Θυμίζει eley alphamax 36gr, με άλλο βύσμα (το eley alphamax έχει diamante αν το λέω σωστά)! Τίμιο φυσίγγι!Rio Royal Pichon LD #7.5
===================
58mm - 1.8mm
35.712gr σκάγια = 458 σκάγια = #7.62 = 2.38mm (πολύ σωστά σκάγια σε μέγεθος)
1.924gr πυρίτιδα ποιά ?
View attachment 69342
View attachment 69343
View attachment 69344View attachment 69345
View attachment 69346
Νίκο, απ' όσο γνωρίζω, έτσι ήταν πάντα η PSB 2 SP. (και η PSB 2) δηλαδή ροζ - και ξεχώριζαν από τις άλλες PSB.
Νίκο, απ' όσο γνωρίζω, έτσι ήταν πάντα η PSB 2 SP. (και η PSB 2) δηλαδή ροζ - και ξεχώριζαν από τις άλλες PSB.
Έτσι ήταν και αυτή που είχα βρει στο παλιό RIO PICHON προ 20ετίας περίπου, μόνο τότε η δόση ήταν κάπου 1,98 γρ. (μεταξύ 1,95 και 2,00 γρ. - δεν είχα ηλεκτρονική ζυγαριά τότε, και ζύγιζα με τον παραδοσιακό ζυγό που ζυγίζει ανά 0,05 γρ.)
Τώρα, δεν ξέρω με αυτή στην παρουσίαση του Βασίλη τι γίνεται ... πόσο παλιό λοτ είναι, μήπως είναι και νεώτερο από το δικό σου ... Ίσως και να πρόκειται για ειδική παρτίδα (ή χαρμάνι) για το συγκεκριμένο φυσίγγι ...
Αφού δεν κάνεις ιδιογομωση προτίμησε φυσίγγι που έχει κάποια σταθερότητα στο πέρασμα του χρόνου το Α1 και 32 και 34 γρ έχουν μια τάση τέτοια και αποδίδουν πολύ καλά τουλάχιστον είσαι σίγουρος ότι έχουν την ίδια πυρίτιδα πάντα.Και είναι από πίσω ένα μεγάλο εργοστάσιο όπως και τα δορκας αλλα αυτά έχουν ξεφύγει από τιμή γι'αυτό σου προτείνω φυσίγγι του Ναυπλιώτη.Εντάξει, συμβουλές αύριο, πάω για ύπνο!!!
Εε, η απάντηση είναι για τον άλλο Χρήστο!Αφού δεν κάνεις ιδιογομωση προτίμησε φυσίγγι που έχει κάποια σταθερότητα στο πέρασμα του χρόνου το Α1 και 32 και 34 γρ έχουν μια τάση τέτοια και αποδίδουν πολύ καλά τουλάχιστον είσαι σίγουρος ότι έχουν την ίδια πυρίτιδα πάντα.Και είναι από πίσω ένα μεγάλο εργοστάσιο όπως και τα δορκας αλλα αυτά έχουν ξεφύγει από τιμή γι'αυτό σου προτείνω φυσίγγι του Ναυπλιώτη.
Φάουλ αλλα να ξέρεις ότι αυτό είναι καλό για όλους μας που έγραψα διότι γνωρίζω κάμποσους μαγαζατορες και κατασκευαστές φυσιγγίων .Εε, η απάντηση είναι για τον άλλο Χρήστο!
Πολύ καλά κάνεις και το λες! Όλοι λίγο πολύ κάτι σταθερό ψάχνουμε, που να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις από αυτό που ρίχναμε την προηγούμενη χρονιά/φορά!Φάουλ αλλα να ξέρεις ότι αυτό είναι καλό για όλους μας που έγραψα διότι γνωρίζω κάμποσους μαγαζατορες και κατασκευαστές φυσιγγίων .
Eιδα την φωτο κ νόμιζα πως είναι δικά σου...Ερώτηση εκανα Τάσο δεν έχω κανένα της πυρκαλ!!
Το ίδιο χαρτάκι έβαζε σε όλα....Το αρτεμις το ειχα βρει 1.50×34 No7 gm3....385m/s εγραφε το χαρτακι μεσα στο κουτι.
