Πλαγιόκαννο

Θοδωρή σε κουράζει αρκετά στο περπατητό? Μεχρι πόσα γραμμάρια φυσίγγια ρίχνεις? Σε ρωτάω γιατι κυνηγώ αρκετά λαγό και φάσσες.
Εγώ δεν έχω καθόλου πρόβλημα. Είμαι μεγαλόσωμος βέβαια. Δεν το νιώθεις το βάρος. Βγάζει γενικά σφιχτες τουφεκιες να ξέρεις. Από 30 μέτρα και κάτω θες οπωσδήποτε διασποράς.

Εγώ δεν έχω καθόλου πρόβλημα. Είμαι μεγαλόσωμος βέβαια. Δεν το νιώθεις το βάρος. Βγάζει γενικά σφιχτες τουφεκιες να ξέρεις. Από 30 μέτρα και κάτω θες οπωσδήποτε διασποράς.
Λάβε υποψιν σου ότι είσαι μικρότερος και από τον γιο μου. Εγώ είμαι και παππους.

Αν το πάρω τελικά θα ανοίξω τα τσοκ σε 4-2

Λάβε υποψιν σου ότι είσαι μικρότερος και από τον γιο μου. Εγώ είμαι και παππους.
Δεν το είχα καθόλου υπ όψιν αυτό.
Εγώ εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ καλό όπλο για γενική χρήση. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος και 30 χρόνων αλλά το κουβαλούσα 2 χρόνια στη μπεκάτσα σε 8ωρα κυνήγια. Δεν το άφησα στην άκρη για το βάρος του αλλά για τα τσοκαρίσματά του. Το ποζε που κυνηγάω κυρίως είναι 3 κιλά. Μεταξύ τους δεν βρίσκω ιδιαίτερη διαφορά στο κουβάλημα. Όμως βρίσκω τεράστια διαφορά στις επωμισεις λόγω ζύγισματος. Το aya έχει 9 στις 10 επωμισεις ίδιες γιατί είναι άριστα ζυγισμενο.

Παιδιά, προσοχή μόνο στα φυσίγγια που ρίχνετε μ' αυτά τα πλάγια, διότι φέρουν 70άρες θαλάμες και δεν είναι για φυσέκια με μπόλικα bars...!!

Eιδικότερα, για τα πλάγια ΑΥΑ σας, με βάση τη δοκιμή τους, το ''ταβάνι'' πρέπει να είναι τα 650 bars μάξιμουμ!! Όχι περισσότερα!!

Μην κοιτάτε μόνο τα γραμμάρια των γομώσεων!! Να κοιτάτε και τις πιέσεις που παράγουν!!

Σήμερα, υπάρχουν φουσέκια ακόμη και των 28 γραμμαρίων που παράγουν 700 και πλέον bars...!! Kαι αναφέρομαι σε πασίγνωστα και ποιοτικότατα τέτοια φυσέκια κορυφαίων εταιρειών...

Επίσης, υπάρχουν πολλά και γνωστά καρτούτσα 35-36 γραμμαρίων, τα οποία βγάζουν πιέσεις magnum...!! Τουτέστιν (αρκετά έως πολύ) άνω των 740 bar...!!

Προσοχή - προσοχή, λοιπόν, με τέτοια οπλάκια...!! Πρώτ' απ' όλα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ μας!!!

Last edited:
Εγώ που κυνηγούσα με το πλάγιο baikal που είναι 3150 γρ. μόλις αγόρασα το mp27 που είναι 3400 γρ. την κατάλαβα αμέσως την διαφορά στο κυνήγι. Στην πρώτη ώρα δεν το καταλαβαίνεις τόσο αλλά μετά από 1 ώρα περπατητό αισθάνεσαι αυτά τα 250 γρ παραπάνω πολύ έντονα γιατί σε κουράζει γρηγορότερα. Πλέον κυνηγάω πάλι με το πλάγιο και μπορώ να πω ότι η κούραση αρχίζει και εμφανίζεται μετά το 3-4ωρο πλέον. Έχει να κάνει όμως και με την φυσική κατάσταση του καθενός.

Παιδιά, προσοχή μόνο στα φυσίγγια που ρίχνετε μ' αυτά τα πλάγια, διότι φέρουν 70άρες θαλάμες και δεν είναι για φυσέκια με μπόλικα bars...!!
Eιδικότερα, για τα πλάγια ΑΥΑ σας, με βάση τη δοκιμή τους, το ''ταβάνι'' πρέπει να είναι τα 650 bars μάξιμουμ!! Όχι περισσότερα!!
Μην κοιτάτε μόνο τα γραμμάρια των γομώσεων!! Να κοιτάτε και τις πιέσεις που παράγουν!! Σήμερα, υπάρχουν φουσέκια ακόμη και των 28 γραμμαρίων που παράγουν 700 και πλέον bars...!! Kαι αναφέρομαι σε πασίγνωστα και ποιοτικότατα τέτοια φυσέκια κορυφαίων εταιρειών... Επίσης, υπάρχουν πολλά και γνωστά καρτούτσια 36 γραμμαρίων, τα οποία βγάζουν πιέσεις magnum...!! Τουτέστιν (αρκετά έως πολύ) άνω των 740 bar...!!
Προσοχή - προσοχή, λοιπόν, με τέτοια οπλάκια...!!
Μπράβο Νίκο. Να τους προσέχεις τους παππούδες .yelling.

