Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
1610151.jpg

Sorry, το διαβασατε αυτο; Οι σκεψεις ειναι να καταργηθουν οι επισκεψεις της τροικας, μονο εαν η νεα κυβερνηση αποδεχτει τις εως τωρα συμφωνηθισες μεταρυθμισεις.

Δεν εχει σημασια το πως τον λεμε το μηχανισμο, αλλα να λειτουργησει αλλιως. Ακομα και η Κομμισιον αν μεινει, και αποχωρησουν οι αλλοι δυο, αλλα εμμεινει στην ιδια πολιτικη-συνταγη, θα εχει σημασια;

Το Ποτάμι ψήφισε όχι στο ευρωκοινοβούλιο στο ζήτημα της επιστροφής των γερμανικών αποζημιώσεων... Μαζί με την ΝΔ βεβαίως βεβαίως...

Το Ποτάμι ψήφισε όχι στο ευρωκοινοβούλιο στο ζήτημα της επιστροφής των γερμανικών αποζημιώσεων... Μαζί με την ΝΔ βεβαίως βεβαίως...
Σωστά...
Δεν εχει σημασια το πως τον λεμε το μηχανισμο, αλλα να λειτουργησει αλλιως. Ακομα και η Κομμισιον αν μεινει, και αποχωρησουν οι αλλοι δυο, αλλα εμμεινει στην ιδια πολιτικη-συνταγη, θα εχει σημασια;
Εμείς είμαστε πολύ "λιγοι" για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει πραγματική διαπραγμάτευση μεταξύ ανθρώπων με τρομακτικές γνώσεις .
Κάποια πράγματα όμως γινονται με κάποιες βασικές αρχές.
Ζητάς στην αρχή κάτι φοβερό και τρομερό, το οποίο είναι ικανό να φέρει την καταστροφή, προκειμένου να καταφέρεις να πάρεις αυτό που πραγματικά ήθελες και μάλιστα να κάνεις τους άλλους να σου πουν και ευχαριστώ.

Δεν είναι δυνατόν το μυρμήγκι η Ελλάδα να "επιβάλει" αυτό που θέλει σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι δυνατόν να ζητήσει και να πάρει κούρεμα χρέους διότι θα κατέρρεε σε μια μέρα η παγκόσμια οικονομία αφου θα ζήταγαν κούρεμα και άλλες χώρες με τρις χρέος.

Αυτό που θέλει σήμερα η Ελλάδα (τουλάχιστον εγω αυτό έχω καταλάβει ) είναι το κούρεμα να πάρει την μορφή ανταλλαγής χρέους και να αντικατασταθεί με ομόλογα του ελληνικού κράτους, τα συμβόλαια των οπο'ιων προβλέπουν αποπληρωμές που διακόπτονται αυτομάτως οταν το ΑΕΠ της χώρας αναπτύσσεται κάτω ενος συμφωνημένου ρυθμού. Με αυτόν τον τρόπο, το βάθος του κουρέματος γίνεται μικρότερο όσο μεγαλύτερη & ουσιαστικότερη είναι η ανάκαμψη της οικονομίας.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εξαιρετικά σοβαρό το οποίο δεν πρέπει επ ουδενί να ξεχνάμε και αυτό δεν είναι άλλο απο το γόητρο της Γερμανίας και της Μέρκελ που δεν θα "υποκύψει" σε ένα μυρμήγκι αλλά θα αποδεχθεί μια νέα πρόταση προκειμένου να βρεθεί μια άκρη για το καλό της Ευρώπης.
Μην ξεχνάμε ότι σήμερα μεγάλο κομμάτι του Γερμανικού τύπου έγραφε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να μην δεχθεί την νέα πρόταση της Ελλάδας.

Για να γίνω πιο κατανοητός λοιπόν θα φέρω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι αν συμβούν τελικά όλα αυτά , η παρουσία και γενικά η ύπαρξη της τρόικας είναι περιττή (μην ξεχνάμε και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γιουνκέρ περι κατάργησης της τρόικας).

Υποθέτουμε λοιπόν ότι έχω πάρει δάνειο 100.000 και έχω συμφωνήσει με την τράπεζα να δίνω 500 ευρώ τον μήνα.
Υπέγραψα επίσης με την τράπεζα να έχω νταβατζήδες πάνω απο το κεφάλι μου οι οποίοι να εποπτεύουν τα οικονομικά μου ώστε να δίνω τα 500 ευρώ τον μηνα όπως και να έχει αδιαφορώντας αν έχω να φάω , να ντυθώ να ζήσω.

