Σαν Σήμερα...

Εδω βγηκε προχθες στον Χατζηνικολαου ο Κοτσουμπας και εξυμνουσε τον μεγαλυτερο σφαγεα της ανθρωποτητας και δεν τον αρχισατε στα γιαουρτια

Ζούμε την εποχή των ψεκασμένων, των φαντασμένων, των κομπλεξικών και μικροτσούτσουνων......
Ο καθε τυχάρπαστος, στερημένος από κοινωνική αναγνωρισημότητα όντας εγκλωβισμένος στο 3-6%, αποζητά τα 5 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν
Βοήθειά μας
Μην λες μεγάλες κουβέντες γιατί θα αναζητηθούν πολλοί τυχάρπαστοι, στερημένοι και ψικροτσούτσουνοι για να γίνει κυβέρνηση τώρα με την "απλή" αναλογική ... ;)

Το "ρόζ γυαλια" γυαλιά Διονύση δεν το είπα υποτιμητικά για το πρόσωπό σου αλλά έχει να κάνει με την αντικειμενική σου συμπάθεια για τον συρίζα τον οποιο υπερασπιζεσαι συνεχως και καλά κανεις!Δεν το κατηγορώ..και εγω υποστηρίζω το κκε,ε και;καθαρες κουβέντες!
Χθες κουτούλαγα από την νύστα και το άφησα στην μεση.Κλείνω με αυτό μιας και βγήκαμε αρκετά εκτός θέματος , αλλα αυτές οι κουβέντες τα έχουν αυτά.:)

Φιλαράκι μην κρίνεις , εξ ιδίων , τα αλλότρια .
Το ότι αποφάσισες να ενταχθείς σε ένα κόμμα και να ακολουθείς πιστά τις κομματικές γραμμές ή οτιδήποτε άλλη ανοησία σου πει το κόμμα αδυνατώντας να εκφέρεις διαφορετικό λογο , δεν σημαινει ότι και εγώ ειμαι το ιδιο.
Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ , ευτυχώς δεν με εχει μαντρώσει κανείς μέχρι σήμερα.
Έλληνας πολίτης ειμαι που ενδιαφέρεται για το καλό της πατρίδας του και κάνω αυτο που πιστεύω σωστό την δεδομένη στιγμή.
Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστεψα ότι αυτό το κομμα μπορεί να κανει κάτι για τον τόπο μου, λάθος μου ή οχι θα φανεί στο τέλος , αν θες την γνώμη μου μαλλον έκανα λάθος.
Φυςικά Θα τα χώσω άσχημα στον Τσίπρα και σε οποιονδήποτε άλλον ( το εχω κανει επανειλλημένα ) .Εσυ μπορείς να κάνεις κριτική στο ΚΚΕ;;;;;;Μπορείς να εκφέρεις ένα διαφορετικο λόγο ;;;;;;;Σου είπα πιο πάνω ότι ο αρχηγός σου εκθείαζε τον αιμοσταγή δολοφόνο Στάλιν .Μπορώ να σου αναφερω χιλια δυο παραδείγματα για τα οποία η ανθρωπότητα τραβαει τα μαλλιά της και θελει να κλεισει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας , για τα οποία εσεις δεν ψελλίζετε όυτε καν μια διαφορετική προσέγγιση.

Επειδή πιο πάνω αναφέρθηκες για φασίστες και φασιστοτρολιές θα σου πω κάτι.
Είναι πάγια τακτική των ΚΚΕδων να χαρακτηρίζουν φασίστα ή το κλασσικό πλέον "αντικομμουνιστη " ή να χρησιμοποιούν προσβλητικές εκφράσεις , σε οποιονδήποτε ασκήσει κριτική στο κομμα ή τολμήσει να εκφέρει διαφορετική άποψη .Δυστυχώς αυτή η καθημερινή πρακτική τους εχει γινει ιδεολογία και εχουν γίνει πια εκφραστές των ίδιων φασιστικών αντιλήψεων που και καλά καυτηριάζουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπλακεί στην διακυβέρνηση της χώρας , έχει κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά .Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει , εγω προσωπικά ευχομαι να τα καταφέρει όχι για το καλό του κόμματος για το οποίο πραγματικά χεστηκα , αλλα για το καλό της πατρίδας μου .
Από την αλλη το ΚΚΕ εχει οχυρωθεί στην ασφάλεια που του δινει το 5% και ολη μερα δεν κανει τίποτα αλλο από το να εξαπολύει ρητορικές μίσους ( ακόμα και εδώ στο φόρουμ διαβάζουμε για προδότες , κρεμάλες κλπ) που το μόνο που κανουν ειναι να διχάζουν .

