Παρουσίαση Φυσιγγίων

Τάσο τα έχεις ρίξει σε θήραμα;
Τα βρήκα σε καλή τιμή σε Νο 7 και το σκέφτομαι.
Με προβληματίζει λίγο ο συνδυασμός νούμερου με γραμμάρια plus του ότι δεν έτυχε να τα ρίξω ποτέ (φοβάμαι μη φάω καμία φόλα).
Τα καινουργια αυτά που βλέπεις στην φωτο,οχι.....
Τα παλια με την psb1 ναι, σε νούμερα 7,8,9...

Με σταθερα 1*-3* στο δικαννο και full(μονοκαννο)....
Σαφώς κ θα βοηθήσουν στο περπατητο αλλά μην νομίζεις ότι θα τα σκορπάει κ πολυ αυτός ο διασπορεας..
Τουλάχιστον αυτο είδα εγώ(κ με τα τσοκ που αναφέρω) όταν εκτός το περπατητο τα είχα δοκιμάσει κ σε απογευματινό καρτέρι.....

Αυτός είναι ο ένας προβληματισμός μου. Μόνο σαν πρώτο στα τρυγόνια μπορώ να το σκεφτώ.
Για δοκιμή που αναφέρω, εννοώ σε στόχο.
Όπου θες τα ρίχνεις ανάλογα το τσοκ..
Παρε ενα κουτί να δοκιμάσεις πρωτα...
Το ν7 μην το φοβάσαι....

Τάσο τα έχεις ρίξει σε θήραμα;
Τα βρήκα σε καλή τιμή σε Νο 7 και το σκέφτομαι.
Με προβληματίζει λίγο ο συνδυασμός νούμερου με γραμμάρια plus του ότι δεν έτυχε να τα ρίξω ποτέ (φοβάμαι μη φάω καμία φόλα).
Από την άλλη η τιμή που τα βρήκα είναι πολύ καλή για διασποράς.
Προς το παρών πήρα ένα κουτί και θα προσπαθήσω να τα δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα.
Για εμένα πάρτα άφοβα. Τότε που τα έριχνα ήταν πάρα πολύ καλό.
Ακόμα και σαν πρώτο σε φασσες αγριοπερίστερα το έβαζα.

Καλησπέρα. Πήγα σήμερα να πάρω μερικά φυσίγγια. Πήρα 3 κουτιά διασποράς και 7 κουτιά Lambro series two 24g #9,5. Το Classica light disp. δεν το είχα ξαναδοκιμάσει (αφού είναι καινούργιο) και ήθελα ένα 30αρι διασποράς. Τα Tordo dispersante και Direct 32 τα έχω δουλέψει αρκετά στο παρελθόν, και είχα την περιέργεια αν έχουν αλλάξει κάτι, τώρα με τις ελλείψεις σε πυρίτιδες.
IMG_20241029_183207.jpgIMG_20241029_183241.jpg
Όταν γύρισα σπίτι έσφαξα ένα από το καθένα και θα τα παρουσιάσω στη συνέχεια ...

Ξεκινώ με το NSI Classica light dispersante.
Πυρίτιδα C7, διασπορέας Gualandi, σκάγια 30g No 9-11 ανάμικτα.
IMG_20241029_184135.jpgIMG_20241029_185249.jpgIMG_20241029_185318.jpgIMG_20241029_185507.jpgIMG_20241029_190511.jpg
Ο αριθμός των σκαγιών είναι κατά προσέγγιση, δεν έκατσα να τα μετρήσω όλα. Προσπάθησα να μετρήσω τη διάμετρο σε μερικά με το παχύμετρο, αλλά δεν έβγαζα άκρη. Μεγάλες διακυμάνσεις, από 1,6 mm μέχρι 2,3 mm περίπου και όλα τα ενδιάμεσα, καθένα διαφορετικό από τα 7-8 που μέτρησα ... Αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία, για τις τσίχλες και τις αποστάσεις (σαν φυσίγγι διασποράς) που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω.

