Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σωστά Γιώργο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει
Άρα Βασίλη μου, όλες αυτές οι θεωρίες είναι ουτοπικές;
Θα μπορούσε όμως να υπάρχει αν ψηφίζαμε άξιους ανθρώπους.
Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν φταίνε οι πολιτικές αλλά οι πολιτικοί. Μέσα δηλαδή στις χιλιάδες των βουλευτών που έχουν εκλεγεί κατά την μεταπολίτευση, δεν εκλέχθηκαν άξιοι άνθρωποι;
Και μην μου πεις το ΚΚΕ γιατί όπως λέει και ένας φίλος μου "γελάει ο κόσμος"..
Καταρχήν το γέλιο χαρίζει ζωή :). Εγώ Billy μου, σε αντίθεση με σένα και μερικούς ακόμα, δεν βάζω ταμπέλες, μπορεί να εκφράζω μια συμπάθεια αλλά στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν ψήφισα και μπορώ να στο αποδείξω ανασύροντας γραπτά εκείνης της εποχής, όπου κυνηγούσα πάπιες την μία στον Έβρο και ψάρευα την άλλη στην Μεσσηνία.
Εσύ φίλε μου, ποιους άξιους ανθρώπους ψήφισες στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές;
Πες μας μήπως γελάσει και μας λίγο το χειλάκι μας ... :cool:

Άρα Βασίλη μου, όλες αυτές οι θεωρίες είναι ουτοπικές;

Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν φταίνε οι πολιτικές αλλά οι πολιτικοί. Μέσα δηλαδή στις χιλιάδες των βουλευτών που έχουν εκλεγεί κατά την μεταπολίτευση, δεν εκλέχθηκαν άξιοι άνθρωποι;

Καταρχήν το γέλιο χαρίζει ζωή :). Εγώ Billy μου, σε αντίθεση με σένα και μερικούς ακόμα, δεν βάζω ταμπέλες, μπορεί να εκφράζω μια συμπάθεια αλλά στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν ψήφισα και μπορώ να στο αποδείξω ανασύροντας γραπτά εκείνης της εποχής, όπου κυνηγούσα πάπιες την μία στον Έβρο και ψάρευα την άλλη στην Μεσσηνία.
Εσύ φίλε μου, ποιους άξιους ανθρώπους ψήφισες στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές;
Πες μας μήπως γελάσει και μας λίγο το χειλάκι μας ... :cool:
Έχεις δίκιο Γιώργο ότι για κάποιους είναι ουτοπία. Για εμένα είναι ο τρόπος σκέψης μου.
Ναι πιστεύω ότι φταίνε οι πολιτικοί. Ότι πολίτευμα και να είχαμε με τους ίδιους πολιτικούς τα ίδια θα είχαμε.
Δεν σου έβαλα ταμπέλα, εσύ μου έχεις πει ότι το δυνατό ΚΚΕ στην βουλή είναι ένα μέσο περιορισμού. Εσύ μου είχες πει μάλιστα να ψηφίσω το ΚΚΕ και τώρα μου λες ότι δεν ψήφισες καν. Πώς γίνεται να υποστηρίζεις μια παράταξη όταν δεν την ψηφίζεις? Τέλος στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και είμαι απογοητευμένος. Έκανα όμως λάθος το οποίο δεν έχω σκοπό να επαναλάβω. Προσωπικά στα αρχίδια μου ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και όλα τα λαμόγια που αποδεδειγμένα καταστρέφουν την χώρα μου. Εγώ θέλω να πηγαίνω το κυνηγάκι μου στο βουνό με τους μερικούς ακόμα που αναφέρεις, να μιλάμε για τις εμπειρίες μας, να γελάμε, να πίνουμε να τρώμε και όλα αυτά που είμαι σίγουρος ότι νιώθεις και εσύ. Αν σε έθιξε το γελάει ο κόσμος, μάθε το εξής. Η οικογένεια του πατέρα μου ήταν κόκκινη μέχρι το μεδούλι. Για χρόνια παρακολουθούσαν το σπίτι του παππού μου σε άλλες εποχές που κάποιοι δοξάζουν γιατί λένε άφησαν την χώρα χωρίς ένα ευρώ χρέος...Ο πατέρας μου λοιπόν ήταν και ο πρώτος που μου είπε μακρυά από το ΚΚΕ. Τους λόγους δεν τους αναφέρω πάλι. Τέλος, επειδή όπως και εσύ δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, το να κατηγοριοποιείς ανθρώπους είναι κάτι το απεχθές επομένως αν κατάλαβες ότι αυτό έκανα με συγχωρείς. Εγώ μίλησα σε εσένα που ξέρω ότι υποστηρίζεις το ΚΚΕ. Τώρα τα ειρωνικά γελάκια και τα "μερικούς ακόμα" πως θα βοηθήσουν την κατάσταση δεν την ξέρω. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου και έχω τις αντιλήψεις τις δικές μου τις οποίες τις αλλάζω μόνο με λογικά επιχειρήματα. Πρώτα θα ψηφίσω ΚΚΕ και μετά ΣΥΡΙΖΑ ξανά. Δύσκολα κάνω το ίδιο λάθος δύο φορές...Καλημέρα και καλή συνέχεια. Και σε κανένα σημείο του μηνύματός μου δεν θέλησα να είμαι ειρωνικός ή να κρυφτώ πίσω από λέξεις.

