Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωστόσο ακόμα να δέρνονται γέροι δεν θυμάμαι να είδα, μπορεί και να έχει γίνει, όπως γινόταν πολύ συχνά επί Παπαδήμου για παράδειγμα.
Ισως το ξυλο φανταζει χαβαλες στα ματια των Συνταξιουχων
οταν οι δοσοιλογοι Γερμανοτσολιαδες που μας κυβερνουν εδω και 3 χρονια
τους εχουν αφαιρεση και το τελευταιο πραγμα που τους δινει χαρα και τους κραταει στην ζωη =
Ενα χαρτζιλικι στα Εγγονια τους μια τσαντα με ντοματες βοηθεια στα παιδια τους
Και επειδη ξεχναμε ευκολα σαν Λαος ιδου η προσφορα της Γερμανοδουλης υποταγμενης Συγκυβερνησης ΣυριζοΑνελ στους Συνταξιουχους
3ο Μνημόνιο

Μειώνονται από 1/6/2016 σε 250.000 συνταξιούχους μέχρι και 40% οι επικουρικές.

Κατάργηση ΕΚΑΣ σε σχεδόν 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Μειώσεις έως και 45% στα μερίσματα ΜΤΠΥ.

Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν συντάξεις μικρότερες κατά 30% –τουλάχιστον– λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού (νόμος Κατρούγκαλου).

Πλαφόν 2.000 ευρώ στην κύρια σύνταξη και των 3.000 ευρώ (άθροισμα πολλών κύριων συντάξεων).

Αυστηρότερα κριτήρια στις συντάξεις χηρείας: τέθηκε όριο ηλικίας στα 55 έτη. Οι χήρες/χήροι άνω των 55 θα παίρνουν δια βίου τη σύνταξη, αλλά στο 50% του δικαιούχου. Εφόσον είναι 52 θα την παίρνουν για τρία χρόνια, θα τη χάνουν, και μετά θα επαναχορηγείται στα 67. Αν είναι κάτω από 52 θα την εισπράττουν για τρία χρόνια, εκτός αν είναι μητέρες ανηλίκων, οπότε θα τη λαμβάνουν μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί ή μέχρι να αποφοιτήσει (24 ετών).

Περικοπή κατά 60% στις συντάξεις από το πρώτο ευρώ όσων εργάζονται παραλλήλως.

Περικοπές από 15%-20% στα εφάπαξ.

Αύξηση της εισφοράς σε όλες τις κύριες συντάξεις υπέρ ΕΟΠΥΥ από το 4% σε 6%. Το μέτρο αυτό θεσπίστηκε μέσα Ιουλίου 2015, ίσχυσε αναδρομικά από 1/7/2015 και οδήγησε σε περικοπές 532 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Εισφορά 6% (δεν υπήρχε) σε όλες τις επικουρικές συντάξεις υπέρ ΕΟΠΥΥ (178 εκατ. ευρώ το χρόνο).

Εισφορά 14% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος 650.000 αγροτών (τέως ΟΓΑ) και 7% για ΕΟΠΥΥ.

Νέες περικοπές έως 18% για κύριες και επικουρικές καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2019. Η νέα αφορά περισσότερες από 900.000 κύριες συντάξεις που είχαν απονεμηθεί μέχρι 12/5/2016.

Από 1/1/2018 θα καταργηθεί η έκπτωση 1,5% στο φόρο που παρακρατείται στην πηγή (μισθωτοί και συνταξιούχοι).

Θα μειωθεί στο μισό το ήδη… μισό (από 1/1/2017) ΕΚΑΣ που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Στόχος είναι το 2019 να καταργηθεί πλήρως το επίδομα στους συνταξιούχους.
Θα μειωθεί επίσης στο μισό το ήδη μειωμένο κατά… 50% από 1/1/2017 επίδομα θέρμανσης.