Για αλλη μια φορά, σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας , το ΚΚΕ δεν βοήθησε πουθενά να ξεπεράσουμε τον σκόπελο , ιστορικά ποτέ δεν βοήθησε , ποτέ δεν ανέλαβε ευθύνες , μόνο ανούσιες θεωρίες που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα υλοποιηθούν ποτέ .

Last edited by a moderator:
Μάλιστα...ενιωσες την ανάγκη να μου ξανααπαντησεις ενώ εσυ σχολίασες τελευταίος!
Πρώτον: ροζ γυαλιά του συρίζα=(ακριβής μετάφραση)με την οπτική ματιά του συρίζα
πρασινα γυαλια του πασοκ=οπτική ματια του πασοκ
κοκκινα γυαλια του κκε=οπτική ματιά του κκε
που είναι οι χαρακτηρισμοι Διονυση;;;τιποτα περισσότερο απο αυτό δεν εννοουσα και στο ειπα 1,2. Δεν θα σε παρακαλέσω κιολας αν θες εσυ να παρεξηγηθείς!
Δεύτερον: Το θέμα εχει τίτλο Σαν Σήμερα,και εσυ ανέβασες ένα αρθρο που άσχετα του τι λέει δεν αναφέρει τίποτα για τα 71 χρόνια από το θάνατο του Βελουχιώτη.Αυτό δεν είναι τιμή και δόξα προς τον Άρη Βελουχιώτη,είναι βρωμια στο ονομά του.Ηταν τουλάχιστον ατυχης ανάρτηση και θα οφειλες να το παραδεχτεις.
Τρίτον: Εγώ σου απάντησα με στοιχεία και τεκμήρια,που σου αρέσουν και συχνά χρησιμοποιείς και εσύ,που αποδεικνύουν την ιδεολογική συγχιση αλλά και τις αντιφάσεις των όσων έγραφε για να πλάσει μια ιστοριούλα κοντά στην Ιστορία,αλλά εσύ πέρασες σε ατάκες για πολιτική αντιπαράθεση που δεν είχα και δεν έχω καμία όρεξη.
Τέταρτον: Αχ και να ήξερες...θα ήθελες να ήμουν ενταγμένος στο κκε και να ακολουθώ γραμμές αλλά φίλε μου εγώ δεν μπαίνω σε καλούπια!!Όμως παθαίνεις πολιτική αμνησία πάλι και ξεχνας πως στο έχω ξαναπεί,οταν μου είχες ξανααναφερει πως εσύ δεν ήσουν ποτέ μαντρωμένος,στο είχα ξαναπεί Διονύση!!!Γιατί λοιπόν βάζεις ταμπέλες που σε βολεύουν ενώ σου έχω εξηγήσει πως δεν ισχύουν;
Πέμπτον: έγραψα τη φράση για ροζ γυαλιά,που τόσο σε εθιξε τελος πάντων,γιατί μεχρί χθες ένιωθα πως έχουμε μια οικειότητα,οικειότητα που και απο μέρους σου εκλάμβανα,αλλωστε δεν αποκαλείς"καρντιά μου" κάποιον που δεν νιωθεις οικείο!Επίσης ώρες ώρες απορώ μηπως είσαι εκπρόσωπος τύπου του Συριζα οταν λες οτί "τα παραμυθια του σύριζα δεν έβλαψαν επί της ουσίας"..Ναι λες και δεν ακούσαμε ή δεν είδαμε ή ξεχάσαμε τις αυξήσεις τιμων τον τελευταίο μήνα!Δεν είναι η ουσία αυτό;Αν δεν μπορούμε να δούμε ούτε αυτό που βγάζει μάτια μάλλον θα φταίει που είναι ψηλό το μαντρί..
Τέλος: Μην τα θες μονά ζυγά δικά σου,εδώ θα τελειωσει το θέμα επειδή κούρασε..Αν έχεις κάτι προσωπικό με εμένα παρε με τηλ. τον έχεις τον αριθμό μου να το συζητήσουμε,αν θες να κάνεις κριτική στο κκε του 5% οτί φταίει για όσα βιώνουμε ενώ εσείς κυβερνάτε,πάρε τηλ. στον Περισσο και κάνε παράπονα ή πιγαινε στην Επικαιρότητα και γραψε σεντόνια,δεν με ενδιαφερει καθόλου!
Υ.Γ.Μην τροποποιείτε συνεχώς τα μηνύματα μετά απο ώρα γιατί αλλίως τα διαβάζω στην αρχή και μετά αλλίως τα ξαναβλέπω!