Πώς γίνεται να υποστηρίζεις μια παράταξη όταν δεν την ψηφίζεις?
Καλημέρα, Βασίλη.
Αυτή είναι η διαφορά μας (όχι με σένα και μένα φυσικά) και γενικά η διαφορά του οπαδού με του ανεξάρτητα υγιώς σκεπτόμενου ψηφοφόρου που δεν εντάχθηκε ποτέ στην ζωή του σε κόμματα, τοπικές οργανώσεις, νεολαίες, κομματικά συνδικάτα κτλ,κτλ. Η συμπάθεια και η ελεύθερη επιλογή για πολλούς και διαφόρους λόγους, δεν αποτελεί "μάντρωμα" όπως αρέσκονται να χαρακτηρίζουν πολλοί επί της ουσίας μαντρωμένοι για χρόνια, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν για ιδίων όφελος τις προεκλογικές εξαγγελίες του εκάστοτε προεκλογικού λόγου, κομμάτων της λεγόμενης εξουσίας.
Προσωπικά στα αρχίδια μου ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και όλα τα λαμόγια που αποδεδειγμένα καταστρέφουν την χώρα μου.
Η χώρα καταστρέφεται ή όχι, από αυτούς που εξαπατούν τον λαό για να ανέλθουν στην εξουσία. Είσαι εκφραστής μιας νέας γενιάς που θέλει να αποκαλείται φέρελπις, που θέλει να παρουσιάσει ένα αξιοκρατικό τεχνοκρατικό πρόσωπο κτλ, δεν νομίζεις ότι τέτοιοι γενικόλογοι αφορισμοί βοηθούν μόνο όσους έχουν εξαπατήσει τον λαό με τα προεκλογικά ψεύδη τους;
Εγώ θέλω να πηγαίνω το κυνηγάκι μου στο βουνό με τους μερικούς ακόμα που αναφέρεις, να μιλάμε για τις εμπειρίες μας, να γελάμε, να πίνουμε να τρώμε και όλα αυτά που είμαι σίγουρος ότι νιώθεις και εσύ
Αυτό θέλω και γω και σε καταλαβαίνω απόλυτα, για τους μερικούς ακόμα που ανέφερα, δεν φταίω εγώ, εσύ επικαλέστηκες τα λόγια του φίλου σου....
Αν σε έθιξε το γελάει ο κόσμος, μάθε το εξής. Η οικογένεια του πατέρα μου ήταν κόκκινη μέχρι το μεδούλι. Για χρόνια παρακολουθούσαν το σπίτι του παππού μου σε άλλες εποχές που κάποιοι δοξάζουν γιατί λένε άφησαν την χώρα χωρίς ένα ευρώ χρέος...Ο πατέρας μου λοιπόν ήταν και ο πρώτος που μου είπε μακρυά από το ΚΚΕ.
Το κόκκινο, Βασίλη, έχει ξεχειλώσει πολύ, πιστεύω να συμφωνείς σ'αυτό ειδικά μετά την τρέχουσα διακυβέρνηση της χώρας. Δεν με έθιξε το ότι, γελάει ο κόσμος. Είναι λίγο εγωκεντρική αντιμετώπιση ωστόσο η ταύτιση του κόσμου με το τι μας είπε να ψηφίζουμε ή όχι ο πατέρας μας. Προφανώς είχε τους λόγους του ο πατέρας σου όταν σου είπε μακριά από το ΚΚΕ, δεν σκέφτηκες όμως ότι ο πατέρας σου μπορεί να σε προέτρεψε να μείνεις μακριά από αυτούς που τελικά ψήφισες. Βλέπεις τότε που μάλλον στο είχε πει, δεν είχε ξεχωρίσει ακόμα η ήρα από το στάρι, όπως έχει γίνει σήμερα.
Τώρα τα ειρωνικά γελάκια και τα "μερικούς ακόμα" πως θα βοηθήσουν την κατάσταση δεν την ξέρω. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου και έχω τις αντιλήψεις τις δικές μου τις οποίες τις αλλάζω μόνο με λογικά επιχειρήματα.
Το αναφέρεις ξανά και πρέπει να το εξηγήσω ξανά. Πρώτος αναφέρθηκες στον φίλο σου που λέει ότι "γελάει ο κόσμος", οπότε μην σε πειράζει. Ειρωνικά γελάκια δεν υπήρξαν ποτέ.

Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα .big smile.

Εν τω μεταξύ μιας και μιλάτε για τους "μερικούς" , έχω να πω και εγώ να πω κάτι για μερικούς μερικούς που άλλα μας λένε αλλά το ρεπορτάζ τους συλλαμβάνει να κάνουν άλλα.banana..victory.

QjJDpRN.jpg

Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα .big smile.

Εν τω μεταξύ μιας και μιλάτε για τους "μερικούς" , έχω να πω και εγώ να πω κάτι για μερικούς μερικούς που άλλα μας λένε αλλά το ρεπορτάζ τους συλλαμβάνει να κάνουν άλλα.banana..victory.

QjJDpRN.jpg
Εβαλε μυαλό ο σύντροφος πεντζ;)

Ρε παιδιά συγγνώμη που μπαίνω στην συζήτηση σας αλλά είναι δυνατόν το 2016 να μιλάμε για κκε
και να περιμένουμε κάτι από ένα σύστημα που δοκιμάστηκε και απέτυχε!!!
Δεν υπάρχει μέρος που δοκιμάστηκε και δεν πείνασε κόσμος, χωρίς να μετράμε τις παράπλευρες απώλειες.
Θα μου πείς εδώ είμαστε χορτάτοι;;; από την στιγμή που είμαστε εδώ και μιλάμε για κάτι που άλλο εκτός του πως
θα βγάλουμε την μέρα μας είμαστε σε καλύτερη μοίρα από Βενεζουέλες κτλ.

η συζήτηση είναι ανοικτή σε όλους........μηδενός εξαιρουμένου.....χαίρομαι να ανοίγει ο κύκλος της κουβέντας...
σαφώς και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλάμε για ένα σύστημα που υποστηρίζει τη μόνιμη άρνηση και τη μη συμμετοχή σε τίποτε και με μόνο τους ενδιαφέρον τη κριτική για τα πάντα, χωρίς πρακτικές συμβουλές για τη καθημερινότητα......σύστημα που όπως λες έχει αποτύχει παντού παταγωδώς...σε όποια μορφή του !
αυτό λοιπόν πάει ....πέθανε και ακόμα δεν το έχουν καταλάβει......τα πολιτικά συστήματα είναι δυναμικά και οι νοσταλγοί του Πατερούλη νομοτελειακά θα μας αφήσουν χρόνους και μόνο το πλαφόν 3% θα σώζει τη βουλευτική σύνταξη.....
κοιτάμε το σήμερα και όσο μπορούμε το αύριο......
φυσικά όμως δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι που ΔΕΝ γίναμε Βενεζουέλα να πυροβολιόμαστε για ένα πακέτο μακαρόνια....αυτό δεν είναι "εξέλιξη", είναι αποτυχία.....
η λύση δεν είναι ούτε το επίδομα ή ο μισθός/σύνταξη πείνας...Δεν μπορούν οι κυβερνώντες να θεωρούν επίτευγμα τα κάθε μορφής επιδόματα και συσσίτια, είναι τουλάχιστον αλητεία.....
Οφείλουν να μεταρρυθμίσουν το σύστημα ώστε να παραχθεί πλούτος που θα αποδώσει σε επενδύσεις και φόρους.......
επειδή δεν βλέπω ουδεμία κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση, επειδή βλέπω τυχαίες εισπρακτικές πολιτικές με ορίζοντα μόλις 1-1,5 χρόνου, θεωρώ ότι το Τέλος αυτής της διαδρομής είναι "κοντά" και το restart θα το ζήσουμε εμείς.....

