Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Καλημέρα, ένα φυσιγγι που δουλευω χρόνια με μαλλινη τάπα και ηταν η αιχμη του δορατος στη φαρετρα μου, στο καινουργιο οπλο (828 beccacia) αφηνει μονο πουπουλα...να κανω τη μαλλινη συγκεντρωτηρα?? Εχει κανεις εμπειρία απο κατι αναλογο?
Καλημέρα! Benelli δεν είναι? Τι περιμένεις!
Πλάκα κάνω!
Η μάλλινη, μήπως είναι ντιάνα? Και αν ναι πόσος είναι ο κενός ελεύθερος χώρος από το χείλος μέχρι τα σκάγια? Κλείνεις στρογγυλό ρέλι ή αστέρι και ποια πυρίτιδα.

Καλημέρα
! Benelli δεν είναι? Τι περιμένεις!
Πλάκα κάνω!
Η μάλλινη, μήπως είναι ντιάνα? Και αν ναι πόσος είναι ο κενός ελεύθερος χώρος από το χείλος μέχρι τα σκάγια? Κλείνεις στρογγυλό ρέλι ή αστέρι και ποια πυρίτιδα.

67mm/ cx2000/ Sipe 1.45/ couvete/ φελλο 2.5mm/Diana 20mm / 30gr n10/ ρελι με χαρτακι στα 61.7

67mm/ cx2000/ Sipe 1.45/ couvete/ φελλο 2.5mm/Diana 20mm / 30gr n10/ ρελι με χαρτακι στα 61.7

Τροποποιησε το 67/cx2000-1,45/couvete/ φελλο 6χιλιοστα/Diana 17 mm /30 / n10 τζαμακι στα 60
τελικο υψος ρελιασματος. Κ.Α.Χ 6χιλιοστα.

Με 2,5 χιλιοστα φελλο το αμορτισερ ειναι λιγο,,,,το φυσιγγιο σκορπιζει....

Καλημέρα, ένα φυσιγγι που δουλευω χρόνια με μαλλινη τάπα και ηταν η αιχμη του δορατος στη φαρετρα μου, στο καινουργιο οπλο (828 beccacia) αφηνει μονο πουπουλα...να κανω τη μαλλινη συγκεντρωτηρα?? Εχει κανεις εμπειρία απο κατι αναλογο?
Καλημέρα,
Πες μας τι κάννες έχουν τα όπλα σου

Τροποποιησε το 67/cx2000-1,45/couvete/ φελλο 6χιλιοστα/Diana 17 mm /30 / n10 τζαμακι στα 60
τελικο υψος ρελιασματος. Κ.Α.Χ 6χιλιοστα.

Με 2,5 χιλιοστα φελλο το αμορτισερ ειναι λιγο,,,,το φυσιγγιο σκορπιζει....

Για μπεκάτσα το εχω κάνει πρώτη τουφεκια, τα οπλα που το εριχνα μεχρι σημερα ειναι 18.4 αυλο και 18.3 τωρα το 828 το ιδιο λεει πως εχει! Βαζω και μια φωτο απο 15 βηματα:

Attachments

• 20211205_170310.jpg
    20211205_170310.jpg
    408 KB · Προβολές: 43
  • 20211205_170318.jpg
    20211205_170318.jpg
    381,8 KB · Προβολές: 43
Για μπεκάτσα το εχω κάνει πρώτη τουφεκια, τα οπλα που το εριχνα μεχρι σημερα ειναι 18.4 αυλο και 18.3 τωρα το 828 το ιδιο λεει πως εχει! Βαζω και μια φωτο απο 15 βηματα:

Δεν ειπες οτι το εχεις για διασπορας.....Για διασπορας θα το εστηνα με την ντιανα επανω στην
πυριτιδα το κουβετ πανω απο την ντιανα και χωρις φελλο....μεγαλυτερη διασπορα ...για πρωτη
τουφεκια.

Δεν ειπες οτι το εχεις για διασπορας.....Για διασπορας θα το εστηνα με την ντιανα επανω στην
πυριτιδα το κουβετ πανω απο την ντιανα και χωρις φελλο....μεγαλυτερη διασπορα ...για πρωτη
τουφεκια.

Εμενα το προβλημα μου ειναι οτι στο νεο οπλο βγαζει μονο πουπουλα, και ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να το γυρισω σε κανεναν super g25 με ρελιασμα σε ελευθερο χωρο με χαρτακι κανα 8αρι χιλ ( η gt27)

Εμενα το προβλημα μου ειναι οτι στο νεο οπλο βγαζει μονο πουπουλα, και ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να το γυρισω σε κανεναν super g25 με ρελιασμα σε ελευθερο χωρο με χαρτακι κανα 8αρι χιλ ( η gt27)

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα οπλου....Θεμα φυσιγγιου και Νο σκαγιων ειναι.....Θα ελεγα να δοκιμασεις
με 9ρια.

