https://www.ot.gr/2023/06/26/epikairothta/o-arkas-eksigei-ti-einai-antisystimiki-psifos……, ότι καλητερο έχω διάβαση τα τελευταία χρόνια
Άστο φιλαράκι....αν είναι να δεις....θα δεις αν όχι,ότι κ να σου πουν ότι κ να διαβάσεις δεείναι θέμα προαίρεσης ...Ας πούμε ότι έχω ηπατίτιδα, διάλεξε τύπο, και μια ανοιχτή πληγή στο στόμα και έχεις και εσύ ανοιχτή πληγή, αλλά είσαι υγιής, και μεταλαμβανουμε και οι δύο, πρώτα εγώ μετά εσύ. Δεν θα κολλήσεις???
Για πιο λόγω αποστειρώνονται τα ιατρικά εργαλεία?
https://www.ot.gr/2023/06/26/epikairothta/o-arkas-eksigei-ti-einai-antisystimiki-psifos……, ότι καλητερο έχω διάβαση τα τελευταία χρόνια
Αν πιστεύει κανείς, ΟΝΤΩΣ δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία.
Διαφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν περιμένω να συμφωνήσεις μαζί μου. Μην περιμένεις όμως και εσύ να δεχτώ τα επιχειρήματα σου: όπως προείπα, η πίστη είναι κάτι προσωπικό. Συμφωνώ μαζί σου μόνο στο ότι η Θεία Κοινωνία ΔΕΝ είναι μαγεία.
Το να πιστεύουμε κάπου είναι καλό γιατί μας δίνει ψυχική ηρεμία , θάρρος κουράγιο ελπίδα που όλα αυτά ειναι απαραίτητα για να έχεις μία υγιή ψυχολογία και κατ'επέκταση και σωματική με τις απαραίτητες αντοχές και ψυχικές δυνάμης να αντιμετωπίσεις μία δύσκολη κατάσταση. Μέχρι εκεί όμως. Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο και να θεοποιούμε αντικείμενα ανθρώπους και ιδέες αγνοώντας την λογική την επιστήμη και την ίδια την πραγματικότητα. Τίποτα θεικό και μαγικό δεν υπάρχει ούτε στην θεία κοινωνία ούτε στο φως της ανάστασης . Το φως τις ανάστασης με αναπτήρα ή σπίρτα ανάβει δεν έχει τίποτα θεικό ή μαγικό (η ολυμπιακή φλόγα ανάβει με ποιο ιδιαίτερο τρόπο). Επίσης η θεία κοινωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι άρτο βουτηγμένο σε κρασί χαμηλής περιεκτικότητας αλκοόλ. Αυτό το αλκοόλ είναι ο μόνος λόγος μείωσης μετάδοσης ασθενειών χωρίς όμως να ειναι αρκετό να κάνει αποστείρωση και απολύμανση του κουταλιού από τα μικρόβια όλων αυτών των πολλές φορές βαριά αρρώστων που καταφεύγουν στην εκκλησία πιστεύοντας σε ένα θαύμα. Εκτός ότι η περιεκτικότητα ακλοόλ είναι πολύ μικρή και ο χρόνος που παραμένει το κουτάλι μέσα στο κρασί είναι πολύ μικρός ώστε να επιτευχθεί απολύμανση. Συν ότι υπάρχουν ασθένειες , ιοι και μικρόβια που ειναι ανθεκτικά στο αλκοόλ.
Άλλο οι ιατρικές πράξεις. Και μην ξεχνάμε ότι ''τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά τω Θεώ εστί''. Αν ήταν να κολλάμε ασθένειες έτσι, τότε οι παπάδες που επί τόσους αιώνες καταλύουν στο τέλος δλδ καταναλώνουν ό,τι περίσσεψε από το Άγιο Ποτήριο θα πέθαιναν συχνότατα(αν όχι όλοι) από μολυσματικές νόσους! Υ.Γ. Είπαμε ότι είναι θέμα ΠΙΣΤΗΣ στο Θεό.Ας πούμε ότι έχω ηπατίτιδα, διάλεξε τύπο, και μια ανοιχτή πληγή στο στόμα και έχεις και εσύ ανοιχτή πληγή, αλλά είσαι υγιής, και μεταλαμβανουμε και οι δύο, πρώτα εγώ μετά εσύ. Δεν θα κολλήσεις???
Αν είναι τα πραγματα....όπως πιστεύεις,ο χριστιανός Ορθόδοξος δεν χάνει κάτι,αν είναι όμως οπως πιστεύει αυτός εσύ τι χάνεις....
