Πλαγιόκαννο

Δηλαδή το baical το πλάγιο που έχω που είναι 1/3 θα μπορώ να ρίξω ατσάλινα αλλά μα μην είναι ποιο χοντρά τα σκάγια από το Ν3??Γτ αν γίνεται αυτό μην το παραμελήσω στην άκρη το όπλο γτ αυτό σκεφτόμουν ότι το όπλο θα είναι αχρείαστο πλέον αν μπουν μόνιμα τα ατσάλινα
Για ποιόν λόγο να παραμελήσεις το όπλο ούτως ή άλλως δεν έχουν έρθει ακόμα τα ατσάλινα
Να σε απασχολήσει τι να πάρεις σε μία μελλοντική αγορά είναι άλλο θέμα
Αφού το έχεις κυνήγησε το και στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει

Δηλαδή το baical το πλάγιο που έχω που είναι 1/3 θα μπορώ να ρίξω ατσάλινα αλλά μα μην είναι ποιο χοντρά τα σκάγια από το Ν3??Γτ αν γίνεται αυτό μην το παραμελήσω στην άκρη το όπλο γτ αυτό σκεφτόμουν ότι το όπλο θα είναι αχρείαστο πλέον αν μπουν μόνιμα τα ατσάλινα
Όχι να μην το παραμελήσετε καθόλου! Ας έρθουν πρώτα και βλέπουμε.

Τα κοκοροτουφεκα back action με στρογγυλεμενη βάση είναι από τα πιο όμορφα όπλα που υπάρχουν, και ενώ προτιμώ τα μονοσκανδαλα με ίδιο τσοκ και στις δυο κάννες, αυτά μου αρέσουν δισκανδαλα και με πολύ διαφορετικό τσοκαρισμα η κάθε κάννη. Τους ταιριάζουν επίσης οι πολύ μακριές κάννες, αγγλε κοντάκι και κυνήγια κάμπου

Για ποιόν λόγο να παραμελήσεις το όπλο ούτως ή άλλως δεν έχουν έρθει ακόμα τα ατσάλινα
Να σε απασχολήσει τι να πάρεις σε μία μελλοντική αγορά είναι άλλο θέμα
Αφού το έχεις κυνήγησε το και στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει
Κοίταξε επειδή το έχω βολευτεί απιστευτα έφερα και το κοντάκι στα μέτρα μου όσο μπορούσα δεν θέλω να το παραμελήσω για τα ατσάλινα γτ αν είναι πάλι να πάρουμε όπλο και πάλι κοντάκι να ψαχνόμαστε άστα να πάνε φίλε μου

Κάτι λιγάκι άσχετο με την κουβέντα, αλλά σχετικό με τα πλαγιόκαννα. Τι λέτε για τα κοκοροτούφεκα? Θα μου άρεσε να έχω ένα και να το κυνηγάω!
Είναι το μόνο που μπορεί να με έβαζε σε διαδικασία άδειας αγοράς .Όχι καμία παλιατζουρα αν υπάρξει εισαγωγή του HUGLU hammer classic δεν θα είχα κανένα πρόβλημα (βρίστε ελεύθερα).

Κοίταξε επειδή το έχω βολευτεί απιστευτα έφερα και το κοντάκι στα μέτρα μου όσο μπορούσα δεν θέλω να το παραμελήσω για τα ατσάλινα γτ αν είναι πάλι να πάρουμε όπλο και πάλι κοντάκι να ψαχνόμαστε άστα να πάνε φίλε μου
Εάν πήγαινες τώρα για αγορά νέου όπλου να καταλάβω να έχεις ένα άγχος τι να πάρεις
Αφού το όπλο το έχεις ήδη και το έχεις βολευτεί δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι προκαταβολικά
Εάν και όταν έρθει η ώρα όλοι θα δούμε τι θα κάνουμε

Κάτι λιγάκι άσχετο με την κουβέντα, αλλά σχετικό με τα πλαγιόκαννα. Τι λέτε για τα κοκοροτούφεκα? Θα μου άρεσε να έχω ένα και να το κυνηγάω!
Είναι καιρος τώρα που σκεφτόμουν να ανοιξω ένα τέτοιο θέμα..
Ναι μεν είναι ενα πλαγιοκαννο κ αυτο αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει..

Την σκέψη σου την έχω κάνει πολλες φορές..........
Ίσως κάποτε να αξιωθω-ουμε.....

Αν παρθει η..αποφαση βρίσκεις μεταχειρισμένα σε λογικες τιμές κ πληρως λειτουργικά, δεν είναι ανάγκη να πας σε "σημερινη κατασκευή"...
Όπως έλεγε κ ενα αρθρο " Παλιά ναι, γερασμένα όχι".......

