Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Το προβλημα δεν το δημιουργει κανενος ειδους μονιμοτητα, αλλα η παντελης ελλειψη ελεγχου. Δεν ειμαι αντιθετος με την μονιμοτητα στον Δημοσιο τομεα, οπως δεν ειμαι και αντιθετος με την μονιμοτητα σε κανενος ειδους υπηρεσιες ή καταστηματα, φτανει αυτοι να παραγουν τις υπηρεσιες για τις οποιες πληρωνονται. Το να μεταθετεις ομως το προβλημα γενικως σε εναν υπαλληλο ο οποιος λουφαρει, επειδη ο εργοδοτης του του το επιτρεπει, ειναι λαθος. Ειναι καθηκον του εργοδοτη που σεβεται τον εαυτο του, να μην το επιτρεπει, και φυσικα και του υπαλληλου να παραγει εκεινο για το οποιο πληρωνεται.

Δυστυχως αυτη η εικονικη πραγματικοτητα οπως λες, ειχε καταλαβει μεγαλο μερος του πληθυσμου, οχι μονο τους Δημοσιους υπαλληλους. Η μεγαλυτερη μεριδα του πληθυσμου απλωσε το χερι της μακρυτερα απο κει που πραγματικα εφτανε, πιστευοντας πολλες φορες οτι για τα επομενα 30-40 χρονια θα ειναι τα πραματα το ιδιο, πραγμα που σπανια συμβαινει.
Βικτωρα καλησπερα, διαπιστωνω οτι διαφωνουμε ριζικα, γονιμο εδαφος λοιπον για σχολια, ειδικα αποψε που εχω λιγο χρονο. Η μονιμοτητα ακριβως δημιουργησε την
παντελη ελειψη ελεγχου, ποιος να ελεγξει ποιον? Μιλας για μονιμοτητα στον ιδιωτικο τομεα, τι εννοεις? Στην Ελλαδα μας ειναι χαοτικη η διαφορα του δημοσιου με τον
ιδιωτικο τομεα, σε ολα τα επιπεδα. Πρεπει να δηλωσω - παντα το δηλωνω αυτο - οτι ανηκω στον ιδιωτικο τομεα, ειμαι αντικρατιστης, θελω το κρατος εποπτη με παρα πολυ αυστηρα
κριτηρια και οχι επιχειρηματια. Για ποιο λογο φθασαμε εως εδω Βικτωρα, ποιος χρεωκοπησε? Ο ιδιωτικος τομεας η' ο δημοσιος? Η μονιμοτητα δεν υπηρξε η βαση της
πελατειακης σχεσης? η πελατειακη σχεση δεν υφαρπαζε τις ψηφους των πολιτων? σε ποιον εδιναν ευκολοτερα δανεια οι τραπεζες?
Ο εργοδοτης στον ιδιωτικο τομεα πληρωνει ο ιδιος τον υπαλληλο του, δεν παιρνει δανεικα χρεωνοντας τον κρατικο προυπολογισμο, χρεωνει τον εαυτο του και ειναι αυτος
που πληρωνει το τιμημα της μη σωστης εκτελεσης εργασιας. Πολυ μεγαλο θεμα ανοιξαμε Βικτωρα, θα μας κτυπησουν τις καμπανες τα αφεντικα. Καλο σου βραδυ.

Δημήτρη το διάβασα και δεν καταλαβαίνω τίποτα... .xm.
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε σκοπιμότητα αλλά είναι ανοιχτό να ήταν σκόπιμο το χθεσινό φιάσκο» .sarcastic.

