Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παίδες περνάμε όλοι μας δύσκολα και τα νεύρα μας είναι τεντωμένα.....
Πολλές φορές ξεσπάμε εκεί που δεν πρέπει.....φυσικά ισχύει και για μένα αυτό.

Νομίζω ότι η κατανόηση στις μέρες μας είναι απαραίτητη.

Δεν διαγράφεται κανείς και δεν σβήνεται κανένα ποστ.Ολα μέσα στην ζωή είναι ....

Παρακαλώ προχωράμε παρακάτω......

Μάλλον η χώρα μας κερδίζει έξι μήνες παράταση .
Εξέλιξη εξαιρετική αφού θα έχουμε τον χρόνο να πείσουμε για τα δίκαια αιτήματα μας.

Παίδες περνάμε όλοι μας δύσκολα και τα νεύρα μας είναι τεντωμένα.....
Πολλές φορές ξεσπάμε εκεί που δεν πρέπει.....φυσικά ισχύει και για μένα αυτό.

Νομίζω ότι η κατανόηση στις μέρες μας είναι απαραίτητη.

Δεν διαγράφεται κανείς και δεν σβήνεται κανένα ποστ.Ολα μέσα στην ζωή είναι ....

Παρακαλώ προχωράμε παρακάτω......

Μάλλον η χώρα μας κερδίζει έξι μήνες παράταση .
Εξέλιξη εξαιρετική αφού θα έχουμε τον χρόνο να πείσουμε για τα δίκαια αιτήματα μας.
θα την βγαλουμε ρε σεις μην ανησυχειτε...

Έλληνας πολιτικός που βούρκωσε για το έθνος και για γενικά για τον λαό σε ομιλία του στην βουλή, για μένα ήδη έχει μπει στην καρδιά μου...

Υ.Γ. Τι σημαίνει 6 μήνες παράταση; Παράταση σε ποιο πράγμα;

Έλληνας πολιτικός που βούρκωσε για το έθνος και για γενικά για τον λαό σε ομιλία του στην βουλή, για μένα ήδη έχει μπει στην καρδιά μου...
.well done.
τελειώνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις την Κυριακή για πρώτη φορά ένιωσα ότι μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και όχι ο Ανδρέας ο Κωστάκης ο Γιωργάκης ο Αντώνης κ.λ.π.
ελπίζω να μην........αναθεωρήσω

Υ.Γ. Τι σημαίνει 6 μήνες παράταση; Παράταση σε ποιο πράγμα;

Χρήστο απο τα λίγα που ξέρω...

Οταν μια χώρα δεν αποπληρώσει ένα ομόλογο τότε πτωχεύει.Μέσα στον μήνα λήγουν υποχρεώσεις και τον άλλο μήνα επίσης.Αν δεν βρούμε χρήματα ( δεν έχουμε) τότε θα πτωχεύσουμε .

Η χώρα μας λοιπόν ζητάει την εξάμηνη συνέχιση της χρηματοδότησης (δάνεια γέφυρα) χωρίς όμως να είναι στο παλιό πρόγραμμα αλλά σε ένα νέο που θα το παρουσιάσει τον Ιούνιο, στο οποίο θα εξηγεί πως θα αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Καλο θα ηταν παντως να κραταμε μικρο καλαθι με τους Ρωσους. Ουτε στη Κυπρο βοηθησαν, ουτε στη Συρια
Γιατι πότε οι Ρώσοι βοήθησαν την Ελλαδα επειδη ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν την Ελλαδα;;;;;;;;;;

Επίσης πολυ θα ήθελα να μάθω πότε μια χώρα βοήθησε την Ελλαδα ανιδιοτελώς .

Η Ελλαδα επωφελήθηκε απο τις Ρωςικες επεμβαςεις επειδη σε καποιες περιόδους η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ο μεγάλος εχθρός της Ρωσικής Αυτοκρατορίας .

Last edited by a moderator:
Μη μου τα λες εμενα. Αυτα περι ορθοδοξιας και αδελφων εθνων και αλλα τετοια τα ακουω βερεσε. Καμμια χωρα δεν βοηθαει καμμια αλλη, της Ελλαδας συμπεριλαμβανομενης, εαν δεν προσδοκα και ωφελη για την ιδια. Ας το εχουμε στο μυαλο μας, γιατι οι διεθνεις σχεσεις δεν ειναι "Ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου"

Ολοι φερμάρουν κάτι καλό στην Ελλάδα και γι αυτό ξαφνικά μας ..."αγάπησαν"
Τι να είναι άραγε αυτό ;
Μεγαλη κουβεντα ανοιγεις Μητσο... Μπορω να παραθεσω δυο με τρια πραματακια αλλα θεωρω οτι απο οτι φαινεται δεν τα εχουμε ουτε αυτα...

Ολα αυτα τα χρόνια φρόντιζε η κυβέρνηση να ακούμε μονο τις φωνές που έλεγαν οτι η λιτότητα και τα ψηλά πλεονάσματα θα μπορούςαν να λύσουν το πρόβλημα χρέους μας.

Υπήρχαν όμως πάρα πολλοί που έλεγαν τελείως διαφορετικά πράγματα , απλα εμεις δεν τα μαθαίναμε.

