+ Βαρος στο σκαγι στο χονδρο εχεις αλα 2 πλεονεκτηματα σε διατριση.εκτος την παραμορφοση.1 μεγαλητερο βαρος οποτε διατηρη ποδολιβρες σε πιο μεγαλες αποστασης.2 αντησταση αερα λογο μεγεθους.τωρα σε θεμα 32 γρ με 36 ας πουμε ειδιο νο σκαγιων,σε θεμα μενουσες το 32 ρη εχει μεγαλητερες,γιατη???υπαρχει εξηγιση περα την μεγαλητερη παραμορφοση ειναι και κατη αλοΣωστη η παρατήρηση σου....
Αλλα: Οσο λιγοτερη μάζα σκαγιων, τοση περισσοτερη ταχυτητα κ σχετική διατρηση...κ λεω σχετική, γιατί Π.Χ. ενα σκαγι μολυβδινο No8 με 450m/s στα 36m...
1ον) Θα "παραμορφωθεί" εντος καννης κ θα το αποτελιώσει η πρόσκρουσή του πριν καν προλαβει να διατρήσει ολοκληρωμενα....ενω το 450m/s με Νο5 εχει "ψωμί" να ολοκληρωσει το εργο διάτρησης και ας ειναι με λιγότερη ταχυτητα....άποψή μου πάντα...
Καλημέρα φίλε elvas !Όταν οι υψηλές ταχύτητες επιτυγχάνονται με τη χρήση γρήγορων πυρίτιδων, η απώλεια σφαιρικότητας στά σκάγια των πρώτων στοιβάδων ειδικότερα, λογικό είναι να μειώσουν τη διάτρηση.
ΝαιΠολυ ωραια Βασιλη!
Να υποθέσω οτι ο υπολογισμός της διάτρησης γίνεται με τις μένουσες, από το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα θεωρεί τα σκάγια σφαιρικά.Νομίζω όμως οτι υπάρχει και η απώλεια σφαιρικότητας που δεν υπολογίζεται...
Για ποια δοκιμή μιλάς ;Νομίζω οτι ίσως το φυσιγγιο με 420 θα έχει διάτρηση ~15 mm ενώ αυτο με τα 380 ~ 30 mm!...άμα κρίνω από τις δοκιμές του Νίκου..
Καλημέρα Βασίλη!Για ποια δοκιμή μιλάς ;
Νομίζω με ένα - δυο νούμερα πιο χοντρό σκάγι και με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες ( για να κρατήσουν την σφαιρικότητα τους ), ναι.Το πρόγραμμα θεωρεί τα σκάγια σφαιρικά.
Όσο τα σκάγια απομακρύνονται από την σφαιρικότητα, τόσο πιο λανθασμένα είναι τα αποτελέσματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Σε πραγματικές δοκιμές με πραγματικά πυρά και προφανώς καλής ποιότητας σκάγια τα πειραματικά δεδομένα ήταν κοντά στα θεωρητικά.
Η μέγιστη ταχύτητα που αποκτά το σκάγι κατά την πτήση του στον αέρα εξαρτάται από το βάρος του, όχι η μένουσα τελική.+ Βαρος στο σκαγι στο χονδρο εχεις αλα 2 πλεονεκτηματα σε διατριση.εκτος την παραμορφοση.1 μεγαλητερο βαρος οποτε διατηρη ποδολιβρες σε πιο μεγαλες αποστασης.2 αντησταση αερα λογο μεγεθους.τωρα σε θεμα 32 γρ με 36 ας πουμε ειδιο νο σκαγιων,σε θεμα μενουσες το 32 ρη εχει μεγαλητερες,γιατη???υπαρχει εξηγιση περα την μεγαλητερη παραμορφοση ειναι και κατη αλο![]()
Όχι δεν μπορούμε, αλλά εξαρτάται από την αρχική σφαιρικότητα που έχουν και βασικά από την Pmax που παρουσιάζεται στην εκπυρσοκρότηση.Νομίζω την απώλεια σφαιρικότητας δεν μπορούμε ακόμα να την υπολογίσουμε θεωρητικά.
Εσύ κάνεις πολλές απουσίες τον τελευταίο καιρό.βρε συ Βασίλη τι γίνεται; τηλεπάθεια; μαζί τα γράφουμε!
![]()
Καλημέρα Μάριε!καπτα-Γιάννη
απώλεια σφαιρικότητας => μείωση μενουσών (ενίοτε ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ)
κι απώλεια σφαιρικότητας 'έχουμε λόγω υψηλών πιέσεων και όχι λόγω υψηλών αρχικών
το ζήτημα είναι να βρεις την χρυσή τομή
καλές αρχικές ταχύτητες με λογικές πιέσεις.....
ΕλειποβαρηΚαλημερες σε ολλους !! Πιασατε το θεμα για τα καλα βλεπω ! Τωρα θα σας γ@@@σω τον εγκαιφαλο !!!Καλα ολα αυτα παραμορφωσεις και τα σχετικα αν τα εξαληψουμε ολα αυτα και παμε στα αταλινα ! Γιατι δεν σκοτωνουν στις ταχυτητες που λετε και τα αμερικανακια τα θελουν με ταχυτητες κοντα στα 500 μ/δ ;;
![]()
Καλημερες σε ολλους !! Πιασατε το θεμα για τα καλα βλεπω ! Τωρα θα σας γ@@@σω τον εγκαιφαλο !!!Καλα ολα αυτα παραμορφωσεις και τα σχετικα αν τα εξαληψουμε ολα αυτα και παμε στα αταλινα ! Γιατι δεν σκοτωνουν στις ταχυτητες που λετε και τα αμερικανακια τα θελουν με ταχυτητες κοντα στα 500 μ/δ ;;
![]()
Τι αγγλικά ,,,,που θέλω διόπτρα για να είδου τα γράμματα γιαννουμ...πάρε φίλε να τσεκάρης τ' Αγγλικά σου!...
![]()
Διάβασα το πρώτο...πάρε φίλε να τσεκάρης τ' Αγγλικά σου!...
![]()