Οκ! Ευχαριστώ

Θα το κανω 32γρμ με 1.55 sipe ν9
Καλημέρς και πολύχρονος!
Επειδή φτιάχνω το ίδιο φυσίγγιο σου γράφω πως το στεινω εγώ!
Cheditte 67.40
CX2000
Sipe 1.55 χ32 ή 1.60 χ 34
Κουβέτ 6.5χιλ
Ντιανα 20 ή 18 χιλ.
Σκάγια νο8 εως 10
32γρ ή 34γρ
Κενός χώρος με το τζαμάκι πάνω στα σκάγια 6.5χιλ. Λόγο οτι η ντιάνα είναι σκέτη χωρίς αλλου είδους αμορτισέρ.
Κλείσιμο 61.9 αλλά να μετρήσεις και την επόμενη μέρα ότι θα παραμείνει 61.9 και δεν θα έχει γινει 62.2π.χ.
Ταχύτητα 390μ/δ στο 1.5 μέτρο από την κάννη.

Φίλε Prowler στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αναφέρεσαι σε άνθρωπο που πήρε και γέμισε φυσίγγια, στο περίπου. Δεν τήρησε το βάρος της πυρίτιδας, δεν ρελιασε όπως του είπες και άλλαξε και τον συγκεντρωτήρα. Ο συγκεκριμένος, όχι μόνο δεν πρέπει να γεμίζει, αλλά δείχνει και τελείως ανεύθυνος να χειρίζεται όπλα και πυρομαχικά. Έπεσες στην περίπτωση, νομίζω.
Φίλε μου ο συγκεκριμένος ΝΟΜΙΖΕ ότι ακολουθούσε την συνταγή!
ΝΟΜΙΖΕ ότι τηρούσε αυτά που του είχα γράψει και πει!
Πως μπορείς να ξέρεις τι ΝΟΜΙΖΕΙ ο άλλος; τι ΝΟΜΙΖΟΥΝ αυτοί που παρακολουθούν την συζήτησή μας χωρίς να συμμετέχουν; πως μπορείς να είσαι βέβαιος ότι ο άγνωστος του Διαδικτύου ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ αυτό που προσπαθείς να πεις;

Οκ! Ευχαριστώ

Θα το κανω 32γρμ με 1.55 sipe ν9

Εκλεισα να δοκιμασω για εναν φιλο μπεκατσά.... θελει ανοιχτη τουφεκια για 15 μετρα....Τωρα τι θα
βγαλει η τουφεκια....η δοκιμη θα δειξει.... Μπορει να βγει και φολα...ιδωμεν!!!

ς4 -CX2000- 1,55x34 - Ν9 - ντιανα 10 χιλιοστα πανω στην πυριτιδα + κουβετ πανω απο την ντιανα+
ελικα 20 θωδη ( χωρις αμορτισερ βεβαια ) τζαμακι 65,4 - 60
Εαν το ριξω....σε καμια ωρα θα βαλω αποτυπωση....

Καλημέρς και πολύχρονος!
Επειδή φτιάχνω το ίδιο φυσίγγιο σου γράφω πως το στεινω εγώ!
Cheditte 67.40
CX2000
Sipe 1.55 χ32 ή 1.60 χ 34
Κουβέτ 6.5χιλ
Ντιανα 20 ή 18 χιλ.
Σκάγια νο8 εως 10
32γρ ή 34γρ
Κενός χώρος με το τζαμάκι πάνω στα σκάγια 6.5χιλ. Λόγο οτι η ντιάνα είναι σκέτη χωρίς αλλου είδους αμορτισέρ.
Κλείσιμο 61.9 αλλά να μετρήσεις και την επόμενη μέρα ότι θα παραμείνει 61.9 και δεν θα έχει γινει 62.2π.χ.
Ταχύτητα 390μ/δ στο 1.5 μέτρο από την κάννη.

Σε ευχαριστώ πολύ, υγεία να έχουμε όλοι μας! Θα το δοκιμασω

Η το σκορπάει η έχει διαφυγη αερίων σε αυτή την καννη η 100 λόγοι μπορεί να υπάρχουν
Δοκίμασε σε στόχο με το 828 κ το άλλο όπλο που είχες καλά αποτελέσματα

Ταχύτητα στα 10μ πως θα μετρήσουν οι κοινοί θνητοι ??

Βασιλη μου εφικτο ειναι....μπορουμε να μετρησουμε μενουσες και στα 10 - 20 -25 -30 και 40 μετρα!!!
Ειχα μια συζητηση με εναν καλο απο τα Γιαννενα.....Εαν προστατεψεις τον ταχογραφο με μια λαμαρινα
2-3 χιλιοστα....και ριξεις....ο ταχογραφος θα μετρησει χωρις να παθει ζημια...
Ποιος ο λογος ομως ?? Εφοσον εχουμε αρχικες....εχουμε το εξελ σου....εχουμε αποτυπωση με συγκεντρωση
Εχουμε και διατρηση....τι να τις κανω τις μενουσες βρε Βασιλη μου ?? Ας ειναι οσο θελουν....Απο την στιγμη
που με καλυπτει η συγκεντρωση και η διατρηση.....τις μενουσες τι να τις κανω ???
Ετσι το ΄΄βλεπω'' εγω φιλε !!!!
Απο περιεργεια ??? ΟΚ....
ΩΠΑ Νίκο καλέ μου φίλε πάτα φρένοοοοοοοοοοοοο.....

