Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αν η η τουριστική ανάπτυξη που ονειρευόμαστε είναι αυτοί σε λίγα χρόνια θα μας φτύνουν τα παιδιά μας.

Το είδα το πρωί στην τηλεόραση και γέλαγα Πραγματικά το όλο σκηνικό, ήταν ενα καραγκιοζιλίκι.
Οι τουρίστες πέρναγαν αδιάφορα και γρήγορα και έμπαιναν στο κτίριο κι αυτοι ..."περνάει περνάει η μέλισσα..."
Να πω ότι στην παραπάνω δημοσίευση και σχετικά με την πρώτη παράγραφο η οποία είναι λίγο ξεκάρφωτη, τώρα είδα ότι δεν έγινε η επικόλληση ενός link που αφορούσε τα εκτρώματα της τουριστικής ανάπτυξης σε κάποιο νησί

Έχει πάει κάποιος εκεί,να μας πει αν υπάρχει, αυτό το έκτρωμα;
Δυστηχως όλλοι η Ελλάδα είναι ένα τουριστικό έκτρωμα…εδώ έχουμε γεμησει ξενοδοχεία μεχρει την άκρη του κύματος ελενχος 0…κόσμος ολλο το καπι της ευροπης τα μαγαζιά φωναζουν δεν δουλεύουν καθολου προβλέπεται μεγάλη π@@@@@@ φετος

Δεν νομίζω.
Σε καθε παραμυθι υπαρχει ενας δρακος, μια κακια μαγισσα, ενας λυκος.
Πρωτα μαθαινεις τον εχθρο σου και μετα κανεις σχεδια, αυτος ακομα δεν ξερει ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος, οποτε ξεκιναει ενα αφηγημα οπως αυτος καταλαβαινει και θεωρει σωστο με λαθος δεδομενα......

Σε καθε παραμυθι υπαρχει ενας δρακος, μια κακια μαγισσα, ενας λυκος.
Πρωτα μαθαινεις τον εχθρο σου και μετα κανεις σχεδια, αυτος ακομα δεν ξερει ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος, οποτε ξεκιναει ενα αφηγημα οπως αυτος καταλαβαινει και θεωρει σωστο με λαθος δεδομενα......
"Αυτός"πέθανε το 2004.
Πρώτα μαθαίνεις τον εαυτό σου και μετά τον όποιο εχθρό σου.

Σ αυτό το αισχος αναφερόμουν
Αν γίνεται με σχέδιο και όχι στο πόδι καλά κάνουν ,να αποσυμφορισουν και τα γνωστά νησιά που δεν αντέχουν άλλο . Αυτό πουλάει η Ελλάδα τουλάχιστον να γίνεται σωστά και για πάντα.

Κάτι τέτοιες αριστερές απόψεις δεν άφησαν εταιρεία για εταιρεία στην Ελλάδα .Και φυσικά ο πιο μάγκας αυτός που τα έτρωγε όλα ,δεν δημιούργησε ακίνητη περιουσία ,να παίρνει επιδόματα από 10 μεριές .
Κάποιες απόψεις Παναγιώτη νομίζω ότι πρέπει να τις συζητάμε και να μας προβληματίζουν πριν τους βάλουμε ταμπέλα. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κατι κοινωνικά και φορολογικά άνισο.
Πρώτα από όλα να ξεχωρίσουμε το μέρισμα από την επιχείρηση και τον επιχειρηματία και όπως αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο αρθρογράφος ,κάποιος μπορεί να είναι μέτοχος με αρκετές μετοχές ,χιλιάδες μετοχές ίσως , σε μία εταιρεία αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας .Απ αυτο εισπράττει από μερίσματα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και σε πολλές των περιπτώσεων και εκατοντάδες χιλιάδες.
Ο αρθρογράφος και προφανώς λόγω των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα περί φορολογίας, αυτό που θέλει να αναδείξει είναι ότι ένας εργαζόμενος με εισόδημα 22.000 πληρώνει φόρο 3.600 και εγώ που δεν εχω καμια σχεση με την εταιρεία ,απλά έχω κάποιες χιλιάδες μετοχών σε κάποια εταιρία και εισπράττω 73.000 € από μερίσματα πληρώνω τον ίδιο αν όχι και λιγότερο φόρο με αυτόν. Αυτο θεωρείται κοινωνικά και φορολογικά δίκαιο ;

Αν η άποψη αυτη βλάπτει την επιχειρηματικότητα ή εάν είναι αριστερή άποψη και πρέπει να την αποκλείσουμε και μόνο γιατί θεωρείται αριστερή ,ας προβληματίσει τον καθένα και ας εκφραστει.

Status
Not open for further replies.
Back