Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Σωστά, αλλά αυτά μπορείς να τα κάνεις σχεδόν με οποιοδήποτε "άκοπο" συγκεντρωτήρα.
Σε τι διαφέρει ο LB6 από τους άλλους;
Δεν λεμε πως δεν μπορεις και με αλλους...
Οπως ο tubo πχ...
Η διαφορα ειναι στον σχεδιασμο ενος εκαστου,στο παχος του πλαστικου,στον πυθμενα ,στις περιφερειακες ραβδωσεις...

Ο lb6 προσφερεται για πατενταρισμα.
Παιρνει κοψιμο,χαραγμα,τρυπημα,κοντιμα...
Υπαρχουν διαφοροι δρομοι προσεγκισης της long range τουφεκιας...
Ενας δρομος ειναι το ταξιδεμα του κυαθιου μαζι με τα σκαγια,για οσο το δυνατον περισσοτερη αποσταση απο το στομιο της κανης.
Ριχνεται με ανοιχτα τσοκαρισματα,για να μην υπαρξει μεγαλη παραμορφωση και καθυστερηση του κυαθιου,κατα τη διελευση απο το στενοτερο σημειο του αυλου.Το τσοκαρισμα.
Η παρεμβαση που βοηθαει,ειναι το ανοιγμα οπων,περιμετρικα στο σωμα του κυαθιου,ετσι ωστε ο ατμοσφαιρικος αερας να διέρχεται και να μην κοντραρει το κυαθιο με αποτελεσμα να το αποσπάσει απο το φορτιο των σκαγιων.
Αλλος δρομος ειναι το χαραγμα,που θα δωσει ανοιγμα στα πεταλα που εχουνε δημιουργησει,με αποτελεσμα τον διαχωρισμο κυαθιου-σκαγιων.
Οτι επιδιωκουμε με ενα τσοκ φρενου.
Οτι ειχε να προσφερει το κυαθιο,το πρόσφερε μεσα στον αυλο,προστατευοντας τα σκαγια απο τις τριβες με το μεταλλο της κανης.
Σε καθε περιπτωση,χρειαζεται αμορτισερ!
Για να κρατηθουν οι πιεσεις σε λογικα επίπεδα,για να δωθει χωροςκαυσης στην πυριτιδα(οπως λεει ο Μιχαλης),για να μην ταλαιπωρησουμε οπλο,ωμο,και ....σαγόνια!!
Η περιπτωση του antigelo,ειναι η πρωτη...
Το στελεχος που εχει μεσα,παθαινει μονιμη παραμορφωση,γινεται σαν μανιταρι.
Επιτυγχανεται ο ζητουμενος χωρος καυσης της πυριτιδας,τα σκαγια "μαζευονται"πιο βαθια μεσα στον κορμο του κυαθιου,οι χαραγες του δεν ειναι εντονες(ισα για να μην τουμπαρει κι εχουμε...αλλα)και ταξιδευει για μεγαλύτερη αποσταση σε σχεση μ'ενα συμβατικο κυαθιο,μαζι με τα σκαγια.
Απουσιαζουν οι περιμετρικες τρυπες...
Ειπαμε....ο lb6 ειναι η χαρα του πατεντιαρη!!:):)
Γιάννη συμφωνώ για τη χαρά του πατεντιαρη και εγώ παθών,το καλύτερο που έχω πάρει από τον lB6 όμως,είναι χωρίς φτερά και πούπουλα, εννοείται πάντα με αμορτισέρ και κυλινδρο....χωρίς αυτό να με πτοεί βέβαια προχτές πήρα 200 τεμάχια τα οποία θα καταναλωθούν σε πειραματα,επί τη ευκαιρία περιμένω τηλέφωνο!

Γιωργο οταν οι κοψιες ειναι κατω κατω μεχρη το αμορτησερ τοτε ακουει το τσοκ......
Οταν ο lb6 χαραχτη 3-4-5 χιλ. μονο δεν ακουει το τσοκ....
Στο δικο μου οπλο με 4-5 τσοκ έπαιρνα καλητερη σηγκεντρωση απο οτι στο φουλ.....
Μηλαω παντα για σκαγια 3-5 νουμερο......
Μιχάλη τον κόβω έτσι και τον περνάω μέσα από το τσοκ.. τα τριγωνάκια που έχουν σχηματιστεί συγκλίνουν και ακούνε την σύσφιξη (κατά την άποψη μου βέβαια) όπως είπε και ο Γιάννης σηκώνει πολύ πατέντα και τον προσαρμόζεις όπως θες :)
Στο τσοκ εννοείτε πως συμφωνώ το 4* είναι ιδανικό πιστεύω