Φίλε μου Νίκο και λοιποί φίλοι....
η ταχύτητα που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η ΜΕΝΟΥΣΑ και όχι η αρχική!!!!
μας ενδιαφέρει η ταχύτητα των σκαγίων την ώρα που πλήττουν το θήραμα
η ΒΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ είναι αυτό που μας επηρεάζει, την εσωτερική βλητική και την εξωτερική βλητική τις μελετάμε μόνο και μόνο επειδή επηρεάζουν την ΒΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ δηλαδή το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
Τις αρχικές ταχύτητες τις μελετάμε ως ΕΝΔΕΙΞΗ των μενουσών! για ευκολία επειδή δεν μπορούμε να μετρήσουμε εύκολα τις μένουσες
οι πίνακες μας βοηθάνε ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να πάρουμε "μια γεύση" από τις μένουσες ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ την πραγματική τιμή!

π.χ.1
σκάγι #6 στα 40 μ με αρχική 380 m/sec περιμένουμε ότι θα έχει 191 m/sec μένουσα
μπορεί όμως να έχει 210 ή 170 m/sec !!!!
στην α περίπτωση μπορεί να το έχεις πετύχει ΕΣΥ Νίκο με τις αλχημείες σου (βυσματώσεις, αντιτριβικά) πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές από τις συμβατικές την β περίπτωση μπορεί να το έχω πετύχει ΕΓΩ με τις "πατατούλες" μου (ανεβάζοντας πιέσεις με συνέπεια παραμορφώσεις)
το δικό σου θα θερίζει - το δικό μου θα τραυματίζει κι ας έχουν τις ίδιες αρχικές

ο πίνακας του Βασίλη είναι ένα ΥΠΕΡΟΧΟ εργαλείο που μου έχει λύσει τα χέρια, μου παρέχει ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ το τι μπορώ να περιμένω από φυσιολογικές συνθήκες
ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ μεν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ δε......... δεν αποτελούν ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ συνεπώς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Η Διάτρηση εξαρτάται από τις μένουσες σε συνάρτηση με την κατάσταση των σκαγίων

πχ 2
στήνεις 2 συνθέσεις Νίκο στα 33 γρ #8
μετράς
α 380 m/sec
b. 410 m/sec
διατρηση
α 80 σελίδες
β 70 σελίδες
ε, δεν θα ψυλλιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά με το β;;;;
θα μου πεις ότι θα το έχεις δει και στην κατανομή ότι κάτι δεν πάει καλά και θα έχεις δίκιο

η μεγάλη αρχική ταχύτητα δεν είναι πανάκεια, πρέπει να συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες.......

Εκλεισα να δοκιμασω για εναν φιλο μπεκατσά.... θελει ανοιχτη τουφεκια για 15 μετρα....Τωρα τι θα
βγαλει η τουφεκια....η δοκιμη θα δειξει.... Μπορει να βγει και φολα...ιδωμεν!!!

ς4 -CX2000- 1,55x34 - Ν9 - ντιανα 10 χιλιοστα πανω στην πυριτιδα + κουβετ πανω απο την ντιανα+
ελικα 20 θωδη ( χωρις αμορτισερ βεβαια ) τζαμακι 65,4 - 60
Εαν το ριξω....σε καμια ωρα θα βαλω αποτυπωση....
Πολύχρονος Νικόλα!!!!
Εκλεισα δοκιμαστικά t4 cx2000-s4 1.50x34no9 κουβετ-fsf12-diana8-χαρτακι αντίστροφο 69-64 ελαφρύ κ γαζωνει από 10-30 μέτρα με franchi vsgl κ benelli sl 71 3 άστρα μισό τσοκ κ αυλους 18.4 κ 18.3.

κάποτε όταν είχα τον κρόνυ είχα κάνει πατέντα με ξερολιθιά από τσιμεντόλιθους μέχρι που ο κρόνυ έφαγε ένα σκάγι που εξοστρακίστηκε στην κάτω πλευρά του υπερθυρου της θυρίδας
μετά έκανα πατέντα με ξύλινη παλέτα που μου διαλύθηκε από το τουφεκίδι, όλο έλεγα να την διορθώσω κι ακόμα την διορθώνω
πάντως μένουσες στα 36,5 μ τις μετρούσε

κάποτε όταν είχα τον κρόνυ είχα κάνει πατέντα με ξερολιθιά από τσιμεντόλιθους μέχρι που ο κρόνυ έφαγε ένα σκάγι που εξοστρακίστηκε στην κάτω πλευρά του υπερθυρου της θυρίδας
μετά έκανα πατέντα με ξύλινη παλέτα που μου διαλύθηκε από το τουφεκίδι, όλο έλεγα να την διορθώσω κι ακόμα την διορθώνω
πάντως μένουσες στα 36,5 μ τις μετρούσε
Τι ειδες σχετικά με τις μενουσες?
Βγήκε κάποιο συμπέρασμα?

Back