Dottore mastrogianniΤι δασκαλος?
Τουλάχιστον αναπληρωτης καθηγητης Πανεπιστημιου!
Dottore mastrogianniΤι δασκαλος?
τι θελω και γραφω ο ανθρωπος , και δεν κανω τον βουβο παρατηρητη , οπως κανουν οι περισοτεροι , και ειναι ολα καλα, εδω ο αλλος επερνε τσιχλες με 3αρια και 4αρια , και αλλος βαζει 10αρια στης φασες , να τα πιστεψω ολα αυτα , εκτος και ηταν μεμονομενες περηπτωσηςΑυτή πρεπει να ήταν ...ο Γκαστόνε Ντακ (Κ..λοφαρδος ανηψιος του Σκρουτζ)
Νομιζω Νικολα οτι σου εκανε πλακα ο φιλος και το πηρες στραβατι θελω και γραφω ο ανθρωπος , και δεν κανω τον βουβο παρατηρητη , οπως κανουν οι περισοτεροι , και ειναι ολα καλα, εδω ο αλλος επερνε τσιχλες με 3αρια και 4αρια , και αλλος βαζει 10αρια στης φασες , να τα πιστεψω ολα αυτα , εκτος και ηταν μεμονομενες περηπτωσης
Μη στραβωνεις ρε Νικο!τι θελω και γραφω ο ανθρωπος , και δεν κανω τον βουβο παρατηρητη , οπως κανουν οι περισοτεροι , και ειναι ολα καλα, εδω ο αλλος επερνε τσιχλες με 3αρια και 4αρια , και αλλος βαζει 10αρια στης φασες , να τα πιστεψω ολα αυτα , εκτος και ηταν μεμονομενες περηπτωσης
Τι λες ρε Γιαννη.Τι δασκαλος?
Ρε συ Νικο.τι θελω και γραφω ο ανθρωπος , και δεν κανω τον βουβο παρατηρητη , οπως κανουν οι περισοτεροι , και ειναι ολα καλα, εδω ο αλλος επερνε τσιχλες με 3αρια και 4αρια , και αλλος βαζει 10αρια στης φασες , να τα πιστεψω ολα αυτα , εκτος και ηταν μεμονομενες περηπτωσης
Ειχες και φυσιγγαρα ομως Κωστα ειδικα με το 2 τσοκ θα πηγε μπαλαΤη χρονια με τα πολλά χιόνια το Γενάρη του 17 κάθομαι το απόγευμα καρτέρι για πάπιες σε μια γκιολα στις σερρες για πάπια εχω το δίκαννο beretta prevail και μαμά τσοκ 2* και 4* εχω παρει 3 πράσινα με percorso no6 κάποια στιγμή ακούω μακρυα χήνες, δεν εχω αλλα φυσίγγια μαζί μου μετα από λίγη ωρα στρώνει ενα κοπαδι χήνες και έρχεται κατα πάνω μου στη γκιολα η απόσταση γύρω στα 25 μέτρα σηκώνω το δίκαννο σημαδεύω αυτές ππυ ήταν πιο κοντα μου και πέφτουν 2 χήνες σαν τσουβάλια με πατάτες μέσα στη γκιολα η μια ξερή και η άλλη ζωντανή η μια την είχε παρει η ντουφεκια στο λαιμό και ήταν ψόφια και η άλλη της είχε σπάσει τη φτερούγα στη ρίζα!!
σωστος , και τραυματηζουμε αδικα τα πουλια με ποιο ψηλα σκαγια απο τα κανονικαΘα σας πω μια φάση που έζησα πριν μερικά χρόνια...έχω πάρει το δικανάκι μου και κατέβηκα στον κάμπο για κανα τσιχλάκι περπατητό. Βάζω Νο8 31γρ στη δεξιά και Νο 9 στην αριστερή (4 και 3 άστρα οι κάνες). Αρχίζω να περπατάω και είμαι ξενερωμένος γιατί από τις βροχές όλα ήταν πλημμυρισμένα και μπορούσα να περπατάω μόνο στο δρόμο....στα 50 μέτρα από το αυτοκίνητο φεύγει από δίπλα μου μια καναβή (θηλυκό πρασινοκέφαλο) με φωνές ενώ εγώ το όπλο το έχω στον ώμο.
