Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Θεωρώ ιεροσυλία τη χρήση φυσιγγίων διασποράς στην Πέρδικα......... Είναι εντελώς απαράδεκτο...,... Εκτός του ότι είναι κοπαδιαρικο πουλί και θα έχεις άσκοπους τραυματισμούς,δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση ένα τόσο λεβεντικο θήραμα.......
Να μετρηθείς μαζί της και να την πάρεις λεβεντικα όπως της αξίζει η να μην την πάρεις καθόλου.........

Kαι ποια η διαφορα με αυτους που ριχνουν 3 τουφεκιες για να κρατησουν μια περδικα ???:oops:

Τα βύσματα διασποράς τύπου γκουαλαντι γεμίζουν ομοιόμορφα κέντρο και περιφέρεια όταν τα σκάγια είναι πάνω από 32 γραμμάρια, αν ο σταυρός χαμηλώσει και με λιγότερα. Βγάζουν ίσως την πιο ωραία κατανομή, αλλά όπως γράφτηκε πιο πάνω, δεν είναι για πολύ μεγάλη διασπορά, αν βρείτε κάποιους γκουαλαντι με το κεντρικό στέλεχος του σταυρού στριφογυριστο όπως του Θώδη, τότε αυξάνει και η διασπορά.

Σ
Kαι ποια η διαφορα με αυτους που ριχνουν 3 τουφεκιες για να κρατησουν μια περδικα ???:oops:
Σωστό κι αυτό...... Αλλά με το διασποράς θα έχεις άσκοπους τραυματισμούς στο μπουλούκι από διπλανά πουλιά και επίσης ζωντανά πουλιά ,που ένας που έχει κυνηγήσει πέρδικα ξέρει τι σημαίνει να πέσει πέρδικα ζωντανή.........

Η διασπορά θέλει γραμμάρια.
Μέχρι πόσα μπορείς να την γεμίσεις την S4;

Γενικοτερα...τα διασπορας τα εχω φτασει μεχρι 42 γραμμαρια σε 12/76 καλυκα με διπλο διασπορεα.

Την S4 οχι πανω 34 γραμμαρια εγω...και Ν9 σκαγια.

Θεωρώ ιεροσυλία τη χρήση φυσιγγίων διασποράς στην Πέρδικα......... Είναι εντελώς απαράδεκτο...,... Εκτός του ότι είναι κοπαδιαρικο πουλί και θα έχεις άσκοπους τραυματισμούς,δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση ένα τόσο λεβεντικο θήραμα.......
Να μετρηθείς μαζί της και να την πάρεις λεβεντικα όπως της αξίζει η να μην την πάρεις καθόλου.........
εδώ δεν συμφωνώ! Η τριάρα στο κοπάδι στα 50 μέτρα κάνει την ζημιά!( το θέμα είναι να ξέρεις να την κυνηγάς, όλα τα αλλά σχετικά είναι. )

Σ
Σωστό κι αυτό...... Αλλά με το διασποράς θα έχεις άσκοπους τραυματισμούς στο μπουλούκι από διπλανά πουλιά και επίσης ζωντανά πουλιά ,που ένας που έχει κυνηγήσει πέρδικα ξέρει τι σημαίνει να πέσει πέρδικα ζωντανή.........
συμφωνω , μεγα λαθος σε περδικα διασπορας , εγω τα συχενουμε τα διασπορας , ουτε στην μπεκατσα , μονο ταπα μαλινη , η ντιανα και ανοιχτο τσοκ , σου πεταγετε απο τα ποδια σου σπανιο πραγμα για την Σαμο , μην βιαστης αστην να παει στα 30 - 35 μετρα και ριχνεις , εξαλου η περδικα ειναι σε ανοιχτα μερη , και σπανια κλειστα , και θα την βλεπεις και μετα για πολλα μετρα ακομα . 14 περδικες που πηρα περυσι ολος μονοτουφεκια με το δικανο , γιατι δεν βιαζωμε , την αφηνω περνει μετρα και δεν χρειαζετε δευτερη τουφεκια

Και η διαφορά τους στο τελικό αποτέλεσμα ποια έχεις παρατηρήσει να είναι;
Δεν θέλω να σου πω ψέματα .. ο γκουαλαντι μου έχει δόση πολλά θυραματα κοντά μακριά και με κυληνδρο ( στην μαξους) με mb32 1,70*34 n8 cheddite 12/70/16 πατημα 58,00. Τον καρδαρα διασπορεα τον εχω ρίξει λίγο …σιγουρα έχουν διαφορετικη έμφραξις δεν δουλεύουν καλά το ιδιο σεταπ

Δεν θέλω να σου πω ψέματα .. ο γκουαλαντι μου έχει δόση πολλά θυραματα κοντά μακριά και με κυληνδρο ( στην μαξους) με mb32 1,70*34 n8 cheddite 12/70/16 πατημα 58,00. Τον καρδαρα διασπορεα τον εχω ρίξει λίγο …σιγουρα έχουν διαφορετικη έμφραξις δεν δουλεύουν καλά το ιδιο σεταπ
Kαι του Καρδαρά εχουν πολυ καλη έμφραξη, οχι βεβαια σαν του gualandi...αλλα αξιζουν σαν βυσματα...

Διαβαζω για διαφυγες αεριων απο διαφορα βυσματα...
Διαφυγες σε ολα τα βυσματα εχουμε οταν τα ''στραγγαλιζουμε'' απο το πατημα...οταν το αμορτισερ
του βυσματος ειναι πατημενο περα απο τα ορια του...λογικο ειναι να εχει διαφυγες...
Με κλεισιμο σε ''απατητο'' βυσμα δεν υπαρχουν διαφυγες...και την σωστη καυση να την παιρνουμε απο το σωστο καψουλι και απο το ξερελιασμα...και ΟΧΙ απο το πατημα του βυσματος !!!
Προτιμοτερο ( για μενα ) να βγαζουμε ταχυτητες με την πυριτιδα...παρα απο το πατημενο βυσμα.
Τα βυσματα των χθεσινων δοκιμων σε διασπορας...αυτα βρηκα...Ακομα και ο bior που δεν εχει φουστα
καθαρος βγηκε !!!

εικόνα_Viber_2023-07-14_08-43-17-463.jpg
Αλλα οπως βλεπετε...τα βυσματα ειναι ''απατητα''...Το πολυ πατημενο βυσμα...και παντα κατα την δικη μου
γνωμη ...ζημια κανει ...

Last edited:
Back