Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα σου πω. Γιατι η προτεραιοτητα ρε φιλε ειναι η παιδεια και η υγεια. Ας προσλαμβανε 10 νοσηλευτες με τα λεφτα που θα ξοδεψει. 15 δασκαλους ακομα, οσους εφταναν για τα λεφτα που θα δωσει τωρα για τους ΕΡΤατζηδες. Να δειξει σαν κυβερνηση οτι καταλαβαινει τις ελλειψεις και τα προβληματα και το ποια ειναι σημαντικοτερα. Ομοιως και η ιστορια με τα αεροπλανα. Θα φταιω εγω αν πω "Βρακι δεν εχει ο κωλος μας, λουλουδια θελει ο ψ...ος μας";

Και πέρα από το επιβεβλημένο νοικοκύρεμα του κράτους, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του νεο-έλληνα και δυστυχώς δεν φαίνεται να επιζητά κάτι τέτοιο η κυβέρνηση...
Προ ολίγου διάβασα ευχάριστα και με ενδιαφέρον το άνοιγμα προς τη Ρωσία και την υπογραφή συμφωνίας για αγωγό, αλλά και περιμένω να δω κάτι περί μνημονίου που ελέχθει (είτε εγράφη από αρδ είναι προς έλεγχο) με τους Ρώσους (πάλι μνημόνιο;;; αλλάζουμε απλώς αφεντικά;; είδωμεν)
Το ίδιο πάντως πήγε να κάνει ο Κωστάκης και μας βάτευσαν με τις φωτιές το 2007... Αλήθεια τότε ο συνασπισμός τι στάση κρατούσε;;.xm.

To μνημονιο ειναι μια σειρα υποχρεωσεων που οφειλει να λαβει η καθε πλευρα ωστε να ολοκληρωθει ενα εργο. Ειναι ενα συμβολαιο δηλαδη. Το οποιο οφειλουν να τηρουν αμφοτερες πλευρες, και φυσικα να το εχουν κατανοησει πληρως οταν το υπογραφουν. Μνημονιο συνεργασιας δηλαδη, δεν ειναι θεμα αφεντικων και δουλων, απλα ετσι μας περασε εμας γιατι εμεις ειμαστε Ελληνες και δεν σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας.

Περιμενε εσυ τους Ρωσους, τους Ελ, το Σωρρα, το κατοχικο δανειο, και τους εξωγηινους να σε σωσουν. Πιστευε και θεωριες συνομωσιας, οτι μας εποφθαλμια ολος ο κοσμος γιατι εχουμε ηλιο θαλασσες και αγορια, πετρελαια και ζεες, οτι ο Κωστακης ειχε ορεξη για κατι αλλο εκτος απο την εξουσια και το φαι, και αλλα τετοια φαιδρα.

Άρα είναι για πέταμα η Ελλάδα και μωροί όσοι ήθελαν και θέλουν να την κυριεύσουν... Ε δεν συνεχίζουμε τότε το μνημόνιο της Αγγελικούλας να δούμε που θα μας πάει;;;

Θα σου πω. Γιατι η προτεραιοτητα ρε φιλε ειναι η παιδεια και η υγεια. Ας προσλαμβανε 10 νοσηλευτες με τα λεφτα που θα ξοδεψει. 15 δασκαλους ακομα, οσους εφταναν για τα λεφτα που θα δωσει τωρα για τους ΕΡΤατζηδες.
Συμφωνώ συμφωνώ συμφωνώ...

Για τον αγωγό τώρα .Το μνημόνιο που υπογράφηκε σήμερα είναι ο κατάλογος (συμβόλαιο) υποχρεώσεων των δύο πλευρών.

ο ίδιο πάντως πήγε να κάνει ο Κωστάκης και μας βάτευσαν με τις φωτιές το 2007.

