Σκέφτομαι να αγοράσω... Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όποιος έχει ανοιχτά μυαλά βλέπει και κρίνει φίλε μου. Οι περισσότεροι απλά κοιτούν τι γράφουν οι αρθρογράφοι και τα βιβλία και μετά σε ειρωνεύονται.
Όταν έχεις σχηματίσει άποψη μέσα από βιώματα μιας ζωής, δεν αλλάζεις γνώμη με πίνακες. Όπως και αυτός που χρησιμοποιεί τους πίνακες δεν θα αλλάξει γνώμη με διηγήσεις. Δεν είναι κακό να διαφωνούμε συνάδελφε, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσο μεγάλο θέμα...
φίλε Λεωνίδα θα σΕ πω 2 πράγματα:
1ον με τα παραπάνω μήνυματα αστόχησες, αδικείς τον εαυτό σου :(
2ον στο έχω ξαναπεί αλλού: εσύ είσαι υποχρεωμένος να ψάξεις την παραμικρή λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, αυτή που θα σου δώσει 1 ή 2 δισκάκια παραπάνω στα 125! αυτό όμως δεν ισχύει για τον μέσο κυνηγό! ο μέσος κυνηγός πρέπει να λύσει τα θέματα πίσω από την θαλάμη του και μέσα στην θαλάμη του και να αφήσει τα άλλα....
 
Όταν πρωτοποστάρησα τα συγκριτικά 1187-m2 μου είπαν ότι έπεσες στην χειρότερη 1187 και την καλύτερη m2 🤪

Νίκο έχεις κάνει τις περισσότερες δοκιμές διάτρησης από το καθένα μας εδώ μέσα.
Και ο Μάριος @Prowler® έχει κάνει επίσης πολλές.
Μπορείτε να γράψετε 2 λόγια για το τι συμπεράσματα έχετε βγάλει ?
έχει κανένα νοημα Βασίλη;
να λέμε τα ίδια και τα ίδια;

καλύτερη βλητική απόδοση:
κάννη 81 εκ αχρωμίωτη με κώνο 8 εκ τσοκάκι διάτρητο14/10 ειδικής κατασκευής

η κάννη ήταν από ραινμεταλ 20 χιλ προσαρμοσμένη σε δικανο μπουνταλάογλου designed in Italy, engineered in Germany

.yelling. .yelling. .yelling. .yelling. .yelling. .yelling.
 
Φίλοι μου, ότι γράφω το γράφω για να προσθέσω την δική μου εμπειρία στη συλλογική εμπειρία που απαρτίζει το φόρουμ. Δεν γράφω ούτε για να στεναχωρεσω αλλά ούτε και για να στεναχωρεθω. Βλητικος δεν είμαι, άλλη είναι η ιδιότητα μου: Να διδάξω όσους με εμπιστεύονται πώς να στέλνουν τα σκάγια στο στόχο, όχι τι θα συμβεί όταν φτάσουν εκεί. Ότι καταθέτω είναι από προσωπική εμπειρία. Χαρτόνια έχω τουφεκισει εκατοντάδες άλλα ότι και να λέτε, δεν λένε ποτέ όλη την αλήθεια. Ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω τον πίνακα για να πάρω μία καλή ιδέα τι θα κάνει το συγκεκριμένο όπλο και φυσίγγι στο κυνήγι, αλλά την τελική εικόνα θα την δώσει η ίδια η χρήση στο κυνήγι.

Δεν διεκδικώ το αλάθητο, εξάλλου ξαναλέω, δεν είναι η βλητική η ειδικότητα μου, αλλά το να δω κάποιον να ρίχνει 3-4 τουφεκιές σε κινούμενο στόχο και να γνωρίζω ΑΚΡΙΒΩΣ πώς να τον βοηθήσω σε εύκολα και κατανοητά βήματα να βελτιωθεί στη σκόπευση. Και αυτό το κάνω πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι πρότινος έγραφα μόνο στα σκοπευτικά θέματα. Έχω ξαναφάει πίκρα στο παρελθόν από αντίστοιχα θέματα σε αυτό το φόρουμ αλλά και σε άλλα.