Ακόμη μια ευκαιρία της Τουρκίας για να κερδίσει την εύνοια της Ευρώπης...
Φαντάσου όμως πόσο κερδισμένη θα είναι τελικά αν κερδίσει την εύνοια της Ευρώπης αλλά αποκτήσει έναν εχθρό σαν την Ρωσία

Βικτωρα καλησπερα, διαπιστωνω οτι διαφωνουμε ριζικα, γονιμο εδαφος λοιπον για σχολια, ειδικα αποψε που εχω λιγο χρονο. Η μονιμοτητα ακριβως δημιουργησε την
παντελη ελειψη ελεγχου, ποιος να ελεγξει ποιον? Μιλας για μονιμοτητα στον ιδιωτικο τομεα, τι εννοεις? Στην Ελλαδα μας ειναι χαοτικη η διαφορα του δημοσιου με τον
ιδιωτικο τομεα, σε ολα τα επιπεδα. Πρεπει να δηλωσω - παντα το δηλωνω αυτο - οτι ανηκω στον ιδιωτικο τομεα, ειμαι αντικρατιστης, θελω το κρατος εποπτη με παρα πολυ αυστηρα
κριτηρια και οχι επιχειρηματια. Για ποιο λογο φθασαμε εως εδω Βικτωρα, ποιος χρεωκοπησε? Ο ιδιωτικος τομεας η' ο δημοσιος? Η μονιμοτητα δεν υπηρξε η βαση της
πελατειακης σχεσης? η πελατειακη σχεση δεν υφαρπαζε τις ψηφους των πολιτων? σε ποιον εδιναν ευκολοτερα δανεια οι τραπεζες?
Ο εργοδοτης στον ιδιωτικο τομεα πληρωνει ο ιδιος τον υπαλληλο του, δεν παιρνει δανεικα χρεωνοντας τον κρατικο προυπολογισμο, χρεωνει τον εαυτο του και ειναι αυτος
που πληρωνει το τιμημα της μη σωστης εκτελεσης εργασιας. Πολυ μεγαλο θεμα ανοιξαμε Βικτωρα, θα μας κτυπησουν τις καμπανες τα αφεντικα. Καλο σου βραδυ.

Σε ενα σοβαρο κρατος, ο ιδιος ο εργοδοτης (στην περιπτωση μας το ιδιο το κρατος) οφειλει να ελεγχει τις αποδοσεις των υφισταμενων του. Σαφως η μονιμοτητα εντεινει το προβλημα, σκεψου ομως το ποσο πιο εντονο θα ηταν εαν βαλεις στη ζυγαρια και την μπερδεμενη γραφειοκρατια-χαρτουρα που χρειαζεται καθε υπηρεσια, συν το να πρεπει να αντικαθιστας κοσμο με αλλους λιγοτερο εμπειρους. Το κρατος συμφωνω οτι δεν πρεπει να ειναι επιχειρηματιας, ουτε και εμποδιο στην επιχειρηματικοτητα, ολα αυτα ομως σε ενα ιδεατο κοσμο που οι ιδιωτες θα πληρωνουν τους φορους τους (ολοι ομως, οχι οσοι δεν μπορουν να το αποφυγουν), και απο την αλλη το κρατος θα επεβαλε φορους δικαιους αναλογως την φοροδοτικη ικανοτητα του καθενος. Ο λογος που φτασαμε εδω που φτασαμε ειναι απλος. Ολος ο κοσμος ηθελε μια σιγουρη δουλεια, στη περιπτωση μας στο δημοσιο. Ο καθε πολιτικος λοιπον, σε ανταλλαγμα ψηφων, εβαζε κοσμο απο το παραθυρο, και σπανια, εως ποτε, κανενας δεν ελεγχε που ακριβως και τι ακριβως κανει ο καθε ενας. Αυξηθηκε το κοστος εργασιας σαν μηνιαιο εξοδο, δανειζοταν το Δημοσιο για να το αποπληρωνει επειδη τα εσοδα του δεν εφταναν ποτε να ειναι παραπανω απο τα εξοδα, και το χρεος διογκωνοταν. Βαλε σε ολη αυτη την κακη συνταγη, και την κακη διασπορα υπαλληλων (ποσοι ειναι στην Αθηνα και ποσοι στην επαρχια), και εχεις αμεσως την συνταγη μιας χρεωκοπιας. Και για να σε προκαταβαλλω, θεωρω οτι δεν ειναι πολλοι οι Δημοσιοι υπαλληλοι, αλλα κακως κατανεμημενη, και με απαρχαιωμενα μεσα. Και εξηγουμαι: Το να συγκρινεις μια χερσαια χωρα οπως πχ το Βελγιο με την Ελλαδα, ειναι τελειως ατοπο. Υπαρχουν ανθρωποι σε εκατονταδες νησακια (που φυσικα δεν εχει αλλη Ευρωπαικη χωρα) οι οποιοι θελουν και γιατρους, και υπηρεσιες, και αστυνομευση, και παιδεια, και τα παντα. Τι κανεις σαν κρατος για να κρατησεις τον πληθυσμο στον τοπο του; Τιποτα. Τι θα επρεπε να κανεις; Να φτιαξεις σοβαρες ηλεκτρονικες υπηρεσιες και να δωσεις κινητρα ωστε υπαλληλοι υπεραριθμοι και χωρις αντικειμενο, να αποσπαστουν στην επαρχια.