Κατεβάζω το όπλο και του αναβω την πρώτη...βλέπω ότι την τρώει αλλά δεν κόβει καν .... πατάω και το 9αρι και βλέπω το άκρο του φτερού να τσακίζει και το πουλί πέφτει....όταν το καθάρισα είδα ότι όλα τα σκάγια Νο8 και Νο9 είχαν κολλήσει στα φτερά και το δέρμα....κανένα δεν είχε περάσει στο κρέας....ένα κωλόφαρδο 9αράκι πέρασε στην άρθρωση του φτερού και με το φτερούγισμα το παπί έσπασε μόνο του την φτερούγα του.....
Δεν κατέβασε το Νο9 το παπί....άτυχο ήταν και τυχερός εγώ....
Αυτό που προσωπικά νομίζω είναι το ορθό για τα σκάγια είναι στο κάθε θήραμα να κρατάμε το λογικό νούμερο που αντιστοιχεί στο μέγεθός του και στα πολλά κρύα να πέφτουμε 1-2 νούμερα ανάλογα το θήραμα!
Το να βάζουμε ότι νούμερο σκάγι να ναι γιατί με αυτό πήραμε ένα δυο θηράματα μάλλον θα μας βάλει στη διαδικασία κατεβάσματος καντηλιών στον κυνηγότοπο
Από το πολύ cust off;Εγω παντως,στραβωσα!!
Κλείσε το στόμα θα μπει καμιά μύγαΑπό το πολύ cust off;
ΟΚ Κύριε Αναπληρωτά!!!Εγω παντως,στραβωσα!!
Το αριστον ήταν θάνατος δεν με εκπλήσσει καθολουΜου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μια εξόρμηση που εκανα μονος μου,ημέρα της Γιορτής μου (Γεναρης) πριν μερικά χρόνια! Ημουν στο χωριό και θα γιόρταζα εκει το βράδυ! Λέω το μεσημέρι στη μάνα μου πάω μια βόλτα απέναντι στο βουνό για καμία τσίχλα..τσίχλες είχε αρκετές και σε δυο ωρες,είχα πάρει στο χέρι 14 και ετοιμαζόμουν για γυρισμό..οπως γυριζα να πάω στο μηχανάκι,δρόμος αγροτικός και από κάτω ελιές μικρές νεοφυτες.αναμεσα στο δρόμο και τις ελιές και κάτω απο μένα ένας κόυμαρος αρκετά μεγαλος.πεταω μια πέτρα στον κουμάρο,φεύγει ενας κοτσυφας δεξιά..μπαμ με την κάτω κάνη(4*) του beretta 686 και πέφτει.με την τουφεκια φεύγει άλλος κοτσυφας αριστερά μπαμ με την πάνω κάνη (2*) και πέφτει! Ξανάγεμίζω και οπως γέμιζα με την άκρη του ματιού μου βλεπω ένα λαγό να τρέχει απέναντι στις μικρές ελιές,εμφανώς σηκωμένος μέσα από τον κουμαρο και αυτος..αλλά είχε ξεμακρυνει και μέσα στο δίκανο είχα φυσιγγια #9 Ariston...σηκώνω το όπλο και εκείνη την στιγμή έκανε στροφή να πάει δεξιά ,εκει του την ανάβω με την κάτω κανη και τον βλεπω εκπλήκτος να πέφτει ξερός...την πήρε στα πλευρά και μπροστά με 4* και Άριστον Ν9! Απόσταση σιγουρα 30 μέτρα..κατεβαίνω από κάτω στις ελιες μαζεύω πρώτα τα κοτσύφια και μετά πάω και παίρνω και τον λαγο! εχω πάρει αρκετούς λαγούς και με 10αρια διάσπορας στο περπατητο τσίχλας.αλλα ήταν 10-15 μέτρα.αυτη η Τουφεκιά θα μου μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου από το κεραυνοβολημα του λαγού με τόσο ψιλά σκάγια!! Γυρισα στο σπιτι χαρές και πανηγύρια καθώς το βράδυ το τραπέζι είχε και λαγό!