Ούτε φυσικός είμαι ή χημικός ή μαθηματικός, για να εξηγήσω με φόρμουλες και τύπους τι παρατηρώ στο κυνήγι, αλλά έχω δει πράγματα που γνωρίζω με βεβαιότητα ότι ισχύουν. Δεν ξέρω να τα εξηγήσω επιστημονικά και ούτε με ενδιαφέρει εξάλλου, διότι και να προσπαθούσα θα αποτύγχανα. Δεν έχω το επιστημονικό υπόβαθρο.

Επίσης γνωρίζω την διαφορά ανάμεσα στην πλάκα και στην ειρωνεία, όπως και την διαφορά ανάμεσα στο πείραγμα και στην προσβολή, αλλά ο γραπτός λόγος θέλει πολλή προσοχή για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις. Απολαμβάνω την παραμονή μου στο φόρουμ και δεν θέλω να "αυτοεξοριστω" ξανά για τους ίδιους ανόητους λόγους. Κανείς δεν είναι περιττός, όπως βέβαια κάνεις δεν είναι και αναντικατάστατος.

.love.
 
Last edited:
κι επειδή το θέμα είναι "σκέφτομαι ν' αγοράσω" σας προτείνω να αγοράσετε αυτό:
https://www.ianos.gr/i-vasiki-nomi-...EDpCdVaws_uC4vOb3n653eb7wJq-nK4RoCawcQAvD_BwE

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ​

του Κάρλο Τσίπολα

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΟΝΗΜΑ
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

topic.
 
κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν ανεκτά σε ένα καφενείο...
Κατά βάση δεν έχεις άδικο σε πολλά από αυτά που γράφεις, πάντα όμως αναρωτιόμουν γιατί το τραβάς τόσο πολύ.
Με τα παραπάνω λόγια σου κατάλαβα.... εδώ διαφωνούμε, για εμένα (και πολλούς άλλους από όσο καταλαβαίνω) εδώ είναι καφενές, ο μεγάλος μας διαδικτυακός καφενές που μπαίνουμε να πούμε δυο λόγια για την κ@υλα μας, σωστά ή λάθος... Χου γκιβς ε σιτ που θα έλεγε και ο Γιάννης.
 
Κατά βάση δεν έχεις άδικο σε πολλά από αυτά που γράφεις, πάντα όμως αναρωτιόμουν γιατί το τραβάς τόσο πολύ.
Με τα παραπάνω λόγια σου κατάλαβα.... εδώ διαφωνούμε, για εμένα (και πολλούς άλλους από όσο καταλαβαίνω) εδώ είναι καφενές, ο μεγάλος μας διαδικτυακός καφενές που μπαίνουμε να πούμε δυο λόγια για την κ@υλα μας, σωστά ή λάθος... Χου γκιβς ε σιτ που θα έλεγε και ο Γιάννης.
Άι γκιβ‼️😎
 
Συνάδελφοι καλό θα ήταν να ρίξετε λίγο τους τόνους!
Επίσης θέλω να κάνω μία υπενθύμιση:
Άποψη έχουν όλοι και προφανώς μπορούν να την εκφράζουν ελεύθερα αρκεί να μην θίγονται όταν δεν την ασπάζονται άλλοι.
Σεβασμός λοιπόν στο δικαίωμα της άποψης του συναδέλφου ακόμα και αν δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Αποφύγετε τους χαρακτηρισμούς. Δεν προσφέρουν κάτι.

Και κάτι τελευταίο.

Κάποιοι έχουν γνώμη και κάποιοι έχουν γνώση.
Η γνώση συνήθως πληρώνεται και κάποιοι εδώ μέσα την προσφέρουν τσάμπα.
Ας εκτιμήσουμε την προσφορά τους ακόμα και αν δεν συμφωνούμε μαζί τους
 
Το όλο θέμα (για εμένα) είναι να μην ξοδεύεται ΑΣΚΟΠΑ ο κόσμος και οι νέοι κυνηγοί ιδιαίτερα διαβάζοντας ότι γράφουμε.