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ενώ λένε ότι ο πλούτος της χώρας είναι πολύ μεγάλος,
δεν κάνουμε κάτι για να τον αξιοποιήσουμε και να προσελκύσουμε εταιρίες να επενδύσουν.
Βέβαια να μην γίνουμε μια αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους όπως έλεγε ο χαρη κλυν.

ο πλούτος είναι μεγάλος αλλά η οικονομία είναι κατά κύριο λόγο , ψυχολογία.
κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε θολά νερά ακόμα κι αν του χάριζαν και την Ακρόπολη.....
λες και υπάρχει σχέδιο πλήρους απαξίωσης των πάντων......
οι μεν λένε ότι γίνεται για να καταρρακωθούν βίαια οι αξίες και κάποιοι(?) να αγοράσουν φτηνά, οι δε λένε ότι είναι αποτέλεσμα απόλυτης ανικανότητας για τα βασικά....
μπορείς λοιπόν να διαλέξεις "στρατόπεδο" ανάλογα με το ιδεολογικό σου προφίλ.....έτσι κι αλλιώς και οι δυο στον ίδιο κουβά θα είμαστε

Σήμερα στην δουλειά άκουσα το κορυφαίο .what.
Ήρθε ενας φίλος του Εργοδότη μου και καθώς είχε ξεκινήσει ή αναλυση περί Μαρινοπουλου
γυρνάει ο τύπος και τι λέει ?
Ρε Γιαννη αλοιμονο σε εμάς τους Επιχηρηματιες που θα κλείσουμε τις επιχηρησεις μας
οι υπάλληλοι δεν έχουν ανάγκη θα πάρουν το επίδομα ανεργίας και θα την παλέψουν και αν ανοίξουν τα μάτια τους θα βρουν και δουλειά .buy buy..buy buy.
Εμάς να λυπάμαι που θα καταστραφουμε .xm.
Μου θύμισε αυτό που είχε γράψει ο Γιωργος για ένα τραπέζι που είχε βρεθεί
που έλεγε ο άλλος ότι για την παρούσα κατάσταση φταίνε οι Εργάτες .victory.
Να είναι κολλητική ή πάθηση ?.buy.

σαφώς και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλάμε για ένα σύστημα που υποστηρίζει τη μόνιμη άρνηση και τη μη συμμετοχή σε τίποτε και με μόνο τους ενδιαφέρον τη κριτική για τα πάντα, χωρίς πρακτικές συμβουλές για τη καθημερινότητα......σύστημα που όπως λες έχει αποτύχει παντού παταγωδώς...σε όποια μορφή του !
αυτό λοιπόν πάει ....πέθανε και ακόμα δεν το έχουν καταλάβει......τα πολιτικά συστήματα είναι δυναμικά και οι νοσταλγοί του Πατερούλη νομοτελειακά θα μας αφήσουν χρόνους και μόνο το πλαφόν 3% θα σώζει τη βουλευτική σύνταξη.....
Μην τα λες τόσο απότομα.hit.είσαι πολύ κακός.sarcastic.