Με αυτό που προτείνει η Ελληνική κυβέρνηση τα πράγματα απλοποιούνται στο έπακρο για όλες τις υπερχρεωμένες χώρες και ίσως σηματοδοτήσει την αρχή της Ευρωπαικής ανάκαμψης του νότου.
Πας καλά σαν οικονομία;;;;;; Μου δίνεις αυτά που μου χρωστάς
Δεν πας καλά σαν οικονομία;;;;;Δεν μου δίνεις τίποτα η μου δίνεις λίγα και θα περιμένω να πας καλύτερα.

REUTERS Κεφαλαια 2 δις ευρω απο τον εκτακτο μηχανισμο στηριξης αντλησαν της τελευταιες 10 μερες ,η 3 απο της 4 μεγαλυτερeς ελληνικες τραπεζες.
Στο σκαι gr [που δε το χω σε εκτοιμηση]το παιχνιδι της υπομονης παιζη η μερκελ ,περιμενοντας να τελειωσουν τα [λεφτα],πηγη λενε το blooberg...
Για να δουμε για τι τα πανυγηρια ακομα δε τα εχω καταλαβη .xm.περιμενω τη συμφωνια θα γινη, και αν θα ειναι προς ωφελος ανεργων και μεροκαμματιαρηδων .
Τα αλλα ειναι για εσωτερικη καταναλωση τη φορεσε ο βαρουφακης ,τη του ειπε ο νταισεμπλουκ ,αν θα μας δωση η γερμανια το κατοχικο δανειο....

εχω την αισθηση οτι υπαρχει κατι πισω απο ολο αυτο που γινεται αυτες τις μερες...και αυτο νομιζω ειναι η βοηθεια απο την αμερικη...(δηλωση ομπαμα...επικοινωνια των 2 υπουργων οικονομικων...συναντηση την δευτερα ομπαμα μερκελ...δηλωσεις βαρουφακη για λυση συντομα...)η αισθηση μου ειναι οτι παμε σε εκδοση ομολογων κ εξαγορα απο τους αμερικανους κ λυση μια κ καλη με τα κορακια κ τους τραπεζιτες....βεβαια ολα αυτα με ανταλαγματα στους αμερικανους...σιγα το πραγμα θα πω εγω αφου ολοι ξερουμε οτι οτι θελει η αμερικη γινεται..εν αναμονη των εξελιξεων λοιπον

Εμένα κάτι μου λέει ότι έπαιξε ρόλο η εμπλοκή του Πούτιν... Στην τελική δεν ξέρω αλλά κάτι παίζεται που μου δίνει την αίσθηση αλλαγής αέρα στο εξωτερικό. Δεν ξέρω επίσης που πατάνε αλλά το να κάνουμε πρόταση εμείς και να την μελετούν οι άλλοι, δεν νομίζω να ξανάγινε αυτό... Οι εκλογές στην Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία πότε είναι; Ίσως να φοβούνται και τα εκλογικά αποτελέσματα αυτών των χωρών...
Το μεγάλο ερώτημα όμως που παραμένει μέσα μου είναι αν θα αλλάξει προς το καλύτερο επιτέλους η ζωή μου. Ας κοιτάξουν με νόμο να κουρέψουν τα δάνεια στο 50% (τουλάχιστον τα στεγαστικά) του κοσμάκη ώστε να πάρει μια οικονομική ανάσα. Δεν μπορεί με νόμο να κουρεύουν τα κέρδη (και την χασούρα των τραπεζών) των μικροομολογιούχων ενώ τα κέρδη των τραπεζών από τις εισφορές των πολιτών να μην κουρεύονται. Εξάλλου αν γίνει το κούρεμα που αναφέρω θα μπορεί ο κόσμος να ανταποκριθεί και στις υποχρεώσεις του. Η τράπεζες πάλι θα είναι κερδισμένες...

Last edited:
Ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νταλίπ Σινγκ, αναμένεται να είναι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, που θα επισκεφθεί εντός των επόμενων εβδομάδων την Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που δεν κατονομάζει το Γαλλικό Πρακτορείο ο Σινγκ θα παραμείνει για πολλές ημέρες στην Αθήνα.

Ο ακριβής στόχος της αποστολής δεν διευκρινίστηκε. Ο Σινγκ είναι πρώην στέλεχος της τράπεζας Goldman Sachs, όπου ασχολήθηκε κυρίως με την αγορά χρεωστικών τίτλων των αναδυόμενων χωρών.

Σημειώνεται ότι η πληροφορία για την αποστολή με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα έγινε γνωστή από χθες.