Οι εκπλήξεις ήρθαν με τα άλλα δύο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και τόσο έκπληξη, γιατί το θεωρούσα πιθανόν να έχουν αλλάξει πυρίτιδες. Το Tordo Dispersante το είχα δουλέψει αρκετά, τα πρώτα χρόνια που βγήκε, και με πολλές επιτυχίες. Όμως στη συνέχεια προτιμούσα το Classic Dispersante λόγω καλύτερων επιλογών σε Νο σκαγιών (9 και 10) ενώ αυτό έβγαινε και βγαίνει μόνο σε 8,5 ... Ως γνωστόν πυρίτιδα είχε την Gm3 και διασπορέα (τουλάχιστον όσα είχα πάρει εγώ, τα πρώτα χρόνια) τον γνήσιο Gualandi.
Τώρα βλέπω πυρίτιδα 206 και διασπορέα Giovanni.
1730235272906.jpg1730235272896.jpg1730235272886.jpg1730235272877.jpg1730235272867.jpg
Η αλλαγή πυρίτιδας δεν με πειράζει (χέστηκα για την Gm3 ... .yel. ). Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι τα σκάγια, παρότι είναι σχετικά σφαιρικά και ομοιόμορφα, στην πραγματικότητα δεν είναι Νο 8,5 αλλά γνήσιο 8 ιταλικό, με διάμετρο 2,3mm και περίπου 14,5 σκάγια ανά γραμμάριο.

Τέλος βάζω και το Direct 32 No 9,5 ... Και σε αυτό ξεχνάμε την πυρίτιδα S4 που είχε μέχρι πρότινος, τώρα έχει C7 (προσωπικά ουδόλως με ενοχλεί αυτό, και αυτή είναι εξαιρετική). Επίσης με μειωμένη δόση, όπως και παλιότερα με την S4. Προφανώς για να ρίχνεται και με ελαφριά ή παλαιά όπλα.
1730237440837.jpg1730237440871.jpgIMG_20241029_204826.jpg1730237440861.jpg1730237440850.jpg
Ξέχασα να μετρήσω τη διάμετρο σκαγιών, αλλά φαίνονται εντάξει, βγαίνουν περίπου 21,3 σκάγια ανά γραμμάριο, οπότε είναι σωστό μέγεθος #9,5 διαμέτρου ~2mm.

Ξεκινώ με το NSI Classica light dispersante.
Πυρίτιδα C7, διασπορέας Gualandi, σκάγια 30g No 9-11 ανάμικτα.
View attachment 92902View attachment 92904View attachment 92908View attachment 92907View attachment 92909
Ο αριθμός των σκαγιών είναι κατά προσέγγιση, δεν έκατσα να τα μετρήσω όλα. Προσπάθησα να μετρήσω τη διάμετρο σε μερικά με το παχύμετρο, αλλά δεν έβγαζα άκρη. Μεγάλες διακυμάνσεις, από 1,6 mm μέχρι 2,3 mm περίπου και όλα τα ενδιάμεσα, καθένα διαφορετικό από τα 7-8 που μέτρησα ... Αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία, για τις τσίχλες και τις αποστάσεις (σαν φυσίγγι διασποράς) που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω.

Στέλιο καλημέρα!

