Αν γίνει από σωστό μάστορα με σωστό μηχάνημα με ακρίβεια δεν χαλάει το όπλο .
Είσαι πολύ μερακλής !!!!Λοιπόν σήμερα που βρέχει βρήκα ευκαιρία να σας δείξω πως έγινε το πλαγιόκαννο ενός φίλου που περιπιούμαι τώρα τελευταία.Είναι αυτό που έχω ανεβάσει εδώ : https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πλαγιόκαννο.259/page-132
Τελικά πήγα να βγάλω τα βερνίκια που είχε πάνω του και διαπίστωσα ότι ο μπάρμπας που το είχε, κάθε φορά που γυρνούσε από το κυνήγι, πότιζε - στην κυριολεξία - με λάδι την βάση και το αφηνε όρθιο με αποτέλεσμα το λάδι να έχει ποτίσει όλο - σχεδόν - το κοντάκι. Το έβαλα σε ασετόν για 2-3 μέρες και νόμισα ότι ξεμπέρδεψα. Αμ δε ... το άφησα στον ήλιο για λίγο και "ίδρωνε" συνεχώς όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Ετσι ήταν μετά από βούτηγμα σε ασετόν ε; Μόλις το έβαζα στον ήλιο έβγαζε λάδι. Μύριζε λάδι μηχανής ... πετρέλαιο ... κάτι τέτοιο. Εντύπωση μου έκανε που ο μπάρμπας που το είχε, ενώ την βάση την πότιζε στο λάδι , στις κάννες που έπρεπε - είναι και αχρωμίωτο βλέπεις - δεν έριχνε τίποτα και ... έγινε το κακό. Τελικά το ξαναέβαλα σε ασετόν για 2-3 μέρες ακόμα και ... κάτι έγινε. Αλλαξα το πέλμα που είχε πολυμεριστεί, έκοψα καινούριες ψάθες σε πάπια και λαβή και έγινε όπως το βλέπετε.
Το καλό είναι ότι οι κάννες επδιορθώνονται, από την διάβρωση που έχουν, με μία λείανση. Εχει και ένα μικρό κούνημα στον πείρο που και αυτό επανέρχεται.
Βέβαια και έτσι όπως είναι το όπλο είναι πλήρως λειτουργικό αλλά με ... στοργή και επιείκια.
Το κακό είναι ότι επειδή το δοκίμαζα εγώ το έφερα στα μέτρα μου τόσο πολύ που το επωμίζω και μου έρχεται ... γάντι. Λέω δεν μπορεί να μου έκατσε τόσο . Κάνω κι ένα Churchill test και ... όλα κέντρο.
Ενθουσιάστηκα . Αν δεν βαριόμουνα να τρέχω πάλι σε αστυνομίες , σε γιατρούς κλπ θα το έπαιρνα.
Τελικά πρυτάνευσε η λογική το όπλο θα πάει στον ιδιοκτήτη του κι ας το κάνει ότι θέλει. Αν ήταν δικό μου σίγουρα θα το επισκεύαζα και θα το κρατούσα. Να το αγοράσω όμως και να το φτιάξω ενώ περιμένουν πέντε την σειρά τους για να τα πάρω στο κυνήγι ... με την καμία. Αν και είναι απόλαυση στην επώμιση και το ζύγσμα το άτιμο. Και στην τουφεκιά του ... αεροβόλο. ( οκ εδώ μάλλον παίζει το ότι είναι στα μέτρα μου).
