Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Απλός κατσές του εμπορίου, ακέρωτος.
Δεν χρειάζεται καμμία συγκόληση και το ύψος του κετσέ δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία. Το αυξομειώνεις για να έχεις και το σωστό ύψος κλεισίματος στον κάλυκα.
Αν είναι σωστά κομμένα τα πτερύγια του κυαθίου, ανοίγουν αμέσως μετά την έξοδο από την κάνη και δεν υπάρχει πιθανότητα αναποδογυρίσματος.

Νομίζω το είχα γράψει και παλαιότερα.
Παίρνεις το συγκεντρωτήρα με τον οποίο έχεις την καλύτερη απόδοση. Αφαιρείς το αμορτισέρ και κρατάς τη φούστα και το κυάθιο των σκαγιών. Βρίσκεις το πιο σκληρό φύλλο κετσέ και κόβεις με σγρόμπια στα 18.5χιλ.και στο ίδιο ύψος ή λίγο μεγαλύτερο με το αμορτισέρ που έχεις αφαιρέσει. Τοποθετείς τον κετσέ στη θέση του αμορτισέρ και το γεμίζεις (φούστα + κετσές + κυάθιο).
Οι πιθανότητες να πάρεις καλύτερη απόδοση είναι μεγαλύτερες του 80%.
Λευτερη κ με φελο αντι κετσε θα δουλεξει το ιδιο;

Λάθος. Το μικρό σκάγι δεν μπορεί να πάρει μεγάλη αρχική ταχύτητα λόγω όγκου.Χρειάζεται άλλη τεχνική, που δεν αξίζει.

Λάθος. Το βαρύ σκάγι έχει μεγαλύτερη πορεία λόγω συνάρτησης κεκτημένης ταχύτητας και μαγνητική έλξη της γης.
Τα φουλ μέταλ τζάκετ στα ραβδωτά τα βάζουν μολύβι μέσα για μεγαλύτερο βεληνεκές.

Λάθος. Ο αέρας είναι ίδιος. Οι τριβές είναι μεγαλύτερες, όσο αυξάνει η ταχύτητα, αλλά οι διαφορές στο συγκεκριμένο είναι αμελητέες.
Προτιμότερο το γρήγορο, φτάνει να μην παραμορφωθεί και αλλάζει πορεία.

Αναθεώρησε
Έλεγα να πάω να κουρευτώ αλλά με καραφλιασες ρε αδερφέ
Τουλάχιστον γλύτωσα το 10€, ευχαριστώ χρωστάω κέρασμα!!!!

Δεν ξέρω Σάκη. Δεν το έχω δοκιμάσει με φελό.
Λευτερη το εχω δοκιμασει με πολλη ωραιες τουφεκιες και ευκολια στο να βγαζεις ογκομετρια.
Ο κετσες ειναι ασυμφωρος ελεγα μηπως το δοκιμασες στο μηχανημα σου που μετραει πιεσεις ,δεν θυμαμαι πως το λενε

Pressure Trace λέγεται.
Φελό έχω χρησιμοποιήσει μόνο μέσα στον συγκεντρωτήρα για αυξομοίωση της στήλης των σκαγιών.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που θα ανάψει η πυρίτιδα μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν να κινούνται τα σκάγια.
Οι πλαστικοί συγκεντρωτήρες με "ενσωματωμένο" αμορτισέρ, αν δεν είναι σωστά σχεδιασμένοι, αφήνουν κενά τα οποία δεν παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη γι' αυτό και κάποιες φορές η φούστα αδυνατεί να συγκρατήσει τα αέρια και καταστρέφεται. Όχι και ότι το καλύτερο.
Ο κετσές δεν αφήνει κανένα κενό.

Pressure Trace λέγεται.
Φελό έχω χρησιμοποιήσει μόνο μέσα στον συγκεντρωτήρα για αυξομοίωση της στήλης των σκαγιών.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που θα ανάψει η πυρίτιδα μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν να κινούνται τα σκάγια.
Οι πλαστικοί συγκεντρωτήρες με "ενσωματωμένο" αμορτισέρ, αν δεν είναι σωστά σχεδιασμένοι, αφήνουν κενά τα οποία δεν παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη γι' αυτό και κάποιες φορές η φούστα αδυνατεί να συγκρατήσει τα αέρια και καταστρέφεται. Όχι και ότι το καλύτερο.
...ορμώμενος από αυτο που λες...αν το κατάλαβα καλά...πιστεύεις οτι ένα φυσιγγιο με βυσμάτωση από κετσέ σε πλαστικό κάλυκα αλλα οχι με couvette αλλα με overpowder card έστω 4 χιλ. καλής ποιότητας παρέχει ικανοποιητική έμφραξη...(οχι τέλεια!)?