.....και ως συνηθως πάντα θα κλεισουν αυτες οι κουβεντες με δρακους και θιγμενους τους συντροφους :)
Οχι βρε Χρηστο δεν εχω κατι μαζι σου , δεν σας κυνηγαει κανεις , κουβέντα κάνουμε.
Τα μηνυματα πολλες φορες τα τροποποιω γιατι γραφω απο κινητο και δεν εχω ολοκληρωμένη αποψη της προτασης η οποια πολλες φορες εχει συντακτικα λαθη που τα βλεπω εκ των υστερων.

και αφού αγαπηθήκατε πάλι........
ας αναλογιστούμε ότι το πολιτικό σύστημα είναι δεόντως χρεοκοπημένο και δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε κανέναν, εκ του αποτελέσματος, κανέναν.....η ζημιά που μας έχουν προκαλέσει με τη συμμετοχή τους ή την κατ επιλογή ΜΗ συμμετοχή τους, είναι αδιαμφισβήτητη και πλέον οικονομικά μετρήσιμη.
η εμμονή σε ξεπερασμένα συνθήματα έχει κουράσει και οφείλουν όλοι να προσαρμοστούν στο γεγονός ότι ο λαός έχει αποκτήσει ιστορική μνήμη.....ξέρω, δεν συμφέρει τους πολιτικούς σχηματισμούς να αρχίσει ο λαός να σκέφτεται και οι μασίφ καθοδηγήσεις τύπου Σοβιετικού ινστρούχτορα, πέφτουν στη χλεύη ακόμα και των παραδοσιακών υποστηρικτών τους...
όσο δεν βλέπω να εξελίσσονται οι σχηματισμοί, τόσο πιό γρήγορα υπολογίζω, θα κατακρημνιστούν.... αυτό που λέω φαίνεται ξεκάθαρα στις ανά τους Δήμους συγκεντρώσεις (αστεία συμμετοχή) αλλά και στις πορείες με έναν συμμετέχοντα ανά 5 μέτρα !!!

Επίσης ώρες ώρες απορώ μηπως είσαι εκπρόσωπος τύπου του Συριζα οταν λες οτί "τα παραμυθια του σύριζα δεν έβλαψαν επί της ουσίας"..Ναι λες και δεν ακούσαμε ή δεν είδαμε ή ξεχάσαμε τις αυξήσεις τιμων τον τελευταίο μήνα!Δεν είναι η ουσία αυτό;Αν δεν μπορούμε να δούμε ούτε αυτό που βγάζει μάτια μάλλον θα φταίει που είναι ψηλό το μαντρί..
Χρήστο, το απόγευμα μην ξεχάσεις να περάσεις από το μαντρί για να λάβεις την καθημερινή σου κατήχηση... ;)
Βλέπεις οι συνεχόμενες προσβολές με αναφορές σε μαντριά που παραπέμπουν δυστυχώς σε ρατσιστική αντιμετώπιση, ότι όποιος συμπαθεί το ΚΚΕ είναι πρόβατο, θεωρούνται από μερίδα Συριζαίων ως αντιμετώπιση υψηλού δείκτη ευφυίας και δημοκρατικότητας. :)
Έχεις δικαίωμα να συμπαθείς οτιδήποτε θες, εκτός από το ΚΚΕ. Ακόμα και την Χρυσή Αυγή να γλυκοκοιτάς , όλο και κάποια δικαιολογία θα σου βρούμε.
Το να συμπαθείς έναν χώρο που τον χαρακτηρίζει γρανιτένια και τσιμενταριστή πολιτική και ανθρωπιστική ηθική , σημαίνει ότι είσαι και λίγο χαζούλης, χωρίς βούληση και προσωπικότητα.
Αυτό μάλιστα έρχεται να το παροτρύνει και η ανιδιοτέλεια της επιλογής σου. Βλέπεις ο ανιδιοτελής ήταν ανέκαθεν ο αγαθούλης που τον κοροϊδεύουν.
Πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστείς, δεν έπαθες δα και τίποτα με τα ψέματα του μοντέρνου Σύριζα. Τι είχες, τι έχασες μωρέ αδερφέ; :)