Για ένα επιτυχημένο κυνήγι πάντα θες
ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΡΟΝΟ
ΚΑΛΑ ΣΚΥΛΙΑ

εμπειρία
βενζίνες
εξοπλισμό
αποτελεσματικά φυσίγγια
και φυσικά θηράματα

τα όπλα ελάχιστη σημασία παίζουν αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω.
 
* οι @Γιάννης Κρόκος και @tratsis που βάλανε γελάκια στην ανάρτηση προφανώς και αυτοί ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΤΙ σε κάποιους, ίσως στον Πετρόμπεη,ίσως στον Γκουσγκούνη, ίσως κάπου αλλού


*** κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν ανεκτά σε ένα καφενείο, προσωπικά ούτε τα δίνω σημασία όταν τα ακούω...ίσως να σπάω και πλάκα.... σε ένα δημόσιο φόρουμ όμως, οπού κατατίθενται γραπτώς και ΔΗΜΟΣΙΩΣ απόψεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στο ΤΙ γράφουμε και στο ΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να γράφουν άλλοι! .very shoke
Δε σα αρενουν τα γελακια μπρε????
Βάι βάι βάι βάι μασαλα!!!!!!
Τι να καμνουμε, με αλλους συμφωνουμε με αλλους διαφωνουμε.
Το περι καφενειου και δημοσιου φορουμ, θα το καταλαβαινα, αν γραφαμε ΟΛΟΙ επωνυμα και οχι "κρυμενοι" πισω απο ενα ψευδωνυμο.
 
Το όλο θέμα (για εμένα) είναι να μην ξοδεύεται ΑΣΚΟΠΑ ο κόσμος και οι νέοι κυνηγοί ιδιαίτερα διαβάζοντας ότι γράφουμε.

Για ένα επιτυχημένο κυνήγι πάντα θες
ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΡΟΝΟ
ΚΑΛΑ ΣΚΥΛΙΑ

εμπειρία
βενζίνες
εξοπλισμό
αποτελεσματικά φυσίγγια
και φυσικά θηράματα

τα όπλα ελάχιστη σημασία παίζουν αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω.
1.000 like
 
Αφού τελειωσε
αυτά που λες "κολλήματα" εγώ τα λέω ΑΡΧΕΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ, πράγματα που προφανώς αγνοείς

Αν ήξερες το ΤΙ έγραψες τώρα και ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ σε εκθέτει!

από εδώ φαίνεται ότι δεν πρέπει να σου καταλογίζουμε τίποτα....

έφτασα σε βαθμό παρεξήγησης από τρίτους* να σου γράψω για ήρωες του 21, μπας και πάρεις χαμπάρι ότι κάποιους τους σεβόμαστε ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ τους ακόμα κι ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ μαζί τους, αλλά που…..



τα εκατομμύρια; πλάκα έχεις!
που είναι αυτά τα "εκατομμύρια" που ασπάζονται τις "θεωρίες" σου;

κατάλαβες τι έγραψες;
αν η "ανωτερότητα κάποιων κανών" αποδεικνύεται "από εκατομμύρια ανθρώπων που τις προτιμούν" τότε οι καλύτερες κάννες είναι οι "σκορποσκαγιαστρες μπενέλλες", αφού αυτές πουλάνε περισσότερο απ' όλες τις άλλες!!!!


