Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Όπως τα λέει ο Thalis.
Ο διασπορεας της bp έχει το χαρακτηριστικό κυλινδρακι που στην πράξη σημαίνει σκάγια ΚΑΙ στο κέντρο της ροζετας.
Συνάμα,ανοίγει την τουφεκιά.
Μαστρονικο,αυτός που δείχνεις είναι "κατανομεας"περισσότερο παρά διασπορεας.
Αν δεν κόψεις τα περιφερειακά πτερύγια δεν θα έχεις καμία ιδιαίτερη διασπορά.

Για να το λες εχεις δει τις διαφορές στον στοχο...και το δεχομαι...
Εαν ηξερα τις διαφορες....ισως...ισως λεω...να εβγαζα το ιδιο αποτελεσμα με αλλον διασπορεα Γιαννη μου.
Στα 20 μετρα...βγαζεις ''αγγελους''....με ολους τους διασπορεις πιστευω...φιλε !!!

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα Θώδη από Γκουαλάντι για τα 20 μέτρα παρότι δεν έχω κυνηγήσει πολύ με διασπορείς για να είμαι και σίγουρος. Με αυτά τα λίγα που έκανα δεν τα πολυβρήκα με τον Γκουαλάντι. Περισσότερο αποκεντρωτήρας μου έδειχνε παρά διασπορέας.

Αν έχεις κάποια ιδέα για τα 10-12 μέτρα θα μου ήταν χρήσιμη.
Μια πρόχειρη ιδέα που μου έρχεται είναι να βάλω θώδη 18 με 38 γρ 10άρια και από πάνω τον ανάποδο αποκεντρωτήρα μπας και δουλέψει στα 10 μέτρα. Αλλά όσες φορές το έχω σκεφτεί άλλες τόσες το έχω απορρίψει και έτσι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Ο αναποδος αποκεντρωτηρας κανει ''λουκουμα'' στο κεντρο....οπως και να τον στησεις...
Για να αποφυγεις τον λουκουμα θελει 8-10 γραμμαρια σκαγια απο πανω του ( στην λακουβα που εχει )
και μετα το τζαμακι Θαλη μου !!

Ο αναποδος αποκεντρωτηρας κανει ''λουκουμα'' στο κεντρο....οπως και να τον στησεις...
Για να αποφυγεις τον λουκουμα θελει 8-10 γραμμαρια σκαγια απο πανω του ( στην λακουβα που εχει )
και μετα το τζαμακι Θαλη μου !!
Ευχαριστώ πολύ!! Δεν τα ήξερα αυτά.
Αν ποτέ το κάνω, που δε νομίζω, θα θυμηθώ πως πρέπει να στηθεί.

Τον γκουαλαντι....δεν τον ξερω καθολου...δεν τον εχω δοκιμασει...Τον εχω ετσι για υπαρχει..
Διαβαζω οτι κραταει μετρα...
Ένας φίλος που έχει ρίξει κιβώτια φυσίγγια με τον διασπορεας gualandi επιμένει ότι δεν έβλεπε διαφορά,σε μεσαιες αποστάσεις,σε σχέση με φυσίγγια που είχαν κλασικό κυαθιο.

Διασπορας.....ΘΩΔΗ....και Αγιος ο Θεος... !!! :cool:
Και οι Ιταλοι που παράγουν τα πάντα, τον γουστάρουν πολύ τον διασπορέα Θώδη.
Δες εδώ νήμα στο Ιταλικό φόρουμ με τίτλο: "Θανατηφόρος Ελληνικός διασπορέας"
Στο πρώτο ποστ γράφει ότι πήγε να κυνηγήσει στην Αλβανία και δεν μπορούσε να ρίξει τρίτο φυσίγγι γιατί εκεί τους έδιναν φυσίγγια με αυτόν το διασπορέα ο οποίος είναι σκέτος θάνατος.

https://www.migratoria.it/forum/index.php?threads/dispersante-greca-micidiale.14488/

Επίσης αυτόν τον Ιταλικό θα ήθελα να δοκιμάσω αλλά δεν τον έχω βρει πουθενά στην Ελλάδα.

ALG-Golden-Queen-e-Silver-Queen6.jpg

Δείτε από το 3ο λεπτό και μετά:

Υποτίθεται είναι φτιαγμένος να κρατάει σκάγια στο κέντρο και στα 20-25 μέτρα παρά τη μεγάλη διασπορά του

Ένας φίλος που έχει ρίξει κιβώτια φυσίγγια με τον διασπορεας gualandi επιμένει ότι δεν έβλεπε διαφορά,σε μεσαιες αποστάσεις,σε σχέση με φυσίγγια που είχαν κλασικό κυαθιο.
Φυσιολογικο, εκεί είναι ότι καλύτερο.

Ναι εχεις απολυτο δικιο!!! Απο την ''αλλη'' ο Παναγος ψαχνει για τουφεκια στα 20 μετρα για περδικα...( μιλησαμε
στο βαιπερ ) και ειναι πολυ ευκολο αυτο που ζηταει !!!
Μπορει να βγαλει διαμαντι φυσιγγιο με τον οποιον διασπορεα Θαλη μου...
Τα δυσκολα διασπορας...ειναι κατω απο 12 -10 μετρα..
Στα 20 για πέρδικα ( γιατί δεν ξέρεις και ακριβώς τα μέτρα) το καλύτερο είναι της b&p τον διασπορεα.

Ο διασπορεας gualandi δουλεύει σε τσοκαρισμενα όπλα 3-2-1. Σε ανοιχτά ντουφέκια δεν έχει διαφορά από έναν συγκεντρωτηρα........... Σε κανη 1* τσοκ στα 20 μέτρα έχει άνοιγμα ντουφέκιας 1-1,10 μέτρα.........

Στα 20 για πέρδικα ( γιατί δεν ξέρεις και ακριβώς τα μέτρα) το καλύτερο είναι της b&p τον διασπορεα.
Θεωρώ ιεροσυλία τη χρήση φυσιγγίων διασποράς στην Πέρδικα......... Είναι εντελώς απαράδεκτο...,... Εκτός του ότι είναι κοπαδιαρικο πουλί και θα έχεις άσκοπους τραυματισμούς,δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση ένα τόσο λεβεντικο θήραμα.......
Να μετρηθείς μαζί της και να την πάρεις λεβεντικα όπως της αξίζει η να μην την πάρεις καθόλου.........

Back