Προσφορές-Τιμές

.......... ακούγεται στην πιάτσα έντονα.

το μονοπώλιο των υλικών για τα φυσίγγια ( οι γνωστοί - άγνωστοι ) ανεβάζουν και θα ανεβάζουν τις τιμές των πρώτων υλών σε τέτοια επίπεδα , ώστε να είναι ασύμφορο για τις μικρές βιοτεχνίες να κατασκευάζουν και να κινηθούμε όλοι προς τα έτοιμα εισαγωγής , ( που τα εισάγει το ίδιο γνωστό μονοπώλιο ) γιατί έχουν μεγαλύτερο και ευκολότερο κέρδος.

To οτι ειναι στο μυαλο τους δεν χωραει η παραμικρη αμφιβολια. Το παιγνιδι ομως δειχνει να γυριζει προς Πελοποννησο μερια. Οι παιχτες εκει δειχνουν πολυ προετοιμασμενοι στη παροχη πρωτων υλων και εισαγουν τουλαχιστον ο ενας απο αυτους ακομη και σκαγια απο την Ισπανια. Σε μια συζητηση που ειχα μαλιστα μαζι του φετος στον Εβρο μου ειπε οτι εισαγει σκαγια με 3% αντιμονιο απο κει στην ιδια τιμη που η ελληνικη αγορα του πουλαει τα αντιστοιχα με 2%. Οι λιγο μεγαλυτερες βιοτεχνιες ακουγεται οτι θα κινηθουν αναλογα. Οι μικρες οντως θα εχουν προβλημα επιβιωσης. Νομιζω οτι απο αυτον τον πολεμο θα βγει κερδισμενος ο καταναλωτης τελικα καθως οι μεγαλοι του χωρου χανοντας μεγαλο μεριδιο αγορας θα προχωρησουν σε γενναιες μειωσεις για να τα ξανακερδισουν.

Nα θεσω ενα ερωτημα που με βασανιζει ομως; Θεωρητε οτι αν οι παπουδες μας, οι πατεραδες μας, ζουσαν σε πιο ευκολες εποχες, δεν θα ειχαν την ιδια καταναλωτικη μανια με μας;
Υπηρχαν θηραματα Βικ!
Απο εκει ξεκινανε ολα!
Δεν ηταν αναγκη το αξεσουαρ που θα εδινε το κατι παραπανω!
Αν δεν βολευε,για τουφεκια, αυτο το θηραμα,θα βολευε το επομενο η το μεθεπόμενο....
Απο αυτες τις εποχες,με τετοιες συνθηκες γεννηθηκαν και αναλογοι "θρυλοι"για την σκοπευτικη δεινοτητα καποιων.;)
Οχι πως δεν υπηρχαν "ντουφεκοι"!!
Ηταν πολλες οι ευκαιριες ομως και οι επιλογες....:)

Πάντως εγώ θυμάμαι τον παππού μου να τουφεκαει τις τσίχλες με κοντακι που δεν ήταν στα μέτρα του το πήρε όπως ήταν και με αυτό πορεύτηκε, χωρίς ψαγμένα τσοκ επάνω με ότι είχε η παλιά Φράνκι επάνω, τουφεκοντας μονοφθαλμα. Ολα τα αναποδα δηλαδή. Ακόμα θυμάμαι τις τουφεκιές του από που τις κατέβαζε. Θα μου πείτε του έκατσε το οπλο; Και με την benelli sl80 τα ίδια έκανε. Τα ιδια κι ο πατέρας μου με ένα παλιό Baikal του 65....βέβαια τα τότε φυσίγγια εμπορίου Λάμπρου κλπ ήταν πολύ καλύτερα.

Τασο προσαρμοστηκαν εκεινοι πανω στο κοντακι και το εμαθαν..
Και να μην ξεχναμε οτι παλια τα θηραματα ηταν πολλαπλασια και ειχες την ευκαιρια να επιλεξεις ποιο θα ντουφεκισεις...
πλεον αυτο γινετε μονο στο περπατητο της τσιχλας.....η επιλογη εννοω.......αλλιως στο καρτερι......τι περισσοτερες φορες σκαγιαζουμε τα συννεφα

Μην ξεχνάτε οτι για διάφορους λόγους τα θηράματα μειώνονται και δεν εχουμε τις ευκαιρίες που ειχαν παλιότερα.
Τόσο σε χρονική διάρκεια αλλά και σε αριθμούς.
Σήμερα θέλουμε και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας δίνονται όσο καλύτερα γίνεται γιατί δεν ειναι και πολλές και αυτο βγαίνει μέσα απο μια σειρά βελτιώσεων σε πολλά επίπεδα.
Αυτο βέβαια οδηγεί και σε υπερβολές μερικές φορές για διάφορους λόγους που δεν ειναι της παρούσης.