Pressure Trace λέγεται.
Κ ο φελλος το ιδιο κανει απλα δεν ειναι τοσο μαλακος.
19 χιλ φελλο βαζω, κατανομες αλατιερα

Εξαρτάται από το μέγεθος της overpowder card σε σχέση με τον αυλό.
Το couvette κάνει καλύτερη δουλειά και η φούστα από ένα συνηθισμένο συγκεντρωτήρα ακόμη καλύτερη.
Αν φτιάξουμε ένα κλασσικό φυσίγγι με μάλλινη, δηλαδή couvette, μάλλινη, αλλά τα σκάγια αντί να τα βάλουμε πάνω από την μάλλινη με χαρτάκι 1 χιλ, τα τοποθετήσουμε μέσα σε κομμένο ποτήρι συγκεντρωτήρα, με προκομμένα πέταλα, όπως γράφτηκε παραπάνω. Δεν θα δουλέψει; Εννοώ χωρίς φούστα και χωρίς overpowder.

Κατά αρχαιότητα τις έβαλα (δηλαδή κατά σειρά έλλειψης ανταλλακτικών) αχαχαχα

Δες τις διαφορές στην κάρπωση όταν είσαι κέντρο (καράκεντρο) με μια συγκέντρωση 50% και μια 70%.
Θα χάσεις 6 πουλιά στα 100 !!! Ούτε 1 στα 10 !!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ !!!!
ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ.

- @ 36m
Φυσίγγι - # 6 - 36 gr - βύσμα - - πυρίτιδα -
Θήραμα = Πέρδικα - αντιστοιχεί σε 12,5 cm διάμετρο
Συγκέντρωση = 223/315 = 70,8 %
Αριθμός κενών 12,5 cm = 3
Απόκλιση 0 cm από τον στόχο με 0 cm διάμετρο σκοπ. ικανότητας: Πιθανότητα άμεσης καταβολής (3 πλήγματα) = 99,8 %
=================
- @ 36m
Συγκέντρωση = 160/315 = 50,8 %
Απόκλιση 0 cm από τον στόχο με 0 cm διάμετρο σκοπ. ικανότητας: Πιθανότητα άμεσης καταβολής (3 πλήγματα) = 94 %

και επειδή είσαι φίλος πάρε και τις πιθανότητες για συγκέντρωση μόλις 40% !!!!!!!!!!!!!!!!!!
- @ 36m
Συγκέντρωση = 128/315 = 40,6 %
Απόκλιση 0 cm από τον στόχο με 0 cm διάμετρο σκοπ. ικανότητας: Πιθανότητα άμεσης καταβολής (3 πλήγματα) = 82 %

20 πουλιά στα 100 δηλαδή 2 στα 10 !!!!!! με ένα όπλο - φυσίγγι που βγάζει 70% σε σχέση με ένα που βγάζει μόλις 40%
.

Δώσε ένα όπλο με 40% σε σκοπευταρά και πάρε εσύ ή εγώ το καλό με το 70% και βγείτε για κυνήγι ...
Θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ !!!
.big smile.
Μερικές φορές ούτε ο ίδιος δεν πιστεύω τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγω ... :cool:
Έβαλα java στο εφεδρικό PC και κοίταξα τα αποτελέσματα του Jones για τις πιθανότητες καταβολής σε σχέση με την πυκνότητα της κατανομής για να δω αν έχω κάνει λάθος ...
Δεν έχω κάνει.

1. Μήπως τελικά τα φυσίγγια που δεν τους αρέσει το χαρτί :) αλλά σκοτώνουν, το κάνουν γιατί τα οδηγούν κωλόχερα κοντά στα κέντρα ?
Το συζητούσα το απόγευμα με τον Τόλη (@Tolis SBE1 Τόλη, sorry που δεν σε πήρα μετά ... έμπλεξα ...)

2. Μήπως τελικά η έκφραση "το χαρτί δεν λέει όλη την αλήθεια" οφείλεται στο 1 ?
Αραιές κατανομές δηλαδή, που σκοτώνουν καλύτερα από τις πυκνές που δεν έχουν διάτρηση ?
(Το χαρτί λέει όλη την αλήθεια για εμένα μαζί με την διάτρηση ... και η υπερβολική και η ελλιπής είναι πρόβλημα)

3. Μήπως τελικά τα μεγάλα ποσοστά δεν σκοτώνουν όσο φανταζόμαστε ότι σκοτώνουν και τα τσοκ τα αγοράζουμε τζάμπα ?

4. Μήπως τελικά τα μόνα που μετράνε είναι η ισοκατανομή και τα κενά ? (ααα ρε @Prowler® )

5. Μήπως τελικά το 70% που γράφουν τα βιβλία είναι μεγάλο ποσοστό και το 60% που λέει ο Μάριος (με ισοκατανομή και κενά) το ιδανικό ? Ακόμα και το 55% ή το 50% για ένα μέσο θήραμα όπως η πέρδικα ?

6. Μήπως τελικά αρκούν μόνο τα απαιτούμενα σκάγια ανά θήραμα ?

Και πολλά άλλα μήπως ...
Μήπως τελικά δεν ξέρουμε τίποτα και φανταζόμαστε πολλά ??? .sarcastic.

Θαυμάστε ποσοστά στα κίτρινα ...

Υπάρχει ένα ΑΛΛΑ ... οι τραβέρσες ... οπότε ένα 50-55% νομίζω ότι είναι αρκετό ...

Untitled 3.jpg
Untitled 4.jpg
Untitled 5.jpg

Last edited:
Back