Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Εντύπωση μου κάνει που αρκεί ένα μόνο χάρτινο δισκάκι ‼️καλά αυτό δεν καίγεται ❓δεν γίνεται χαρτοπολεμος❓
Όχι Γιάννη,
Είναι το ίδιο χάρτινο δισκάκι Gualandi που χρησιμοποιείται στο ρελιαστό κλείσιμο φυσιγγίων με σκάγια.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ανθεκτικό είναι.

Σωστά. Αν έμπαινε μέσα στη φούστα δεν θα την προστάτευε. Άλλωστε οι φούστες σ' αυτούς τους συγκεντρωτήρες είναι υποτυπώδεις.
Το πρόβλημά τους βρίσκεται στο αυλάκι που υπάρχει στο εσωτερικό της φούστας, περιμετρικά, που αδυνατίζει την αντοχή της σε εκείνο το σημείο και σχίζεται, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Λευτερη εξηγησε μου κατι εαν θελεις....Για BIOR λες η για BIORIENTABILE ???

Εχω την εντυπωση οτι λες για BIOR η κανω λαθος φιλε ???

Εν πάση περιπτώσει επειδή θέλω να γεμίσω με ντιανα για πέρδικες και μπεκάτσα 2ο 3ο θα γεμίσω σαν να είναι συγγεντροτηρας?

Δεν ξερω εαν κανει για κυνηγι περδικας και μπεκατσας η ντιανα σε 2ο και 3ο φυσιγγιο.
Επισεις δεν ξερω τον τροπο που κυνηγας και σε για ποσα μετρα μιλας...
Το θεμα ειναι οτι η ντιανα ΧΩΡΙΣ αμορτισερ εχει λιγοτερα μετρα απο την ντιανα με αμορτισερ.
Σου ανεβαζω δυο δοκιμες,.....βγαλε τα συμπερασματα σου...και φτιαξε αυτο που εσυ θελεις και
σε βολευει στα κυνηγια σου Παναγιωτη .

εικόνα_Viber_2022-02-04_11-09-16-014.jpgεικόνα_Viber_2022-02-04_11-09-23-211.jpgεικόνα_Viber_2022-02-04_11-09-30-388.jpgεικόνα_Viber_2022-02-04_11-09-39-206.jpg

Αν δεν κάνω λάθος, κάπου είδα, ότι τα παραπάνω βύσματα σε cal 20, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σαν αμορτισέρ, μέσα στον lb6.

Δεν ξερω εαν υπαρχουν σε cal20 .....ουτε τα εχω δοκιμασει ποτε.
Σε LB6 το καλυτερο αμορτισερ ( για μενα ) ειναι ο φελλος.
Παντα μου εδωσε καλυτερες συγκεντρωσεις και κατανομες και σε σκαγια και βολια...απ'οτι μου
εδωσε η γνησια μαλλινη και το αμορτισερ απο biorientabile cal20 Βασιλη !!!

Δεν ξερω εαν υπαρχουν σε cal20 .....ουτε τα εχω δοκιμασει ποτε.
Σε LB6 το καλυτερο αμορτισερ ( για μενα ) ειναι ο φελλος.
Παντα μου εδωσε καλυτερες συγκεντρωσεις και κατανομες και σε σκαγια και βολια...απ'οτι μου
εδωσε η γνησια μαλλινη και το αμορτισερ απο biorientabile cal20 Βασιλη !!!
Στήν TECNA μούδωσε καλύτερα αποτελέσματα η DIANA cal 20 μέσα στον LB6 .
Σε μονοβασικές ναί ο φελλός .

View attachment 45162
Αυτούς του γράφει ο Ιταλός ... BIOR CHEDDITE Cal.16 H. 18mm.

Είναι?...Θέλουν Χαρτάκι?...είναι καλοί?

Εγω ετσι τους κάνω βαρεσα κάτι μπεκάτσες αλλα δεν έχω δει σε χαρτί τι κάνει... όπως το βλέπω δεν κάνει και πολύ καλή εμφραξει... ειναι ξέρω...τωρα θα σου πουν και άλλοι που ξέρουν περισσότερα για καλύτερα.

Λοιπόν αποφάσισα και γέμισα για πέρδικα το σετ απ ως εξής :
Cheditte t2 cx2000 67mm κομμένο ακριβώς
Ντιανα 20mm + 4mm φελλός από πάνω (εμφραξη με cuvette)
34 γραμμάρια (15 γραμμάρια νούμερο 7 και από πάνω 19 γραμμάρια νούμερο 6)
Τελικό κλείσιμο με τζαμακι στα 61,7mm- 62mm με βάθος ρελιου τα 3mm

Αύριο θα ανεβάσω φωτογραφία από τις δοκιμές

Λοιπόν αποφάσισα και γέμισα για πέρδικα το σετ απ ως εξής :
Cheditte t2 cx2000 67mm κομμένο ακριβώς
Ντιανα 20mm + 4mm φελλός από πάνω (εμφραξη με cuvette)
34 γραμμάρια (15 γραμμάρια νούμερο 7 και από πάνω 19 γραμμάρια νούμερο 6)
Τελικό κλείσιμο με τζαμακι στα 61,7mm- 62mm με βάθος ρελιου τα 3mm

Αύριο θα ανεβάσω φωτογραφία από τις δοκιμές
Καλύτερα 65χιλ καλυκα.... και Καλύτερα 7½ περδικα το πρώτο και το τελευταίο 6αρια.
Για ορεινές..