Το να πιστεύουμε κάπου είναι καλό γιατί μας δίνει ψυχική ηρεμία , θάρρος κουράγιο ελπίδα που όλα αυτά ειναι απαραίτητα για να έχεις μία υγιή ψυχολογία και κατ'επέκταση και σωματική με τις απαραίτητες αντοχές και ψυχικές δυνάμης να αντιμετωπίσεις μία δύσκολη κατάσταση. Μέχρι εκεί όμως. Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο και να θεοποιούμε αντικείμενα ανθρώπους και ιδέες αγνοώντας την λογική την επιστήμη και την ίδια την πραγματικότητα. Τίποτα θεικό και μαγικό δεν υπάρχει ούτε στην θεία κοινωνία ούτε στο φως της ανάστασης . Το φως τις ανάστασης με αναπτήρα ή σπίρτα ανάβει δεν έχει τίποτα θεικό ή μαγικό (η ολυμπιακή φλόγα ανάβει με ποιο ιδιαίτερο τρόπο). Επίσης η θεία κοινωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι άρτο βουτηγμένο σε κρασί χαμηλής περιεκτικότητας αλκοόλ. Αυτό το αλκοόλ είναι ο μόνος λόγος μείωσης μετάδοσης ασθενειών χωρίς όμως να ειναι αρκετό να κάνει αποστείρωση και απολύμανση του κουταλιού από τα μικρόβια όλων αυτών των πολλές φορές βαριά αρρώστων που καταφεύγουν στην εκκλησία πιστεύοντας σε ένα θαύμα. Εκτός ότι η περιεκτικότητα ακλοόλ είναι πολύ μικρή και ο χρόνος που παραμένει το κουτάλι μέσα στο κρασί είναι πολύ μικρός ώστε να επιτευχθεί απολύμανση. Συν ότι υπάρχουν ασθένειες , ιοι και μικρόβια που ειναι ανθεκτικά στο αλκοόλ.
Χωρίς υποχρέωση δεν θα πήγαινε κάνεις να το κάνει πως θα αποκτωταν η ανοσία .Εγώ που το έκανα είμαι ωστόσο αντίθετος με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ στον εμβολιασμό και τα πρόστιμα!!
Οχι δεν θα κολλησεις ΓιαννηΑς πούμε ότι έχω ηπατίτιδα, διάλεξε τύπο, και μια ανοιχτή πληγή στο στόμα και έχεις και εσύ ανοιχτή πληγή, αλλά είσαι υγιής, και μεταλαμβανουμε και οι δύο, πρώτα εγώ μετά εσύ. Δεν θα κολλήσεις???
Kαι μακάρι φίλε μου να αποκτούσαμε έστω και έτσι ανοσία...Δυστυχώς όμως ΔΕΝ αποκτήσαμε!!Χωρίς υποχρέωση δεν θα πήγαινε κάνεις να το κάνει πως θα αποκτωταν η ανοσία .
Δε φταιει ο απλος... κόσμος, φταίει η επίσημη εκκλησία που αφήνει ιερείς κ μοναχούς να δηλώνουν ότι το Άγιο φως ανάβει ,αναπτήρας μπικ ,ζιππο ,τούρμπο κ ότι τελως πάντων κουβαλά ο πατριάρχης όταν μπαίνει στον Πανάγιο τάφοκ είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς κ καλά ο ιερέας μπορεί να το βλέπει ως δημοσιοϋπαλληλικη ο μοναχός όμως που μονάζει στα ξεροβραχα χωρίς νερό κ μέσα στην λαμπάδα....για πιο λόγο κάθεται εκεί,αφού δεν υφίσταται Πανάγιο φως κατά επέκταση ανάσταση κλπ κλπΗ Θεια κοινωνια ειναι για την ψυχη του ανθρωπου....και οχι για τις αρρωστιες του σωματος....
Και απο το κουταλακι της Θειας κοινωνιας.....αρρωστια δεν κολλάς !!!
Τωρα ο καθε ενας ας πιστευει οτι γουσταρει .....δικαιωμα του ειναι !!!