Αυτή την φορά γίνεται μια συνεργασία που δεν έχει ξαναγίνει.
Το έργο το αναλαμβάνουν δυο κολοσσοί ....η Ρωσική Gazprom με την Αμερικανική Shell ..........ναι καλά διαβάσατε .
Οπότε η όλη φάση δεν έχει καμία σχέση με τον Κωστάκη τον λαγό.sarcastic.

• Like
Reactions: DrV
Οσοι βιαστικατε να χαρητε για τα ρωσικα δις. Μολις σημερα ο υπουργος οικονομικης Αναπτυξης της Ρωσιας δηλωσε οτι δεν σχεδιαζει η Ρωσια να αγορασει Ελληνικα ομολογα, αλλα αντιθετως να στηριξει οσες Ρωσικες εταιριες θελησουν να κανουν δουλειες με ενδιαφεροντα προτζεκτ που θα προτεινει η Ελλαδα.

Βασιλη γιατι πας απο τη μια ακρη στην αλλη. Δεν ειναι για πεταμα η Ελλαδα, αλλα οχι και το γωνια-οικοπεδο που μας παραμυθιαζουν. Oι φωτιες του καθε καλοκαιριου ως καποια περιοδο εκαναν κοσμο πλουσιο με την οικοπεδοποιηση, και τους αποχαρακτηρισμους. Αρα προς τα κει δες τι παιζει, πριν μπλεξεις πρακτορες και διαφορες ξενες δυναμεις. Αν πχ το Κωστακη θελανε να τον σκοτωσουν που ακουστηκε, μπορουσαν ανετα να του δωσουν ενα free pass στη ταβερνα "Το Σπληναντερο"

Βίκτορα εσύ το πήγες αρχικά στην άλλη άκρη γι' αυτό και απάντησα έτσι... Ούτε ο ήλιος και η θάλασσα θα μας σώσουν, ούτε οι εξωγήινοι, ούτε ο Σώρρας, ούτε οι Νεφελίμ... Και ειρήσθω εν παρόδω για το κατοχικό δάνειο, από όσο μπορώ να έχω (σωστή και αντικειμενική) πληροφόρηση, μάλλον δεν υφίσταται θέμα περί διεκδικήσεως, διότι είναι αμετάκλητη διεθνής απόφαση ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε φράγκο... Μακάρι να είναι διαφορετικά, εγώ πρώτος να το υποστηρίξω.
Από κει και πέρα...
Έχουμε σα χώρα πλεονεκτήματα; Έχουμε πλουτοπαραγωγικές πηγές ανεκμετάλλευτες; Έχουμε δυνατότητες για να παράγουμε πάρα πολλά αγαθά μόνοι μας;
Εγώ πιστεύω και ξέρω ότι έχουμε...
Αν δεν ισχύουν αυτά, τότε ναι το λέω με κάθε συναίσθηση είμαστε για πέταμα, ήλιο και θάλασσα (και πιο όμορφα από εδώ) έχει και αλλού.
Άμα βλέπουν μόνο αυτά σε εμάς, κάποιος από τους δύο δεν βλέπει (ή κανει πως δεν βλεπει) καλά...

Μπορει να εχεις ενα σωρο πλουτοπαραγωγικες πηγες, αλλα να μη σε συμφερει να τις αξιοποιησεις. Μπορει πχ το πετρελαιο να ειναι σε χαμηλη τιμη, ή το κοιτασμα να ειναι μικρο. Αν μακροπροθεσμα η εκμεταλλευση υποβαθμιζει καποια αλλη πλουτοπαραγωγικη πηγη, πχ τον τουρισμο, τοτε το ξεχνας. Με σοβαρη κυβερνηση τα ζυγιζει ολα και προχωραει αναλογως τον προγραμματισμο της.

