Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε με αυτήν αλλά ότι θα είναι ναζί δεν το είχα στο μυαλό μου...
Η Ιστορία στην Γερμανία επαναλαμβάνεται διαρκώς, κατά συνέπεια αυτή η χώρα έχει ανάγκη απο ηγέτες σαν την Μέρκελ για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τους πραγματικούς σκοπούς της που δεν είναι άλλοι απο την κυριαρχία.
Αν υπήρχε μια μηχανή του χρόνου και πηγαίναμε μπροστά καμιά 80αριά χρόνια , τότε θα βλέπαμε πάλι την Γερμανία στο προσκήνιο να έκανε πάλι τα ίδια πράγματα με κάποιον ηγέτη τύπου Μέρκελ
παραθέτω ένα απόσπασμα απο την βικιπαίδια για να μην ξεχνάμε το πολύ πρόσφατο παρελθόν της..
Η γερμανική ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της είχε έκδηλα το μιλιταριστικό χαρακτήρα, πράγμα που φάνηκε ακόμη πιο καθαρά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Προσάρτησε την
Αλσατία και τη
Λωρραίνη που ήταν στην ουσία γαλλικά εδάφη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την εχθρότητα της Γαλλίας που εκφράστηκε και δυναμικά πολλές φορές μέχρι σήμερα.
Μετά τη δημιουργία της ομοσπονδίας, η γερμανική βιομηχανία και το γερμανικό κεφάλαιο γνωρίζει καινούρια δύναμη και προσπαθεί να εξασφαλίσει όλο και καινούριες αγορές και φτηνές πρώτες ύλες. Πρόκειται για την πολιτική των ζωτικών χώρων. Η δομή που παρουσίαζε το νέο γερμανικό κράτος και που ήταν καθαρά μιλιταριστική ευνοούσε τον επεκτατισμό που προσπαθούσε να επιβάλει σαν επίσημη πολιτική του κράτους το γερμανικό κεφάλαιο.
Οι ενέργειες όμως της Γερμανίας στο διεθνή χώρο δεν άργησαν να προκαλέσουν ένα μεγάλο αντιγερμανικό ρεύμα σε πολλές χώρες, όπως στη Γαλλία (που είχε και εδαφικές διαφορές), στην Αγγλία, που την έβλεπε σαν έναν αντίπαλο στη διεθνή αγορά και την πολιτική σκηνή, στην Ιταλία, με την οποία εξακολουθούσε να έχει εδαφικές διαφορές, ακόμα και στη μακρινή τσαρική Ρωσία.
Τελικά η αφορμή δεν άργησε να δοθεί και να αρχίσει ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, που τόσο μεγάλες αλλαγές προκάλεσε στην Ευρώπη, και που στοίχισε μερικά εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.
Ο πόλεμος τέλειωσε με την υπογραφή της συνθήκης των Βερσαλλιών, που περιείχε πολύ βαρείς για τη Γερμανία όρους. Η Ομοσπονδία διαλύθηκε, η Αυστρία έγινε ανεξάρτητο κράτος, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε σαν κράτος και η Τσεχοσλοβακία.
Η Γερμανία απομονώθηκε από όλη την Ευρώπη και καθώς είχε βγει τελείως καταστραμμένη από τον πόλεμο, γνώρισε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια μεγάλη οικονομική κρίση. Ύστερα από το 1925 άρχισε να ανορθώνεται και πάλι η οικονομία της. Η βιομηχανία της, που σύμφωνα με τη συνθήκη των Βερσαλλιών, απαγορευόταν να κατασκευάζει όπλα, γνώρισε μια καινούρια ανάπτυξη με την παραγωγή μηχανών κλπ. Το 1929 η νέα οικονομική κρίση (που έπληξε όλο τον κόσμο) έπληξε και τη Γερμανία. Οι διάφοροι Γερμανοί εθνικιστές και μιλιταριστές άρχισαν να βρίσκουν έδαφος για την πολιτική τους.
Έτσι το 1933 πείθουν τον πρόεδρο της Γερμανίας Χίντενμπουργκ να αναθέσει την πρωθυπουργία στο
Χίτλερ. Πεθαίνοντας τον επόμενο χρόνο ο
Χίντενμπουργκ, πρόεδρος γίνεται ο Χίτλερ που απαγορεύει τη λειτουργία των κομμάτων και εγκαθιδρύει την πιο στυγνή φασιστική δικτατορία. Το 1935 καταργεί τη συμφωνία των Βερσαλλιών και αποφασίζει το σύντομο επανεξοπλισμό της Γερμανίας. Οι πρώην σύμμαχοι δεν αποφασίζουν να αντιδράσουν, όπως ήταν υποχρεωμένοι. Βλέποντας την αδράνεια των συμμάχων, ο Χίτλερ εντατικοποιεί τον εξοπλισμό της Γερμανίας και μετατρέπει τη χώρα σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο και σ' ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής πολεμικών μέσων.
Το 1938 ζητάει τα μισά εδάφη της Τσεχοσλοβακίας, που ισχυρίζεται ότι είναι γερμανικά. Η Αγγλία και η Γαλλία υποχωρούν, για να σώσουν, όπως είπαν, την ειρήνη και υπογράφουν τη γνωστή συμφωνία του Μονάχου, που τελικά οδήγησε στην κατάληψη της Τσεχοσλοβακίας.
Το 1939 καταλαμβάνει την Πολωνία, με αποτέλεσμα να αρχίσει παγκόσμιος πόλεμος. Σε λίγο χρονικό διάστημα η Γερμανία κατάφερε να κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη: Το 1941 κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, ενώ από το Δεκέμβριο του 1941 μπαίνει στον πόλεμο και η Αμερική. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τέλειωσε το 1945, αφού άφησε πάνω από 55 εκατ. νεκρούς και προξένησε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.