Φυσικα και η χωρα μας ηθελε νοικοκύρεμα , μονο που οι Σαμαροβενιζελοι κ σια φρόντισαν να νοικοκυρέψουν μονο τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους αφήνοντας στην απ εξω τους μεγαλοκαρχαρίες.

Οπως δείχνουν τα πράγματα οι ξένοι δεν μπορουν να κάνουν διαφορετικα και μαλλον θα κανουν το αυτονόητο να ακουςουν και τις δικες μας δίκαιες προτάσεις .
Οταν τους λες , "χρωσταω λεφτα και θελω να σας τα δωσω , αλλα θα σας τα δωσω με τον τροπο που θελω εγω και οχι στραγγαλίζοντας τους απλούς ανθρώπους" δεν νομιζω οτι εχουν περιθώρια να σου αρνηθούν.

Συμφωνία προ των πυλών λοιπόν και μενει να δουμε τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου προγράμματος.
Σε πρωτη φαση εχουμε κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιστροφή αφορολόγητου για φετος στις 9.000.
Στο τραπεζι εχει πεσει η επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και η άνοδος του βασικού.
Η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας μαλλον παει για οριστική κατάργηση με καποιον περιορισμό στος υψος της αντικειμενικής αξίας .
Σύντομα θα ξέρουμε ολες τις μεταρρυθμίσεις και θα τις κουβεντιάσουμε......

Last edited by a moderator:
Τα πράγματα είναι δύσκολα....νέοι νόμοι δεν χρειάστηκαν ποτέ. Εφαρμογή των υπαρχόντων χρειαζόταν. Στο μόνο σημείο που οι ρουφιάνοι ως τώρα έλεγαν όχι ήταν στην φορολόγηση των πλουσίων. Αυτό το φαινόμενο υπάρχει μόνο στην Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Στα μάτια των Ελλήνων οι Γερμανοί είναι εχθροί. Έχετε σκεφτεί όμως ότι ίσως να μην είναι έτσι? Και ο λόγος που το λέω είναι πως έχω μάθει πλέον, οτιδήποτε μου σερβίρουν στην τιβι να το σκέφτομαι με καχυποψία. Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου εδώ βέβαια. Το κάνω όμως γιατί θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα μέσα στο κεφάλι μου. Δεν είναι η άποψή μου δηλαδή ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι και όχι εχθροί...

Δε με λέτε ωρέ παλικάρια !!!!!!!

Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στηρίζει την κυβέρνηση (λένε για 70-75%).

Πες λοιπόν ότι τα ευρωκοράκια πουν ΟΧΙ σε όλα και δεν δέχονται καμία αλλαγή από αυτές που προτείνει η κυβέρνηση (μείωση φορολογίας , επαναφορά μισθών ,εργασιακών , συντάξεων , παροχών κλπ).

Εμείς , ο κόσμος του 70-75% την εξουσιοδοτούμε την κυβέρνηση να πει "Βγαίνουμε απο το Ευρώ";;;;;

Διονυση, η πλειοψηφια οντως στηριζει την κυβερνηση, ακομα και οσοι δεν τους ψηφισαμε, βλεπουμε με ενδιαφερον οτι πλεον διαπραγματευομαστε. Αυτο ομως δεν ειναι η κλασσικη "λευκη επιταγη", και αν με ρωτησεις, πιστευω οτι η πλειοψηφια δεν θελει να βγουμε και απο το ευρω.

Συμφωνώ Βίκτωρα ....
Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω την ερώτηση , μιας και βλέπω ότι η διαπραγμάτευση δεν παει καλά.

Ο κόσμος μέχρι ποιο σημείο στηρίζει την κυβέρνηση;;;;;
Εσύ μπορείς να το οριοθετήσεις στο περίπου;;;;

Ολοι αυτοί , μιλάμε για εκατομμύρια Ελληνες , αν αύριο τους πει η κυβέρνηση ότι "προσπάθησα αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση" ..άρα πάμε για πτώχευση και έξω απο το ευρώ..................πως θα αντιδράσει όλος αυτός ο κόσμος που θα βρει τα ΑΤΜ κλειστά κλπ κλπ;;;;;;

Με την αστυφιλία και τη συσσώρευση στον τριτογενή τομέα, μια τυχόν τέτοια κατάσταση θα είχε πάρα πολύ άσχημες συνέπειες για την χώρα... Από την άλλη ίσως για μια πενταετία να περνούσαμε πάλι δύσκολα (όχι ίσως τόσο όσο επί μνημονίου) αλλά θα ξέραμε ότι όντως με δικό μας νόμισμα, με πραγματικές αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις η ελπίδα θα έρθει τελικά... Και πάνω από όλα θα έχουμε και πραγματική ανεξαρτησία... Εγώ προσωπικά δεν ξέρω σε αυτή τη φάση αν είναι καλό ή όχι να βγούμε από το ευρώ...

Βασίλη κάτι λένε για τον Κονιόρδο τον Αβραμόπουλο ...τον οποίον δεν γουστάρω καθόλου.

• Like
Reactions: DrV
Status
Not open for further replies.
Back