Είχαν προηγηθεί, την Κυριακή, δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο CNN ο οποίος αναφερόμενος στη χώρας μας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση».

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ http://www.naftemporiki.gr/

Ποσο ξεφτιλα πια .asking.
Με καθυστέρηση 21 χρόνια: Έδωσε το «πράσινο φως» το ΚΑΣ για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα!

ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΠΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΑ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Δήμος Αθηναίων Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο enig | στις Ιανουαρίου 15, 2015 | [URL='http://www.hellasforce.com/blog/%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-21-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9/#comments']0 σχόλια | σε ΕΘΝΙΚΑ | Μου αρέσει

Σύντομα θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σημείο της Αθήνας, εφόσον το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε την έγκρισή του και για τα δύο σημεία που έχουν προταθεί από τον Δήμο Αθηναίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για τη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Ολγας και Βασιλίσσης Αμαλίας στο Ζάππειο ή στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.
Χθες, πάντως, ο δήμαρχος του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης Μίμης Φωτόπουλος ζήτησε με επιστολή του από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να παραχωρηθεί στην πόλη του ως δωρεά το συγκεκριμένο άγαλμα, που, όπως τονίζει, δεν έχει βρει εδώ και 21 χρόνια δημόσιο χώρο να τοποθετηθεί στην Αθήνα.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε το 1992 από τον ακαδημαϊκό και πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Παππά. Το έργο έχει δοθεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ως δωρεά στον Δήμο Αθηναίων από το υπουργείο Πολιτισμού, άλλα έως και σήμερα παραμένει στην αυλή του δημιουργού του, καθώς υπήρχαν πάντα προσκόμματα στο να εξευρεθεί χώρος τοποθέτησης στην Αθήνα. Μάλιστα, επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατασκευάστηκε βάθρο για την τοποθέτηση του αγάλματος, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον τότε δήμαρχο και φέρει και τη σχετική επιγραφή. Ομως το άγαλμα δεν μεταφέρθηκε ποτέ επί του βάθρου.
Πρόσφατα 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επανέφεραν το θέμα στο προσκήνιο ζητώντας εκ νέου να βρεθεί δημόσιος χώρος τοποθέτησης και κατηγορώντας τον Δήμο Αθηναίων για αδιαφορία και ολιγωρία.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τις υπηρεσίες του δήμου να προτείνουν τα δύο προαναφερόμενα σημεία και στη συνέχεια ο δήμος υπέβαλε τις προτάσεις στο ΚΑΣ, που έδωσε το «πράσινο φως». Ο δημιουργός του έχει πλέον αποβιώσει –σε ηλικία 92 ετών– ενώ το χάλκινο άγαλμα, μικρό σχετικά σε μέγεθος, παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο σε μικρότερη ηλικία από ό,τι οι συνήθεις απεικονίσεις, έφηβο πάνω στο άλογό του, σε φάση περιπάτου.[/URL]

Ποσο ξεφτιλα πια .asking.
Με καθυστέρηση 21 χρόνια: Έδωσε το «πράσινο φως» το ΚΑΣ για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα!

ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΠΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΑ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Δήμος Αθηναίων Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο enig | στις Ιανουαρίου 15, 2015 | 0 σχόλια | σε ΕΘΝΙΚΑ | Μου αρέσει

Σύντομα θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σημείο της Αθήνας, εφόσον το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε την έγκρισή του και για τα δύο σημεία που έχουν προταθεί από τον Δήμο Αθηναίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για τη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Ολγας και Βασιλίσσης Αμαλίας στο Ζάππειο ή στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.
Χθες, πάντως, ο δήμαρχος του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης Μίμης Φωτόπουλος ζήτησε με επιστολή του από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να παραχωρηθεί στην πόλη του ως δωρεά το συγκεκριμένο άγαλμα, που, όπως τονίζει, δεν έχει βρει εδώ και 21 χρόνια δημόσιο χώρο να τοποθετηθεί στην Αθήνα.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε το 1992 από τον ακαδημαϊκό και πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Παππά. Το έργο έχει δοθεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ως δωρεά στον Δήμο Αθηναίων από το υπουργείο Πολιτισμού, άλλα έως και σήμερα παραμένει στην αυλή του δημιουργού του, καθώς υπήρχαν πάντα προσκόμματα στο να εξευρεθεί χώρος τοποθέτησης στην Αθήνα. Μάλιστα, επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατασκευάστηκε βάθρο για την τοποθέτηση του αγάλματος, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον τότε δήμαρχο και φέρει και τη σχετική επιγραφή. Ομως το άγαλμα δεν μεταφέρθηκε ποτέ επί του βάθρου.
Πρόσφατα 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επανέφεραν το θέμα στο προσκήνιο ζητώντας εκ νέου να βρεθεί δημόσιος χώρος τοποθέτησης και κατηγορώντας τον Δήμο Αθηναίων για αδιαφορία και ολιγωρία.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τις υπηρεσίες του δήμου να προτείνουν τα δύο προαναφερόμενα σημεία και στη συνέχεια ο δήμος υπέβαλε τις προτάσεις στο ΚΑΣ, που έδωσε το «πράσινο φως». Ο δημιουργός του έχει πλέον αποβιώσει –σε ηλικία 92 ετών– ενώ το χάλκινο άγαλμα, μικρό σχετικά σε μέγεθος, παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο σε μικρότερη ηλικία από ό,τι οι συνήθεις απεικονίσεις, έφηβο πάνω στο άλογό του, σε φάση περιπάτου.
αρχαιολογία πολεοδομία οι χειρότερες υπηρεσίες
αν μπλέξεις δεν ξεμπλέκεις

