Πλαγιόκαννο

Μάλλον τάμα....
Είχε και ο Μαστρογιαννης @ΓΙΑΝΝΗΣ. και το είχε παρει ο Χρήστος, ένα παλικαρι που έγραφε και στο φόρουμ!
Δηλαδή το πρωτο που είχα δει ήταν του Γιάννη και όταν το έβαλε αγγελία δεν έβγαλε μεσημέρι. Το δικό μου το πετυχα χαζεύοντας στο car στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αδουλευτο και είναι του 2002!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έφεραν πολλά με αυτό το τσοκάρισμα στην Ελλάδα
Αφού το εργοστάσιο βγάζει έπρεπε να στοκάρουν
Αν και δεν θα έμεναν και για πολύ, πρώτα πρώτα θα έφευγαν

Το μείον στα Baikal είναι το κακό ζύγισμα και η κακή αίσθηση στα χέρια...
Επίσης δεν διαθέτουν καλοφινιρισμένα μεταλλικά μέρη...
Εγώ πάντως, ένα πλάγιο μάγκνουμ, 72 πόντους κάννες, μονοσκάνταλο με τσοκάκια που είχα παλιά (ήτανε το 1ο μου όπλο, το πούλησα το '16) ήτανε 3μισυ κιλά και με κούραζε αφάνταστα στο αριστερό μου χέρι στα καρτέρια που το κρατούσα για ώρες... Παραήτανε εμπροσθόβαρο...
Δεν θα έλεγα ότι έχει κακό ζύγισμα το συγκεκριμένο, μόνο ότι έχει βαριές σκανδαλες και πιο πολυ η μπροστά!

Δεν θα έλεγα ότι έχει κακό ζύγισμα το συγκεκριμένο, μόνο ότι έχει βαριές σκανδαλες και πιο πολυ η μπροστά!
Και εγώ με ένα που είχα πάει κανά δυό φορές καρτέρι για τσίχλες δεν θυμάμαι να το ένιωσα τόσο πολύ κακοζυγισμένο
Ήταν το απλό βέβαια όχι μάγκνουμ και είμαι και συνηθισμένος με καραμπίνα
Κάποιος που κυνηγάει με δίκαννα και έχουν πιάσει τα χέρια του κάμποσα θα το βλέπει αλλιώς

Το μονοσκανδαλο δεν έχει βαριά σκανδάλη για να δούμε εάν το κάνω δισκανδαλο αν θ αλλάξει το βάρος.

Ειχα μιλήσει Αρίστο πριν 2 μήνες με Καλκαντζάκο και ένας υπάλληλος ζύγισε επιτόπου το απλό mp43 (οχι μάγκνουμ) και μου είπε ότι ζυγίζει 3400 γραμ. Γιατί αυτές οι διαφορές δεν ξέρω!
Γιατι μαλων σου ζυγησε μαγκνουμ , μπορει να εχουν και διαφορες στα ξυλα αυτα που ειναι με οξια με τα αλλα που εχουν καρυδια !

Το μείον στα Baikal είναι το κακό ζύγισμα και η κακή αίσθηση στα χέρια...
Επίσης δεν διαθέτουν καλοφινιρισμένα μεταλλικά μέρη...
Εγώ πάντως, ένα πλάγιο μάγκνουμ, 72 πόντους κάννες, μονοσκάνταλο με τσοκάκια που είχα παλιά (ήτανε το 1ο μου όπλο, το πούλησα το '16) ήτανε 3μισυ κιλά και με κούραζε αφάνταστα στο αριστερό μου χέρι, στα καρτέρια που το κρατούσα για ώρες... Παραήτανε εμπροσθόβαρο...
Επίσης, διέθετε πολύ κοντό κοντάκι, ωσάν να πρόκειται για όπλο για κυρίες ή έφηβες...

Επιπλέον, να προσθέσω και τις κάκιστες εφαρμογές που είχε το συγκεκριμένο πλάγιο Baikal μεταξύ καννών και βάσης και μεταξύ κάποιων εσωτερικών απαρτιών του μηχανισμού...! Ειδικότερα, δεν μπορούσα να το δέσω, παρά μόνον αφού κατέβαλα τεραστία προσπάθεια και δύναμη...! Δηλαδή, απλούστατα, να ''κουμπώσω'' το μονομπλόκ των καννών στη βάση του...!! Τουτέστιν, αν μη τι άλλο, κακίστη εφαρμογή των κλειδιών του, μεταξύ καννών και μπάσκουλας...!! Αφού από κάποια στιγμή κι έπειτα, έπαψα να το λύνω εξαιτίας αυτού...!
Τέλος, μού κόλλησε ''πεισματικά'' και δεν έλεγε να ξεκολλήσει με τίποτα, το button επιλογής κάννης που βρισκόταν επάνω στη μονή σκαντάλη του...!!

Last edited:
Ερώτησα τελικά τον Νικήτα Κυπρίδημο, γι' αυτούς τους ''περίεργους ώμους'' στην μπάσκουλα και στα κλειδιά ενός παλαιού πλαγιόκαννου δίκαννου τής γερμανικής Σχολής, όπως ακριβώς φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες...

