Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ μέσα με τα χίλια.
Επειδή πολύ σωστά βάλατε στο τέλος το εξής: "παντα βεβαια μεχρι αποδειξεως του εναντιου"
Αν παρελπιδα αποδειχτει το εναντιο (τι λεω ο βαλτός:D), πως το διωχνουμε μετα??:rolleyes:
Πέφτει μόνο του, χωρίς να ανοίξει μύτη, ούτε σκοτωμοι, ούτε τανκσ, ούτε τίποτα ;)

Έτσι μου ήρθε,επειδή νομίζω το ανέφερες τις προάλλες. Ούτε που ξέρω πολύ καλά τι είναι...υποψιάζομαι...αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ποιοι γεμίζουν τα πάρτι, εκτός από τα πρώτα τραπέζια των εφοπλιστών.
Στο ερώτημα σου τώρα, ναι θεωρώ ότι υπάρχει κόμμα που να μπορεί να εγγυηθεί εθνική ανεξαρτησία, εθνικό νόμισμα, δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη.
Μπορεί να χρειαστεί να τρώμε για κάνα χρόνο ραδίκια και φασόλια, όπως επίσης και να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να ξαναβγεί το pony για να αγοράσουμε καινούριο αυτοκίνητο...... :D......αλλά ναι φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει :)
Πάντα βέβαια μέχρι αποδείξεως του εναντιου.
Μου αρέσει που έχουν περάσει τόσα χρόνια, τόσες συγκυρίες κλπ και ακόμα να με ξεχωρίσεις από τον αδερφό μου!! .hair.

Δεν με καταλαβες.ουτοπία για την ελληνική νοοτροπία άσχετα αν υπαρχουν ατομικά άνθρωποι που έχουν αυτές τις αξιες.δεν υπαρχει τουλαχιστον κατα την άποψη μου κανεις αυτή τη στιγμη να εφαρμόσει τέτοια πολιτικη του ολοι ίσοι και εργασία με αξιοπρέπεια αξιοκρατία και σεβασμο στον συνάνθρωπο.αν υπαρχει κατι τετοιο και μου διαφεύγει ζητω συγγνωμη
Τι συγνώμη, με δουλεύεις; Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει τίποτα. Όλα έχουν ρίσκο αλλά από αυτό το πράμα που γίνεται 40 χρόνια τώρα, καλύτερα το ρίσκο.

Μου αρέσει που έχουν περάσει τόσα χρόνια, τόσες συγκυρίες κλπ και ακόμα να με ξεχωρίσεις από τον αδερφό μου!! .hair.
Παλεύω να σεβαστώ αυτήν την ρημαδα την διαφορετικοτητα, αλλά δεν μπορώ....είμαι παλαιών αρχών.... .sarcastic.

Πέφτει μόνο του, χωρίς να ανοίξει μύτη, ούτε σκοτωμοι, ούτε τανκσ, ούτε τίποτα ;)
ιστορικά οποιουδήποτε είδους καθεστωτα (ακομη και το δημοκρατικο κατ επιφασιν σημερινο) δεν εχουν πεσει χωρις να ανοιξει μυτη ;)

Έτσι μου ήρθε,επειδή νομίζω το ανέφερες τις προάλλες. Ούτε που ξέρω πολύ καλά τι είναι...υποψιάζομαι...αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ποιοι γεμίζουν τα πάρτι, εκτός από τα πρώτα τραπέζια των εφοπλιστών.
Στο ερώτημα σου τώρα, ναι θεωρώ ότι υπάρχει κόμμα που να μπορεί να εγγυηθεί εθνική ανεξαρτησία, εθνικό νόμισμα, δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη.
Μπορεί να χρειαστεί να τρώμε για κάνα χρόνο ραδίκια και φασόλια, όπως επίσης και να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να ξαναβγεί το pony για να αγοράσουμε καινούριο αυτοκίνητο...... :D......αλλά ναι φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει :)
Πάντα βέβαια μέχρι αποδείξεως του εναντιου.
Εαν υπαρχει τετοιο κομμα ειλικρινά πες μου ποιο ειναι και θα το ψηφίσω χθες και οχι μονο ραδίκια και φασόλια αλλα και τσουκνίδες ειμαι διατεθειμένος να τρωω. Όσο για το pony μάλλον με τους αριστερούς πατριώτες που κυβερνανε τωρα θ αργησουμε πολυ να το δουμε αφού αρνηθηκαν να δώσουν άδεια για την κατασκευή του και τωρα ο άνθρωπος εχει γίνει γυρολόγος για να βρει σε ποια χώρα θα του δώσουν άδεια για ν αρχισει. Ίσως να ειναι στο Νεπάλ τωρα

