεκιές λειαίνουν λίγο τους κώνους από τα πιθανά κοπτικά και μέχρι εκεί ...
Να πούμε ότι η πατίνα μικραίνει και τον συντελεστή τριβής μέσα στον αυλό και τον λειαίνει λίγο και αυτόν οκ ... αν η διαφορά ήταν σημαντική θα την μετρούσαμε.
Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.

Όσο μεγαλύτερη βελτίωση έχει ένα όπλο από τις πολλές τουφεκιές τόσο πιο κακή κατεργασία είχε εξ αρχής.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αχρωμίωτα όπλα πρωταθλητών σκοποβολής χρειάζονται χιλιάδες βολές για να στρώσουν ... απλά έχουν τρομερές λειάνσεις εξ αρχής.
Οι σκοπευτές θα μας πουν ...

Και πως η πατίνα επηρεάζει σκάγια προστατευμένα από κυάθιο ?
.think.
Να δεχθώ ότι οι πολλές τουφεκιές λειαίνουν λίγο τους κώνους από τα πιθανά κοπτικά και μέχρι εκεί ...
Να πούμε ότι η πατίνα μικραίνει και τον συντελεστή τριβής μέσα στον αυλό και τον λειαίνει λίγο και αυτόν οκ ... αν η διαφορά ήταν σημαντική θα την μετρούσαμε.
Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.

Όσο μεγαλύτερη βελτίωση έχει ένα όπλο από τις πολλές τουφεκιές τόσο πιο κακή κατεργασία είχε εξ αρχής.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αχρωμίωτα όπλα πρωταθλητών σκοποβολής χρειάζονται χιλιάδες βολές για να στρώσουν ... απλά έχουν τρομερές λειάνσεις εξ αρχής.
Οι σκοπευτές θα μας πουν ...
Ή οι σκοπευτές ή όσοι έχουν δουλέψει σφυροκαλεμο στην οικοδομή.

Συνεχεια με ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ 34γραμ , Ν6.

View attachment 48096
View attachment 48097
View attachment 48098

Και η αποτυπωση στον στοχο + την ταχυτητα .

View attachment 48099
View attachment 48100

Το Ν5 - 35 γραμμαρια παλι του ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ....Πρωτα ο θεος παρουσιαση το απογευμα !!! :)
Καλησπέρα σας! Κύριε Νίκο πολλά μπράβο για τις παρουσιάσεις ,είναι μεγάλη βοήθεια να βλέπουμε την ανάλυση των φυσίγγιων που ρίχνουμε ..
Το συγκεκριμένο φυσίγγι το έριχνα στην τσίχλα φέτος σε Ν 8 ειδικά τις δύσκολες μέρες με κακο καιρό και έμεινα πολύ ευχαριστημένος..
Επίσης μου είχε γεμίσει ο Ανδρέας και μερικά κουτιά Ν7,5 με 5% αντιμόνιο..

Καλησπέρα σας! Κύριε Νίκο πολλά μπράβο για τις παρουσιάσεις ,είναι μεγάλη βοήθεια να βλέπουμε την ανάλυση των φυσίγγιων που ρίχνουμε ..
Το συγκεκριμένο φυσίγγι το έριχνα στην τσίχλα φέτος σε Ν 8 ειδικά τις δύσκολες μέρες με κακο καιρό και έμεινα πολύ ευχαριστημένος..
Επίσης μου είχε γεμίσει ο Ανδρέας και μερικά κουτιά Ν7,5 με 5% αντιμόνιο..
Στο Ν. 7.5‼️ που βοηθά το αντιμόνιο❓στην τσίχλα❓φου την κάνεις κ πέφτει‼️, με νούμερο 10 κατέβαζα γερακοτσιχλες κ προλάβαινα να μπω από κάτω για να πέσει στο χέρι μου‼️

Στο Ν. 7.5‼️ που βοηθά το αντιμόνιο❓στην τσίχλα❓φου την κάνεις κ πέφτει‼️, με νούμερο 10 κατέβαζα γερακοτσιχλες κ προλάβαινα να μπω από κάτω για να πέσει στο χέρι μου‼️
Έχεις δίκιο είναι τραβηγμένο για τσίχλα ..
τα δούλεψα στα μπασίματα με φουλ,δοκιμή πιο πολύ..

Όσο μεγαλύτερη βελτίωση έχει ένα όπλο από τις πολλές τουφεκιές τόσο πιο κακή κατεργασία είχε εξ αρχής
Επίσης η αύξηση της συγκέντρωσης μήπως οφείλεται σε διεύρυνση της κάνης πριν το τσοκ, όπου έχει τα πιο λεπτά τοιχώματα ,αν ο χρήστης ρίχνει πολλά δυνατά φυσίγγια. Μία μέτρηση ακριβείας με αυλομετρο θα μας έλυνε τις απορίες.

Αποτελέσματα ?
Αρκετά καλά μου φάνηκαν αλλά δεν έριξα τόσα πολλά για ασφαλή συμπεράσματα ,γιατί όταν τα παρέλαβα είχε περάσει ο μεγάλος όγκος των πουλιών..έριξα 2 κουτιά από τα 25 που είχα πάρει..του χρόνου θα τα έχω από την αρχή των μπασίματων..

Έχω δει πλάγιο να ρίχνει τόσες ντουφεκιες που δεν μπορούσε να το πιάσει και το κατούρησε και κάπνιζαν οι κανες κυριολεκτικά.
Η 390 στα μπασίματα του Οκτωβρίου μια μέρα με πολλααααααα πουλια δεν είχε αγκηγμο η κάνη είχα χρόνια να το γνωρίσο αυτο :)

Καλημερα και απο εδω παλικαρια !!!
Οταν βαλει το χερι του ο διαολος...παντα κατι στραβα θα παει!!!!
Δεν ηθελε να ανεβει αυτη η παρουσιαση....
Ωστοσο θα την αναβασω εστω και ''μιση''...

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ 35 γραμμαρια Ν5.

εικόνα_Viber_2022-05-09_08-47-39-192.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-47-49-347.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-48-06-192.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-48-16-138.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-48-20-806.jpg

Συνεχεια με ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ 35 γραμ, Ν5.

εικόνα_Viber_2022-05-09_08-48-26-082.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-48-41-329.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-48-49-596.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-48-57-914.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-09_08-49-26-019.jpg

Αποτυπωση στοχου δεν ανεβαζω....
Και στις ΔΥΟ βολες....εστειλα τα σκαγια στην στρατοσφαιρα....
Δεν υπαρχει περιπτωση να κρεμασω εναν επαγγελματια επειδη εγω ''στραβωθηκα''...
Συγνωμη για την αποτυπωση...παλικαρια !!!

Back