Ορίστε, λοιπόν, η απόκρισή του επί τούτου, αυτολεξεί:

''Ναι, η δράση αυτών των σκαλιών στις κάννες και στη βάση είναι παρόμοια με αυτή των εγκοπών στα σουπερποζέ Beretta. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το "παπουτσάκι" που εφαρμόζει στην μπροστινή μεριά του πίσω κλειδιού στα αγγλικά ραβδωτά μερικών κατασκευαστών... Ο Γερμανός επέλεξε έναν περίπλοκο τρόπο ενίσχυσης του κλειδώματος, τρόπο που δύσκολα επανεφαρμόζεται αν ποτέ κουνήσουν οι κάννες και χρειαστεί νέος πίρος καννών. Διότι με τον νέο πίρο, οι κάννες πάνε πίσω και άντε να ξαναβρείς εφαρμογή μεταξύ των δύο σκαλιών. Αλλά είπαμε, ο κατασκευαστής είναι Γερμανός...''

jdqFfsg.jpgq58cOfY.jpgpcbCX6o.jpg

Γιατι μαλων σου ζυγησε μαγκνουμ , μπορει να εχουν και διαφορες στα ξυλα αυτα που ειναι με οξια με τα αλλα που εχουν καρυδια !
Τον είχα ρωτήσει και επέμενε ότι δεν ήταν το μαγκνουμ. Και ήταν από τα καινούργια με καρυδιά.

Τον είχα ρωτήσει και επέμενε ότι δεν ήταν το μαγκνουμ. Και ήταν από τα καινούργια με καρυδιά.
Εγώ πιστεύω ότι δεν το ζύγισε καν και απλά κοίταξε τι γράφουν στην ιστοσελιδα τους. Παρόλα αυτά ακόμη και στο site της baikal αναφέρουν λαθος βάρος. Τα baikal έχουν βγάλει πολλούς συνδιασμούς οπότε όπως φαίνεται και από το πραγματικό ζύγισμα που ποσταρουν οι συνάδελφοι από όπλο σε όπλο διαφέρει. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που το δικό μου είναι 3177 γρ. Αν ήταν γύρω στα 3400 δεν θα το κυνηγούσα τόσο συχνά γιατί κάνω κυρίως περπατητο και θα με κουραζε όπως με κουράζει το poze.

Εγώ πιστεύω ότι δεν το ζύγισε καν και απλά κοίταξε τι γράφουν στην ιστοσελιδα τους. Παρόλα αυτά ακόμη και στο site της baikal αναφέρουν λαθος βάρος. Τα baikal έχουν βγάλει πολλούς συνδιασμούς οπότε όπως φαίνεται και από το πραγματικό ζύγισμα που ποσταρουν οι συνάδελφοι από όπλο σε όπλο διαφέρει. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που το δικό μου είναι 3177 γρ. Αν ήταν γύρω στα 3400 δεν θα το κυνηγούσα τόσο συχνά γιατί κάνω κυρίως περπατητο και θα με κουραζε όπως με κουράζει το poze.
Eίσαι πραγματικά τυχερός Μανώλη. Εγώ στάθηκα άτυχος με το aya όπως έγραψα πριν.

Με πήρε τηλέφωνο ο πωλητής του aya και ζυγίζοντας το όπλο μου είπε ότι είναι 3340 γρ. Σκέφτομαι ότι είναι βαρύ και θα με κουράζει μετά από κάποια ώρα.
Σίγουρα όμως το ζύγισμα του aya δεν θα χει καμία σχέση με του baikal. Το βάρος από ένα καλά ζυγισμενο οπλο δε φαίνεται στη ζυγαριά αλλά στην πράξη..αν είναι κακοζυγισμενο,και 2700 να ναι πάλι θέμα θα χει στην επωμιση..

Με πήρε τηλέφωνο ο πωλητής του aya και ζυγίζοντας το όπλο μου είπε ότι είναι 3340 γρ. Σκέφτομαι ότι είναι βαρύ και θα με κουράζει μετά από κάποια ώρα.
Εγώ προσωπικά που κάνω πολύ περπατητο δεν θεωρώ τα 3340 υπερβολικά .Ρίχνω μόνο rc32 και με τα δίκανα δεν υπάρχει ανάκρουση, η τάση να φύγει το όπλο από την πορεία του στόχου για δεύτερη βολή.Το χειρότερο για εμένα είναι το όπλο που στη βολή γίνεται ανεξέλεγκτο.Πολλες φορές την ημέρα το κρεμάς στον ώμο και ξεκουράζονται τα χέρια.

Εγώ προσωπικά που κάνω πολύ περπατητο δεν θεωρώ τα 3340 υπερβολικά .Ρίχνω μόνο rc32 και με τα δίκανα δεν υπάρχει ανάκρουση, η τάση να φύγει το όπλο από την πορεία του στόχου για δεύτερη βολή.Το χειρότερο για εμένα είναι το όπλο που στη βολή γίνεται ανεξέλεγκτο.Πολλες φορές την ημέρα το κρεμάς στον ώμο και ξεκουράζονται τα χέρια.
Καλημέρα........ Θεωρώ ιδανικό ενα πλαγιοκανο δισκανδαλο με αυτόματους εξωλκεις σκαφτη ρίγα,κάνες 68cm τσοκ 1/10 και 6/10 κοντάκι αγγλε η Ντέμι πιστολε και βάρος 2900 έως 3100 γραμμάρια με καλό ζύγισμα.........

Καλημέρα........ Θεωρώ ιδανικό ενα πλαγιοκανο δισκανδαλο με αυτόματους εξωλκεις σκαφτη ρίγα,κάνες 68cm τσοκ 1/10 και 6/10 κοντάκι αγγλε η Ντέμι πιστολε και βάρος 2900 έως 3100 γραμμάρια με καλό ζύγισμα.........
Πωλείται ένα τέτοιο στην Κόρινθο Bernadelli Roma 6 στα 1800 ευρώ. Γαμώ το εφάπαξ πότε θάρθει!

Η αγγελία υπάρχει στο car.

Back