Στα ραβδωτα δεν επιτρέπεται πρόσθεση ή αφαίρεση υλικού στο εσωτερικό της κάνης γιατί οι διαστάσεις είναι αυστηρά προκαθορισμενες. Παρόλα αυτά σε ορισμένα γίνεται χρωμιωση, αν και δεν αλλάζει κάτι σημαντικά, ούτως η άλλως οι κανες για ραβδωτα έχουν υψηλά ποσοστά χρωμίου, και όταν υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη αντοχή στον καιρό, και στην φθορά, υπάρχουν οι ανοξείδωτες που πάλι το χρωμιο κυρίως τις χαρακτηρίζει. Για το στρώσιμο της ραβδωτης κάνης υπάρχει όντως διαδικασία ( όχι μία μόνο, αλλά πολλές όμοιες), που ακολουθείται για να εξομαλυνθουν οι επιφάνειες στο εσωτερικό και να είναι ευκολότερος ο καθαρισμός της. Πρόκειται για μία ακολουθία βολών με ήπιες γομώσεις με <μαλακά > βλήματα και καθαρισμούς με ειδικά διαλυτικά και λιπαντικά. Είναι κοινά παραδεκτό ότι σε μία ραβδωτη κάνη ένα σχολαστικά επιμελημενο στρώσιμο αυξάνει την ακρίβεια και την διάρκεια ζωής της κάνης.Η δική μου η μπενελι ας πούμε που είναι κατασκευής 2003 το πιθανότερο είναι να μην έχει πιστοποιηθεί για ατσάλινα σκάγια. Άσχετο αλλά μου ήρθε τώρα, ξέρει κανείς να μας πει αν στα ραβδωτα όπλα υπάρχει χρωμιωση εσωτερικά της κάννης; Γιατί από σκοπευτές που ρίχνουν με τυφέκια στα 300 μέτρα έχω ακούσει πάλι ότι υπάρχει διαδικασία με βολές και καθαρισμό για να αποκτήσει πατίνα σωστά η κάννη εσωτερικά, τώρα μύθος ή αλήθεια αυτό δεν το γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί με το ραβδωτό τυφέκιο.