Η πυρκαλΠοιός τους έβγαζε ;
Ο διαχωρισμόςΤα πτερύγια των συγκεντρωτήρων πρέπει να τα διαχωρίζουμε πριν τη τοποθέτηση στο κάλυκα ; Παρατηρώ ότι σε έτοιμα φυσιγγια οι συγκεντρωτήρες ακόμα και με στενό τσοκάρισμα δεν διαχωρίζουν τα πτερύγια αλλά μένουν ενωμένα σε καποιες περιπτώσεις μπορεί να διαχωριστεί 1 ή 2 και σε κάποιες αλλες όλα. Τι είναι πιο σωστό ο διαχωρισμός και τοποθέτηση η δεν εχει σημασια ;
Άλλη μια ερώτηση αν ο συγκεντρωτήρας εξέλθει άθικτος απο την κάννη με τα σκάγια μαζί δε θα επιτύχουμε καλυτερη συγκέντρωση σε πιο μεγάλες αποστάσεις ?Ο διαχωρισμός
Τα πεταλα, πρεπει να διαχωρίζονται για να μπορει το βύσμα να φρενάρει στον αερα, αλλιως με μη διαχωρισμένα πέταλα, το βύσμα σε καποιες περιπτώσεις εμβολίζει τη στήλη σκαγίων που προπορεύονται κ ετσι υπαρχει το λεγόμενο σκορποσκάγιασμα....Τα πτερύγια των συγκεντρωτήρων πρέπει να τα διαχωρίζουμε πριν τη τοποθέτηση στο κάλυκα ; Παρατηρώ ότι σε έτοιμα φυσιγγια οι συγκεντρωτήρες ακόμα και με στενό τσοκάρισμα δεν διαχωρίζουν τα πτερύγια αλλά μένουν ενωμένα σε καποιες περιπτώσεις μπορεί να διαχωριστεί 1 ή 2 και σε κάποιες αλλες όλα. Τι είναι πιο σωστό ο διαχωρισμός και τοποθέτηση η δεν εχει σημασια ;
Ναι, αλλά θα είναι τζόκερ δεν θα έχεις καλή κατανομή.Άλλη μια ερώτηση αν ο συγκεντρωτήρας εξέλθει άθικτος απο την κάννη με τα σκάγια μαζί δε θα επιτύχουμε καλυτερη συγκέντρωση σε πιο μεγάλες αποστάσεις ?
Οχι παντα, γιατί ετσι οπως το λες, τουμπάρει μολις βγει απο το στόμιο κ τα σκαγια πανε αλλα νταλον στο στοχο.....Άλλη μια ερώτηση αν ο συγκεντρωτήρας εξέλθει άθικτος απο την κάννη με τα σκάγια μαζί δε θα επιτύχουμε καλυτερη συγκέντρωση σε πιο μεγάλες αποστάσεις ?
Πως διαλέγουμε συγκεντρωτήρα προς αγορά ; Υπάρχουν πληθώρα απο μάρκες γιατί ας πούμε να αγοράσω b&p και να μην πάρω cheddite ; ποιά η ειδοποιός διαφορά ;Οχι παντα, γιατί ετσι οπως το λες, τουμπάρει μολις βγει απο το στόμιο κ τα σκαγια πανε αλλα νταλον στο στοχο.....
Επόμενη ερώτηση........
Αν θα ξεκινησεις ιδιογομωση, δε θα παρεις ενα συγκεκριμενο υψος βύσματος, αλλα διαφορετικα υψοι για να εχεις εναλλακτικες μεχρι να σου δωσει την ογκομετρια που θελεις στη γόμωση που θελεις....Πως διαλέγουμε συγκεντρωτήρα προς αγορά ; Υπάρχουν πληθώρα απο μάρκες γιατί ας πούμε να αγοράσω b&p και να μην πάρω cheddite ; ποιά η ειδοποιός διαφορά ;
Δεκτό αυτό αλλά σε ποιά μαρκα να κατευθυνθώ τι διαφορά υπάρχει μεταξύ αυτών που βγάζει η cheddite ή η b&p ;Αν θα ξεκινησεις ιδιογομωση, δε θα παρεις ενα συγκεκριμενο υψος βύσματος, αλλα διαφορετικα υψοι για να εχεις εναλλακτικες μεχρι να σου δωσει την ογκομετρια που θελεις στη γόμωση που θελεις....
