Στέλιο συμφωνω απόλυτα σ αυτα που λες για την 350 δεν συμφωνω για την sx4.μπορεί να είναι καλη χρυσή και αγια αλλα πληρωνεις 1000αρικο να πάρεις ενα όπλο χωρίς φλάντζες αλλαγής??ημαρτον.για τον αυλό δοαφωνω καθετα.ο 18,4 μαζι με τον 18,5 είναι οι απόλυτοι κυνηγετικοι αυλοι.θα σου πω κάτι που έχω διαβάσει αν και ξέρω οτι δεν σ αρέσει η cosmi.πήγε κάποιος και ζήτησε να του φτιαξει ο cosmi καραμπίνα με 18,6.του απάντησε οτι μπορεί αλλα μετα δεν φέρει ευθύνη για το αποτελεσμα.ε κάτι θα ξέρει αφού συστήνει αυλούς απο 18,2 έως 18,4 και στάνταρ τσοκ έως 9/10 και όχι παραπανω.τελος η α300 έχει αρκετά θεματα
Ευριπίδη, για την Sx4 πράγματι η έλλειψη φλαντζών είναι ένα μείον. Γι' αυτό τόνισα, εφόσον σου ταιριάζει ή μπορεί σχετικά εύκολα να τη φέρεις στα μέτρα σου (π.χ. με λίγο ράσπα και γυαλόχαρτο). Στην ανάγκη φτιάχνεις νέο κοντάκι, δεν είναι ανάγκη να βάλεις και ρίζα καρυδιάς !!! Ε, δεν είναι δα και οι φλάντζες πανάκεια ...

Για τους ... "απόλυτους κυνηγετικούς αυλούς" (... για μέχρι και τη 10ετία του '60, και για τα φυσίγγια εκείνων των εποχών ...

) ας μην το (ξανα)συζητήσουμε, ξέρεις την άποψή μου, και ξέρουμε και οι 2 ότι δεν πρόκειται ούτε εγώ να σου αλλάξω γνώμη, ούτε εσύ τη δική μου ... θα βγούμε και off-topic ... Καλή καρδιά !!!

Όσον αφορά τον κύριο Cosmi ... καθόλου δεν με ενδιαφέρει η γνώμη του, περί βλητικής και τι αυλούς προτείνει ... και για ποιους λόγους ... Εννοείται ότι δεν αμφισβητώ την κατασκευαστική ποιότητα των όπλων του, τα πρώτης ποιότητας υλικά, την τέλεια μηχανουργική επεξεργασία, λειάνσεις, φινίρισμα, τέλειο ζύγισμα κλπ. ...
Αλλά αυτά είναι άλλο θέμα.

Στην ουσία ένα σχέδιο όπλου έβγαλε ... Μια παράξενη, και αμφίβολης πρακτικής αξίας πατέντα, στηριγμένο σε ένα απαρχαιωμένο, πολύπλοκο, ξεπερασμένο πλέον σύστημα λειτουργίας (ελατηρίου) ... Και σε αυτό παρέμεινε, τίποτα άλλο ... (μόνο για να διαφέρει από τους άλλους ;;; ) .xm.. Εντάξει, ποιότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια, σκαλίσματα, φρου φρου κι αρώματα ... με το αντίστοιχο υψηλότατο αντίτιμο βεβαίως. Και καλά κάνει ...
Απλά, εμένα δε μου λέει τίποτα ...