Εγώ που κυνηγούσα με το πλάγιο baikal που είναι 3150 γρ. μόλις αγόρασα το mp27 που είναι 3400 γρ. την κατάλαβα αμέσως την διαφορά στο κυνήγι. Στην πρώτη ώρα δεν το καταλαβαίνεις τόσο αλλά μετά από 1 ώρα περπατητό αισθάνεσαι αυτά τα 250 γρ παραπάνω πολύ έντονα γιατί σε κουράζει γρηγορότερα. Πλέον κυνηγάω πάλι με το πλάγιο και μπορώ να πω ότι η κούραση αρχίζει και εμφανίζεται μετά το 3-4ωρο πλέον. Έχει να κάνει όμως και με την φυσική κατάσταση του καθενός.
Ποιό μοντέλο της baikal ζυγίζει 3150 γραμμαρια?

Δηλαδη το 107? Πες μου αν θες τη γνώμη σου.
Γιώργο κοίτα τι σου βρήκα !!! :).yel. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά που λέει ο Αμερικάνος ... αλλά μου φαίνεται ότι ταιριάζουν με τις φωτό που έβαλες !!!
https://www.shotgunworld.com/threads/aya-107-l1-first-sxs-question.239401/
"The Model 107-LI was built for the European market. The 107-LI featured demibloc barrels, a high matted top rib, side clips, free floating firing pins and lateral cocking indicators. Barrel lengths of 26", 28" and 30" were offered with half and full chokes. A "white hardened and chrome plated frame" was standard. A color case hardened frame was an available option. It was listed in AyA's catalog throughout the 1980's. AFAIK, few, if any, were sold in the States. Most importers of the day seemed to concentrate on other models. The 107-LI was positioned above the Iberia-II, 106 and 210 and below the 4-A, Matador III, XXV/BL and 4-A Deluxe."
Πρόσεξε τα σημεία που σου μαύρισα ... Το πρώτο νομίζω εξηγεί την έντονη και περίεργη γυαλάδα της βάσης, που σχολιάστηκε όταν έβαλες τις φωτογραφίες ... Αν ισχύει (επιχρωμιωμένη) είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου!
Το δεύτερο ταιριάζει με την χρονολογία κατασκευής που σου είπα βάσει του serial number (1985 - 1986) ... ;)
Χτύπα το !!! Ακόμα το σκέφτεσαι ??? .my man.

Γιώργο κοίτα τι σου βρήκα !!! :).yel. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά που λέει ο Αμερικάνος ... αλλά μου φαίνεται ότι ταιριάζουν με τις φωτό που έβαλες !!!
https://www.shotgunworld.com/threads/aya-107-l1-first-sxs-question.239401/
"The Model 107-LI was built for the European market. The 107-LI featured demibloc barrels, a high matted top rib, side clips, free floating firing pins and lateral cocking indicators. Barrel lengths of 26", 28" and 30" were offered with half and full chokes. A "white hardened and chrome plated frame" was standard. A color case hardened frame was an available option. It was listed in AyA's catalog throughout the 1980's. AFAIK, few, if any, were sold in the States. Most importers of the day seemed to concentrate on other models. The 107-LI was positioned above the Iberia-II, 106 and 210 and below the 4-A, Matador III, XXV/BL and 4-A Deluxe."
Πρόσεξε τα σημεία που σου μαύρισα ... Το πρώτο νομίζω εξηγεί την έντονη και περίεργη γυαλάδα της βάσης, που σχολιάστηκε όταν έβαλες τις φωτογραφίες ... Αν ισχύει (επιχρωμιωμένη) είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου!
Το δεύτερο ταιριάζει με την χρονολογία κατασκευής που σου είπα βάσει του serial number (1985 - 1986) ... ;)
Χτύπα το !!! Ακόμα το σκέφτεσαι ??? .my man.
Στέλιο καλημέρα και σε ευχαριστώ. Μεθαυριο θα πάω να το δώ από κοντά. Αν μου έρχεται καλά στην επώμιση και το βάρος του είναι ανεκτό θα το πάρω. Η άδεια αγοράς περιμένει.......

Έχω προσέξει ότι από πολλούς οπλοπωλες και εταιρίες παίζει πολύ ψέμα με το βάρος των όπλων. Γράφει δλδ στα χαρακτηριστικά 3.100 και είναι 3.350 στην πραγματικότητα. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η πυκνότητα του ξύλου που μπορεί να αλλάζει το βάρος από όπλο σε όπλο.

Back