Εύλογα ερωτήματα...Δεκτό αυτό αλλά σε ποιά μαρκα να κατευθυνθώ τι διαφορά υπάρχει μεταξύ αυτών που βγάζει η cheddite ή η b&p ;
Πως μπορώ να ξεχωρίσω ποια κυάθια ειναι μαλακά και ποια σκληρα ? Απο φυσιγγια που εχω ριξει εχω παρατηρήσει οτι οι giovanni ειναι πιο μαλακοι ενω ας πουμε οι gualandi σκληρότεροι, πρέπει δηλαδή να αγοράσω 4-5 διαφορετικές μάκρες και να συγκρίνω ; Στα σαιτ τους οι κατασκευαστες δεν αναφέρουν σκληρότητα. Επίσης όσο πιο μαλακό το κυάθιο λιγότερη παραμόρφωση στα σκάγια ;Εύλογα ερωτήματα...
Μακάρι να μπορούσαν να δωθουν ρητές απαντήσεις!
Αν δεν πάρεις απαντήσεις,δεν θα είναι ότι σου κρατάνε μυστικά!
Δυστυχώς η ευτυχώς,τις απαντήσεις θα τις πάρεις μόνο μετά από ιδία χρήση(δοκιμές,κυνήγι,σκοπευτήριο...)
Θα δεις τι ταιριάζει στην-ις κανη-ες σου και ανάλογα στα στησίματα που επιθυμείς.
Μια αρχή είναι το ύψος κυαθιου που χρειάζεσαι για να έχεις σωστή ογκομετρια και κατ'επεκταση σωστά κλεισίματα των φυσιγγίων σου.
Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κυαθια μαλακά και σκληρά.
Όπως υπάρχουν και πυριτιδες που χρειάζονται μεγαλύτερη η μικρότερη στατική πίεση για να καουν σωστά και να σου δώσουν το έργο που πρέπει να σου δωσουν.
Μπορεί μόνο με την αλλαγή από το ένα κυαθιο σε ένα άλλο,έστω σωστά σε ότι αφορά την ογκομετρια,να διαφοροποιηθεί κατά πολύ η απόδοση ενός φυσιγγίου.
Έχει πολύ ταξίδι αυτή η δραστηριότητα και πολύ,πολύ,ΠΟΛΥ ψάξιμο....
Αυτο ακριβως....Απο φυσιγγια που εχω ριξει εχω παρατηρήσει οτι οι giovanni ειναι πιο μαλακοι ενω ας πουμε οι gualandi σκληρότεροι, πρέπει δηλαδή να αγοράσω 4-5 διαφορετικές μάκρες και να συγκρίνω ;
Το σκληρό ή το μαλακό αμορτισέρ έχει να κάνει μεΠως μπορώ να ξεχωρίσω ποια κυάθια ειναι μαλακά και ποια σκληρα ? Επίσης όσο πιο μαλακό το κυάθιο λιγότερη παραμόρφωση στα σκάγια ;
Κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη σημασία έχει πόσο καλύτερη έμφραξη κάνει η φούστα παρά το πόσο σκληρό είναι το αμορτισέρ.
Για ποιο λόγο, πιο συγκεντρωτικό;Εγω στους θωδη δεν τα κοβω τα πεταλα .
Ούτε εγώ,Ναι πιο συγκεντρωτικό είδα εγώ και δουλεύει ωραία και με ανοικτό τσοκ.Για ποιο λόγο, πιο συγκεντρωτικό;
Είδες διαφορά;