Βεβαια στην σημερινή εποχή που όλα λειτουργουν στον.. αυτοματο κ κοιτάμε την ευκολία μας κ όσα θηράματα προλαβουμε να..παρουμε ένα κοκκοροτούφεκο φαντάζει..άθλος...
...Και ποιος είναι αυτός που θα πάρει το τουφέκι του παππου του σημερα κ θα βγει μια βολτα όταν σκέφτεται ποιο είναι το πιο ......υπερσύγχρονο όπλο για να το αγοράσει.....

Εδώ αξίζει να πουμε κ ενα μπράβο στον Κυπριδημο που είναι από τους ελάχιστους αρθρογράφους που εκανε(κ μελλοντικά σίγουρα θα το ξανακάνει) φιλότιμες προσπάθειες ώστε να "αναδείξει" αυτά τα όπλα....

Ένα ωραίο βιντεακι κ πραγματικά αναρωτιέται γιατί να μην υπάρξει κ δεύτερο μέρος...
Ελπίζω η αιτια να μην ήταν οι λόγοι που αναφέρω παραπανω........

Last edited:
Λυσσάξατε με τα πλαγιά και με ξεσηκώσατε
πηγα στο χωριό και βρήκα το πλάγιο του μπάρμπα μου
ij54 baikal με δείχτες όπλισης
Το συντήρησα λιγάκι και το χειμώνα πρώτα ο θεός θα το βγάλω μια βόλτα
Ήθελα να ‘ξερα τι μέταλλα έχει που δεν πιάνουν ίχνος σκουριάς

Κυνήγι στη ΝView attachment 72113.Αφρικη με Baikal 43 μονοσκανδαλο ,τα έκαψε ο τύπος και το όπλο άψογο.
Ναι όντως...Έριξε κάμποσα nsi sporting 28...
Στο δικό μου οι εφαρμογές δεν είναι κακές και τα εξαρτήματα έχουν καλή όψη . Σίγουρα ότι δεν υπάρχει δεν χαλάει και όσο πιο απλό τόσο καλύτερα .Κάτω μηχανισμός πως ήταν μονοσκανδαλο και πως έγινε δισκανδαλο View attachment 72148View attachment 72149View attachment 72150
Πρέπει να είσαι από τους ελάχιστους που μπήκε σε τέτοια διαδικασία....
Συνήθως ουτε σε οπλουργο δεν δίνουν αυτή την δουλειά(ποσο μάλλον να το επιχειρησουν οι ίδιοι) κ αλλαζουν όπλο οχι μηχανισμό..
Μπράβο σου γιατί εκτός από την προσοχη στην λεπτομέρεια είναι κ μπελαλιδικο...

Το mp27 με magnum ζυγίζει 3350 γρ
το δικο μου MP27 ΜΑΓΝΟΥΜ με τσοκ με διπλες σκανδαλες και 71αρες καννες ζυγιζει 3.600 κιλα , και το πλαγιο που και αυτο εχω με απλες θαλαμες το Baikal 43 με τσοκ ,και 70αρες καννες δισκανδαλο αυτο ειναι ποιο βαρη απο το μαγνουμ και ζυγιζει 3.700 κιλα , και τα δυο χωρις αορτηρα , η κατι εχτρα στο κοντακι για βαρος , και φυσικα χωρις φυσιγγια ζυγιστηκαν σε ζυγαρια ηλεκτρονικη , τωρα 3.200 ζυγιζει το MP27 σε GAL 28 , ακομα και το ριζινι μπατιστα μου ζυγιζει 3.350 κιλα , με την μπενελι με μαγνουμ και 71 καννη 3.470 κιλα , το ποιο ελαφρυ που εχω ειναι το ισπανικο ζεβρα GAL 20 που ζυγιζει 2.900 , και τοσο ελεγε οτι ζυγιζει και ο Χατζιωτης, αρα η ζυγαρια μου ζυγιζει σωστα

Λυσσάξατε με τα πλαγιά και με ξεσηκώσατε
πηγα στο χωριό και βρήκα το πλάγιο του μπάρμπα μου
ij54 baikal με δείχτες όπλισης
Το συντήρησα λιγάκι και το χειμώνα πρώτα ο θεός θα το βγάλω μια βόλτα
Ήθελα να ‘ξερα τι μέταλλα έχει που δεν πιάνουν ίχνος σκουριάς
εχω ακριβος το ιδιο αγοραζμενο απο τον πατερα μου το 1966 οσο ειμαι εγω

