γιατι δεν το πιστευεις Γιωργο στα 45 πραγματικα μετρα ειναι με 6!! νουμερο σκαγιωνΕιλικρινά αδυνατώ να το πιστέψω ότι με αρχική 405 κόλλησαν επάνω στο βιβλίο!
Άβυσσος τελικά η βλητική!
γιατι δεν το πιστευεις Γιωργο στα 45 πραγματικα μετρα ειναι με 6!! νουμερο σκαγιωνΕιλικρινά αδυνατώ να το πιστέψω ότι με αρχική 405 κόλλησαν επάνω στο βιβλίο!
Άβυσσος τελικά η βλητική!
ενταξη !! στησε εναν τενεκε στα 45 μετρα, μετριμενα ομως με μετρο!! και τουφεκατον με 6 αρια να δεις ποσα σκαγια θα τον τρυπησουνΚαι που είναι 45 μέτρα δεν μου λέει κάτι!
6άρι νίκελ είναι και έπρεπε να είχε τρυπήσει κάμποσες σελίδες!
Και που είναι 45 μέτρα δεν μου λέει κάτι!
ενταξη !! στησε εναν τενεκε στα 45 μετρα, μετριμενα ομως με μετρο!! και τουφεκατον με 6 αρια να δεις ποσα σκαγια θα τον τρυπησουν
Έχουν πέσει πολλά θηραματα με νο6 σε αυτά τα μέτρα.Και που είναι 45 μέτρα δεν μου λέει κάτι!
Στειλε μου το setup, να τρυπισουν ολα τα 6άρια τον τενεκε....Γιώργο επινικελωμενα 6αρια στα 36 μέτρα με λίγο παραπάνω από 405 v 1,5.
View attachment 46102
Στα 45 μην περιμένεις πολλά πράγματα. Μια φάσσα θα την κατεβάσεις όμως.
Στα 50 μέτρα με κορδέλα με το φουλ 1* (18.2) του baikal με mb32 1.80x28 n6 απλά με μάλλινη, όσα σκάγια πηγαν σε μπετονακι λαδιού που είχα πισω απο το χαρτόνι το τρυπησαν και άφησαν αποτύπωση στη πίσω πλευρα.γιατι δεν το πιστευεις Γιωργο στα 45 πραγματικα μετρα ειναι με 6!! νουμερο σκαγιων
και τα δυο φυσιγγια που εγραψες εχουν πανω απο 420 μ/δ το πρωτο δε μπορει και 450!!Στα 50 μέτρα με κορδέλα με το φουλ 1* (18.2) του baikal με mb32 1.80x28 n6 απλά με μάλλινη, όσα σκάγια πηγαν σε μπετονακι λαδιού που είχα πισω απο το χαρτόνι το τρυπησαν και άφησαν αποτύπωση στη πίσω πλευρα.
Επισης δοκιμή με mb32 1.80x34 n6 με τασκωφ, (τα πρωτα μου φυσίγγια ) 42 μέτρα με κορδέλα με το 2* (18.4) του Baikal του πλαγιου, σκάγια όχι όλα είχαν τρυπήσει τον τενεκέ κάτι που δεν έγινε με ένα n-speed 34γρ. n6.
Ίσως ήθελε και αλλά γκάζια. ....
Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης @aris_kalamata μου είχε δώσει τον μπούσουλα σε ερώτηση μου για κόντρα δόση τη mb32 και αυτό το έβγαζε 440 αν θυμαμαι( κάπου είναι στις Βλητικες) με συγκεντρωτηρα.και τα δυο φυσιγγια που εγραψες εχουν πανω απο 420 μ/δ το πρωτο δε μπορει και 450!!
Άρη Καλησπέρα!Στα 50 μέτρα με κορδέλα με το φουλ 1* (18.2) του baikal με mb32 1.80x28 n6 απλά με μάλλινη, όσα σκάγια πηγαν σε μπετονακι λαδιού που είχα πισω απο το χαρτόνι το τρυπησαν και άφησαν αποτύπωση στη πίσω πλευρα.
Επισης δοκιμή με mb32 1.80x34 n6 με τασκωφ, (τα πρωτα μου φυσίγγια ) 42 μέτρα με κορδέλα με το 2* (18.4) του Baikal του πλαγιου, σκάγια όχι όλα είχαν τρυπήσει τον τενεκέ κάτι που δεν έγινε με ένα n-speed 34γρ. n6.
Σωστη η παρατήρηση σου....Άρη Καλησπέρα!
Έχεις αναρωτηθεί ενώ οι ταχύτητες είναι παραπλήσιες γιατί η γόμωση των 34 γραμμαρίων είχε λιγότερη διάτρηση και σε μικρότερη απόσταση?
Είμαι βέβαιος οτι με σκάγια Νο 5 στην δεύτερη με 380-390 ίσως θα ξεπερνούσε την πρώτη, ενώ αν την πήγαινες 450 θα είχε ακόμα λιγότερη!
Για 'κανε μια δοκιμή...![]()
Δεν έχω την εμπειρία, αλλά γενικά νομίζω ότι πρεπει να ισορροπίσεις την συγκέντρωση-κατανομή με την διάτρηση.Άρη Καλησπέρα!
