Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στην πρώτη δημοτικού τα παιδιά δεν ξέρουν ακόμα τα γράμματα της αλφαβήτου και θα τα βάζουν να υπογράφουν συμβόλαια και να δίνουν όρκους;;;.asking. .hair.
Εννοείτε ότι κανένας δεν θα το ακολουθήσει αυτό το πράγμα.
Αγαπητέ μου Γιώργο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω:)
Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε σαν Ελληνες , είναι ή έλλειψη παιδείας .
Συνέχεια αναφερόμαστε για την έλλειψη παιδείας του Έλληνα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας .Είτε οδηγούμε , είτε διαφωνούμε , είτε διεκδικούμε , οτιδήποτε και αν κάνουμε το κάνουμε τις περισσότερες φορές με λάθος τρόπο.Ο λόγος που η συμπεριφορά μας είναι λάθος είναι διότι δεν μάθαμε από την αρχή , από τα παιδικά μας χρόνια να συμπεριφερόμαστε σωστά.

Φυσικά ένα παιδάκι δεν θα κάτσει να υπογράψει τον όρκο τιμής που προτείνει ο Φίλης , ούτε πρόκειται να του επιβληθούν κυρώσεις αν δεν τον τηρήσει .
Όμως φαντάσου πόσο καλό θα του κάνει να ξεκινήσει την ζωή του με κάποιους κανόνες που έχουν να κάνουν με τον σεβασμό του σχολείου και τον δασκάλων του, με την δικαιοσύνη και την υπομονή , την καλή συμπεριφορά στους αδύναμους και την προστασία τους , την ευγενή άμιλλα και την υπόσχεση ότι δεν θα παραβεί όλες αυτές τις αξίες .

Όταν λοιπόν σε μια εύπλαστη παιδική προσωπικότητα απευθυνθείς με σοβαρότητα και προσπαθήσεις να μεταδόσεις κάποιες αρχές , οι οποίες γιατί όχι ας είναι και με την μορφή "συμφώνου, να είσαι σίγουρος ότι κάτι θα μείνει.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν τι φταίει σήμερα και έχουμε όλα αυτά τα φαινόμενα bulling , την απίστευτη απαξίωση του ρόλου των δασκάλων από τους ίδιους τους μαθητές και εν τέλει το γενικό χάλι που όλοι βλέπουμε στα σχολεία χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού .

Last edited by a moderator:
Σήμερα από το πρωί βλέπω ανθρώπους να κρατούν παραμάσχαλα τις ταμειακές μηχανές και να πηγαίνουν στα αντίστοιχα καταστήματα για αλλαγή στον συντελεστή του ΦΠΑ. Αν ισχύουν τα ποσά που ακούγονται (40-50 €) και με τις τόσες συχνές αλλαγές στον ΦΠΑ, τελικά μια από τις πιο κερδοφόρες επαγγελματικές λύσεις μέσα στην κρίση είναι να πουλάς ταμειακές μηχανές! Βάλε 500 πελάτες να έχεις από 40€, βγάζεις 20.000€ τη φορά! .ha ha ha.
πηγα σημερα την ταμειακη για την αλλαγη του φπα.10 ευρω μου πηρε ο ανθρωπος

Το θέμα της Παιδείας είναι τεράστιο και σίγουρα ο καθένας έχει τη δική του γνώμη σωστή ή λανθασμένη αλλά πρέπει να γνωρίζουμε σωστά και έγκυρα για το τι γίνεται και τι όχι. Επειδή σχολιάστηκε το θέμα του "όρκου", δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μέθοδος που προτείνεται από συμβούλους παιδαγωγών εδώ και χρόνια για την εύρυθμη λειτουργία της τάξης και την διαφύλαξη της σωστής συμπεριφοράς μεταξύ δασκάλων - μαθητών και μεταξύ των μαθητών. Είναι το λεγόμενο "Συμβόλαιο της Τάξης" που "υπογράφεται" από δασκάλους και μαθητές στην αρχή του σχολικού έτους. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Σιγά τα ωά!
Από τσάμπα ιδέες ο κάθε υπουργός είναι πρώτος. Από ουσία όμως; .xm.

http://www.altsantiri.gr/ellada/vin...nistiria-tou-vangeli-giakoumaki-video-ikones/
Πήγα σχολείο,πήγα στρατό κ ειλικρινά αυτό το πράγμα δεν το εχω ξαναδεί.
Τα κωλόπαιδα γαμω το σπίτι τους και το καλύβι τους.
Το παιδάκι στα χέρια τους πέρναγε τα βασανιστήρια του Ιησού Χριστού..

Αυτά τα μπασταρδια θα έπρεπε να τα γράφουν ζωντανά.κάτι τέτοια κωλοπαιδα ξεφτιλιζουν το κρητικό λαο που έχει περάσει κι έχει προσφέρει πολλά.
Αυτο ξαναπεστο χιλιες φορες Ευριπιδη.
Γνώρισα στον στρατό πολύ καλά παιδιά κ ντόμπρα απο Κρητη,ομως δυστυχώς οι κακοί παντού υπάρχουν.
Ήθελα να ήξερα η πατεράδες αυτόν των παιδιών καμαρώνουν τωρα για βλαστάρια τους??Δεν μπορώ να το πιστέψω οτι κανένας πατέρας απο αυτούς δεν γνώριζε οτι μεγαλωνει γιο νταη..

