Το Ποτάμι ψήφισε όχι στο ευρωκοινοβούλιο στο ζήτημα της επιστροφής των γερμανικών αποζημιώσεων... Μαζί με την ΝΔ βεβαίως βεβαίως...
Σωστά...
Δεν εχει σημασια το πως τον λεμε το μηχανισμο, αλλα να λειτουργησει αλλιως. Ακομα και η Κομμισιον αν μεινει, και αποχωρησουν οι αλλοι δυο, αλλα εμμεινει στην ιδια πολιτικη-συνταγη, θα εχει σημασια;
Εμείς είμαστε πολύ "λιγοι" για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει πραγματική διαπραγμάτευση μεταξύ ανθρώπων με τρομακτικές γνώσεις .
Κάποια πράγματα όμως γινονται με κάποιες βασικές αρχές.
Ζητάς στην αρχή κάτι φοβερό και τρομερό, το οποίο είναι ικανό να φέρει την καταστροφή, προκειμένου να καταφέρεις να πάρεις αυτό που πραγματικά ήθελες και μάλιστα να κάνεις τους άλλους να σου πουν και ευχαριστώ.
Δεν είναι δυνατόν το μυρμήγκι η Ελλάδα να "επιβάλει" αυτό που θέλει σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι δυνατόν να ζητήσει και να πάρει κούρεμα χρέους διότι θα κατέρρεε σε μια μέρα η παγκόσμια οικονομία αφου θα ζήταγαν κούρεμα και άλλες χώρες με τρις χρέος.
Αυτό που θέλει σήμερα η Ελλάδα (τουλάχιστον εγω αυτό έχω καταλάβει ) είναι το κούρεμα να πάρει την μορφή ανταλλαγής χρέους και να αντικατασταθεί με ομόλογα του ελληνικού κράτους, τα συμβόλαια των οπο'ιων προβλέπουν αποπληρωμές που διακόπτονται αυτομάτως οταν το ΑΕΠ της χώρας αναπτύσσεται κάτω ενος συμφωνημένου ρυθμού. Με αυτόν τον τρόπο, το βάθος του κουρέματος γίνεται μικρότερο όσο μεγαλύτερη & ουσιαστικότερη είναι η ανάκαμψη της οικονομίας.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εξαιρετικά σοβαρό το οποίο δεν πρέπει επ ουδενί να ξεχνάμε και αυτό δεν είναι άλλο απο το γόητρο της Γερμανίας και της Μέρκελ που δεν θα "υποκύψει" σε ένα μυρμήγκι αλλά θα αποδεχθεί μια νέα πρόταση προκειμένου να βρεθεί μια άκρη για το καλό της Ευρώπης.
Μην ξεχνάμε ότι σήμερα μεγάλο κομμάτι του Γερμανικού τύπου έγραφε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να μην δεχθεί την νέα πρόταση της Ελλάδας.
Για να γίνω πιο κατανοητός λοιπόν θα φέρω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι αν συμβούν τελικά όλα αυτά , η παρουσία και γενικά η ύπαρξη της τρόικας είναι περιττή (μην ξεχνάμε και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γιουνκέρ περι κατάργησης της τρόικας).
Υποθέτουμε λοιπόν ότι έχω πάρει δάνειο 100.000 και έχω συμφωνήσει με την τράπεζα να δίνω 500 ευρώ τον μήνα.
Υπέγραψα επίσης με την τράπεζα να έχω νταβατζήδες πάνω απο το κεφάλι μου οι οποίοι να εποπτεύουν τα οικονομικά μου ώστε να δίνω τα 500 ευρώ τον μηνα όπως και να έχει αδιαφορώντας αν έχω να φάω , να ντυθώ να ζήσω.
Με αυτό που προτείνει η Ελληνική κυβέρνηση τα πράγματα απλοποιούνται στο έπακρο για όλες τις υπερχρεωμένες χώρες και ίσως σηματοδοτήσει την αρχή της Ευρωπαικής ανάκαμψης του νότου.
Πας καλά σαν οικονομία;;;;;; Μου δίνεις αυτά που μου χρωστάς
Δεν πας καλά σαν οικονομία;;;;;Δεν μου δίνεις τίποτα η μου δίνεις λίγα και θα περιμένω να πας καλύτερα.