.....και ως συνηθως πάντα θα κλεισουν αυτες οι κουβεντες με δρακους και θιγμενους τους συντροφους :)
Οχι βρε Χρηστο δεν εχω κατι μαζι σου , δεν σας κυνηγαει κανεις , κουβέντα κάνουμε.
Τα μηνυματα πολλες φορες τα τροποποιω γιατι γραφω απο κινητο και δεν εχω ολοκληρωμένη αποψη της προτασης η οποια πολλες φορες εχει συντακτικα λαθη που τα βλεπω εκ των υστερων.
Εκεί να ρίξεις την τελευταία φτυαριά εσυ..Κουραστηκα!!
Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μου Διονύση.Τι εννοεις "σας κυνηγάει";;;;Με βλέπεις για περισσότερο από έναν ή επιμένεις να μου με τσουβαλιάζεις αυθαίρετα!
Μιλάω και εκπροσοπώ τον εαυτό μου και κανέναν άλλο.Ειναι τόσο δυσνόητο αυτό;
Αυτά είναι ... .well done.... ωραίος !
Αυτό στο οποίο σου απαντησε ο Γιωργος παραπάνω έκανε φτερά και δεν ήταν συντακτικό το πρόβλημα όπως φαίνεται...Ψυχραιμία χρειάζεται γιατί κουβέντα κάναμε,δεν σου κηρυξε κανένας τον πόλεμο!
Τέλος(χωρίς δράκους και νάνους)

Χρήστο ψάξε λίγο θα βρεις κάνα λάθος σημείο στίξης να μου το επισημάνεις με κόκκινα..big smile.
Πλάκα έχετε ρε μάγκες :p

eQnm3e5.jpg

όσο είμαστε σπασμένοι σε ροζ, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μπλε καφενεία δεν πρόκειται να πάμε μπροστά :)
Με το να τσακωνόμαστε για αυτούς (χωρίς αυτούς), ενώ από πίσω τρώνε όλοι μαζί από το ίδιο τσουκάλι, πετυχαίνουμε το σκοπό τους.
Διαίρει και βασίλευε.

Χρήστο ψάξε λίγο θα βρεις κάνα λάθος σημείο στίξης να μου το επισημάνεις με κόκκινα..big smile.
Πλάκα έχετε ρε μάγκες :p
Χαίρομαι τουλάχιστον που σε κάνουμε και γελας..εγω και ολα τα υπόλοιπα εγώ μου!!Ψυχραιμία..

Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μου Διονύση.
.... αυτό ακριβώς ;) Το να θεωρείς τον εαυτό σου πιο έξυπνο από τον άλλον, δεν είναι κακό, μπορεί να είναι και έτσι. Το να το "φωνάζεις" όμως, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά ;)

Πόσο προβλεψιμες αντιδράσεις! !!!
Ξεχνιουνται αστραπιαία οι παλιες φιλιες και συνεργασιες και αρχίζουν οι προσωπικές αιχμές.
Κλασσικές αντιδράσεις "τσιμεντωμένων" μυαλών ;)

Last edited by a moderator:
Φιλαράκια κάνει πολύ ζέστη.Μην δημιουργείτε άλλη υπερθέρμανση γιατί οι φλάντζες δεν θα αντέξουν και θα υπάρξει διαρροή τοξικών ..sarcastic.
Τι άλλο λοιπόν εγινε σαν σήμερα ;

Last edited:
eQnm3e5.jpg

όσο είμαστε σπασμένοι σε ροζ, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μπλε καφενεία δεν πρόκειται να πάμε μπροστά :)
Με το να τσακωνόμαστε για αυτούς (χωρίς αυτούς), ενώ από πίσω τρώνε όλοι μαζί από το ίδιο τσουκάλι, πετυχαίνουμε το σκοπό τους.
Διαίρει και βασίλευε.

Πόσο συμφωνώ μαζί σου Bill....!!!.well done.
Δεν βάζουμε μυαλό εμείς οι Έλληνες...:(

Το να θεωρείς τον εαυτό σου πιο έξυπνο από τον άλλον, δεν είναι κακό, μπορεί να είναι και έτσι
Αν και δεν ανακατεύτηκα στην συζήτηση δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αναφορά στο πρόσωπό μου; Και γιατί μπορεί; Δεν νομίζω οτι χωράει κάπου αμφιβολία.yelling.