Ανθρωπαρια σαν κι αυτα γιατι ανθρωπους δεν τους λες , που ξεφτυλιζουν την υποσταση του ανθρωπικου γενους ,ειναι δειλοι ,ανανδροι , κομπεξικοι , με σεξουαλικες ανικανοτητες που τις κρυβουν κανοντας του τσαμπουκαδες και τους ψευτομαγκες....kkk.

Σε αυτή την ιστορία με τον θάνατο του φοιτητή μπορεί κανεις να διακρίνει πολλούς ενόχους.
Οι πρώτοι ένοχοι , οι οποίοι δεν ξερω αν ειναι και οι σοβαρότεροι , ειναι οι συμφοιτητές του.
Είναι συχνό φαινόμενο οι νέοι να κοπάδιαζουν και να στοχοποιούν καποιον αδύναμο .Αυτό μπορεί να συμβεί και σε μικρότερες ηλικίες , το εχουμε δει άλλωστε πολλες φορές ακομα και στα δημοτικά.

Κατά την άποψη μου λοιπόν ο μεγαλύτερος ένοχος δεν ειναι οι συμφοιτητές του αλλα ο κοινωνικός του περίγυρος και τα λαθος στερεότυπα στα οποία μεγάλωσε ο Γιακουμάκης.
Ο άτυχος φοιτητής δεν ζήτησε βοήθεια απο τους γονείς του διότι δεν ειναι δυνατον ένας "σκληρός" Κρητικός να ζητάει βοηθεια επειδη τον πειράζουν κάποιοι.Πόσον μάλλον όταν τον διακρίνει και με μια ιδιαιτερότητα ( ισως καποια θηλυπρέπεια) .
Η κοινωνία των και καλά σκληρών και άφοβων Κρητικών ( τρίχες κατςαρές δηλαδή ) δεν ανέχεται τετοιες συμπεριφορές το οποίο ειχε σαν συνέπεια ο Γιακουμάκης να μεινει μόνος του κυριολεκτικά.

Αν αυτό το παιδί μπορούσε να σηκώσει το τηλεφωνο και να ζητήσει βοήθεια απο τους γονείς του , σήμερα θα ζούσε.

Ενα μεγαλο μερος φταιει και η σχολη που πηγεναι ο Γιακουμακης γιατι ξερετε οτι ολα τα γνωριζουν αλλα δεν μιλανε...αλλα σιγουρα ειναι πολυ κακο να μην μπορεις να μιλας στους γονει σου ελευθερα
και ανοιχτα...................απλα λυπαμε το νεο παιδι να φευγουν ετσι χωρις λογο.

Σε αυτή την ιστορία με τον θάνατο του φοιτητή μπορεί κανεις να διακρίνει πολλούς ενόχους.
Οι πρώτοι ένοχοι , οι οποίοι δεν ξερω αν ειναι και οι σοβαρότεροι , ειναι οι συμφοιτητές του.
Είναι συχνό φαινόμενο οι νέοι να κοπάδιαζουν και να στοχοποιούν καποιον αδύναμο .Αυτό μπορεί να συμβεί και σε μικρότερες ηλικίες , το εχουμε δει άλλωστε πολλες φορές ακομα και στα δημοτικά.

Κατά την άποψη μου λοιπόν ο μεγαλύτερος ένοχος δεν ειναι οι συμφοιτητές του αλλα ο κοινωνικός του περίγυρος και τα λαθος στερεότυπα στα οποία μεγάλωσε ο Γιακουμάκης.
Ο άτυχος φοιτητής δεν ζήτησε βοήθεια απο τους γονείς του διότι δεν ειναι δυνατον ένας "σκληρός" Κρητικός να ζητάει βοηθεια επειδη τον πειράζουν κάποιοι.Πόσον μάλλον όταν τον διακρίνει και με μια ιδιαιτερότητα ( ισως καποια θηλυπρέπεια) .
Η κοινωνία των και καλά σκληρών και άφοβων Κρητικών ( τρίχες κατςαρές δηλαδή ) δεν ανέχεται τετοιες συμπεριφορές το οποίο ειχε σαν συνέπεια ο Γιακουμάκης να μεινει μόνος του κυριολεκτικά.

Αν αυτό το παιδί μπορούσε να σηκώσει το τηλεφωνο και να ζητήσει βοήθεια απο τους γονείς του , σήμερα θα ζούσε.