Σοβαρά τώρα .
Δεν νομίζω να είναι κακό η άσκηση κριτικής στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα από το ΚΚΕ.
Κακό είναι να μπερδεύουμε την θεωρητική προσέγγιση των θέσεων ενός κόμματος με την πραγματική άσκηση της εξουσίας σε πραγματικό περιβάλλον.
Στον καφενέ της γειτονιάς θα βρεις πολλούς ¨προπονητές¨που βλέπουν τον αγώνα Αγγλίας Ισπανίας και μεταξύ τσίπουρου και μεζέδων θα ακούσεις απίστευτες κριτικές για τον προπονητή.
Πολλά από αυτά που θα πουν είναι σωστά αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να είναι εφαρμόσιμα στον συγκεκριμένο αγώνα .
Φυσικά κανείς από όλους αυτούς δεν θα ήθελε να αφήσει τα τσίπουρα και να έμπαινε στην θέση του προπονητή για τον απλούστατο λόγο ότι και ο ίδιος ξέρει ότι άλλο είναι να λες ότι γουστάρεις χωρίς συνέπειες και άλλο να πρέπει να υλοποιήσεις αυτό που λες.

Οφείλουν να μεταρρυθμίσουν το σύστημα ώστε να παραχθεί πλούτος που θα αποδώσει σε επενδύσεις και φόρους.......
Αυτό που λες είναι μονόδρομος και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει όχι επειδή το καταφέραμε εμείς αλλά επειδή μας έβαλαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.

Μου θύμισε αυτό που είχε γράψει ο Γιωργος για ένα τραπέζι που είχε βρεθεί
που έλεγε ο άλλος ότι για την παρούσα κατάσταση φταίνε οι Εργάτες .victory.
Ακριβώς Κώστα, μεγαλογιατρος ήταν. Υπάρχει ταξικο μίσος, όσο και να μην θέλουν να το αποδεχτουν οι βολεμενοι νεοέλληνες ;) Το βλέπεις καθημερινά από την αλαζονικη τους στάση.

Δουλεύω 350 μέρες τον χρόνο όλες τις μέρες τις εβδομάδας και κλείνω μονο 15 μέρες για διακοπές.
Ξεκινάω το πρωί στις 7 και πολλές φορές καταλήγω στις 10 το βράδυ .
Πληρώνω ένα σκασμό φόρους και πολλές φορές την Παρασκευή δεν έχω ούτε ένα ευρώ για να πάω σούπερ μάρκετ.
Εχει γίνει η καθημερινότητα μου βάδισμα στο χείλος του γκρεμού με την αγωνία ποια μέρα θα είναι αυτή που θα γλυστρίσω και θα πέσω .

Ναι είμαι βολεμένος Νεοέλληνας

Ευτυχώς λοιπόν που βγήκαν τα γυάλινα μπουκάλια και δεν κυκλοφορούν πολλά ...κονσερβοκούτια για να κόβουμε το λαιμό των βολεμένων...γιατί εδώ διαβάζω οτι όποιος μπορεί και επιβιώνει ακόμα είναι βολεμένος και λαμόγιο....
Ωραία η ιδέα , όλοι μαζί να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα, περίμενοντας το επίδομα φτώχειας μαζί με 3, μή φαγώσιμα μετάλλια για τις άοκνες υπηρεσίες προς τον κάθε Πατερούλη...
Ας ΜΗΝ ωθήσουμε κάποιον που ίσως του κόβει παραπάνω, να πάει μπροστά και να τραβήξει και εμάς τους υπόλοιπους προς τον αφρό........έχουμε και αυτόν τον π* τον εγωισμό που μας χαρακτηρίζει..........τον εγωισμό που όπως δεν τρώγεται ο ρημάδης......
Επειδή δηλώνω , προς το παρόν, βολεμένος, σας λέω να ταξιδέψετε εκεί που, θέλουν δε θέλουν, ψηφίζουν ΚΚΕ......κυκλοφορούν με τη στολή και με παράσημα ενώ το σπίτι τους είναι σαν τη παράγκα του Καραγκιόζη και στέλνουν τα παιδιά τους να δουλεύουν χαμάληδες στη μαύρη αγορά.......κι άλλα πολλά και στενάχωρα, που θέλω 3 σελίδες να σας τα περιγράφω...
δε λέω γι αυτά που βλέπετε στο National Geographic......τα βλέπω, τα ζω και γι αυτό επιλέγω να αφήνω τις αμπελοφιλοσοφίες (που δεν γεμίζουν τη κατσαρόλα στο σπίτι μου) και προσπαθώ για το καλύτερο

Status
Not open for further replies.
Back