Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκαννο στην Ελλάδα, γιατί;

Αυτοί που κηδεύτηκαν "δημοσία δαπάνη" συνήθως έζησαν και "δημοσία δαπάνη" είπε κάποιος.
Δυστυχώς, δεν θυμάμαι ποιός το είπε.
Με προλαβες!
Η Μαρκορα στους 2 ξενους!
Το αναφερω συχνα πυκνα και γω,με διαφορετικο τροπο!
"Παρασιτολογια"!

Το θλιβερό με όλους αυτούς είναι που οι ψηφοφόροι τους ενώ γνωρίζουν τους ξανά ψηφίζουν, κατά τα άλλα είμαστε έξυπνος λαός, πατριώτες, υπερήφανοι, αξιοπρεπείς και άλλα πολλά
Ακούω ΠΟΛΥ συχνά το ''όλοι ΙΔΙΟΙ είναι!Ποιον να διαλέξεις;''.Και μου το λένε άνθρωποι από ΟΛΟ το πολιτικό φάσμα.Συνεπώς ο καθένας μένει εκεί που ήταν αφού ΄΄όλοι ίδιοι είναι''.Πάντως δυστυχώς το ''ίδιοι'' έχει κατ΄εμέ ΜΕΓΑΛΗ δόση αλήθειας:είδαμε πολλά κόμματα και ανθρώπους που μόλις εκλεγούν,''στ΄@ρχίδια τους'' η πατρίδα ΚΑΙ ο λαός!!Βολεύονται αυτοί και μετά πέρα βρέχει...:mad:

Ακούω ΠΟΛΥ συχνά το ''όλοι ΙΔΙΟΙ είναι!Ποιον να διαλέξεις;''.Και μου το λένε άνθρωποι από ΟΛΟ το πολιτικό φάσμα.Συνεπώς ο καθένας μένει εκεί που ήταν αφού ΄΄όλοι ίδιοι είναι''.Πάντως δυστυχώς το ''ίδιοι'' έχει κατ΄εμέ ΜΕΓΑΛΗ δόση αλήθειας:είδαμε πολλά κόμματα και ανθρώπους που μόλις εκλεγούν,''στ΄@ρχίδια τους'' η πατρίδα ΚΑΙ ο λαός!!Βολεύονται αυτοί και μετά πέρα βρέχει...:mad:
Ο καθένας δίνει το "στίγμα" του από πολύ νωρίς.
Ο κόσμος δεν έχει την γνώση και το αισθητήριο να το καταλάβει και να κινηθεί ανάλογα.

Πολλοί επίσης βολεύονται μια χαρά με την υπάρχουσα κατάσταση και δεν θέλουν να σκεφτούν για "αγώνες" και άλλου είδους περιπέτειες.
Αυτό που κυριαρχεί όμως γενικά είναι μια αντίληψη παρόμοια με αυτή πού είχαν οι αιχμάλωτοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί κατά τον Β' Π.Π. : "...εμένα δεν θα μου συμβεί ποτέ αυτό που συμβαίνει στους άλλους.."

Και μετά πάρ' τον κάτω κι αυτόν....

Αυτοί υποτίθεται ότι τα ξέρουν όλα...Μήπως όμως υπαινίσσεσαι κάτι για λαϊκή επανάσταση εφόσον επιτρέπονταν μαζικά η κατοχή ραβδωτών όπλων;
Υπαινίσσομαι ; Δεν υπαινίσσομαι τίποτα . Οι ελεύθεροι λαοί κατέχουν (νόμιμα) όπλα .

Η άγνοια, η αμάθεια και ίσως κάποια συμφέροντα οδήγησε στη σημερινή κατάσταση της απαγόρευσης των ραβδωτών και στην σχεδόν αναξέλεγκτη διάθεση των λειοκάνων (τα οποία είναι αποτελεσματικότερα των προσδοκιών τους).

Υπαινίσσομαι ; Δεν υπαινίσσομαι τίποτα . Οι ελεύθεροι λαοί κατέχουν (νόμιμα) όπλα .
Ακόμα και σε ανελεύθερα καθεστώτα επιτρέπεται το κυνήγι με όπλα:έχω ασθενείς Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ,όπου επιτρέπονταν κανονικά το κυνήγι!Επίσης ξέρω σίγουρα από τον πατέρα μου ότι όταν επεβλήθη η 21 Απριλίου στην αρχή και για λίγο μόνο καιρό με διαταγή είχαν μαζέψει τα λειόκαννα όπλα στην Αστυνομία,μέχρι να εδραιωθεί το νεοπαγές καθεστώς.Σύντομα όμως τα επέστρεψαν και το κυνήγι διεξάγονταν κανονικότατα σε όλη την Ελλάδα!!

Ακόμα και σε ανελεύθερα καθεστώτα επιτρέπεται το κυνήγι με όπλα:έχω ασθενείς Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ,όπου επιτρέπονταν κανονικά το κυνήγι!Επίσης ξέρω σίγουρα από τον πατέρα μου ότι όταν επεβλήθη η 21 Απριλίου στην αρχή και για λίγο μόνο καιρό με διαταγή είχαν μαζέψει τα λειόκαννα όπλα στην Αστυνομία,μέχρι να εδραιωθεί το νεοπαγές καθεστώς.Σύντομα όμως τα επέστρεψαν και το κυνήγι διεξάγονταν κανονικότατα σε όλη την Ελλάδα!!
Το κατάλαβες?

Το θυμόσαστε όμως το σφράγισμα των όπλων με την μολυβένια σφραγίδα ?

Το θυμόσαστε όμως το σφράγισμα των όπλων με την μολυβένια σφραγίδα ?
Aν και ήμουν μικρός μεταδικτατορικά,το θυμάμαι.Αυτό κράτησε αρκετά χρόνια και ΜΕΤΑ την 21 Απριλίου και γίνονταν όταν ΕΛΗΓΕ το κυνήγι.Θυμάμαι τον πατέρα μου που πήγαινε το πλαγιόκαννό του.Ξαναλέω όμως ότι αυτό γίνονταν ΚΑΙ επί δημοκρατίας!!

Σαν τι να καταλάβω;Ότι στην ΕΣΣΔ και στη Χούντα κυνηγούσαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και η ΝΔ μας ΕΚΟΨΕ το κυνήγι ΤΑΧΑ για τον κορωνοϊό;
Το θέμα συζήτησης είναι για το ραβδωτό στην Ελλάδα και όχι για τα κομματικά πιστεύω του κάθε ένα και για τις απαγορεύσεις παλιότερων ετων .

Back