ΥΓ: Ρε παδιά μία λείανση της κάννης πόσο μπορεί να επιρρεάσει την γεωμετρία του ; κάποιο μου είπαν ότι, αν το κάνετε λείανση, θα το χαλάσετε αλλά δεν ασπάζομαι αυτήν την άποψη . Εσείς τι λέτε;
Υποθέτω αναφέρεσαι στην εσωτερική γεωμετρία της κάνης. Η λείανση ακριβείας γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την κάνη οπότε το τσοκ ως διαφορά διαμέτρου στομίου και αυλού διατηρείται αμετάβλητο. Η διεύρυνση του αυλού συνήθως κυμαίνεται από 0.1 έως 0.2 χιλιοστά, ανάλογα με το βάθος των οξειδώσεων. Ούτε επαναδοκιμή CIP δεν χρειάζεται (αν είχαμε).ΥΓ: Ρε παδιά μία λείανση της κάννης πόσο μπορεί να επιρρεάσει την γεωμετρία του ; κάποιοι μου είπαν ότι, αν το κάνετε λείανση, θα το χαλάσετε αλλά δεν ασπάζομαι αυτήν την άποψη . Εσείς τι λέτε;
Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Να μην σου πώ ότι ο αυλός από 18,3 θα πάει στο 18,5 που είναι πιο κοντά στα σύγχρονα στάνταρτ. Επίσης το όπλο έχει πολύ "ψωμί " δεν πρόκειται να επιρρεαστεί η αντοχή του και επειδή μαζί με την λείανση μπορεί να γίνει - αν το θέλεις - και άνοιγμα των τσοκ μπορεί κάποιος να επιλέξει να κάνει στα τσοκ κάτι πιο ανοιχτό από το φουλ και εξτρα φουλ που έχει τώρα.Υποθέτω αναφέρεσαι στην εσωτερική γεωμετρία της κάνης. Η λείανση ακριβείας γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την κάνη οπότε το τσοκ ως διαφορά διαμέτρου στομίου και αυλού διατηρείται αμετάβλητο. Η διεύρυνση του αυλού συνήθως κυμαίνεται από 0.1 έως 0.2 χιλιοστά, ανάλογα με το βάθος των οξειδώσεων. Ούτε επαναδοκιμή CIP δεν χρειάζεται (αν είχαμε).
Υποθέτω αναφέρεσαι στην εσωτερική γεωμετρία της κάνης. Η λείανση ακριβείας γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την κάνη οπότε το τσοκ ως διαφορά διαμέτρου στομίου και αυλού διατηρείται αμετάβλητο. Η διεύρυνση του αυλού συνήθως κυμαίνεται από 0.1 έως 0.2 χιλιοστά, ανάλογα με το βάθος των οξειδώσεων. Ούτε επαναδοκιμή CIP δεν χρειάζεται (αν είχαμε).
Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Να μην σου πώ ότι ο αυλός από 18,3 θα πάει στο 18,5 που είναι πιο κοντά στα σύγχρονα στάνταρτ. Επίσης το όπλο έχει πολύ "ψωμί " δεν πρόκειται να επιρρεαστεί η αντοχή του και επειδή μαζί με την λείανση μπορεί να γίνει - αν το θέλεις - και άνοιγμα των τσοκ μπορεί κάποιος να επιλέξει να κάνει στα τσοκ κάτι πιο ανοιχτό από το φουλ και εξτρα φουλ που έχει τώρα.
Ε ναι αν είναι να γίνει η δουλειά θα γίνει στον κο Ντίνο. Με βάζεις σε σκέψεις αλλά πιό να δώξω; εχω Brow 525 γιαπωνέζικο, sx3 βελγική , Toz34 σοβιετικό, Ceasar Guerni Temper ιταλικό και το πλαγιόκαννο του παππού τύπου Μπρέσια .λείανση μόνο στον Παπατσαρούχα φίλε Μήτσο!
προχώρα το
πούλα κανένα άλλο και πάρτο!!!!!
ομοιοπαθής ΜήτσοΕ ναι αν είναι να γίνει η δουλειά θα γίνει στον κο Ντίνο. Με βάζεις σε σκέψεις αλλά πιό να δώξω; εχω Brow 525 γιαπωνέζικο, sx3 βελγική , Toz34 σοβιετικό, Ceasar Guerni Temper ιταλικό και το πλαγιόκαννο του παππού τύπου Μπρέσια .
Τα δύο πρώτα είναι οπλάρες και κάνουν σετ γιατί ταιριάζουν και τα τσοκ τους οπότε δεν ...
Το ΤοΖ το έκανα μόνος μου κοντάκι και το αγαπάω πολύ οπότε και αυτό δεν ... ( άσε που δεν θα πιάσει μία όσο κουκλί κι αν είναι)
Ο Καίσαρας είναι ολοκαίνουριος και για το σκοπευτήριο και δεν τον συζητάω οπότε δεν ...
Του παππού είναι ... είναι του παππού οπότε αυτό κι αν δεν ...
