Προσπαθώντας να βρώ μια διέξοδο ελπίδας στα τεράστια αδιέξοδα που οδηγηθήκαμε σαν
κοινωνία ,σαν έθνος όπου όλα καταρρέουν κάτι που μου ήρθε στο μυαλό αφορούσε το πώς
επιτέλους κάνουμε αυτή την κατάρα που ονομάζεται δημόσια - κρατική μηχανή καί πώς παίρνει μπρός ....
Έχεις απόλυτο δίκιο !!! Η μονιμότητα καί το όλοι άριστοι στην αξιολόγηση είναι παρά φύσιν φαινόμενα .
Αυτό που σκέφτηκα καί κατέθεσα δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή με πολύ μεγάλη ακροαματικότητα
εδώ στο νησί είναι ότι πιό απλό μπορεί να σκεφτεί ο καθένας μας .
Άμεση εργοδότηση στο δημόσιο χωρίς εξετάσεις κ.α διαπλεκόμενα κόλπα όλων των ΑΡΙΣΤΩΝ επιστημόνων
αποφοίτων ΑΕΙ .
Επιβράβευση της αριστείας αλλά καί κίνητρο στους πιό μικρούς μαθητές να επιδιώκουν την αριστεία .
Έτσι πιστεύω θα ανατραπεί καί ο κατήφορος της καταρρέουσας παιδείας μας .
Ο μεγαλος μου γιος ειναι ατην 6 δημοτικου
Καθε βραδυ μπαινοντας στο σπιτι σχεδον καθε φορα αργα ελεγχω τα μαθηματα τους εαν τυχον εχουν αποριες η κατι που δεν μπορεσαν να κανουν μονοι
Προχτες με ρωταει λοιπον
Μπαμπα τι ειναι αυτο;
Ηταν μια ασκηση των ελληνικων με κατι συνθετους ορισμους
Φυσικα τα γνωριζω αλλα οχι να κανω παραδοση στον μικρο
Με δικα μου παραδειγματα
Του εξηγω λοιπον αλλα η μικρος θελει την επισημη επεξηγηση
Γιε μου του λεω ειναι 30 χρονια που τα εκανα εγω!
Δεν θυμαμαι ακριβως πως εξηγειται
Γιατι δεν πας πισω στην παραδοση που σας εκανε η δασκαλα να το βρεις και με περιμενεις;
Αλλιως γκουγκλαρε το! Δεν μπορω να σου πω τον ορισμο σαν δασκαλος!
Και περνω την απαντηση!!!!
Μπαμπα δεν μας εγινε παραδοση
Μας δωθηκε το φυλαδιο και μας ειπε ακριβως αυτο
Γκουγκλαρετε το να βρειτε τι ειναι και λυστε το!!!!!
Τα νευρα μου εμενα σπαραλια δεν με εφτανε η κουραση της μερας!!!
Τα συμερασματα δικα σου φιλε……
Υπολογησε οτι ειναι και οι τρεις αριστοι μαθητες
Τι θα εκανα εγω εαν τα παιδια ειχαν αδυναμιες;
Πρεπει ενας γονιος να κανει και την παραδοση που πληρωνεται να κανει καποιος αλλος αδρα και με πληρωμενη αδεια χωρις εργασια 4 μηνες το χρονο!!!!
Το συστημα πρεπει να αλλαξει
Ο γονιος καλειτε να δουλευει τοσες ωρες και να πληρωνει βενζινες χαμενη εργασια και φορντιστηρια για να μορφωσει τα παιδια του ενω καποιοι αλλοι κωλοβαρουν
Τα παιδια χανουν την παιδικη τους ηλικια κλεισμενα και δυστυχισμενα σε ύπερβολικα ωραρια και πιεση για ολα αυτα και μετα ψαχνιφν δουλεια!
Αν τα βαλεις σε χαμενα χρονια κοπο χρηματα και χρονο αλλα και την επιπτωση απο την χαμενη τους ´παιδικη ηλικια που δημιοθυργει ανθρωπους αγχωμενους πιεσμενους αγελαστους καη αμιλητους καταλαβαινεις οτι απλα χανετε η συνεχεια της ζωης
Βαλε και ατην εξισωση και την εξαφανιση του θεσμου της οικογενειας και των ιδανικων που προσφερει στην αναπτυξη ενος υγιους ανθρωπου
Και καταλαβαινεις οτι απλα σαν ανθρωποι εχουμε άποτυχει!!!!
Γιατι δεν μετρα η προσωπικα προσπαθεια αλλα το συνολο της κοινωνιας!
Και στο συνολο παμε για τον κρεμμο!