Μπορει να εχεις ενα σωρο πλουτοπαραγωγικες πηγες, αλλα να μη σε συμφερει να τις αξιοποιησεις. Μπορει πχ το πετρελαιο να ειναι σε χαμηλη τιμη, ή το κοιτασμα να ειναι μικρο. Αν μακροπροθεσμα η εκμεταλλευση υποβαθμιζει καποια αλλη πλουτοπαραγωγικη πηγη, πχ τον τουρισμο, τοτε το ξεχνας. Με σοβαρη κυβερνηση τα ζυγιζει ολα και προχωραει αναλογως τον προγραμματισμο της.
Άπτεται και της κουβέντας στη γωνιά, όλα θα τα εκμεταλλευτείς στο μέτρο του δυνατού κοιτάζοντας ποια θα σου επιφέρουν μεγαλύτερα και μακροχρόνια ωφέλη-κέρδη... Ο τουρισμός καλός και άγιος, αναπτύχθηκε υπέρ το δέον υποβαθμίζοντας αυτός άλλα πράγματα συν του ότι τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μην αποδίδει... Και χρειαζόμαστε πηγές που είτε να μην κρεμόμαστε από τους ξένους, είτε να είναι ανελαστικής ζήτησης για αυτούς και να μπορούμε να παίζουμε με τους όρους μας

Μνημονιο συνεργασιας δηλαδη, δεν ειναι θεμα αφεντικων και δουλων, απλα ετσι μας περασε εμας γιατι εμεις ειμαστε Ελληνες και δεν σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας.
Ξέχασες που οι ίδιοι οι υπογραφοντες δήλωσαν κατόπιν υπογραφής ότι το υπέγραψαν χωρίς να το διαβάσουν; Η μύγα στο σπαθί φταίει;

Πέρασαν 5 χρόνια μνημονίου κ αν δεν μας δώσουν μια δόση, την άλλη μέρα ακούμε ότι θα κλείσει το μαγαζί. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί για άλλα 5 χρόνια ενώ ταυτόχρονα οι αποδοχές σας θα εχουν φτάσει στο ναδιρ;
Αλήθεια τι σας κάνει τόσο αισιοδοξους; Η στιγμιαία βολή ή κάτι που δεν βλέπω εγω;

• Like
Reactions: jnp
Γιωργο, εξηγω στο Βασιλη τι ειναι το μνημονιο σαν εννοια. Δεν μιλαω για το συγκεκριμενο αλλα γενικοτερα. Επισης αν δεις, λεω οτι οταν υπογραφεις σαν χωρα κατι, οφειλεις να το εχεις κατανοησει πληρως και να ξερεις και τι δεσμευσεις φερνει αυτο. Αυτο το "τωρα υπογραφω, μετα διαπραγματευομαι" δεν συμβαινει με σοβαρες χωρες.

Να σου πω τι με κανει αισιοδοξο; Οτι σιγα σιγα αποδομηται η γενια του Πολυτεχνειου. Τρωει ενας ενας το μαυρο του, στη πλατη μας βεβαια, αλλα ελπιζω για τελευταια φορα. Μεχρι τον επομενο φυσικα. Και καπου εκει, δια της κακης οδου, γιατι ποτε δεν συμπαθησαμε την οδο που ακολουθησαν αλλοι πριν απο μας, ισως γινουμε σωστη χωρα με κυβερνηση που να κοιταει τις προτεραιοτητες της συμφωνα με το λαο και οχι με το πελατολογιο

Πέρασαν 5 χρόνια μνημονίου κ αν δεν μας δώσουν μια δόση, την άλλη μέρα ακούμε ότι θα κλείσει το μαγαζί. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί για άλλα 5 χρόνια ενώ ταυτόχρονα οι αποδοχές σας θα εχουν φτάσει στο ναδιρ;
Αλήθεια τι σας κάνει τόσο αισιοδοξους; Η στιγμιαία βολή ή κάτι που δεν βλέπω εγω;

Αρα λες ότι μια έξοδος απο το ευρώ και την ΕΕ θα ήταν η μοναδική λύση.
Αν και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να ξέρω πως θα τα καταφέρουμε , ίσως να το στήριζα και εγώ.