ιστορικά οποιουδήποτε είδους καθεστωτα (ακομη και το δημοκρατικο κατ επιφασιν σημερινο) δεν εχουν πεσει χωρις να ανοιξει μυτη ;)
Πολυ εύστοχη η παρένθεση διότι η σημερινή δημοκρατία μοιάζει με ολιγαρχική χουντα

Εγώ έχω έναν προβληματισμό πάνω σε αυτό που συζητάτε
Να δεχθώ ότι προς το συμφέρον μου και της Πατριδας είναι οι απομάκρυνση μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ας τρώμε και σκουλίκαντερες για 5 χρόνια
Με τους γείτονες και με τις διεκδικησεις τους πως θα τα βγάλουμε πέρα ?
Έχουμε κάποια βάση να στηριχτούμε πχ Ρωσία- Β.Κορεα --Κινα
ή θα μας γυρισουν τις πλάτες και όποιον πάρει ο χάρος ?

Τι να σου πω ρε Κώστα. Τώρα μας προσφέρει προστασία η Ε.Ε.; Αφού λένε και ξαναλενε ότι η Ένωση είναι οικονομική και καμία σχέση δεν έχει με διενέξεις περί συνόρων. Από την άλλη, πριν την ένταξη.....πως επιβίωσε η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία;

Πολυ εύστοχη η παρένθεση διότι η σημερινή δημοκρατία μοιάζει με ολιγαρχική χουντα
απ την στιγμη που εγω κι εσεις ειμαστε ουσιαστικα αποκλεισμενοι απο το δικαιωμα του εκλεγεσθαι, γτ το να φτιαξεις κομμα και να παρεις κυβερνητικο ποσοστο απαιτει τεραστια συσσωρευση κεφαλαιου και διασυνδεσεις με το βοθρο εντος κι εκτος συνορων, ε μονο δημοκρατια δε το λες αυτο το πραγμα!
μας δινουν καθε λιγο το εκλεγειν να παιζουμε σαν παιδια και να το ξεχναμε

Βόρεια Μακεδονία = Μακεδονία
Δηλαδή θα ρωτανε τι εισαι ; αυτός τι θα λέει ; Βορειομακεδονας ;
Εφόσον δεν άλλαζει το όνομα χάσαμε, το μόνο που κερδίζουμε είναι η συνταγματική αναθεώρηση που μετά από 20 χρόνια κ αφού θα έχει περασει στο υποσυνείδητο σε όλους το κράτος Μακεδονία όλα μπορούν να ανατραπούν

Εγώ έχω έναν προβληματισμό πάνω σε αυτό που συζητάτε
Να δεχθώ ότι προς το συμφέρον μου και της Πατριδας είναι οι απομάκρυνση μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ας τρώμε και σκουλίκαντερες για 5 χρόνια
Έχουμε κάποια βάση να στηριχτούμε πχ Ρωσία- Β.Κορεα --Κινα
ή θα μας γυρισουν τις πλάτες και όποιον πάρει ο χάρος ?
Η Ρωσσία σε όλες τις κρίσιμες στιγμές πουλημενους μας εχει.απο που κι ως που θα μας βοηθήσουν οι αλλοι? Ανέκαθεν η Ελλάδα βασιζόταν στους αμερικανους και το 21 αν οι άγγλοι και λοιποί ευρωπαίοι δεν είχαν συμφέροντα δεν θα υπήρχε επανασταση απλα

