Γνώσεις από ραβδωτό τυφέκιο για κυνήγι, ως κυνηγός που ζει στην Ελλάδα δεν έχω. Όμως ας πω κι εγώ τη σκέψη μου. Στην Ελλάδα πάσχουμε από θήραμα πρωτίστως και μετά από τυφέκιο. Πες όμως ότι είχαμε λύσει το τεράστιο πρόβλημα της λαθροθηρίας - συρρίκνωσης βιοτόπων από φωτιές και σπιτάκια που ξεπετάγονται σαν μανιτάρια μέσα σε παραδοσιακούς κυνηγότοπους ( και μετά οι κατοικούντες " ενοχλούνται"από τους βάρβαρους κυνηγούς) και είχε γεμίσει ο τόπος ζαρκάδια, γουρούνια και ελάφια. Υπάρχει διαμέτρημα που να τα καλύπτει όλα επαρκώς; Το κυνήγι θα διεξάγεται όπως τώρα, με σκύλους δίωξης ή θα αλλάξουμε νοοτροπία και θα κυνηγάμε με τον τρόπο που κυνηγούν οι συνάδελφοι μας στο εξωτερικό, πάνω από φυλαχτρες, επιλέγοντας το ζώο και με ΕΤΉΣΙΟ όριο θηράματος ανά κυνηγό; Αν δεν μπορώ να γνωρίζω τον τρόπο που θα διεξάγεται το κυνήγι, δεν μπορώ να επιλέξω μηχανισμό λειτουργίας και αν χρειάζεται οπτικό ή όχι. Πάντως, αν δεν άλλαζε ο τρόπος και οι κανόνες διεξαγωγής του κυνηγιού, δύσκολα θα άφηνα σπίτι το πολυεργαλειο που λέγεται λειοκαννο για να κουβαλήσω ένα ραβδωτό μαζί μου.
Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση και διάλογος και ασφαλώς ένα άλλο σύστημα διακυβέρνησης (απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα υπόλοιπα).
Καθορισμός των χρήσεων γής από την αρχή - ξεκαθάρισμα των ορίων πόλεων οικισμών κλπ οικημάτων "στο πουθενά".
Επαναξιολόγηση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων (έχουμε μείνει στον 19ο αιώνα - μην πώ και πιο πίσω) με ανακαινίσεις - χαράξεις γραμμών και κατασκευή έργων ΠΑΝΤΑ με αξιολόγηση των οικοσυστημάτων των περιοχών που περνάει ή θα περάσει η κάθε γραμμή.
Επανεξέταση για βιομηχανικές και λοιπές ζώνες εργασιακών υποδομών (εργοστάσια, βιοτεχνίες κλπ).
Ανακαίνιση δικτύων ενέργειας και αναγκαία έργα.
Διαχείριση γής για προστασία και ανάπτυξη ενδημικού θηράματος αλλά και κατάλλων συνθηκών για αποδημητικά θηράματα που θα έρχονται (με επαναφορά φυσικών φραχτών στις αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες, φύτευση ανθεκτικών γηγενών ειδών και κάλυψη θηραμάτων και παροχή τροφής για τα μεγαλύτερα διαστήματα του χρόνου κλπ)
Διαχείριση δημόσιας γής για μελετημένες δενδροφυτεύσεις και έργα ανάπλασης πρασίνου (ΟΧΙ ΠΕΥΚΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΕΛΕΟΣ) λαμβάνοντας υπ' όψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κι όχι ερήμην τους.
Κατάργηση πάσης φύσεως ΜΚΟ ή άλλων οργανώσεων που μιμούνται την δράση των πρώτων με συναφείς δραστηριότητες - όποιος θέλει ελεύθερα κάνει ένα σωματείο - σύλλογο κλπ και προωθεί τις ιδέες του ή τα έργα του ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ κι όχι εις βάρος των φορολογουμένων
Γνωριμία των πολιτών με τα όπλα, ενημέρωσή τους και εκοικείωσή τους με αυτά από τις νεαρές ακόμα ηλικίες με σχεδιασμό και οργάνωση από επίσημους κρατικούς φορείς στα πλαίσια οργάνωσης και λειουργίας της Παλλαϊκής Άμυνας της χώρας. Μέσα από αυτό το πλέγμα δραστηριοτήτων θα προωθείται και η εκπαίδεσυη των κυνηγών (νέων και παλιών) στα λειόκαννα και τα ραβδωτά που θα επιτρέπονται στο κυνήγι με θεωρητικά σεμινάρια, βολές σε σκοπευτήρια πήλινου ή σταθερού στόχου κλπ
Πρόβλεψη για λειτουργία κρατικού (σε πρώτη φάση) εργοστασίου κατασκευής κυνηγετικών όπλων με παράλληλη ίδρυση Τράπεζας Δοκιμών όλων των τύπων όπλων όπως και επαναδραστηριοποίηση χημικών εργοστασίων για παραγωγή πυρίτιδων (για εγχώρια κατανάλωση και εξαγωγές)
Ρύθμιση κυνηγετικών περιόδων που θα ανοίγουν όλο τον χρόνο με κατά βάση επιστημονικά κριτήρια αλλά και για την κάλυψη αναγκών όταν ανακύψει κάποιο πρόβλημα.
Καταπολέμηση των αποδεδειγμένα επιβλαβών ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ με οικολογικά μέσα κατά προτίμηση (όχι χημικά δηλητήρια ή βιολογικά μέσα)
Λαθροθηρία = άν με όλα αυτά κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος και θέλει κι άλλα σαν άπληστο όν παρακάμπτοντας όλη την νομοθεσία -> φυλάκα και βαριά πρόστιμα και υποχρεωτική κοινωνική εργασία.
Αυτά τα ολίγα τα σημείωσα μόλις τώρα - σαφώς θα υπάρχουν πολλές και καλές προτάσεις από κάθε άτομο ή φορέα - όλα μαζί συζητιούνται διεξοδικά, αναλύονται όλα τα δεδομένα και παίρνονται οι σωστές αποφάσεις.