οι "δύο που έριξαν 10000 βολες".... καταρχήν έριξαν ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ βολές και δεν είναι δύο ίσως να ναι 2.000 ίσως και περισσότεροι, από τον στρατηγό Ζουρνέε μέχρι τον Δρα Τζόουνς (Burrard, Borland, Churchill, Thomas, Oberfell & Thompson, Lawry, Compton, Wakeman, Winston e.t.c.) και δεν λέω για εμάς εδώ στο φόρουμ ή για αλλους Έλληνες

Ας αναρωτηθούν οι φίλοι που παρακολουθούν την συζήτηση: πως γίνεται όλοι αυτοί οι προαναφερθέντες βλητικοί ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ παρατηρήσει ύστερα από ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ βολές αυτά που - υποτίθεται ότι - "παρατήρησε" (αλήθεια ύστερα από πόσες βολές; ) ο Γιάννης;


Φιλαράκο ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΑΣΧΗΜΑ!!! κανένας "δεν θίγει κανείς τους νεκρούς επειδή έχει διαφορετική άποψη για αυτά που είχαν πει". ΕΣΥ όμως δεν το κάνεις αυτό!!!

Π.Χ. Ο Αριστοτέλης ήταν ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΟΦΟΣ, κανένας δεν ΤΟΛΜΑΕΙ να τον ειρωνευτεί για τις ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ αστοχίες του!

κανένας δεν θα πει: ας έρθει εδώ ο Αριστοτέλης να μου πει ΕΜΕΝΑ (του σουπερ -ντουπερ φιλοσόφου) το Α ή το Β, ή και ποιος ήταν ο Αριστοτέλης τα έπαιρνε από τον Φίλιππο κ.λ.π. πράγματα που ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ και μάλιστα πολλάκις και ασύστολα!


Πάλι μπερδεύεσαι!!!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι "άποψη", ή ισχύει κάτι ή δεν ισχύει!
Ο Γάιδαρος πετάει αν τον βάλεις σε αεροπλάνο, αλλά αυτό δεν τον κάνει πτηνό!!!!!!!


η κουβέντα έχει νόημα όσο παρακολουθούν άλλοι που δεν συμμετέχουν και ίσως βασίζονται- ΚΑΚΩΣ- στην "κουβέντα" μας για να αγοράσουν.... με αυτά που γράφεις τους οδηγείς σε ΕΜΦΑΝΩΣ λάθος επιλογές!


το θέμα το χάλασες ΕΣΥ με τις προσβολές σου και την αγένειά σου.....
αν έγραφες πχ.: "διαφωνώ με τον Κυπρίδημο ή τον Παπατσαρούχα, σε αυτό που λένε για τους εξής λόγους..." δεν θα έτρεχε τίποτα!
ίσα -ίσα θα γινότανε διάλογος!
αλλά ΕΣΥ Γιάννη όταν δεν μπορείς να υποστηρίξεις με δομημένα επιχειρήματα τις "θεωρίες" σου αρχίζεις τις προσβολές και νύξεις για χρηματισμό και "συμφέροντα", όσων καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς σου... φτάνοντας στο σημείο και να χλευάσεις νεκρούς......


συγνώμη να ζητήσεις από αυτούς που προσβάλεις! ζωντανούς και τεθνεώτες και όχι από τα "παιδιά".....

Το θέμα δεν είναι αν έχουμε διαφορετικές; "απόψεις", οι διαφωνίες μπορεί να αποτελέσουν πηγή γνώσεως
όμως το ζήτημα είναι ότι δεν έχουμε "διαφωνίες" αλλά προσβολές και χλευασμούς ελλείψη λογικά δομημένων επιχειρημάτων, αποδείξεων και παιδείας....


* οι @Γιάννης Κρόκος και @tratsis που βάλανε γελάκια στην ανάρτηση προφανώς και αυτοί ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΤΙ σε κάποιους, ίσως στον Πετρόμπεη,ίσως στον Γκουσγκούνη, ίσως κάπου αλλού .yelling.



** απάντησα ετεροχρονισμένα κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να διαθέτω πάνω από μισή - άντε μια ωρα την ημέρα στο φόρουμ peng


*** κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν ανεκτά σε ένα καφενείο, προσωπικά ούτε τα δίνω σημασία όταν τα ακούω...ίσως να σπάω και πλάκα.... σε ένα δημόσιο φόρουμ όμως, οπού κατατίθενται γραπτώς και ΔΗΜΟΣΙΩΣ απόψεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στο ΤΙ γράφουμε και στο ΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να γράφουν άλλοι! .very shoked.