Τι να σου πω ρε Κώστα. Τώρα μας προσφέρει προστασία η Ε.Ε.; Αφού λένε και ξαναλενε ότι η Ένωση είναι οικονομική και καμία σχέση δεν έχει με διενέξεις περί συνόρων. Από την άλλη, πριν την ένταξη.....πως επιβίωσε η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία;
Αν δεν κάνω λάθος οι Γερμανοί είχαν πει κάτι παρόμοιο αλλά είχαν τον λόγο τους
Τρελοί είναι να τα βάλουν με τον Ερντογάν για να υπερασπιστούν την Ελλάδα
από την στιγμή που τους χάρισε τις μισές ξενοδοχειακές μονάδες στα παράλια της Μ.Ασιας + εργατικό προσωπικό στις επιχηρησεις τους
σύγχρονους δούλους με αμοιβές των 100-200 ευρώ μηνιαίως ?
Όταν πρώτο άκουσα πριν πολλά χρόνια
το παρακάτω τραγούδι δεν μπορούσα να καταλάβω την σημασία του
Η Εθνική μας Μοναξιά
Μόνοι και γυρω μας οι λυκοσυμμαχιες

Η ουσία είναι πως πάντα μόνοι μας ήμασταν και πως ό,τι κάνουμε μόνο απ' τις δικές μας προσπάθειες θα προκύψει, κανείς δεν θα έρθει να μας "σώσει"

Με τους Σαμαροβενιζέλους θεωρείτε ότι τα ιερά και τα όσια, γνώρισαν μεγάλη ανάταση;
Εμένα φέτος η κόρη μου, πήγε στην 1η δημοτικού και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η συχνότητα που το σχολείο πήγαινε στην εκκλησία. Θα προτιμούσα κάποια στιγμή ο εκκλησίασμός στα μωρά να γίνεται μεταφρασμένος για να έχει κάποιο νόημα.
Η φορολογία αναπόφευκτη όταν θες Ε.Ε. με μια Ελλάδα όπως την κατάντησαν οι προηγούμενοι.
Διχασμό δεν βλέπω περισσότερο από αυτόν που έβλεπα επί μπλε και πράσινων καφενείων.
Ρατσισμό και κρατική βία, βλέπω τα συνηθισμένα, μπορεί ο πολίτης να δέρνει δημάρχους δημόσια, να μαχαιρώνεται στα γήπεδα επί μία ώρα σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση. Ωστόσο ακόμα να δέρνονται γέροι δεν θυμάμαι να είδα, μπορεί και να έχει γίνει, όπως γινόταν πολύ συχνά επί Παπαδήμου για παράδειγμα.
Δεν είναι θέμα ανάτασης αλλά μηδενισμού.
Η φορολογία στα χρόνια του μνημονίου είναι δυσβάσταχτη από όλους ,το θέμα είναι η ανάπτυξη και η τόνωση της αγοράς ώστε να ανταπεξέλθει.
Όσα έκαναν όλοι μαζί οι προηγούμενοι τα έχουν φτάσει και ξεπεράσει σε 3 χρόνια οι σημερινοί.
Πολλές δικιες τους πρωτοβουλίες χωρίς εντολές ΕΕ
Και ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλες οι ειδήσεις με τον κόσμο να ζεσταίνεται σε μαγκάλια ,να τρώει απ τα σκουπίδια ,ξυπόλητα παιδάκια ,πληστηριασμους , εξαθλίωση κτλ κτλ.... Όλα πάνε καλά ,βαστάτε κερδαμε
Οι γέροι το ίδιο ξύλο τρώνε ακόμα , με άλλο τρόπο ομως.
Η ένσταση μου Γιώργο είναι στο ότι δεν τσουβαλιάζονται και οι τώρα με τους πριν
Κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν ,είναι όλοι ίδιοι όταν πιάσουν στασίδι
Προσπαθείς να πεις ποσο δύσκολα περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες στα χρόνια του μνημονίου και αν συμπεριλάβεις και την τελευταία τριετία σε λένε σαμαροβενιζελικο

Ας ριξουμε και μια ματια μπροστα, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ.
Το '19 πως θα το βγαλουμε, η αγορα κινειται σε απολυτως μονοπωλιακη τροχια, δεν το καταλαβαινεις εαν εισαι απ'εξω, η θεωρια ειναι πανευκολη.