Πίστεψέ με κανένα από αυτά δεν αποχωρίζομαι . Και είμαι σε φάση που θέλω να διώξω όπλα . Ο υιός ούτε που ασχολείται .
Ε άμα μου το δώσουν σε τιμή ξεφτίλα θα το σκεφτώ. Ας μην ξεχνάμε λείανση και πείρος + μεταφορικά ένα 300€ το θέλει.
Αλλά πάλι αστυνομίες και γιατρούς ρε γαμώτο ;
Απ' την άλλη οι εγγλέζοι λένε το γνωστο "αν βρείς όπλο που σου έρχεται γάντι αγόρασέ το αμέσως κι αν δεν πουλείται κλέψ΄το" , είναι κι ο αμερικάνος που λέει οτι " εχει περισσότερα όπλα απ' όσα χρειάζεται και λιγότερα από αυτά που θα ήθελε να έχει" και είναι και ο Μήτσος που ασπάζεται το μοτο "φοβάμαι ότι όταν κλείσω τα μάτια μου η γυναίκα μου θα πουλήσει τα όπλα μου στην τιμή που της είπα ότι τα αγόρασα".
Άμα βλέπεις τέτοια ομορφιά - τέτοιες αναλογίες και εφαρμογές - φινίρισμα κλπ τότε όλα τα άλλα πλαγιόκαννα σου φαίνονται άσχημα...Εδώ να ιδείτε κάτι πλάγια Westley Richards...!!! Σκέτη απόλαυση!!!
www.youtube.com/watch?v=mtDzjJwES0A
Iδού και το οφίσιαλ σάιτ: www.westleyrichards.com/new-guns/guns/sidelock-shotguns/
Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τέτοια όπλα στο βουνό άραγε;Εδώ να ιδείτε κάτι πλάγια Westley Richards...!!! Σκέτη απόλαυση!!!
www.youtube.com/watch?v=mtDzjJwES0A
Iδού και το οφίσιαλ σάιτ: www.westleyrichards.com/new-guns/guns/sidelock-shotguns/
Να το δουλευεις Νικολαε!!!Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τέτοια όπλα στο βουνό άραγε;
Αυτήν την ερώτηση έκανα μια φορά στον Νικήτα και μου είπε μία ιστορία. Σας την αναφέρω περιληπτικά. Μου είπε λοιπόν ο Νικήτας ότι όταν έβγαζε το περιοδικό "κυνηγεσία και σκοποβολή" ( ή κάπως έτσι ) υπήρχαν δακτυλογράφοι κοπέλλες σαν τα κρύα τα νερά που όλο το βράδυ δακτυλογραφούσαν τα άρθρα για να δωθούν στο τυπογραφείο - τι εποχές ε ; υπήρχαν τυπογράφοι - . Τις έβρισκε λοιπόν το πρωί δακτυλογραφώντας . Εκείνη την ώρα ερχόταν και μία καθαρίστρια , αρκετά περπατημένη, η οποία βλέποντας τις κοπέλλες να τρώνε όλη την νύχτα στην εργασία τις έλεγε " τι κάθεστε ρε κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά και ξενυχτάτε στα γραφεία . Βγείτε έξω ρε κορίτσια και δουλέψτε ΤΟ . Δουλέψτε το γιατί θα το φάει το χώμα" .
Επανερχόμενος στα όπλα : οσο ακριβά και νά' ναι παιδιά δουλέψτε τα . Δουλέψτε τα γιατι θα τα φάει το χώμα.
ΥΓ Δάσκαλε που δίδασκες ... δεν νομίζω παρά τα παραπάνω ότι αν είχα ένα τέτοιο Westley Richars θα το έπαιρνα στο δάσος
Γιατί όλοι οι Άγγλοι είναι προβληματικοι; Ο ένας είναι αλλοιθωρος, ο άλλος βλαμμένος, αυτός έχει πάθει τρία εγκεφαλικά...
Δε μπορω να καταλαβω τον προβληματισμο σου.Γιατί όλοι οι Άγγλοι είναι προβληματικοι; Ο ένας είναι αλλοιθωρος, ο άλλος βλαμμένος, αυτός έχει πάθει τρία εγκεφαλικά...