το δικο μου MP27 ΜΑΓΝΟΥΜ με τσοκ με διπλες σκανδαλες και 71αρες καννες ζυγιζει 3.600 κιλα , και το πλαγιο που και αυτο εχω με απλες θαλαμες το Baikal 43 με τσοκ ,και 70αρες καννες δισκανδαλο αυτο ειναι ποιο βαρη απο το μαγνουμ και ζυγιζει 3.700 κιλα , και τα δυο χωρις αορτηρα , η κατι εχτρα στο κοντακι για βαρος , και φυσικα χωρις φυσιγγια ζυγιστηκαν σε ζυγαρια ηλεκτρονικη , τωρα 3.200 ζυγιζει το MP27 σε GAL 28 , ακομα και το ριζινι μπατιστα μου ζυγιζει 3.350 κιλα , με την μπενελι με μαγνουμ και 71 καννη 3.470 κιλα , το ποιο ελαφρυ που εχω ειναι το ισπανικο ζεβρα GAL 20 που ζυγιζει 2.900 , και τοσο ελεγε οτι ζυγιζει και ο Χατζιωτης, αρα η ζυγαρια μου ζυγιζει σωστα
Πολύ περίεργο. Μήπως η ζυγαριά σου έχει κάποιο πρόβλημα; Ειναι υπερβολικά αυτά τα νούμερα. Βάρος baikal mp43em και βάρος mp27em και IJ58 . Όπως βλεπεις το mp27em με magnum 72,5 cm κάννες δισκάνδαλο με αυτόματους και εναλλασόμενα τσοκ ζυγίζει 3317γρ όπως φαίνεται στο link παραπάνω στην φωτογραφία που τα είχα ζυγίσει. Το mp43em με απλές 72,5 cm κάννες δισκάνδαλο σταθερά τσοκς και αυτόματους εξολκεις 3177gr όλα σε 12 cal.

Αν σε βολεύουν τα πλάγια στο κυνήγι τότε δεν θα έχεις θέμα και με αυτά. Για εμένα το μείον τους είναι ότι τα εξέχων κοκόρια συναίχεια αντένουν στα ρούχα και αν μπένεις σε δάσος ή πυκνό στα κλαδιά. Στο εξωτερικό έχουν μεγάλης εκτίμησης και χρήσης, ειδικά τα των καλών κατασκευαστών ή αυτών της μαύρης πυρίτιδας.

Μιλάμε συνεχώς, εμμονικα θα έλεγα, για ατσάλινα λες και μας έχουν επιβληθεί καθολικά...
Αγώνα και πίεση πρέπει να κάνουμε για να μην επιβληθούν...
Δεν είναι θέμα όπλου...οπως ειπαν και οι συνάδελφοι παραπάνω...εκεί ακόμα και στα παλαιότερα οπλα με σταθερά σφιχτά τσοκαρισματα υπάρχουν λύσεις (άνοιγμα τσοκ, φυσίγγια ατσάλινων κατάλληλα για σφιχτά τσοκ)...
Το θέμα είναι βλητικό και ασφάλειας...θα μειωθεί πολύ το εύρος αποστασεων βολων...θα πρέπει να ξεχάσουμε τις μακρινές βολές και τις βολές διασποράς...και να "βολευτούμε" σε ένα μέσο εύρος βολών...
Επίσης θα πρέπει να ξεχάσουμε βολές σε πετρωτο ή προς πετρωτο έδαφος ή ακόμα και στο νερό...οι εξοστρακισμοι των ατσάλινων θα είναι επικίνδυνοι για ανθρώπους και ζώα...
Και εκεί πιστεύω...το θέμα ασφάλειας στα Ελληνικά παραδοσιακά κυνηγια της πέρδικας και του λαγού στα πετροβουνια...θα πρέπει να είναι μοχλός πίεσης ως προς τη μη καθολική επιβολή των ατσάλινων...

Last edited:
.οι εξοστρακισμοι των ατσάλινων θα είναι επικίνδυνοι για ανθρώπους και ζώα...
Και εκεί πιστεύω...το θέμα ασφάλειας
θα πρέπει να είναι μοχλός πίεσης ως προς την μη καθολική επιβολή των ατσάλινων...
Αυτό είναι το βασικότερο και γι'αυτο πρέπει να προετοιμαζόμαστε από τώρα τι κινήσεις θα κάνουμε εάν πάνε για καθολική επιβολή των ατσάλινων
Όταν αφήνεται η ασφάλεια μας στα χέρια των γραφειοκρατών έχουμε δει τα αποτελέσματα ....

Back