Αν αληθεύει αυτό τότε ετοιμαστείτε για "περίεργες" μέρες ...και ίσως στο βάθος δημοψήφισμα, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα προβλέπεται να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Ελληνες.
Κάνω ένα υποθετικό σενάριο και λεω το εξής:
Αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία πουθενά , τότε το δημοψήφισμα είναι μονόδρομος.
Τι θα λέει το δημοψήφισμα;;;;;;
Παραμονή στο ευρώ ή πτώχευση και έξοδος από την ΕΕ.
Φυσικά θα υπάρχει σαφής ενημέρωση-προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που το δημοψήφισμα βγει "παραμονή στο ευρώ" τότε η κυβέρνηση θα παραιτηθεί και θα αναλάβει η προηγούμενη να συνεχίσει το έργο της που έμεινε στην μέση.

Είπαμε σενάρια κάνω.....

http://www.thetoc.gr/politiki/article/reuters-oxi-se-ola-apo-ti-merkel

H Μέρκελ αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει πόλεμο για να επιβάλει το ευρώ που θέλει και συμφέρει αυτήν. Η στήριξη του Ομπάμα υπέρ μας δείχνει ότι ο πραγματικός πόλεμος είναι μεταξύ Μέρκελ (γερμανικού ευρώ) και Ομπάμα (δολλαρίου). Ο Ομπάμα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στην χώρα μας και άρχισε να πολεμά την Μέρκελ μέσω της Ελλάδας. Η Μέρκελ θα παλέψει με νύχια και με δόντια εναντίον του μέσω εμάς. Η σημερινή κίνηση είναι το πρώτο της βήμα και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα φάμε κι άλλες πολλές τέτοιες σφαλιάρες και τελεσίγραφα. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε αγνοώντας τις οποιεσδήποτε σφαλιάρες που θα φάμε από εκάστοτε πλευρά. Πρέπει να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και να πάρουμε το μέρος εκείνου που θα ικανοποιεί τα συμφέροντά μας.

Αν αληθεύει αυτό τότε ετοιμαστείτε για "περίεργες" μέρες ...και ίσως στο βάθος δημοψήφισμα, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα προβλέπεται να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Ελληνες.
Κάνω ένα υποθετικό σενάριο και λεω το εξής:
Αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία πουθενά , τότε το δημοψήφισμα είναι μονόδρομος.
Τι θα λέει το δημοψήφισμα;;;;;;
Παραμονή στο ευρώ ή πτώχευση και έξοδος από την ΕΕ.
Φυσικά θα υπάρχει σαφής ενημέρωση-προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που το δημοψήφισμα βγει "παραμονή στο ευρώ" τότε η κυβέρνηση θα παραιτηθεί και θα αναλάβει η προηγούμενη να συνεχίσει το έργο της που έμεινε στην μέση.

Είπαμε σενάρια κάνω.....

http://www.thetoc.gr/politiki/article/reuters-oxi-se-ola-apo-ti-merkel

Α λά ΓΑΠ δηλαδή...

Α λά ΓΑΠ δηλαδή...
Καμία σχέση Χρήστο.
Ο ΓΑΠ μας έβαλε με το ζόρι στο μνημόνιο και αφού πήγαινε στην Ευρώπη και έτρωγε σφαλιάρες αναγκάστηκε και μίλησε για δημοψήφισμα.

Status
Not open for further replies.
Back