Δε φταιει ο απλος... κόσμος, φταίει η επίσημη εκκλησία που αφήνει ιερείς κ μοναχούς να δηλώνουν ότι το Άγιο φως ανάβει ,αναπτήρας μπικ ,ζιππο ,τούρμπο κ ότι τελως πάντων κουβαλά ο πατριάρχης όταν μπαίνει στον Πανάγιο τάφοκ είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς κ καλά ο ιερέας μπορεί να το βλέπει ως δημοσιοϋπαλληλικη ο μοναχός όμως που μονάζει στα ξεροβραχα χωρίς νερό κ μέσα στην λαμπάδα....για πιο λόγο κάθεται εκεί,αφού δεν υφίσταται Πανάγιο φως κατά επέκταση ανάσταση κλπ κλπ
Όταν ρώτησαν τον Κασιδιάρη τι θα έκαναν με τους μετανάστες , αν έρχονταν στην εξουσία , απάντησε γελώντας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι , θα φύγουν αμέσως από μόνοι τους ! Αλήθεια είναι , έχει χιούμορ ο μπαγάσας.....Αν όλοι είχαμε δουλειές που μας απέφεραν κάνα 5χίλιαρο στην τσέπη τον Κασιδιάρη δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του.
Επίσης η πρότασή του για τους παράνομους μετανάστες ποιά είναι? Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει διότι δεν έχω καταλάβει.
Τι προτείνει να τους κάνουμε?
Μόνο φωνές ακούω και όχι λύση
Όταν η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει μικρότερη σημασία από τα "πιστεύω" μας, τότε πρέπει να ξαναδούμε τα πιστεύω μας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.Επισης,χωρις λογο και αιτια,2 νεοι ανθρωποι,ο Καπελωνης και ο Φουντουλης,δολοφονηθηκαν στο Νεο Ηρακλειο απο τους ακροαριστερους εξτρεμιστες "Δημοκρατες",της πρωτοεμφανιζομενης "δημοκρατικοτατης" οργανωσης "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις" με την περιφημη ατακα λιγο πριν την δολοφονια: "Φασιστες ηρθαμε",συμφωνα με τους αυτοπτες μαρτυρες...
Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα...
Εφεραν και εδραιωσαν τα σταλινικα μορφωματα και τα παρακλαδια τους την δημοκρατια...
Αλλα οπως ειχε γραψει εδω μεσα και ο Βασιλης ο γιατρος,ας πανε να ζησουν στους Κομμουνιστικους παραδεισους της βορειας Κορεας,της Κουβας ή της Βενεζουελας...Οι επιλογες ειναι αρκετες...
Αλλα σε εκεινη την δολοφονια η Δημοκρατια ηταν επιλεκτικη,καθως επισης και η δημοσια κατακραυγη ηταν ανυπαρκτη,η διερευνηση της υποθεσης ηταν σχεδον μηδεμινη σε σχεση με την δολοφονια στο Κερατσινι,γιατι ετσι επεβαλλε η μοδα και το λαϊκο αισθημα...
Οι ανθρωπινες ζωες,εχουν επιλεκτικη αξια,αναλογα με τις ιδεες που κουβαλας...
Παλι καλα δηλαδη που επικηρυχθηκαν οι δραστες με 1.000.000 ευρω τοτε,εστω και για τα ματια του κοσμου....
Γιάννη είναι εύκολο να έχουμε άποψη για τα πάντα (δεν το γράφω υποτιμητικά για κανέναν και εγώ έχω) αλλά όταν είσαι ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος σε εξαιρετικές καταστάσεις να πάρεις δύσκολες αποφάσεις ενίοτε και στο όριο του "λάθους".Βασιλη η μονη ενσταση για το εμβολιο ειναι για την "υποχρεωτικοτητα"... ουτε για τσιπακια, ουτε για mRNA,ουτε για το σφραγισμα του "οξωαπεδω"...Καλα κανανε και βγαλανε το εμβολιο αλλα αυτα με τις αναστολες εργασιας και τις υποχρεωτικοτητες εμενα τουλαχιστον με βρισκουν αντιθετο...σε κατι που δεν ειναι δοκιμασμενο οπως οριζουν τα ιατρικα πρωτοκολλα το αφηνεις στην ελευθερη βουληση(εκτιμηση...) του καθενος αν θα το κανει ή οχι...αποψη μου
Π@ύτσες μπλε δηλαδή ... απάντηση μηδενικό.Όταν ρώτησαν τον Κασιδιάρη τι θα έκαναν με τους μετανάστες , αν έρχονταν στην εξουσία , απάντησε γελώντας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι , θα φύγουν αμέσως από μόνοι τους ! Αλήθεια είναι , έχει χιούμορ ο μπαγάσας.....