22/6/1662: Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο όρος «προπαγάνδα» στην εγκύκλιο του Πάπα Γρηγορίου ΙΕ’ για τη διάδοση της πίστεως (De Propagande Fide). Έκτοτε, ο όρος καθιερώθηκε να συμβολίζει την τέχνη της διάδοσης των ιδεών.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/

650 Έλληνες νεκροί – Στις 30 Ιουνίου 1913
Σαν σήμερα: Η σφαγή του Δοξάτου Δράμας

Δράμας, για να συνεχίσει την καταδίωξη των Βουλγάρων. Οι Βούλγαροι είχαν καταλάβει την περιοχή από τον Οκτώβριο του 1912 και, ηττημένοι πια, αρνούνταν να παραδώσουν την περιοχή χωρίς να αφήσουν το στίγμα τους. Κατά την υποχώρηση τους, προκαλούν καταστροφές με αποκορύφωμα τα γεγονότα τουΔοξάτου, στις 30 Ιουνίου του 1913.

doxato_2.jpg

Το πρωί εκείνης της ημέρας, μια ίλη ιππικού του βουλγαρικού στρατού μαζί με ένα τάγμα πεζικού και αρκετούς κομιτατζήδες, περικυκλώνουν το Δοξάτο, ένα εύπορο χωριό που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας. Ως δικαιολογία για την επίθεση που έκαναν αργότερα, ισχυρίστηκαν πως έφταιξαν οι ομάδες Ελλήνων προσκόπων, που απαρτιζόταν από εθελοντές απόμαχους του Μακεδονικού αγώνα, οι οποίοι τους παρενόχλησαν. Ο πληθυσμός του Δοξάτου αποτελούταν από χριστιανούς και μουσουλμάνους. Εκείνη την εποχή, έφτανε τους 1500 κατοίκους.

Οι 120 ιππείς δεν είχαν άλλο σκοπό παρά να λεηλατήσουν το χωριό. Κατάφεραν να πείσουν τους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού πως έχουν συμμαχήσει με την Οθωμανική αυτοκρατορία ενάντια στην Ελλάδα και τους πήραν με το μέρος τους. Οι Βούλγαροι στρατιώτες, με πρώτους και καλύτερους τους κομιτατζήδες, εισέβαλλαν στο χωριό και άρχισαν να σφάζουν αδιακρίτως άντρες, γυναίκες και παιδιά. Ύστερα, περιέλουσαν τα σπίτια με πετρέλαιο και τα πυρπόλησαν. Σχεδόν όλο το χωριό κάηκε, ενώ οι σφαγιασθέντες έφτασαν τους 650. Δηλαδή, περισσότεροι από τον μισό χριστιανικό πληθυσμό του χωριού. Η σφαγή του Δοξάτου συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εφημερίδες όλου του κόσμου, δημοσίευσαν φρικιαστικές λεπτομέρειες. Εκτός από τους 650 Έλληνες που βρήκαν το θάνατο, κάηκαν περίπου 240 σπίτια και 80 καταστήματα. Την επόμενη μέρα, την 1η Ιουλίου, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν χωρίς μάχη την περιοχή, ολοκληρώνοντας την απελευθέρωση της ανατολικής Μακεδονίας. Αλλά το κακό είχε προλάβει να γίνει. Οι Βούλγαροι και οι κομιτατζήδες δεν έδειξαν κανένα έλεος, σκότωσαν και έκαψαν, άρπαξαν την πλούσια λεία και κατευθύνθηκαν βόρεια. Οι απεσταλμένοι των διεθνών μέσων που έφτασαν στο χωριό, αντίκρυσαν ένα πρωτοφανές θέαμα. Οι περισσότερες σοροί ήταν εκτεθειμένες στους δρόμους, με τα σκυλιά να τρώνε τις σάρκες των νεκρών. Οι Βούλγαροι δεν είχαν απλά σκοτώσει τους κατοίκους, αλλά τους θανάτωναν σιγά σιγά με τις λόγχες τους, ενώ οι ηλικιωμένες του χωριού κρύβονταν ακόμη στα σπίτια που είχαν απομείνει.

doxato_3.jpg

Η θηριωδία των Βουλγάρων ήταν τεράστια. Και δυστυχώς δεν ήταν η μοναδική. Το Δοξάτο είχε ζήσει μια τραγωδία που η μοίρα φρόντισε να μην είναι η τελευταία. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1941, 28 χρόνια μετά από την επίθεση των Βουλγάρων, οι κάτοικοι του Δοξάτου θα βιώσουν ακόμα μια σφαγή, πάλι από Βούλγαρους, που τότε είχαν συμμαχήσει με τους Γερμανούς...

Το μνημείο για τους σφαγιασθέντες του 1913

doxato_5.jpg

Το μνημείο για τους σφαγιασθέντες του 1941

doxato_4.jpg

Σαν σήμερα: Η σφαγή του Δοξάτου Δράμας (pics) | E-Radio.gr Θέματα

Back