Ψαγμένο διασποράς μου φαίνεται...
Τσίμπησε 0,05 περίπου πυρίτιδα και κατέβασε 2 γραμμάρια σκάγια από την νορμάλ αναλογία του 1,60×32...
Έδωσε ταχύτητες (άρα και διασπορές) με νορμάλ πιέσεις, με το 688 να διασφαλίζει την καύση στο σωστό χρόνο...
Οι εκπλήξεις ήρθαν με τα άλλα δύο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και τόσο έκπληξη, γιατί το θεωρούσα πιθανόν να έχουν αλλάξει πυρίτιδες. Το Tordo Dispersante το είχα δουλέψει αρκετά, τα πρώτα χρόνια που βγήκε, και με πολλές επιτυχίες. Όμως στη συνέχεια προτιμούσα το Classic Dispersante λόγω καλύτερων επιλογών σε Νο σκαγιών (9 και 10) ενώ αυτό έβγαινε και βγαίνει μόνο σε 8,5 ... Ως γνωστόν πυρίτιδα είχε την Gm3 και διασπορέα (τουλάχιστον όσα είχα πάρει εγώ, τα πρώτα χρόνια) τον γνήσιο Gualandi.
Τώρα βλέπω πυρίτιδα 206 και διασπορέα Giovanni.
View attachment 92910View attachment 92911View attachment 92912View attachment 92913View attachment 92914
Η αλλαγή πυρίτιδας δεν με πειράζει (χέστηκα για την Gm3 ... .yel. ). Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι τα σκάγια, παρότι είναι σχετικά σφαιρικά και ομοιόμορφα, στην πραγματικότητα δεν είναι Νο 8,5 αλλά γνήσιο 8 ιταλικό, με διάμετρο 2,3mm και περίπου 14,5 σκάγια ανά γραμμάριο.
Πιο πολύ σε αναλογία D20 μου ταιριάζει...
Τέλος βάζω και το Direct 32 No 9,5 ... Και σε αυτό ξεχνάμε την πυρίτιδα S4 που είχε μέχρι πρότινος, τώρα έχει C7 (προσωπικά ουδόλως με ενοχλεί αυτό, και αυτή είναι εξαιρετική). Επίσης με μειωμένη δόση, όπως και παλιότερα με την S4. Προφανώς για να ρίχνεται και με ελαφριά ή παλαιά όπλα.
View attachment 92916View attachment 92917View attachment 92918View attachment 92919View attachment 92920
Ξέχασα να μετρήσω τη διάμετρο σκαγιών, αλλά φαίνονται εντάξει, βγαίνουν περίπου 21,3 σκάγια ανά γραμμάριο, οπότε είναι σωστό μέγεθος #9,5 διαμέτρου ~2mm.
Όντως...Είναι χαμηλά η μπαρούτη για ρελιαστό κλείσιμο...
Θα μου ταίριαζε καλύτερα στην σκοπευτική C7V...

Αλλά χωρίς να το ρίξεις το φυσίγγι...εικασίες κάνω...

Στέλιο καλημέρα!

Ψαγμένο διασποράς μου φαίνεται...
Τσίμπησε 0,05 περίπου πυρίτιδα και κατέβασε 2 γραμμάρια σκάγια από την νορμάλ αναλογία του 1,60×32...
Έδωσε ταχύτητες (άρα και διασπορές) με νορμάλ πιέσεις, με το 688 να διασφαλίζει την καύση στο σωστό χρόνο...
Καλημέρα Σπύρο. Δεν ξέρω από ταχύτητα και πιέσεις τι θα λέει, κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ. Με αυτή τη δοσολογία το φαντάζομαι "πυραυλάκι", όχι τίποτα τρομερό βέβαια σε ανάκρουση, θα το δω και στην πράξη ... Αφού δεν είχα θέμα με τα 30αρια του Ρουμελιώτη (τα πρώτα-πρώτα με την CSB-5), είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχω ούτε με αυτό ! :rolleyes::)
Πιο πολύ σε αναλογία D20 μου ταιριάζει...
Μπορεί να είναι και D20, τι να πω ... Απλά επειδή και το Classic Dispersante είχε ανέκαθεν 206s (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) με ελάχιστα μικρότερη δόση και με καψούλι 686, πήγε το μυαλό μου ότι κι εδώ θα έβαλαν την ίδια (ελλείψει της Gm3)...
Όντως...Είναι χαμηλά η μπαρούτη για ρελιαστό κλείσιμο...
Θα μου ταίριαζε καλύτερα στην σκοπευτική C7V...

Αλλά χωρίς να το ρίξεις το φυσίγγι...εικασίες κάνω...
Σπύρο, και στο παλιό Direct με την S4 η δόση ήταν αρκετά μειωμένη, μόλις στο 1,41g. (Είχα σφάξει αρκετές φορές, από διαφορετικές παρτίδες).
Είχε όμως το φυσίγγι πολύ βαθύ ρέλι, σχεδόν 6 χιλ. Και έτσι είναι και το τωρινό. Πιθανόν να παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο ...
Γι' αυτό πιστεύω ότι είναι η "κανονική" C7 ...

