Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκαννο στην Ελλάδα, γιατί;

Και το αντιφατικό της όλης κατάστασης είναι ότι ο νόμος σε υποχρεώνει στην εκπαίδευση και χρήση αυτών των όπλων (στράτευση) χωρίς να σου εμπιστεύεται τη κατοχή και χρήση τους ιδιωτικά.

Το θέμα συζήτησης είναι για το ραβδωτό στην Ελλάδα και όχι για τα κομματικά πιστεύω του κάθε ένα και για τις απαγορεύσεις παλιότερων ετων .
Δεν έχεις άδικο αλλά δεν μου αρέσει ο τόνος σου που δίνεις εντολές...Εκτός αν ανήκεις στους moderators.

Τα μέρη που κυνηγάμε στην Ελλάδα είναι κλειστά και ντυμένα.Οι ευκαιρίες κοντινές, οπότε θέλει ένα ισορροπημένο διαμέτρημα.Το 223 στα 60 μέτρα πάνω σε κάπρο 60 κιλά καταφέρνει να έχει στην έξοδο της βολίδας 25cm διάμετρο πολτοποιμενου κρέατος.

Alex νομίζω ότι τα βλήματα. 223 έχουν ανεπαρκη διατρηση για αγριογουρουνο, υπάρχουν και κάποια πολύ πιο σκληρά αλλά πάλι υστερούν σε πυκνότητα διατομής ( αυτοί που λένε οι Αμερικανοί sectional density),και σε συνάρτηση με τις πολύ μεγάλες ταχύτητες είναι πολύ εκρηκτικά, βέβαια αν βρούνε μαλακά σημεία όπως είπες κάνουν μεγάλη ζημιά. Και για να σε δυσαρεστήσω περισσότερο, το .22 lrr το βλέπω λίγο για αλεπού σε βολές στο κορμί, μεγάλη καμπυλοτροχια και ο συνδυασμός που είπες κατάλληλος μόνο για στατικές βολές.

Υπάρχει και το 300 aac το οποίο είναι ένα βλήμα .308 σε κάλυκα 223 με ανώτερες βαλλιστικές επιδόσεις από το 223, αλλά στην ίδια τιμή (στην Ελλάδα).
Υπαρχει κυνηγετικο αυτοματο????
Όχι...λογικά ο Γιώργος εννοεί επαναληπτικό...

Το είχαμε σαν επίσημο στρατιωτικό διαμέτρημα - κομμάτι της ιστορίας μας.
δεν το γνώριζα ... ευχαριστώ για την πληροφορία!!
Και η Ελλαδαρα ως κράτος έστειλε όσα Μανλιχερ μπόρεσε να μαζωξει στην υψικάμινο, τιμώντας, ως συνηθίζει, το παρελθόν και την ιστορία της. .yel.

Alex νομίζω ότι τα βλήματα. 223 έχουν ανεπαρκη διατρηση για αγριογουρουνο,
Εγώ καταθέτω την εμπειρία μου από βολές με αυτό το διαμέτρημα σε κυνήγι και ζημιά που προκαλεί στα 60-80 μέτρα.Το 308win που έχω είναι υπερβολικό για Λετονία.Η λάθος αγορά ήταν φυσικά το Ελληνικό αίμα του Ράμπο που αγοράζει magnum λειοκανα για να κυνηγάει τσίχλες με 30γρ.
*Ημιαυτόματο ήθελα να πω παραπάνω αν όμως συνηθίσεις το κινητό ουραίο δεν υπάρχει κανένα θέμα σε ανοιχτό κυνηγότοπο.

Εγώ καταθέτω την εμπειρία μου από βολές με αυτό το διαμέτρημα σε κυνήγι και ζημιά που προκαλεί στα 60-80 μέτρα.Το 308win που έχω είναι υπερβολικό για Λετονία.Η λάθος αγορά ήταν φυσικά το Ελληνικό αίμα του Ράμπο που αγοράζει magnum λειοκανα για να κυνηγάει τσίχλες με 30γρ.
*Ημιαυτόματο ήθελα να πω παραπάνω αν όμως συνηθίσεις το κινητό ουραίο δεν υπάρχει κανένα θέμα σε ανοιχτό κυνηγότοπο.
Μαγκνουμ αγοράζουμε για αν απαγορευτούν τα μολυβδινα σκάγια.

Ή μάλλον γι αυτό αγοράζω εγώ.

Η ακόμη επειδή αν μπορεί να ρίχνει βαρύτερα φυσίγγια δίνει την εντύπωση στον κυνηγό ότι είναι πιο αντοχής ένα τέτοιο όπλο αλλά και πιο ασφαλές αν καταλάθος μπει βαρύτερο φυσίγγι.

Back