Εσύ όμως έχεις πει ότι δεν στηρίζεις τον Συριζα για έξοδο απο το ευρώ

Όχι Διονύση δεν λέω αυτό, ξεχάστε για λίγο το τι πιστεύω εγώ. Κάντε σαν να σας ρωτησε κάποιος που δεν τον ξέρετε.
Τι σας κάνει να αισιοδοξειτε ότι για άλλα πέντε χρόνια δεν θα πέφτουν οι αποδοχές σας κάθε χρόνο και θα επιβιωνουμε με τις δόσεις των δανειστων; Η απαντηση του Βικτωρα σεβαστή αλλά τρομερά θεωρητική.

Όχι Διονύση δεν λέω αυτό, ξεχάστε για λίγο το τι πιστεύω εγώ. Κάντε σαν να σας ρωτησε κάποιος που δεν τον ξέρετε.
Τι σας κάνει να αισιοδοξειτε ότι για άλλα πέντε χρόνια δεν θα πέφτουν οι αποδοχές σας κάθε χρόνο και θα επιβιωνουμε με τις δόσεις των δανειστων; Η απαντηση του Βικτωρα σεβαστή αλλά τρομερά θεωρητική.
Θα σου μιλήσω ειλικρινέστατα.
Δεν το πιστεύω καθόλου ότι θα πάνε όλα καλά και ότι θα μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Ο Τσίπρας την Δευτέρα πιθανόν να αναγκαστεί να υπογράψει ακόμα χειρότερη συμφωνία.Μπορεί να μην υπάρξει άμεση πτώση των ήδη χαμηλών αποδοχών , αλλά μια αύξηση του ΦΠΑ πχ ουσιαστικά θα έφερνε το ίδιο αποτέλεσμα.
Τι πρέπει να γίνει όμως;;;;;;
Ούτε θέλω να πω τι θα ήθελα ΕΓΩ να γίνει διότι έτσι κι αλλιώς εμένα αυτή η Ευρώπη ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα .
Ο κόσμος όμως;;;;;;Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ευρώ και ο πρωθυπουργός πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Δεν έκλεψα ούτε ζημίωσα ποτέ το ελληνικό κράτος. Μπορούν να μου ξαναδώσουν την αξιοπρεπή ζωή που είχα επιστρέφοντας αυτά που μου έκοψαν και καταργώντας αυτά που μου παίρνουν άδικα; Ας γίνει αυτό και ας παίρνω μια ληξιαρχική πράξη 10 ημέρες μετά. Αυτό μπορούμε να το διορθώσουμε σαν κράτος μετά. Γιατρούς θέλουμε αλλά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έχουν κλείσει. Δασκάλους στα χωριά θέλουμε αλλά έκλεισαν εκατοντάδες σχολεία. Και αυτό γιατί; Για να μας προσφέρουν καλύτερη ζωή και ανάπτυξη; Όχι βέβαια, αλλά για να μπορούμε να πληρώνουμε τα δανεικά και τους τόκους τους...

Υ.Γ.
Για δύο πράγματα αναρωτιέμαι αυτήν τη στιγμή. Θα μπορέσω άραγε να ανταποδώσω στους γονείς μου όλα ή έστω ένα μικρό ποσοστό από αυτά που μου προσέφεραν αυτοί; Θα μπορέσω άραγε να προσφέρω στα παιδιά μου αυτά που προσέφεραν οι γονείς μου σε εμένα; Δυστυχώς απαντώ στον εαυτό μου αρνητικά...

Last edited:
Γιωργο, εξηγω στο Βασιλη τι ειναι το μνημονιο σαν εννοια. Δεν μιλαω για το συγκεκριμενο αλλα γενικοτερα. Επισης αν δεις, λεω οτι οταν υπογραφεις σαν χωρα κατι, οφειλεις να το εχεις κατανοησει πληρως και να ξερεις και τι δεσμευσεις φερνει αυτο. Αυτο το "τωρα υπογραφω, μετα διαπραγματευομαι" δεν συμβαινει με σοβαρες χωρες.