Για το πελατειακο κρατος, το πρωτο που πρεπει να φτιαξεις ειναι ηλεκτρονικες υπηρεσιες. Δεν υπαρχει κανενας λογος, ανθρωποι να χανουν μεροκαματα σε ουρες, για χαρτια και σφραγιδες, αφου πολλα απο αυτα ειναι πλεον αχρηστα και παρωχημενα. Τρανη αποδειξη τα ΚΕΠ, που τοσο πολεμηθηκαν οταν φτιαχτηκαν, αλλα συνεχιζουν 10+ χρονια τωρα να δουλευουν μια χαρα.

Το θεμα χρεωκοπιας ειναι μεγαλο Σταυρο. Το κρατος χρεωκοπησε, και απο δικες του πρακτικες οπως σου ειπα παραπανω, και απο πρακτικες ομως οσων δεν ηθελαν να δωσουν το φορο που επρεπε (αν ειναι δικαιος ή οχι ειναι αλλη μεγαλη ιστορια), διογκωνοντας τα ανεισπρακτα χρεη. Η ανικανοτητα του καθε υπουργου να προχωρησει μια πραγματικα μεγαλη μεταρυθμιση (δες Κτηματολογιο πχ) στο Δημοσιο, η επιμονες ορισμενων και για ιδιον ωφελος, να προωθουν Φαραωνικα εργα χωρις κοινωνικο ωφελος (Ολυμπιακα), τα εξοπλιστικα, και ο καταλογος ειναι μακρυς. Δεν σου λεω οτι δεν φταιει η μονιμοτητα, αλλα εχω την αισθηση οτι στο συνολο, το μισθολογικο κοστος τελικα δεν ηταν και τοσο μεγαλο, καθως πολυ απο αυτο το χρημα επεφτε στην αγορα. Οι μιζες και τα λοιπα, που βρεθηκαμε να πληρωνουμε ολοι, βγηκαν εξω.

Οι Ρωσοι βρηκαν ευκαιρια να πληξουν τη διοδο του πετρελαιου και δεν θα την αφησουν. Αλλωστε η μονη χαμενη χωρα απο αποψη εσοδων απο το πετρελαιο ειναι αυτοι. ο βομβαρδισμος ειναι μια τελεια ευκαιρια να ανεβει η τιμη πετρελαιου

Μέσα σε 3-4 ημέρες η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας είναι έτοιμη!
25-11-2015 σήμερα και για την εφαρμογή για την επιδότηση πετρελαίου ακόμη περιμένουμε. Άσε που φέτος έγινα ξαφνικά πλούσιος και μάλλον δεν θα τη δικαιούμαι... .fiurius.
Κοπρόσκυλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Τουρκία να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητά της. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις στα σύνορα και θα προχωρήσω σε επιπλέον επικοινωνία με την Μόσχα. Η διπλωματία και η αποκλιμάκωση είναι σημαντικές για την επίλυση αυτού του ζητήματος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Ομπάμα:
"Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της"

Άραγε η Ελλάδα πόσα τουρκικά αεροσκάφη θα έπρεπε να καταρρίψει και ποιες θα ήταν οι δηλώσεις του Ομπάμα και του ΝΑΤΟ; .xm.