Η federal χρησιμοποιεί ένα πανομοιότυπο συγκεντρωτηρα του adigelo (Ίσως από εκεί πήραν την ιδέα δεν ξέρω ποιός από ποιόν) το κολονακι είναι και αυτό σχεδόν άκαμπτο με το χέρι βέβαια, την στιγμή της τουφεκιας ποιός ξέρει?
Στο σκοπευτήριο έχω βρει αρκετούς ριγμενους χωρίς σημαντική διαφορά εκτός το ποτηράκι που έχει ανοιξει ομοιόμορφα, στο κολονακι δεν είδα κατι.
greenshot
Κωσταντηνε εχεις δικιο......και εγω που εχω μαζεψει μερικα τετοια απο federal τα βρεικα τελιως ασημπιεστα....
Υποψιαζωμε πως χρησημοποιουνε πολλη προοδευτικη μπαρουτι η οποια δεν χρειαζετε αμορτησερ...
Δεν εξηγητε αλλιως......

Γιάννη συμφωνώ για τη χαρά του πατεντιαρη και εγώ παθών,το καλύτερο που έχω πάρει από τον lB6 όμως,είναι χωρίς φτερά και πούπουλα, εννοείται πάντα με αμορτισέρ και κυλινδρο....χωρίς αυτό να με πτοεί βέβαια προχτές πήρα 200 τεμάχια τα οποία θα καταναλωθούν σε πειραματα,επί τη ευκαιρία περιμένω τηλέφωνο!

Παρε μερικα 6/0 βολια και πιασε ενα με την πενσα...παραμορφωσετο τοσο οσο να σφηνωση στο κυκλακι του lb6.
Βαλε απο πανω εναν φελο 8-10 μμ κοψε και ενα γραμμαριο απο την γομωση (λογο του 6/0)και ρηξτο.....
Χαραξετον 2 χαρακιες 5 μμ

Ωραία πατέντα Αλέξανδρε τυφλά να χουν οι Γάλλοι, σε διαφανή καλυκα και να το καμαρωνεις.

Οταν γυρισεις με το καλο θα σου στησω 2 φυσιγγια σε διαφανο καλυκα με σκαγια επινικελωμενα Νο9,ΜΒ32 και ρελι.
Θα στα στειλω στο νησι να τα βαλεις στην συλλογη σου.

Οταν γυρισεις με το καλο θα σου στησω 2 φυσιγγια σε διαφανο καλυκα με σκαγια επινικελωμενα Νο9,ΜΒ32 και ρελι.
Θα στα στειλω στο νησι να τα βαλεις στην συλλογη σου.
Να είσαι καλά φίλε με τιμά πολύ αυτό, θα τα στολισω στο ιδιογομωτικο εργαστήριο όταν με το καλό γίνει.

LB6 GR

Κόψιμο με λεπίδα για να παίρνει ακριβώς την σύσφιξη του τσοκ

Τρύπημα για εξαέρωση του αέρα που θα δημιουργηθεί κατά την συμπίεση των φελλών και θα μας σκορπίσει τα σκάγια

Τοποθέτηση φελλών 9-10 χιλ ανάλογα το ύψος

Τέλος το ταπακι του ανάποδα "χούφτα" και έτοιμο...

Και ένα σορό πατέντες ακόμα που όσο ζεις μαθαίνεις.. :)
ο φελος ειναι cal 20? Με 10 χιλ φελο και μονοβασικη πυριτιδα c7 ή Α1 για ποσα γραμμαρια προοριζεται?

ο φελος ειναι cal 20? Με 10 χιλ φελο και μονοβασικη πυριτιδα c7 ή Α1 για ποσα γραμμαρια προοριζεται?
Cal 20 3 τον 3ον χιλιοστών=9χιλ.. ανάλογα και το ύψος που θες να τον συκωσεις βέβαια.. 3 τον 3 πχ θα σου δώσουν μεγαλύτερη ελαστικότητα από ενα τον 10.. πυριτιδες και με αυτές ανάλογα τα γραμμάρια και πως κλείνεις..

Σήμερα άλλαξα γνώμη για τον piston skeet για τον οποίο πίστευα ότι ήταν για short range ντουφεκιές .
Δίδει απίστευτες ντουφεκιές στα πιατάκια με τσόκ 3* μέχρι τα 40 μ.
Κομμένος η ακοπος Λάμπη, ρωτώ για να μαθαίνουμε κιόλας μιας και είναι κοντό το ποτηράκι του και παράξενες οι εγκοπες.
screen shot pc

Back