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
- Ο Τίτο, το 1944, επινόησε ολόκληρο ομόσπονδο κρατίδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας να ονομαστεί "Μακεδονία", με προοπτική να εγείρει διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ο αγώνας του τώρα δικαιώνεται!
- Μετά από 70 χρόνια, με την έγκριση της Ελλάδας, το κρατίδιο αυτό, που στο μεταξύ έγινε ανεξάρτητο κράτος, θα αποκτήσει μπροστά από το όνομα “Μακεδονία”, το πρόθεμα “Βόρεια”, όπως "Βόρεια" και "Νότια Κορέα". Μόνο που ακόμα κι εμείς, όταν ακούμε ότι υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κορέα αμέσως καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας λαός, ο κορεατικός και για κάποιο λόγο αυτός χωρίστηκε και ίσως, με τις κατάλληλες συνθήκες, ξαναενωθεί. Τι δεν καταλαβαίνεις; Στο εγγύς μέλλον αναμενόμενο θα είναι να επιστρέψει η προοπτική αυτή πιο έντονη από ποτέ!
- Ο λαός του γειτονικού κράτους θα ονομάζεται «Μακεδονικός/πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Τι δεν καταλαβαίνεις; Πετύχαμε αυτό που θέλαμε, μας λέει η Κυβέρνηση!
- Η γλώσσα του γειτονικού κράτους θα ονομάζεται «Μακεδονική». Τι δεν καταλαβαίνεις; Η κυβέρνηση μας διαμηνύει ότι θα συμπεριληφθεί στις σλαβικές γλώσσες. Ε, και! Μήπως θα το ξέρει κανείς; Βλέπετε να έχει κάποια σημασία το πού θα συμπεριληφθεί;!!.
- Αμέσως μετά την συμφωνία "Τσίπρα - Ζάεφ" θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - αυτός, άλλωστε, είναι ο διακαής πόθος των τελευταίων - και μήπως νομίζεις ότι μετά θα διακοπούν, εάν δεν υπάρξει ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης από τα Σκόπια;
- Πάντως, αίρεση για την ακύρωση της προοπτικής αυτής, σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός πει το "όχι" δεν ακούστηκε.
Από την άλλη, ενώ θα γίνει δημοψήφισμα στα Σκόπια για την συμφωνία αυτή, στην περίπτωση της Ελλάδας το αψήφισαν;
Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να μοιραστεί την χαρά και την υπερηφάνειά της για την συμφωνία που πέτυχε με μας τον «κυρίαρχο» (; ) λαό, μέσω ενός δημοψηφίσματος; Τι δεν καταλαβαίνεις;
- Παράλληλα, με την «έξοδο» από τα μνημόνια, αφού οι κυβερνώντες εξυγίαναν τα οικονομικά της χώρας, άνοιξαν και το θέμα των gay, με παρελάσεις όπου δει, ενώ μας διαμήνυσαν ότι επίκειται να ανοίξουν άμεσα και την δυνατότητα των γάμων, των υιοθεσιών, κ.λ.π. και θα μας λανσάρουν και τις νέου τύπου ταυτότητες. Τι δεν καταλαβαίνεις;
- Είναι προφανές, ότι εάν μέχρι πρότινος βιώναμε την οικονομική κρίση, τώρα ζούμε την αποκορύφωση της πτώσης όλου του αξιακού συστήματος των Ελλήνων, η οποία μάλιστα ξεδιπλώνεται με απίστευτη ταχύτητα, λες και οι νεοταξίτες εμπνευστές της βιάζονται για κάποιο λόγο!! Βιάζονται πράγματι και εάν ναι, τότε για ποιόν;
- Σύγχρονε Έλληνα αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει στη χώρα σου και στον περίγυρό της; Έχουν λογική όσα συμβαίνουν ή νομίζεις ότι γίνονται με τη λογική του τυχάρπαστου; Εάν πιστεύεις ότι έχουν λογική και προοπτική, τότε ποια είναι αυτή και τι σκοπεύεις να κάνεις, εάν η προοπτική αυτή, τυχαία ή σκοπούμενη μικρή σημασία έχει, στρέφεται εναντίον σου;

Υ.Γ. Κλείσε, να χαρείς, για μια στιγμή το κινητό σου ή το φορητό σου και σκέψου, χωρίς να είναι απασχολημένα τα μάτια και το μυαλό σου σε μία οθόνη! Μόνο στρέψε το βλέμμα σου μπροστά. Μπορείς; Καν’ το για σένα, πριν είναι αργά…
(Το κείμενο έχει αντιγραφεί )

Status
Not open for further replies.
Back