Να σου πω τι με κανει αισιοδοξο; Οτι σιγα σιγα αποδομηται η γενια του Πολυτεχνειου. Τρωει ενας ενας το μαυρο του, στη πλατη μας βεβαια, αλλα ελπιζω για τελευταια φορα. Μεχρι τον επομενο φυσικα. Και καπου εκει, δια της κακης οδου, γιατι ποτε δεν συμπαθησαμε την οδο που ακολουθησαν αλλοι πριν απο μας, ισως γινουμε σωστη χωρα με κυβερνηση που να κοιταει τις προτεραιοτητες της συμφωνα με το λαο και οχι με το πελατολογιο

Βρε Βίκτωρα είναι σαν να θέλουμε να τα φορτώσουμε όλα σε μια γενιά, που τουλάχιστον αγωνίστηκε αν μη τι άλλο ενωμένη .
Η γενιά αυτή σήμερα είναι απο 63++. Πόσοι είναι μέσα στη βουλή με ηλικία πάνω απο 65 ;Οι μεταγενέστεροι που είναι ; Ελάχιστοι πια.Τι πρόσφεραν και πια διαφορά έκαναν,Θυμάσαι την γενιά των 4αρηδων πριν κάμποσα χρόνια ;Νομίζω επι Καραμανλή. Τι παραπάνω έκαναν και έδωσαν στον τόπο ;ΤΊΠΟΤΑ !
Αντίθετα συνέχισαν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

H γενια του Πολυτεχνειου οπως την εχω στο μυαλο μου, δεν ειναι μονο η γενια των 60+ που ασχοληθηκαν με την πολιτικη, ειναι και οι επομενες γενιες που γαλουχηθηκαν με τις ιδιες "αξιες" τους. Δεν ειναι θεμα γενιας λοιπον αλλα ιδεων.

Αυτη τη στιγμη για να αλλαξει το μοντελο οικονομιας που εχουμε πρεπει να βρεθουν δουλειες στο 25% των ανεργων που εχουμε. Οι δουλειες ειναι δυο ειδων, μαλλον 3. Ειτε να δημιουργησουν δουλειες οι ιδιοι, και να γινουν εργοδοτες, ειτε να προσληφθουν ως υπαλληλοι, ειτε να τους προσλαβει το κρατος. Επισης οπως εχω ξαναπει, η οικονομια μας πρεπει ή μαλλον επρεπε να βασιζεται κυριως στον πρωτογενη τομεα. Επειτα στον δευτερογενη ωστε η πρωτη υλη που θα παραγεται να παιρνει προστιθεμενη αξια, και λιγοτερο στον τριτογενη και τις υπηρεσιες. Αφησαμε τον πρωτογενη να μαραζωσει, οι επιδοτησεις που ηρθαν για μεταποιηση και αναβαθμιση του προιοντος, "μεταποιηθηκαν" σε Ρωσιδες, και ολοι γιναμε senior executive director, δηλαδη υπαλληλοι γραφειου με ωραιο τιτλο. Με ενα κρατος σχεδον συνεταιρο, η πρωτη κινηση ειναι σχεδον ανεφικτη και καταδικασμενη. Αυτο ομως καταδικαζει και τους εργοδοτες ωστε να μην κανουν νεες προσληψεις, ενω το κρατος σαν εργοδοτης εχει καταδικαστει. Η κινηση ειναι απλη, και αυτονοητη. Να παψει το κρατος να βαζει εμποδια. Για να γινει ομως αυτο, πρεπει δυστυχως να ασχοληθουν με την πολιτικη ανθρωποι που εχουν καει απο τις πολιτικες και οχι ανθρωποι που εχουν πλουτισει. Αμα δειτε ομως ποια ελιτ ασχοληται με την πολιτικη θα καταλαβετε

Status
Not open for further replies.
Back