Lambro series two 24g #9,5.
Τα πήρα προσφατα κ έσφαξα ένα, αν εξαιρεσουμε την αλλαγή στο υψος του μετάλλου όλα τα υπόλοιπα τα βρήκα ίδια με τα παλιά (μόνο που δεν ζυγισα την πυριτιδα)....

Μαζί με αυτά κ ενα mezzo 30 που εχω να τα ριξω εδώ κ μιά 8ετια...
Ο καλυκας ειναι ο ίδιος ακριβώς με το lambro tordo 30.....
θα το περασω συντομα απο το χειρουργικό
κρεβάτι.... 😂

Καλημέρα Σπύρο. Δεν ξέρω από ταχύτητα και πιέσεις τι θα λέει, κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ. Με αυτή τη δοσολογία το φαντάζομαι "πυραυλάκι", όχι τίποτα τρομερό βέβαια σε ανάκρουση, θα το δω και στην πράξη ... Αφού δεν είχα θέμα με τα 30αρια του Ρουμελιώτη (τα πρώτα-πρώτα με την CSB-5), είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχω ούτε με αυτό ! :rolleyes::)

Μπορεί να είναι και D20, τι να πω ... Απλά επειδή και το Classic Dispersante είχε ανέκαθεν 206s (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) με ελάχιστα μικρότερη δόση και με καψούλι 686, πήγε το μυαλό μου ότι κι εδώ θα έβαλαν την ίδια (ελλείψει της Gm3)...

Σπύρο, και στο παλιό Direct με την S4 η δόση ήταν αρκετά μειωμένη, μόλις στο 1,41g. (Είχα σφάξει αρκετές φορές, από διαφορετικές παρτίδες).
Είχε όμως το φυσίγγι πολύ βαθύ ρέλι, σχεδόν 6 χιλ. Και έτσι είναι και το τωρινό. Πιθανόν να παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο ...
Σίγουρα Στέλιο...
Εικασίες κάνω...βάση της δικής μου λογικής...
Οι εταιρείες (σαν την Lambro) έχουν βλητικό σταθμό και βαδίζουν εκ του ασφαλούς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παίρνουν...Όχι ότι λείπουν και οι "πατάτες" βέβαια...

Το βαθυ ρέλιασμα οπως λες των 6mm μιλαει απο μονο του....ζωριζει τη βυσματωση στο ξερελιασμα, με απότομη εξαγωγη της γόμωσης απο το στομιο....

Μαζί με αυτά κ ενα mezzo 30 που εχω να τα ριξω εδώ κ μιά 8ετια...
Ο καλυκας ειναι ο ίδιος ακριβώς με το lambro tordo 30.....
θα το περασω συντομα απο το χειρουργικό
κρεβάτι.... 😂
Καλυκας nsi, καψουλι πράσινο, πυριτιδα προφανώς D20 1,55γρ, μεσόταπα gualandi, σκάγια 30,1γρ, μέτρησα αρκετά χωρίς να τα ξεχωρίσω κ είχαν διάμετρο από 1,84-2,17mm, παντως κ με το μάτι φαινόταν ότι περιέχονταν δυο διαφορετικά μεγέθη σκαγιων(9-10), κλείσιμο 57,53mm...

Το mezzo το 30άρι σε κίτρινο κάλυκα (δεν γνωρίζω για τα καινούρια) είναι το καλύτερο μισόταπο που έχω ρίξει με διάφορα από το δεύτερο! Σε βαθμό που δεν έχανα ορτύκι από τα 15 έως τα 30 μέτρα.
Ψηλέ, οταν ακομη εριχνα εμπορικα, ηταν φυσιγγι που το εριχνα σε περπατητο κ καρτερι με την τότε
ΤΟΖ mc21-12 (76cm foul 1*) κ τις θεριζα σε ολες τις αποστασεις...ηλικρεινά!!
Έτος 2016-2017-'18 συγκεκριμένα.

Back