Όλα παίζουν τον ρόλο τους....αν υπήρχε και τοτε η οικονομική άνεση θα σπαταλιόντουσαν πολλά χρήματα χωρίς λόγο...σίγουρα παίζει ρόλο και η πληθώρα θηραμάτων που υπήρχε τότε. Αλλά όπως και να έχει στη σημερινή εποχή το έχουμε παρακάνει κατα κάποιο τρόπο!!! Και λογικό είναι η αγορά να εκμεταλεύεται τις ανάγκες που δημιουργούμε μόνοι μας!!

Παιδια και τότε υπήρχαν ημέρες που δεν είχε πουλιά. Έβλεπες περνούσαν ψηλά και τα κατέβαζαν και η πλάκα είναι ότι όταν λίγες φορές αστοχουσαν...νευριαζαν! Είχαν μάθει με λίγα φυσίγγια στην τσέπη και ίσως αυτό ήταν που τους έκανε προσεκτικους στη σκοπευση

Μίλησα με Κένταυρο σήμερα. Μου είπε ότι δεν έχει γεμίσει ακόμα γιατί ακρίβυναν οι κάλυκες και οι πυρίτιδες και περιμένει ώστε να μπορεί να γεμίσει στην τιμή που θέλει. Επίσης μου είπε ότι έβαλα τα σκοπευτικά του Καραμανίδη στα 5.20€. Και έχει 5€ τα GM του καρδάρα.

Έχουμε πάρει φέτος μαζί με τον αδελφό μου περίπου 150-200 κουτάκια σκοπευτικα Ρουμελιώτης! Ο αδελφός μου δεν τα αλλάζει με τιποτα.και εδω που τα λέμε μια χαρα φυσίγγι ειναι οπως και τα Κένταυρος που ξερω.αλλα και τα αλλά φτηνά που ρίχνετε πάνω fantom,GM και αλλά μια χαρα φαίνεται να ειναι.στην τσίχλα φέτος θα ξεκινήσω και εγω με κάτι φτηνό.οντως πάνω από 6 ευρώ ειναι πολλά για φυσίγγι 31-32 gr.

Έχουμε πάρει φέτος μαζί με τον αδελφό μου περίπου 150-200 κουτάκια σκοπευτικα Ρουμελιώτης! Ο αδελφός μου δεν τα αλλάζει με τιποτα.και εδω που τα λέμε μια χαρα φυσίγγι ειναι οπως και τα Κένταυρος που ξερω.αλλα και τα αλλά φτηνά που ρίχνετε πάνω fantom,GM και αλλά μια χαρα φαίνεται να ειναι.στην τσίχλα φέτος θα ξεκινήσω και εγω με κάτι φτηνό.οντως πάνω από 6 ευρώ ειναι πολλά για φυσίγγι 31-32 gr.
Το φάντομ νομίζω είναι λίγο πιο πάνω σε τιμή από τα υπόλοιπα!

Μίλησα με Κένταυρο σήμερα. Μου είπε ότι δεν έχει γεμίσει ακόμα γιατί ακρίβυναν οι κάλυκες και οι πυρίτιδες και περιμένει ώστε να μπορεί να γεμίσει στην τιμή που θέλει. Επίσης μου είπε ότι έβαλα τα σκοπευτικά του Καραμανίδη στα 5.20€. Και έχει 5€ τα GM του καρδάρα.
Δεν μου αρέσει που ξεκίνησε με την κουβέντα ανέβηκαν οι τιμές σε κάλυκες και μπαρουτια....ευτυχώς έχουμε βρει πρώτες ύλες πιο φθηνά από αλλού γιατί βλέπω και τον κένταυρο φέτος να τα πηγαίνει στα ύψη...

Δεν μου αρέσει που ξεκίνησε με την κουβέντα ανέβηκαν οι τιμές σε κάλυκες και μπαρουτια....ευτυχώς έχουμε βρει πρώτες ύλες πιο φθηνά από αλλού γιατί βλέπω και τον κένταυρο φέτος να τα πηγαίνει στα ύψη...
Μπορεί Κώστα τι να σου πω. Θα δούμε όταν έρθει η ώρα. Από πού έχεις βρει πιο φθηνές πρώτες ύλες;

Παύλο είσαι σίγουρος? Γιατί την είχε ανεβάσει λίγο από τα 5 στα 5.5. Το έριξε πάλι?

τόσο τα πήρε φίλος το περασμένο σκ,,,την ίδια τιμή είπε και σε εμένα,,αν τώρα κάνει διακρίσεις δεν το γνωρίζω,,,σιγουρος πλέον για κανέναν

Δεν εχει ανεβη τιποτα αντηθετος η csb 1/2/3/4/5 ειναι ποιο κατο απο περσι.

Back