H γενια του Πολυτεχνειου οπως την εχω στο μυαλο μου, δεν ειναι μονο η γενια των 60+ που ασχοληθηκαν με την πολιτικη, ειναι και οι επομενες γενιες που γαλουχηθηκαν με τις ιδιες "αξιες" τους. Δεν ειναι θεμα γενιας λοιπον αλλα ιδεων.
Αυτη τη στιγμη για να αλλαξει το μοντελο οικονομιας που εχουμε πρεπει να βρεθουν δουλειες στο 25% των ανεργων που εχουμε. Οι δουλειες ειναι δυο ειδων, μαλλον 3. Ειτε να δημιουργησουν δουλειες οι ιδιοι, και να γινουν εργοδοτες, ειτε να προσληφθουν ως υπαλληλοι, ειτε να τους προσλαβει το κρατος. Επισης οπως εχω ξαναπει, η οικονομια μας πρεπει ή μαλλον επρεπε να βασιζεται κυριως στον πρωτογενη τομεα. Επειτα στον δευτερογενη ωστε η πρωτη υλη που θα παραγεται να παιρνει προστιθεμενη αξια, και λιγοτερο στον τριτογενη και τις υπηρεσιες. Αφησαμε τον πρωτογενη να μαραζωσει, οι επιδοτησεις που ηρθαν για μεταποιηση και αναβαθμιση του προιοντος, "μεταποιηθηκαν" σε Ρωσιδες, και ολοι γιναμε senior executive director, δηλαδη υπαλληλοι γραφειου με ωραιο τιτλο. Με ενα κρατος σχεδον συνεταιρο, η πρωτη κινηση ειναι σχεδον ανεφικτη και καταδικασμενη. Αυτο ομως καταδικαζει και τους εργοδοτες ωστε να μην κανουν νεες προσληψεις, ενω το κρατος σαν εργοδοτης εχει καταδικαστει. Η κινηση ειναι απλη, και αυτονοητη. Να παψει το κρατος να βαζει εμποδια. Για να γινει ομως αυτο, πρεπει δυστυχως να ασχοληθουν με την πολιτικη ανθρωποι που εχουν καει απο τις πολιτικες και οχι ανθρωποι που εχουν πλουτισει. Αμα δειτε ομως ποια ελιτ ασχοληται με την πολιτικη θα καταλαβετε
Τώρα έγινες πιο συγκεκριμένος και ποιο κατανοητός σ αυτό που ήθελες να πεις.
Όμως λέγοντας ότι "...ότι σιγα σιγα αποδομηται η γενια του Πολυτεχνειου. Τρωει ενας ενας το μαυρο του..." πιστεύεις ότι αλλάζει κάτι ; βλέπεις κάτι τέτοιο ; Εγώ αυτά τα 5 χρόνια βλέπω ,οχι να μην έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο αλλά αντίθετα .Και το χειρότερο για μένα είναι ότι μάλλον χάθηκε η ευκαιρία που είχαμε μέσα απο την κρίση να δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και να παλέψουμε για το καλύτερο.