Και δύο σοβαρές επιβαρύνσεις για του ανέργους:

θα μειωθούν περαιτέρω τα επιδόματα ανεργίας, κυρίως των εποχικά εργαζομένων αφού γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια απόδοσης του επιδόματος χρόνο με το χρόνο (εκπαιδευτικοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.ά).

Περικόπτεται το επίδομα των 200 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους (από τον 13ο έως και τον 24ο μήνα της ανεργίας), που σήμερα είναι 200 ευρώ το μήνα, και θα ενσωματωθεί στο επίδομα φτώχειας (συμπλήρωμα του εισοδήματος, ώστε κάθε άτομο να έχει το μήνα τουλάχιστον 200 ευρώ εισόδημα –εργασία ή σύνταξη και επιδότηση– στην περίπτωση όμως που διατηρεί σπίτι – όχι φιλοξενούμενος).

Οσο για το θεμα της ονομασιας του Κρατιδιου ειναι λυπηρο να επιβραβευουμε τετοιες προδοτικες ενεργειες
και να αποδεχομαστε με τοση ευκολια το ξεπουλημα της πατριδας μας απο μια ομαδα προσκυνημενων Ανθελληνων
Σημερα η Μακεδονιας μας αυριο η Θρακη μας μεθαυριο η Ηπειρος μας και το Αιγαιο μας
Εγω προσωπικα λυπαμαι τις επομενες γεννιες που θα ακολουθησουν
μακαρι να ειχα την δυνατοτητα ολους αυτους να του κοψω τα κεφαλια και να τα κρεμασω στο Συνταγμα για εσχατη προδοσια

Last edited:
Οσο για τις συνταξεις εχει δικιο η κυβέρνηση δεν εκανε περικοπες.
Εξορθολογισμό εκανε π.χ. η για για μου επαιρνε 400+ € και τα εξορθογισε στα 300€ ακριβως.
Πριν της περισσευαν και μας ρωτουσε τι να τα κανει τωρα μας απάλλαξε απο αυτον τον βραχνα.
Αξιοι αξιοι αξιοι...

Σωπα ρε γιατρέ, ξέρεις κανέναν Έλληνα από τον κύκλο σου που να πηγαίνει πλέον στην Μύκονο; Είναι σαν να λες ότι η Ινδονησιοι πάνε διακοπές στο Μπαλί.
Πάντως από λίγο ζάπινγκ που έκανα πριν λίγο, προδότη λένε οι Σκοπιανοι τον πρωθυπουργό τους, προδότη οι Έλληνες τον δικό τους και η ζωή συνεχίζεται....!
Το όνομα Μακεδονία τυγχανε αναγνώρισης από την Ελλάδα, επί Γιουγκοσλαβικης Ένωσης, από το 1977 επί πρωθυπουργιας Καραμανλή.
Τι να λέμε τώρα...!!!

Οσο για τις συνταξεις εχει δικιο η κυβέρνηση δεν εκανε περικοπες.
Εξορθολογισμό εκανε π.χ. η για για μου επαιρνε 400+ € και τα εξορθογισε στα 300€ ακριβως.
Πριν της περισσευαν και μας ρωτουσε τι να τα κανει τωρα μας απάλλαξε απο αυτον τον βραχνα.
Αξιοι αξιοι αξιοι...
Όσο δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι αυτά είναι αποφάσεις των Γερμανών, τόσο θα γυρίζουμε σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.
Οι Έλληνες σε ποσοστό 80% θέλουν Ε.Ε. οπότε πρέπει να σιωπούμε.

Ενω το αλλο 20% που θελει κομμουνισμο και αναρχια πρεπει να φωνασκει και να διαδηλώνει για τις καλύτερες μερες.
Δεν οδηγεί πουθενα η διαφωνία.
Ε καλά τώρα....Κομμουνισμό ...μην παίρνεις τους όρους τις μετρητοίς. Κακώς βέβαια έχουν μείνει τέτοιες ταμπέλες αλλά είναι πολύ χειρότερο να κολλάμε σε αυτές. Ποιο καλά μου κάνει το....ανθρωπισμός....αξιοπρέπεια....εθνική ανεξαρτησία....οικογένεια.....0% ανεργία.....εργοστάσια......παραγωγή.....εθνικό νόμισμα.....κτλ!
Από την στιγμή που δεν δίνει ο λαός την εντολή για τα παραπάνω, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να φωνασκει. Τι άλλο να κάνει; Συγκυβέρνηση; :eek: .sarcastic.

