Ταχύτητα στα 10μ πως θα μετρήσουν οι κοινοί θνητοι ??
Βασιλη μου εφικτο ειναι....μπορουμε να μετρησουμε μενουσες και στα 10 - 20 -25 -30 και 40 μετρα!!!
Ειχα μια συζητηση με εναν καλο απο τα Γιαννενα.....Εαν προστατεψεις τον ταχογραφο με μια λαμαρινα
2-3 χιλιοστα....και ριξεις....ο ταχογραφος θα μετρησει χωρις να παθει ζημια...
Ποιος ο λογος ομως ?? Εφοσον εχουμε αρχικες....εχουμε το εξελ σου....εχουμε αποτυπωση με συγκεντρωση
Εχουμε και διατρηση....τι να τις κανω τις μενουσες βρε Βασιλη μου ?? Ας ειναι οσο θελουν....Απο την στιγμη
που με καλυπτει η συγκεντρωση και η διατρηση.....τις μενουσες τι να τις κανω ???
Ετσι το ΄΄βλεπω'' εγω φιλε !!!!
Απο περιεργεια ??? ΟΚ....
ΩΠΑ Νίκο καλέ μου φίλε πάτα φρένοοοοοοοοοοοοο.....
Φίλε μου Νίκο και λοιποί φίλοι....
η ταχύτητα που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η ΜΕΝΟΥΣΑ και όχι η αρχική!!!!
μας ενδιαφέρει η ταχύτητα των σκαγίων την ώρα που πλήττουν το θήραμα
η ΒΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ είναι αυτό που μας επηρεάζει, την εσωτερική βλητική και την εξωτερική βλητική τις μελετάμε μόνο και μόνο επειδή επηρεάζουν την ΒΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ δηλαδή το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
Τις αρχικές ταχύτητες τις μελετάμε ως ΕΝΔΕΙΞΗ των μενουσών! για ευκολία επειδή δεν μπορούμε να μετρήσουμε εύκολα τις μένουσες
οι πίνακες μας βοηθάνε ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να πάρουμε "μια γεύση" από τις μένουσες ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ την πραγματική τιμή!
π.χ.1
σκάγι #6 στα 40 μ με αρχική 380 m/sec
περιμένουμε ότι θα έχει 191 m/sec μένουσα
μπορεί όμως να έχει 210 ή 170 m/sec !!!!
στην α περίπτωση μπορεί να το έχεις πετύχει ΕΣΥ Νίκο με τις αλχημείες σου (βυσματώσεις, αντιτριβικά) πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές από τις συμβατικές την β περίπτωση μπορεί να το έχω πετύχει ΕΓΩ με τις "πατατούλες" μου (ανεβάζοντας πιέσεις με συνέπεια παραμορφώσεις)
το δικό σου θα θερίζει - το δικό μου θα τραυματίζει κι ας έχουν τις ίδιες αρχικές
ο πίνακας του Βασίλη είναι ένα ΥΠΕΡΟΧΟ εργαλείο που μου έχει λύσει τα χέρια, μου παρέχει ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ το τι μπορώ να περιμένω από φυσιολογικές συνθήκες
ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ μεν
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ δε......... δεν αποτελούν ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ συνεπώς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Η Διάτρηση εξαρτάται από τις μένουσες σε συνάρτηση με την κατάσταση των σκαγίων
πχ 2
στήνεις 2 συνθέσεις Νίκο στα 33 γρ #8
μετράς
α 380 m/sec
b. 410 m/sec
διατρηση
α 80 σελίδες
β 70 σελίδες
ε, δεν θα ψυλλιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά με το β;;;;
θα μου πεις ότι θα το έχεις δει και στην κατανομή ότι κάτι δεν πάει καλά και θα έχεις δίκιο
η μεγάλη αρχική ταχύτητα δεν είναι πανάκεια, πρέπει να συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες.......