**** ζήτημα αισθητικής και όχι άποψης η ποιότητα του διαλόγου που επιζητούμε ;)
Είπαμε να λήξει έχουμε διαφορετικές απόψεις μη μου ζαλίζεις να μη πω τι ξεκόλλα και χρωστά και της Μίχαλους άμα γουστάρεις εγώ δε χρωστάω τίποτα ειδικά σε αναρμόδιους και φεροντες άποψη για πράγματα που τους έχουν πει και δεν έχουν βιώσει στο πραγματικό τερέν.
 
2e4b953509ceb91fa2119da7f739382c.jpg
 
Αφού τελειωσε
Είπαμε να λήξει έχουμε διαφορετικές απόψεις
τόσην ωρα σου εξηγώ ότι δεν τίθεται ζήτημα "άποψης" αλλού είναι το θέμα peng
μη μου ζαλίζεις να μη πω τι ξεκόλλα και χρωστά και της Μίχαλους άμα γουστάρεις εγώ δε χρωστάω τίποτα
όσο γι αυτό το καταλάβαμε, δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις .my man.

ειδικά σε αναρμόδιους και φεροντες άποψη για πράγματα που τους έχουν πει και δεν έχουν βιώσει στο πραγματικό τερέν.
να υποθέσω ότι οι "αναρμόδιοι και φεροντες άποψη για πράγματα που τους έχουν πει και δεν έχουν βιώσει στο πραγματικό τερέν". είναι οι Burrard, Borland, Churchill, Thomas, Oberfell & Thompson, Lawry, Compton, Wakeman, Winston;;;;; .very funny.

ενώ εσύ είσαι αρμόδιος και έχεις βιώσει "πράγματα και θαύματα στο πραγματικό τερέν;"
αυτό λες;

*και να ήθελα να σου θυμώσω δεν μπορώ βρε Γιάννη .shake hands.
 
Κατά ένα μέρος κατά το μεγαλύτερο οι Έλληνες.Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι .θα σου απαντήσω όμως γιατί η πλειοψηφία παίρνει μπενελι .Τι έχω ακούσει από δύο οπλουργους .Και τι έχω διαπιστώσει σαν πρώην κάτοχος διαφόρων μοντέλων .Από οπλουργους μόνο όσοι έχουν μπενελι έρχονται για κώνους .Τι έχω διαπιστώσει τώρα μπενελι αγοράζεις γιατί είναι το πιο αξιόπιστο όπλο συνάμα ανθεκτικό και άριστο αν είσαι ιδιογομωτης αν ρίχνεις εμπορικά μόλις σφίξουν τα γάλατα γίνεται όπλο διαχείρισης θηράματος (οικολογικό) αφήνει πολλά και φεύγουν .Και ένα τρίτο το έχω ξαναγράψει οπλουργος όχι από την Αττική έχει επισκεφτεί έξω τα περισσότερα εργοστάσια μη ξεχάσω καλύτερο όπλο θεωρεί τη Μπερέτα και πληροφορήθηκε μου λέει ντρέπομαι να το λέω γιατί με κοροϊδεύουν ότι οι κανες στην μπενελι όχι η Κριό γιατί έχει γίνει παλαιότερα η επίσκεψη κοστίζουν 20 € στο εργοστάσιο .Τώρα ο κάθε ένας αναλαμβάνει την ευθύνη της αγοράς του και άσε εμένα να λέω ότι θέλω τραβά σε οπλουργους απέξω και πιάνε τους μπενελακιδες να μη κάνουν κώνους και δωστούς να διαβάσουν όσα βιβλία θες τουλάχιστον αν δε σκοτώνει το ντουφέκι να πετάνε βιβλία να παραμορφώσουν τα πουλιά.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top