Για παραβίαση 17 δευτερολέπτων κατέρριψαν οι Τούρκοι το ρωσικό μαχητικό

Oι Ρωσοι θα παρουν εκδικηση χωρις να ανοιξει ρουθουνι. Και θα συνεχισουν να χτυπανε αυτοκινητοπομπες και διυλιστηρια καυσιμων, πληττοντας τους γειτονες, και μπορουν ανετα να τους βλαψουν οικονομικα με ποικιλους τροπους χωρις να εχει πατημα το ΝΑΤΟ να επεμβει. Δεν θα γινει τιποτα στρατιωτικο, η Ουκρανια ειναι που τους καιει, και εκει εστιαζουν οι Ρωσοι

Με αυτούς εδώ δεν υπάρχει προηγούμενο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πταίσματα .... .what. Τους φαντάζεστε μετά από 10 χρόνια στην εξουσία; :confused:

Πριν λίγο καιρό...

Προχθές, Τσίπρας και Στουρνάρας παρέα με το ιστορικό στέλεχος της "Αριστεράς" Δραγασάκη.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=465195&catID=14

Τους φαντάζεστε μετά από 10 χρόνια στην εξουσία;
Καλά πες 6 μήνες το πολύ και άσε τα 10 χρόνια....
Το θέμα δεν είναι αυτοί που κυβερνούν για λίγο ακόμα, αλλά τι ετοιμάζεται για μετά ......

Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει χειρότερο από τούτους.
Σκέφτομαι καμιά φορά όλους αυτούς που τους ψήφισαν με το τρανό επιχείρημα ότι οι εξαγγελίες του Τσίπρα ήταν εφικτές, ενώ των υπολοίπων ... ανέφικτες και με πιάνουν τα γέλια :)

Στο έχω ξαναπεί , το φυσάω και δεν κρυώνει , έπρεπε την μέρα των εκλογών να είχα πάει για καφέ ή για ψάρεμα ή για οτιδήποτε άλλο.
Στην παρούσα φάση ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό είτε λέγεται Τσίπρας είτε λέγεται Τζιτζιρίτζι .....Φρόντισαν οι κλέφτες όλα τα προηγούμενα χρονια να ξεσκίσουν την χώρα και να την παραδώσουν βορά στα αιμοσταγή ευρωπαικά όρνια.

Στην παρούσα φάση ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό ...

Ενώ πριν 6 μήνες μπορούσε ο Τσίπρας; .ha ha ha. .asking.
Φιλαράκι αυτή η αλαζονεία του στυλ, αφού δεν μπορεί η επιλογή μου, δεν μπορεί κανένας, στο έχω πει ότι μου θυμίζει μουστακαλή Πασόκο στις αρχές του 90 ? .banana.

Φιλαράκι αυτή η αλαζονεία του στυλ, αφού δεν μπορεί η επιλογή μου, δεν μπορεί κανένας, στο έχω πει ότι μου θυμίζει μουστακαλή Πασόκο στις αρχές του 90 ? .banana.
Ωραία άσε με εμένα , πες μου εσύ ποιος μπορεί

Ωραία άσε με εμένα , πες μου εσύ ποιος μπορεί
Α μην βάζεις λόγια που δεν είπα στο στόμα μου. Εγώ μιλάω για όποιον αποδεδειγμένα δεν μπορεί, για το κατά πόσο μπορεί ο οποιοσδήποτε άλλος, δεν το ξέρω. Μην ξεχνάς ότι το μότο σας, σαν ψηφοφόροι του Σύριζα, ήταν ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

οσο δεν βγαζει ο λαος δεξια κυβερνηση τοσο ξυλο θα τρωει απο την ευρωπη ...πρεπει να το καταλαβουμε παιδια ειτε το θελουμε ειτε οχι η δεξια πρεπει να παρει να ηνια...γνωμη μου καλοπροαιρετα και παντα φιλικα...

Status
Not open for further replies.
Back