Έχεις αναρωτηθεί ενώ οι ταχύτητες είναι παραπλήσιες γιατί η γόμωση των 34 γραμμαρίων είχε λιγότερη διάτρηση και σε μικρότερη απόσταση?
Είμαι βέβαιος οτι με σκάγια Νο 5 στην δεύτερη με 380-390 ίσως θα ξεπερνούσε την πρώτη, ενώ αν την πήγαινες 450 θα είχε ακόμα λιγότερη!
Για 'κανε μια δοκιμή...![]()
Κωστή αν είχα "χέρια" μέχρι ν5 28αρια θα τα έκανα και baikal 18.2......Σωστη η παρατήρηση σου....
Αλλα: Οσο λιγοτερη μάζα σκαγιων, τοση περισσοτερη ταχυτητα κ σχετική διατρηση...κ λεω σχετική, γιατί Π.Χ. ενα σκαγι μολυβδινο No8 με 450m/s στα 36m...
1ον) Θα "παραμορφωθεί" εντος καννης κ θα το αποτελιώσει η πρόσκρουσή του πριν καν προλαβει να διατρήσει ολοκληρωμενα....ενω το 450m/s με Νο5 εχει "ψωμί" να ολοκληρωσει το εργο διάτρησης και ας ειναι με λιγότερη ταχυτητα....άποψή μου πάντα...
Σωστη η παρατήρηση σου....
Αλλα: Οσο λιγοτερη μάζα σκαγιων, τοση περισσοτερη ταχυτητα κ σχετική διατρηση...κ λεω σχετική, γιατί Π.Χ. ενα σκαγι μολυβδινο No8 με 450m/s στα 36m...
1ον) Θα "παραμορφωθεί" εντος καννης κ θα το αποτελιώσει η πρόσκρουσή του πριν καν προλαβει να διατρήσει ολοκληρωμενα....ενω το 450m/s με Νο5 εχει "ψωμί" να ολοκληρωσει το εργο διάτρησης και ας ειναι με λιγότερη ταχυτητα....άποψή μου πάντα...
Δεν έχω την εμπειρία, αλλά γενικά νομίζω ότι πρεπει να ισορροπίσεις την συγκέντρωση-κατανομή με την διάτρηση.
Οι τουφεκιές αυτές ήταν με διαφορετικά ντουφεκια, διαφορετικα τσοκαρισματα, διαφορετικούς αυλους.
Τα 34 γραμμάρια ήταν στον μεταλλικό τενεκέ ελαιολάδου, τα 28 γραμμάρια ήταν σε μπετονακι λαδιου αλυσοπρίονου.
Ωστόσο η ίδια ποσοτητα πυριτιδας είχε να διαχειριστεί δυο διαφορετικα βάρη, και επίσης πιστευω οτι βοήθησε επιπλέον και ο στενός αυλός που διαχειρίζεται πιο καλά τα μικρά βάρη!
Επίσης συμφωνώ μαζί σας γιατί το 5αρι θα είχε μεγαλυτερη κινητική ενέργεια από το 6αρι!![]()
Μύθος φίλε μου.και επίσης πιστευω οτι βοήθησε επιπλέον και ο στενός αυλός που διαχειρίζεται πιο καλά τα μικρά βάρη!
Στα 50 μέτρα με κορδέλα με το φουλ 1* (18.2) του baikal με mb32 1.80x28 n6 απλά με μάλλινη, όσα σκάγια πηγαν σε μπετονακι λαδιού που είχα πισω απο το χαρτόνι το τρυπησαν και άφησαν αποτύπωση στη πίσω πλευρα.
#6 @50mκαι τα δυο φυσιγγια που εγραψες εχουν πανω απο 420 μ/δ το πρωτο δε μπορει και 450!!
#6 @42m
420m/s
V42 = 193m/s !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διάτρηση = 34mm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#6 @42m
380m/s
V42 = 184m/s !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διάτρηση = 31,6mm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυξήστε "όσο θέλετε" την ταχύτητα σε ψιλά σκάγια ... δεν θα πετύχετε ουσιαστικά τίποτα.
Το μέγεθος και η ικανή κατανομή πάντα σκοτώνει ...
Σε αυτό έχω καταλήξει ...
Τα πλαστικά τρυπάνε πιο εύκολα απ' τον ντενεκεΔεν έχω την εμπειρία, αλλά γενικά νομίζω ότι πρεπει να ισορροπίσεις την συγκέντρωση-κατανομή με την διάτρηση.
Οι τουφεκιές αυτές ήταν με διαφορετικά ντουφεκια, διαφορετικα τσοκαρισματα, διαφορετικούς αυλους.
Τα 34 γραμμάρια ήταν στον μεταλλικό τενεκέ ελαιολάδου, τα 28 γραμμάρια ήταν σε μπετονακι λαδιου αλυσοπρίονου.
Ωστόσο η ίδια ποσοτητα πυριτιδας είχε να διαχειριστεί δυο διαφορετικα βάρη, και επίσης πιστευω οτι βοήθησε επιπλέον και ο στενός αυλός που διαχειρίζεται πιο καλά τα μικρά βάρη!
Επίσης συμφωνώ μαζί σας γιατί το 5αρι θα είχε μεγαλυτερη κινητική ενέργεια από το 6αρι!![]()