Last edited:
Σωπα ρε γιατρέ, ξέρεις κανέναν Έλληνα από τον κύκλο σου που να πηγαίνει πλέον στην Μύκονο; Είναι σαν να λες ότι η Ινδονησιοι πάνε διακοπές στο Μπαλί.
Πάντως από λίγο ζάπινγκ που έκανα πριν λίγο, προδότη λένε οι Σκοπιανοι τον πρωθυπουργό τους, προδότη οι Έλληνες τον δικό τους και η ζωή συνεχίζεται....!
Το όνομα Μακεδονία τυγχανε αναγνώρισης από την Ελλάδα, επί Γιουγκοσλαβικης Ένωσης, από το 1977 επί πρωθυπουργιας Καραμανλή.
Τι να λέμε τώρα...!!!
Μην βλέπετε το δέντρο (Μύκονος) και χάνετε το δάσος, ουσιαστικά επικρίνω τη γενικότερη νοοτροπία.
Ναι και για τους Σκοπιανούς είναι "προδότης" ο Ζάεφ, γιατί θέλανε σκέτο Μακεδονία, μία και μοναδική να είναι τα Σκόπια, με τα αλυτρωτικά σημεία του συντάγματός τους, με το να λένε παντού ότι είναι οι μοναδικοί και γνήσιοι Μακεδόνες απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου.
Το όνομα Μακεδονία αναγνωριζόταν από πρωθυπουργίας Καραμανλή ήδη από το 1959

Ε καλά τώρα....Κομμουνισμό ...μην παίρνεις τους όρους τις μετρητοίς. Κακώς βέβαια έχουν μείνει τέτοιες ταμπέλες αλλά είναι πολύ χειρότερο να κολλάμε σε αυτές. Ποιο καλά μου κάνει το....ανθρωπισμός....αξιοπρέπεια....εθνική ανεξαρτησία....οικογένεια.....0% ανεργία.....εργοστάσια......παραγωγή.....εθνικό νόμισμα.....κτλ!
Από την στιγμή που δεν δίνει ο λαός την εντολή για τα παραπάνω, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να φωνασκει. Τι άλλο να κάνει; Συγκυβέρνηση; :eek: .sarcastic.
Αυτο το έργο δυστυχως για σένα το εχει γράψει αλλος πριν απο σένα σε βιβλιο
Umberto ecco
UTOPIA
:(

Ποια γενικότερη νοοτροπία; Του να ψηφίζουμε αυτόν που κρίνουμε ότι θα μας βοηθήσει περισσότερο αν εκλεγεί, κρίνοντας αν είμαστε υπάλληλοι, αγρότες, επιχειρηματιες κτλ; Κρίνοντας που έχουμε το βιζμα μας;
Αν φτάσουμε ποτέ στο επίπεδο να ψηφίσουμε ξεροντας ότι πρώτα εμείς θα χάσουμε κάτι αλλά το σύνολο θα βγει κερδισμένο , τότε ίσως να άλλαζαν πολλά.
Αλλά αυτό για τον Έλληνα ακούγεται ανέκδοτο....:D

Αυτο το έργο δυστυχως για σένα το εχει γράψει αλλος πριν απο σένα σε βιβλιο
Umberto ecco
UTOPIA
:(
Ουτοπία, ο ανθρωπισμός, η αξιοπρέπεια, η εθνική κυριαρχία, το εθνικό νόμισμα, η δουλειά, η κοινωνική δικαιοσύνη ; Τι να πω. Τότε ας δέσουμε μια πέτρα και ας πέσουμε στο Φάληρο.