Διονύση συμφωνώ σε όλα γενικά για κάθε παιδί μέσα από τον κοινωνικό του περίγυρο εγώ θα εστίαζα πρωταρχικά στον οικογενειακό του περίγυρο. Ο οικογενειακός περίγυρος είναι ο πρώτος που θα διαμορφώσει τη σωστή συμπεριφορά και νοοτροπία των θυμάτων και προπάντων των θυτών.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο είχε παρτίδες με αυτούς τους ανθρώπους ?
Επειδή ήταν συντοπίτες του ?
Επειδή γουσταρε την παρέα τους
η μήπως είχε απόκτηση κάποια ερωτική σχέση με κάποιον από αυτούς και ανεχόταν τα βιτσια όλης της παρέας ?
Δεν μου φαίνεται λογικό στην εποχή που ζούμε
ένα παλικάρι να γίνεται μπαλάκι και καρπαζοεισπρακτορας του κάθε κομπλεξικου χωρίς να αντιδρά
Κάπου θα έβρισκε διέξοδο για να λύση το πρόβλημα του και να απαλλαγεί απο τους διώκτες του

Κώστα απλα ήταν πολυ αδύναμος χαρακτήρας κ όταν είσαι πρόβατο στην ζωή σου σε τρώνε οι λύκοι.
Ίσως προσπαθούσε να μπει στην παρέα τους για να τους πάει με τα "νερα" τους για να μην τον πειράζουν..
Ντρεπόταν μεγάλο παιδι να πει ρε πατέρα αυτα περνάω στην σχολή κ τα κρατούσε μέσα του ώσπου δεν άντεξε αλλο.
Για σεξουαλική σχεση με κάποιον απο την παρέα το θεωρώ απίθανο τελειως.
Το καθετί αδυναμο στην ζωή δυστυχώς δεχετε επίθεση απο τους άλλους,είτε λέγετε ζώο,είτε πουλί,είτε ψάρι,είτε άνθρωπος.

Ψυχραιμια φιλοι και μην παισουμε στην παγιδα τον σχολιαστων ειδησεων. Θελει πιστευω σωστη ανατροφη στα παιδια μας που ας μην κρυβομαστε ολοι τα θελουμε πρωτους εξυπνους μαγκες και δεν τα διδασκουμε ευγενη αμιλα πραοτητα και ταπινοφροσυνη. Οχι τιποτα αλλο μπας και βγουν τελικα καλοι ανθρωποι πρωτα στην κοινωνια και μετα "επιτυχημενοι". Ο Θεος να φυλαει τα παιδια μας φιλοι μου.

πηγα σημερα την ταμειακη για την αλλαγη του φπα.10 ευρω μου πηρε ο ανθρωπος
Και εγω 10 ΓΙΟΥΡΟ πληροσα . ΜΠΗΚΕ και ο φορος στην μπηρα, προχτες το βαρελι εκανε 65 κομπλε σημερα το πληρωσα 75,30..fiurius.παμε για κλησημο. Εγω βαρεθηκα να δουλευω 16 ωρες την ημερα ΤΣΑΜΠΑ.

Και εγω 10 ΓΙΟΥΡΟ πληροσα . ΜΠΗΚΕ και ο φορος στην μπηρα, προχτες το βαρελι εκανε 65 κομπλε σημερα το πληρωσα 75,30..fiurius.παμε για κλησημο. Εγω βαρεθηκα να δουλευω 16 ωρες την ημερα ΤΣΑΜΠΑ.
Κουράγιο φίλε όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε... Δες την φώτο που έβαλα στο ανάλογο τοπικ.sarcastic.

Και εγώ 10€ η ταρίφα είναι αυτή. Ούτε 3 λεπτά δεν έκανε. Ρε δεν το βάζεις στο 30% του λέω να μην ξανά έρχεσαι του χρόνου;

Διαβάζω κάτι τέτοια και τρελαίνομαι. Μετά σκέφτομαι πόσοι από αυτούς που κρίνουν τέτοιες καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) θα έκαναν κάτι διαφορετικά αν είχαν την δυνατότητα. Δηλαδή πόσοι θα είχαν την ευκαιρία να βάλουν στη τσέπη 10 εκατ. εις βάρος άλλων και δεν θα το έκαναν?

Διαβάζω κάτι τέτοια και τρελαίνομαι. Μετά σκέφτομαι πόσοι από αυτούς που κρίνουν τέτοιες καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) θα έκαναν κάτι διαφορετικά αν είχαν την δυνατότητα. Δηλαδή πόσοι θα είχαν την ευκαιρία να βάλουν στη τσέπη 10 εκατ. εις βάρος άλλων και δεν θα το έκαναν?
Αναλογα Βασιλη σε τι κοινωνια και περιβαλλον εχεις μεγαλωσει
Ο ανθρωπος που εχει μαθει απο μικρος να ιδρωνει την φανελα του για να κερδισει 5-10-50-100 ευρω προτιμα να ζει μετα λιγα αρκει να τα εχει κερδισει με την αξια τους ειναι θεμα αξιοπρεπειας-τσιπας και μυαλου
Το λαμογιο που μεγαλωσε και ανατραφηκε με τα πολλα και αποκτησε την λογικη οτι με το βρωμικο χρημα διοικει ολο τον κοσμο
να εισαι σιγουρος οτι δεν θα διστασει να βουτηξει να καταχραστει ακομα και να ριξει τον συνανθρωπο του ας ειναι και συγγενικο του προσωπο

Status
Not open for further replies.
Back