Η συσκευασία φυσιγγιων του Βασίλη είναι η προηγουμενη, τα ίδια χαρακτηριστικά κ υλικά είχα βρει κ εγώ σε ένα κουτάκι που είχα παρει το '13 αν θυμάμαι καλά...Νίκο, απ' όσο γνωρίζω, έτσι ήταν πάντα η PSB 2 SP. (και η PSB 2) δηλαδή ροζ - και ξεχώριζαν από τις άλλες PSB.
Έτσι ήταν και αυτή που είχα βρει στο παλιό RIO PICHON προ 20ετίας περίπου, μόνο τότε η δόση ήταν κάπου 1,98 γρ. (μεταξύ 1,95 και 2,00 γρ. - δεν είχα ηλεκτρονική ζυγαριά τότε, και ζύγιζα με τον παραδοσιακό ζυγό που ζυγίζει ανά 0,05 γρ.)
Τώρα, δεν ξέρω με αυτή στην παρουσίαση του Βασίλη τι γίνεται ... πόσο παλιό λοτ είναι, μήπως είναι και νεώτερο από το δικό σου ... Ίσως και να πρόκειται για ειδική παρτίδα (ή χαρμάνι) για το συγκεκριμένο φυσίγγι ...
Καλά το είπες: "υποτίθεται" ...πυριτιδα που είχαν τα παλια Rio pigeon uee κ που υποτίθεται πως ήταν η csb2 special όπως έγραφαν κ τα κουτια)
Ακριβώς όπως τα λές!Αλλά και την PSB-2 SPECIAL, επί εποχής UEE τουλάχιστον, δεν θυμάμαι να την διέθεταν στο εμπόριο - αυτό το λέω με κάποια επιφύλαξη - αλλά μάλλον τη χρησιμοποιούσαν μόνο σε "δικά τους" φυσίγγια ... Ίσως και μόνο στο συγκεκριμένο (Rio Pichon) ...
Είδες τι λέει στο παλιό κουτί για τα σκάγια τους Τάσο, τα εξαιρετικά και ομοιόμορφα σκάγια τους αποδίδουν διατηρήσεις εκεί που τα άλλα φυσίγγια δεν μπορούν. Θα παρω μερικά κουτάκια φέτος για δοκιμή στην πέρδικαEιδα την φωτο κ νόμιζα πως είναι δικά σου...
Το ίδιο χαρτάκι έβαζε σε όλα....
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-τσίχλες-Αρχείο.58/page-227
Το κάτω μέρος στα τελευταία κουτιά......
View attachment 69389
.... Να είχαμε να λέγαμε.......
Η συσκευασία φυσιγγιων του Βασίλη είναι η προηγουμενη, τα ίδια χαρακτηριστικά κ υλικά είχα βρει κ εγώ σε ένα κουτάκι που είχα παρει το '13 αν θυμάμαι καλά...
(Και σίγουρα διέφερε χρωματικά με την πυριτιδα που είχαν τα παλια Rio pigeon uee κ που υποτίθεται πως ήταν η csb2 special όπως έγραφαν κ τα κουτια)
View attachment 69390
Η τωρινή συσκευασία του pigeon είναι η παρακατω κ δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι...
View attachment 69391
Μόνο με 5 άστρα.για δοκιμή στην πέρδικα
Δεν είναι έτσι ... πρασινωπή με λίγα κόκκινα φυλλίδια είναι ... την θες ή να την κάψω ?Φωτό από ΝΕΤ
View attachment 69393
Σταμάτησες όμως τις δοκιμές βλέπω ενώ από χαρτιά είσαι γεμάτος δεν γράφει USA η δική σου ?
Ωπα σε κέρασε κανας κύπριος με BERETTA αυτά τα BERETTA μας έχουν βάλει σε έξοδα να κερνάμε που να δεις τον @gvp9000 αν κάνει και βγει από την πόλη του και κάνει βλητικες δοκιμές με το benelli και με μαμά τσόκ
ΤΕΛΟΣ Η ΒΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΈΣ.Σταμάτησες όμως τις δοκιμές βλέπω ενώ από χαρτιά είσαι γεμάτος δεν γράφει USA η δική σου ?
Το DT11 δοκίμασε τώρα με Full + Remi #7.5.
Βάρα και ένα Mod με το ίδιο όπλο.
Νομίζω ότι ή θα κλάψουμε ή θα γελάσουμε ...