Στήν TECNA μούδωσε καλύτερα αποτελέσματα η DIANA cal 20 μέσα στον LB6 .
Σε μονοβασικές ναί ο φελλός .

Δεν δοκιμασα ποτε ντιανα μεσα στον lb6 Λαμπη μου !!
Ουσιαστικα δεν εχεις αμορτισερ φιλε....απλα την ογκομετρια βγαζεις....με την ντιανα.

Καλύτερα 65χιλ καλυκα.... και Καλύτερα 7½ περδικα το πρώτο και το τελευταίο 6αρια.
Για ορεινές..
Γιατί 65 κάλυκα? Νομίζω αν έκανα το ίδιο σετ απ σε νούμερο 7 για πρώτη και νούμερο 6 για δεύτερη τρίτη θα ήταν καλύτερα αλλά κι έτσι θα με καλύψει στις ορινες με 4 άστρα από 15 μέχρι 30 μέτρα και με 3 άστρα μέχρι τα 35-38 μέτρα

Γιατί 65 κάλυκα? Νομίζω αν έκανα το ίδιο σετ απ σε νούμερο 7 για πρώτη και νούμερο 6 για δεύτερη τρίτη θα ήταν καλύτερα αλλά κι έτσι θα με καλύψει στις ορινες με 4 άστρα από 15 μέχρι 30 μέτρα και με 3 άστρα μέχρι τα 35-38 μέτρα
Ένας φίλος εδω το είπε γιατί μου αφηνε ακαυτη η MB36 το έκανα και διαπίστωσα ότι δεν αφήνει πλέων.. και ΜΒ32..
Φίλε εξαρτάται το όπλο... εξαρτάται από το σκυλί πως φερμαρι συνήθως... αν τα κολλάει τα πουλια άνοιξε τσοκ αν του φεύγουν μακριά αλλάζει το πράγμα... μην ρίχνεις άποψη μου πάνω από 30μ στην περδικα γιατί πανε χαμένα πολλά πουλια περνούν σκάγι και δεν φαίνεται...
Εξαρτάται και τα υψόμετρο αν κυνηγάς 2000+++ έχει διαφορά με τα 1000++ και τα ποιο χαμηλά... σκέψου συνήθως σε τι απόσταση ρίχνεις και δες το άνοιγμα που θές... επίσης οι δοκιμές να τις κάνεις στο ίδιο υψόμετρο και θερμοκρασία που έχει ο Οκτωβρίος και ο Νοεμβρίος αν πας τώρα που έχει 5 βαθμούς και τον Οκτώβριο 35 μεγάλη διαφορά..
Ιδιογομωση δεν έχω μεγάλη εμπειρία..αλλά ολα τα αλλα τα εχω ψάξει πολύ..

Last edited:
Σ
Ένας φίλος εδω το είπε γιατί μου αφηνε ακαυτη η MB36 το έκανα και διαπίστωσα ότι δεν αφήνει πλέων.. και ΜΒ32..
Φίλε εξαρτάται το όπλο... εξαρτάται από το σκυλί πως φερμαρι συνήθως... αν τα κολλάει τα πουλια άνοιξε τσοκ αν του φεύγουν μακριά αλλάζει το πράγμα... μην ρίχνεις άποψη μου πάνω από 30μ στην περδικα γιατί πανε χαμένα πολλά πουλια περνούν σκάγι και δεν φαίνεται...
Εξαρτάται και τα υψόμετρο αν κυνηγάς 2000+++ έχει διαφορά με τα 1000++ και τα ποιο χαμηλά... σκέψου συνήθως σε τι απόσταση ρίχνεις και δες το άνοιγμα που θές... επίσης η δοκιμές να τις κάνεις στα ίδιο υψόμετρο και θερμοκρασία που έχει ο Οκτωβρίος και ο Νοεμβρίος αν πας τώρα που έχει 5 βαθμούς και τον Οκτώβριο 35 μεγάλη διαφορά..
Ιδιογομωση δεν έχω μεγάλη εμπειρία..αλλά ολα τα αλλα τα εχω ψάξει πολύ..
Συνήθως τουφεκαω εκεί γύρω στα 25-30 μέτρα και ανάλογα το υψόμετρο παίζω με το τσοκ στα μεγάλα ύψη ανοίγω λίγο στα χαμηλά κλείνω λίγο...

Σ

Συνήθως τουφεκαω εκεί γύρω στα 25-30 μέτρα και ανάλογα το υψόμετρο παίζω με το τσοκ στα μεγάλα ύψη ανοίγω λίγο στα χαμηλά κλείνω λίγο...
Δες τότε που είναι η ντουφεκια σου ή πρώτη...
25μ δες τον κύκλο.... και η πρώτη αρκεί τα περισσότερα που έχω πάρει είναι με την πρώτη... ψάξε λίγο... εγω δουλεύω το 4τσοκ μόνιμα περδικα.. με 7½ μαλλινη η φελο πρώτο.. και 2 μπιορ που είδες ποιο πάνω.. έχεις και το λαγό μέσα στα 30μ

Back