Ποια γενικότερη νοοτροπία; Του να ψηφίζουμε αυτόν που κρίνουμε ότι θα μας βοηθήσει περισσότερο αν εκλεγεί, κρίνοντας αν είμαστε υπάλληλοι, αγρότες, επιχειρηματιες κτλ; Κρίνοντας που έχουμε το βιζμα μας;
Αν φτάσουμε ποτέ στο επίπεδο να ψηφίσουμε ξεροντας ότι πρώτα εμείς θα χάσουμε κάτι αλλά το σύνολο θα βγει κερδισμένο , τότε ίσως να άλλαζαν πολλά.
Αλλά αυτό για τον Έλληνα ακούγεται ανέκδοτο....:D
Γιώργο χωρίς να μου πεις ποιο, πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοιο πολιτικό κόμμα?

Γιώργο χωρίς να μου πεις ποιο, πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοιο πολιτικό κόμμα?
Γιατί; Είσαι διατεθημενος να ψηφίσεις κάποιο κόμμα που να σου στερήσει τα ....Ποσειδώνια αλλά να σου δώσει την δυνατότητα να έχεις εσύ και όλοι σαν και σένα την δυνατότητα για μια βαρκούλα; :)

Γιατί; Είσαι διατεθημενος να ψηφίσεις κάποιο κόμμα που να σου στερήσει τα ....Ποσειδώνια αλλά να σου δώσει την δυνατότητα να έχεις εσύ και όλοι σαν και σένα την δυνατότητα για μια βαρκούλα; :)
Φυσικά και είμαι διατεθειμένος! Για τα Ποσειδώνια δεν το κατάλαβα το σχόλιο. Η ερώτηση μου ήταν ειλικρινής. :)

Φυσικά και είμαι διατεθειμένος! Για τα Ποσειδώνια δεν το κατάλαβα το σχόλιο. Η ερώτηση μου ήταν ειλικρινής. :)
Έτσι μου ήρθε,επειδή νομίζω το ανέφερες τις προάλλες. Ούτε που ξέρω πολύ καλά τι είναι...υποψιάζομαι...αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ποιοι γεμίζουν τα πάρτι, εκτός από τα πρώτα τραπέζια των εφοπλιστών.
Στο ερώτημα σου τώρα, ναι θεωρώ ότι υπάρχει κόμμα που να μπορεί να εγγυηθεί εθνική ανεξαρτησία, εθνικό νόμισμα, δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη.
Μπορεί να χρειαστεί να τρώμε για κάνα χρόνο ραδίκια και φασόλια, όπως επίσης και να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να ξαναβγεί το pony για να αγοράσουμε καινούριο αυτοκίνητο...... :D......αλλά ναι φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει :)
Πάντα βέβαια μέχρι αποδείξεως του εναντιου.

Εγώ μέσα με τα χίλια.
Επειδή πολύ σωστά βάλατε στο τέλος το εξής: "παντα βεβαια μεχρι αποδειξεως του εναντιου"
Αν παρελπιδα αποδειχτει το εναντιο (τι λεω ο βαλτός:D), πως το διωχνουμε μετα??:rolleyes:

Ουτοπία, ο ανθρωπισμός, η αξιοπρέπεια, η εθνική κυριαρχία, το εθνικό νόμισμα, η δουλειά, η κοινωνική δικαιοσύνη ; Τι να πω. Τότε ας δέσουμε μια πέτρα και ας πέσουμε στο Φάληρο.
Δεν με καταλαβες.ουτοπία για την ελληνική νοοτροπία άσχετα αν υπαρχουν ατομικά άνθρωποι που έχουν αυτές τις αξιες.δεν υπαρχει τουλαχιστον κατα την άποψη μου κανεις αυτή τη στιγμη να εφαρμόσει τέτοια πολιτικη του ολοι ίσοι και εργασία με αξιοπρέπεια αξιοκρατία και σεβασμο στον συνάνθρωπο.αν υπαρχει κατι τετοιο και μου διαφεύγει ζητω συγγνωμη

Status
Not open for further replies.
Back