Τα πρόστιμα ήταν λάθος.Ρε Μπίλυ ρε Μπίλυ ,πας κ κάνεις ένα εμβόλιο κ δικαίωμα σου να το κάνεις που το πίστεψεςεγώ δεν το πίστεψα ο τάδε δεν ,γιατί μας χώνεις πρόστιμοπαίρνει ο άλλος σύνταξη 340€ κ του αφαιρεις 150€ επειδή είσαι φιλάνθρωπος
Όχι, βρες μου κάτι επίσημο και γραπτό που να λέει ότι τα εμβόλια ήταν επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.η ιατρική κοινότητα διχάστηκε ναι η όχι
Είσαι σίγουρος ότι έτσι έχουν τα πράγματα ; Πρόκειται για μιά από τις πιό σκοτεινές πολιτικές δολοφονίες , από μιά οργάνωση που λες και συστάθηκε γι' αυτόν και μόνο τον σκοπό και έκτοτε δεν επαναδραστηριοποιήθηκε.Αξίζει να διαβάσεις τις δύο πρώτες σελίδες της προκήρυξης για να δεις την αγωνιώδη προσπάθεια του συντάκτη , αφενός να πείσει ότι αυτοί κρύβονται πίσω απ' αυτή την ενέργεια και αφετέρου να την δικαιολογήσει . Σε ποιούς όμως ; Όχι στον κόσμο , αλλά στους αναρχικούς και στους ακροαριστερούς που αμφισβήτησαν έντονα την αριστερή πατρότητα της ενέργειας , ενώ συγχρόνως τους επέκριναν δριμύτατα για την πράξη τους . Όσον αφορά την κατακραυγή ' συνήθως συνοδεύει αυτόν που ήρξατο χειρών αδίκων....Επισης,χωρις λογο και αιτια,2 νεοι ανθρωποι,ο Καπελωνης και ο Φουντουλης,δολοφονηθηκαν στο Νεο Ηρακλειο απο τους ακροαριστερους εξτρεμιστες "Δημοκρατες",της πρωτοεμφανιζομενης "δημοκρατικοτατης" οργανωσης "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις" με την περιφημη ατακα λιγο πριν την δολοφονια: "Φασιστες ηρθαμε",συμφωνα με τους αυτοπτες μαρτυρες...
Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα...
Εφεραν και εδραιωσαν τα σταλινικα μορφωματα και τα παρακλαδια τους την δημοκρατια...
Αλλα οπως ειχε γραψει εδω μεσα και ο Βασιλης ο γιατρος,ας πανε να ζησουν στους Κομμουνιστικους παραδεισους της βορειας Κορεας,της Κουβας ή της Βενεζουελας...Οι επιλογες ειναι αρκετες...
Αλλα σε εκεινη την δολοφονια η Δημοκρατια ηταν επιλεκτικη,καθως επισης και η δημοσια κατακραυγη ηταν ανυπαρκτη,η διερευνηση της υποθεσης ηταν σχεδον μηδεμινη σε σχεση με την δολοφονια στο Κερατσινι,γιατι ετσι επεβαλλε η μοδα και το λαϊκο αισθημα...
Οι ανθρωπινες ζωες,εχουν επιλεκτικη αξια,αναλογα με τις ιδεες που κουβαλας...
Παλι καλα δηλαδη που επικηρυχθηκαν οι δραστες με 1.000.000 ευρω τοτε,εστω και για τα ματια του κοσμου....
Η δικαιοσύνη Λευτέρη είναι, ήταν και θα είναι πάντα σχετική.Συμφωνώ Βασίλη με όλο το κείμενο που έγραψες, ξεχώρισα αυτό το κομμάτι γιατί η λέξη που θα έπρεπε να ορίζει όλα μας τα κριτήρια είναι η δικαιοσύνη. Οσοι απο το σόι μου γύρισαν ζωντανοί από τον πόλεμο του 40 ,τους έστελναν για παραθερισμο στην Γυάρο και την Μακρόνησο οι πρώην συνεργάτες των ναζί που πλέον παρισταναν τους πατριώτες. Πέρασαν τα χρόνια και με αγώνες και θυσίες ανθρώπων που πίστευαν στο δίκαιο, ( κυρίως αριστεροί) , εξομαλυνθηκε η κατάσταση μέχρι που πήρε η αριστερά την εξουσία. Η μία απογοήτευση διαδέχτηκε την επόμενη, όσοι πίστευαν ακόμη σε αξίες ένοιωθαν προδομενοι. Πόσο δίκαιο είναι για την μνήμη των προγόνων που σφαγιαστηκαν γιατί παρέμεναν Έλληνες στην Τουρκοκρατία, ή γιατί ήθελαν δημοκρατία στα χρόνια της μαύρης δεξιάς, να στηρίζουμε ένα πολιτικό σύστημα που εξευτελίζει και σβήνει ολες τις αξίες για τις οποίες θυσιάστηκαν όλοι αυτοί ;